Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol
Video

Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol

Astrid
Astrid

Frisk på et nyt DIY-projekt? I videoen her guider Camilla til, hvordan du med få remedier kan ompolstre din gamle stol derhjemme.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet en kabeltromle til en planteopsats, moderniseret en slidt skænk og bygget en bænk af et par gamle stole.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på ompolstring af en gammel træstol. Bliv klogere på, hvordan det foregår i videoen ovenfor eller læs med lige her. 

Find det på DBA

 1. STOL, GAMMEL KURVESTOLE I BAMBUS MED ARMLÆN. 
Enkelte sammenføjninger er gået op- men generelt frems

  STOL, GAMMEL KURVESTOLE I BAMBUS MED ARMLÆN. Enkelte sammenføjninger er gået op- men generelt fremstår stolen i pæn stand. Mål kan eftersendes Stolen er på Østerbro, København SE BILLEDERNE OG SE

  450,00 kr.03-10-2023
 2. Kinesisk stol, Sorgenfri Slot, Sød lille kinesisk træstol, der har stået på Sorgenfri Slot og været

  Kinesisk stol, Sorgenfri Slot, Sød lille kinesisk træstol, der har stået på Sorgenfri Slot og været en del af en spisestue. Yndigt ornamenteret på antikrødt træ. Angiveligt købt hos A.Rannje Møbler -

  700,00 kr.03-10-2023
 3. Spisebordsstol, God og robust træstol med blåt betræk.
Bemærk pletter på betræk.

Stol / lænestol /

  Spisebordsstol, God og robust træstol med blåt betræk. Bemærk pletter på betræk. Stol / lænestol / konferencestol / spisebordsstol

  125,00 kr.03-10-2023
 4. Spisebordsstol, Fyrretræ, Rainer Daumiller, 4 vintage stole fra 70erne designet af Rainer Daumiller.

  Spisebordsstol, Fyrretræ, Rainer Daumiller, 4 vintage stole fra 70erne designet af Rainer Daumiller. Rainer Daumiller er kommet frem igen - Gubi har blandt andet lige relanceret en af hans design. St

  825,00 kr.03-10-2023
 5. Lænestol, træ, OPE, Så fin gammel svensk træstol med lækker og intakt læderhynde. Stolen er hjemmema

  Lænestol, træ, OPE, Så fin gammel svensk træstol med lækker og intakt læderhynde. Stolen er hjemmemalet rød og det klæder den godt. Finnishen kunne godt have været pænere;) men jeg har været fin tilfr

  800,00 kr.01-10-2023
 6. Spisebordsstol, Rød træstol, FDB J46, b: 41 l: 47, Sædehøjde 35

  Spisebordsstol, Rød træstol, FDB J46, b: 41 l: 47, Sædehøjde 35

  950,00 kr.01-10-2023

Se alle træstole til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Stol
– Pladevat
– Betræk (stof)
– Stofbånd
Hæftemaskine
– Klips

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: Casper kickstartede sin virksomhed på DBA

Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.
Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.

Træet får en overhaling

Det er ikke kun stolesædet, der bliver opgraderet. Camilla har besluttet sig for også at shine selve stolen op ved at give træet en overhaling med en frisk omgang olie.

Hvis du har en slibemaskine, kan du med fordel finde den frem nu. Hvis ikke må du klare ærterne med sandpapir og håndkraft. Stolens overflade skal nemlig slibes.

Inden stolen kan olieres, skal den børstes ren for støv og tørres grundigt af med en fugtig klud. Den fugtige overflade hjælper med at skabe et mere jævnt resultat.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.
Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.

Giv træet den ønskede farve

Der findes træolie i mange forskellige farver. Når du vælger den ønskede farve, skal du være opmærksom på, hvilken nuance træet har. Camilla er gået med en olie, der er en anelse kold i udtrykket, men da træet er meget rødt, bliver slutresultaet mere varmt.

Når olien er rørt godt op, er det bare at svinge penslen. Vær opmærksom på ikke at sjaske for meget olie på, da det kan få den til at løbe. Hvis nogle område er mere våde end andre, er det altså godt at få det jævnet ud.

Efter olien har fået lov at sætte sig i en halv times tid, skal stolen tørres af med et viskestykke. Efterfølgende er det en god idé at lade olien tørre helt ind – cirka et døgns tid – inden du begynder at røre ved den. Farven kan nemlig smitte af.

LÆS OGSÅ: Stille syr skjorter af gamle duge

Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.
Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.

Ompolstring af sædet

Nu er det blevet tid til at ompolstre sædet. Det første på programmet er at fjerne samtlige klips, der holder den nuværende polstring på plads.

Hvis du ligesom Camilla gerne vil have lidt ekstra fylde i sædet, skal du nu finde dit pladevat frem. Afmål og beskær det stykke, du skal bruge. Derefter er det stoffets tur.

Med pladevattet og stoffet placeret på sædet, er det nu tid til at hæfte det fast på bagsiden. Hertil skal du bruge din hæftemaskine. I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan Camilla hæfter stoffet, så det bliver spændt godt ud.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.
Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.

Det færdige resultat

Stolen er olieret. Sædet er ompolstret. Så nu er du så godt som klar til at nyde det færdige resultat. Inden du smækker dit nypolstrede sæde på stolen, er det en god idé at sikre, at olien ikke længere smitter af.

Er du ellevild med Camillas stol? Så har vi en god nyhed til dig. Efter Camilla er færdig med sine projekter til Skjulte Skatte, sætter hun det til salg på DBA. Se Camillas DBA-profil her.

Du kan finde den ompolstrede stol her – såfremt den stadig er til salg. Men vent ikke for længe med at slå til. De tidligere skatte er gået som varmt brød.

Find det på DBA

 1. Læderlænestol, læder, My home, Flot lænestol med skammel sælges

Den er i okselæder og maghoni stel

  Læderlænestol, læder, My home, Flot lænestol med skammel sælges Den er i okselæder og maghoni stel Ca 2 år gammel, sælges da vi er ved st rydde ud. Afhentes i Valby

  1.000,00 kr.30-09-2023
 2. Otiumstol, stof, Nordic-c, Pæn og velholdt stol med skammel. Trinløs indstilling af ryggen , sædehø

  Otiumstol, stof, Nordic-c, Pæn og velholdt stol med skammel. Trinløs indstilling af ryggen , sædehøjde 47 cm, sædebrede 53 cm. Ikke MobilePay

  1.800,00 kr.04-10-2023
 3. Lænestol, træ, 2 gamle retro egetræs stole, bund skal laves og hynder tilkøbes. 1 hynde følger med t

  Lænestol, træ, 2 gamle retro egetræs stole, bund skal laves og hynder tilkøbes. 1 hynde følger med til brug af mål. pris er stk 750,-

  750,00 kr.04-10-2023
 4. Lænestol, træ, Hans J Wegner, Flot og velholdt Wegner stol i træ med blåt stofbetræk.
Sædehøjde: 41

  Lænestol, træ, Hans J Wegner, Flot og velholdt Wegner stol i træ med blåt stofbetræk. Sædehøjde: 41 cm H 77 cm B 55 cm D 42 cm Velholdt men brugsspor.

  800,00 kr.04-10-2023
 5. Lænestol, andet, Fin loungestol med fransk flet. 2 aftagelige hynder.

Skal afhentes i 2920 Charlott

  Lænestol, andet, Fin loungestol med fransk flet. 2 aftagelige hynder. Skal afhentes i 2920 Charlottenlund - sendes ikke. Handler via MobilePay. Nedsat pris.

  700,00 kr.04-10-2023
 6. Ammestol, stof, Ved ikke lige, hvad mærke det er.det står et eller andet sted på stolen.lænestol/amm

  Ammestol, stof, Ved ikke lige, hvad mærke det er.det står et eller andet sted på stolen.lænestol/ammestol sælges trænger til at blive renset, 1eller 2flasker stof rens medfølger. Ny pris ca 4000kr sæl

  700,00 kr.04-10-2023

Se alle lænestole til salg på DBA, her

Ambitionen var at gøre friluftslivet lækkert, men hvordan forvandler man et ”rustent rugbrød” til en 
luksuriøs van, når man ikke har erfaring med at bygge biler om? Man begynder på DBA. Det gjorde 29-årige Bettina, der i dag har skiftet telt og trangia ud med et hjem på fire hjul – endda bygget på budget. Hvordan hun greb forvandlingen an, fortæller hun dig her.

I videoen nedenfor slår 27-årige Nathalie dørerne op til sit fynske genbrugshjem. Vil du vide mere om Nathalie og hendes mange genbrugsfund, kan du læse mere, her

Relaterede artikler