Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol
Video

Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol

Astrid
Astrid

Frisk på et nyt DIY-projekt? I videoen her guider Camilla til, hvordan du med få remedier kan ompolstre din gamle stol derhjemme.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet en kabeltromle til en planteopsats, moderniseret en slidt skænk og bygget en bænk af et par gamle stole.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på ompolstring af en gammel træstol. Bliv klogere på, hvordan det foregår i videoen ovenfor eller læs med lige her. 

Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, Spisebordsstol / armstole i fin stand, god solid stol i god kvalitet.

Sæde højde 45

  Spisebordsstol, Spisebordsstol / armstole i fin stand, god solid stol i god kvalitet. Sæde højde 45 cm. ryghøjde 80cm. Dansk design klassiske stole træstol stofstol komfortstol konferencestol køkke

  200,00 kr.20-06-2024
 2. Stol, Indianer træstol (ukendt træ) er blandt et af de mange fine ting der, grundet udlandsflyt, sæt

  Stol, Indianer træstol (ukendt træ) er blandt et af de mange fine ting der, grundet udlandsflyt, sættes til salg i dette øjeblik.

  850,00 kr.18-06-2024
 3. Spisebordsstol, Børnestol, 2 lækre små træstole skal sælges billigt og hurtigt giv et bud jeg kan må

  Spisebordsstol, Børnestol, 2 lækre små træstole skal sælges billigt og hurtigt giv et bud jeg kan måske hjælpe med levering mål kommer snart dansk design træstol 400kr pr stk

  400,00 kr.17-06-2024
 4. Klapstol træ bejdset træstol, Foldestol / træstol, Brugbar klapstol, som dog er lidt slidt i den gr

  Klapstol træ bejdset træstol, Foldestol / træstol, Brugbar klapstol, som dog er lidt slidt i den grå bejdse. Men nem at male eller bejdse igen. Eller brug den, som den er. Fylder ikke meget, når den

  49,00 kr.17-06-2024
 5. Spisebordsstol, Sinnerup stol med z formet armlæn, smukt design og god kvalitet fra Sinnerup, Klassi

  Spisebordsstol, Sinnerup stol med z formet armlæn, smukt design og god kvalitet fra Sinnerup, Klassisk træstol med sæde og rygstykke i polstret stof i et smukt design og en god siddekomfort på trods a

  250,00 kr.16-06-2024
 6. Spisebordsstol, Bøg flet, Vintage, Wienerstole med fransk flet

2 skønne stole i formbøjet træ med f

  Spisebordsstol, Bøg flet, Vintage, Wienerstole med fransk flet 2 skønne stole i formbøjet træ med fransk flet - stabile og med fast flet Stk 525kr franskfletstol franskflet wienerstole træstol ben

  550,00 kr.15-06-2024

Se alle træstole til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Stol
– Pladevat
– Betræk (stof)
– Stofbånd
Hæftemaskine
– Klips

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: Casper kickstartede sin virksomhed på DBA

Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.
Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.

Træet får en overhaling

Det er ikke kun stolesædet, der bliver opgraderet. Camilla har besluttet sig for også at shine selve stolen op ved at give træet en overhaling med en frisk omgang olie.

Hvis du har en slibemaskine, kan du med fordel finde den frem nu. Hvis ikke må du klare ærterne med sandpapir og håndkraft. Stolens overflade skal nemlig slibes.

Inden stolen kan olieres, skal den børstes ren for støv og tørres grundigt af med en fugtig klud. Den fugtige overflade hjælper med at skabe et mere jævnt resultat.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.
Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.

Giv træet den ønskede farve

Der findes træolie i mange forskellige farver. Når du vælger den ønskede farve, skal du være opmærksom på, hvilken nuance træet har. Camilla er gået med en olie, der er en anelse kold i udtrykket, men da træet er meget rødt, bliver slutresultaet mere varmt.

Når olien er rørt godt op, er det bare at svinge penslen. Vær opmærksom på ikke at sjaske for meget olie på, da det kan få den til at løbe. Hvis nogle område er mere våde end andre, er det altså godt at få det jævnet ud.

Efter olien har fået lov at sætte sig i en halv times tid, skal stolen tørres af med et viskestykke. Efterfølgende er det en god idé at lade olien tørre helt ind – cirka et døgns tid – inden du begynder at røre ved den. Farven kan nemlig smitte af.

LÆS OGSÅ: Stille syr skjorter af gamle duge

Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.
Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.

Ompolstring af sædet

Nu er det blevet tid til at ompolstre sædet. Det første på programmet er at fjerne samtlige klips, der holder den nuværende polstring på plads.

Hvis du ligesom Camilla gerne vil have lidt ekstra fylde i sædet, skal du nu finde dit pladevat frem. Afmål og beskær det stykke, du skal bruge. Derefter er det stoffets tur.

Med pladevattet og stoffet placeret på sædet, er det nu tid til at hæfte det fast på bagsiden. Hertil skal du bruge din hæftemaskine. I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan Camilla hæfter stoffet, så det bliver spændt godt ud.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.
Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.

Det færdige resultat

Stolen er olieret. Sædet er ompolstret. Så nu er du så godt som klar til at nyde det færdige resultat. Inden du smækker dit nypolstrede sæde på stolen, er det en god idé at sikre, at olien ikke længere smitter af.

Er du ellevild med Camillas stol? Så har vi en god nyhed til dig. Efter Camilla er færdig med sine projekter til Skjulte Skatte, sætter hun det til salg på DBA. Se Camillas DBA-profil her.

Du kan finde den ompolstrede stol her – såfremt den stadig er til salg. Men vent ikke for længe med at slå til. De tidligere skatte er gået som varmt brød.

Find det på DBA

 1. Gyngestol, stof, Rocca, Hyggelig gyngestol, næsten ikke brugt. Gråt stofbetræk. Sælges pga pladsmang

  Gyngestol, stof, Rocca, Hyggelig gyngestol, næsten ikke brugt. Gråt stofbetræk. Sælges pga pladsmangel. Nypris 1500 kr.

  800,00 kr.22-06-2024
 2. Drejestol, læder, Intet, Stolen er pæn og velholdt.

  Drejestol, læder, Intet, Stolen er pæn og velholdt.

  3.500,00 kr.22-06-2024
 3. Hvilestol, stof, Dan Ihreborn Kinnarps model Arriba, Design stole af Dan Ihreborn Kinnarps model Ar

  Hvilestol, stof, Dan Ihreborn Kinnarps model Arriba, Design stole af Dan Ihreborn Kinnarps model Arriba 2 stk samlet pris De er virkelig pæne og velholdte . De har kostede lige over 10.000kr sam

  2.800,00 kr.22-06-2024
 4. Lænestol, træ, Windsor, Flot, gammel Windson-stol

Har før været malet rød, ikke slebet ordentligt n

  Lænestol, træ, Windsor, Flot, gammel Windson-stol Har før været malet rød, ikke slebet ordentligt ned derefter. Er gået løs ikke den ene side mellem armlæn/sæde, men bør kunne limes og males, så d

  200,00 kr.22-06-2024
 5. Lænestol, stof, Vitra Repos, Vitra Repos, designer lænestol i fin stand. Ny pris idag, over 40000, s

  Lænestol, stof, Vitra Repos, Vitra Repos, designer lænestol i fin stand. Ny pris idag, over 40000, sælges nu med kvittering. Fra forhandlers hjemmeside: Loungestolen Repos er designet til Vitra af de

  3.000,00 kr.22-06-2024
 6. Fletstol, flet

  Fletstol, flet

  600,00 kr.22-06-2024

Se alle lænestole til salg på DBA, her

Ambitionen var at gøre friluftslivet lækkert, men hvordan forvandler man et ”rustent rugbrød” til en 
luksuriøs van, når man ikke har erfaring med at bygge biler om? Man begynder på DBA. Det gjorde 29-årige Bettina, der i dag har skiftet telt og trangia ud med et hjem på fire hjul – endda bygget på budget. Hvordan hun greb forvandlingen an, fortæller hun dig her.

I videoen nedenfor slår 27-årige Nathalie dørerne op til sit fynske genbrugshjem. Vil du vide mere om Nathalie og hendes mange genbrugsfund, kan du læse mere, her

Relaterede artikler