DIY: Et charmerende bord bygget af en gammel dør
Video

DIY: Et charmerende bord bygget af en gammel dør

Astrid
Astrid

Kribler det i fingrene efter et nyt DIY-projekt? Så se med her, hvor Camilla guider til, hvordan du forvandler en gammel trædør til et unikt bord.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla ombygget et gammelt bildæk til en puf, bygget et fuglefoderbræt af to glasfade og forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger et bord af en slidt, krakkeleret dør.

Find det på DBA

 1. Skydedør, træ, b: 82 h: 204, Skydedør fra Swedoor, Clever-line, Easy GW1, Klart glas, Hvid.
CHARISMA

  Skydedør, træ, b: 82 h: 204, Skydedør fra Swedoor, Clever-line, Easy GW1, Klart glas, Hvid. CHARISMA D100 GW1 SKYDEDØR Døren er ny og har aldrig været monteret. Nypris 3500,-

  1.000,00 kr.20-03-2023
 2. Topstyret og tophængt, træ, b: 50 h: 70, Afhentning. Velfac ribo 
Har aldrig været monteret

  Topstyret og tophængt, træ, b: 50 h: 70, Afhentning. Velfac ribo Har aldrig været monteret

  500,00 kr.20-03-2023
 3. Andet vindue, træ, b: 320 h: 159, TERMORUDER i to felter
Den ene punkteret
Giv et bud.
.
Ved Vording

  Andet vindue, træ, b: 320 h: 159, TERMORUDER i to felter Den ene punkteret Giv et bud. . Ved Vordingborg

  100,00 kr.20-03-2023
 4. Andet vindue, træ, b: 163 h: 159, TERMORUDE
Dobbelt glas
Ikke punkteret
Giv et bud

  Andet vindue, træ, b: 163 h: 159, TERMORUDE Dobbelt glas Ikke punkteret Giv et bud

  100,00 kr.20-03-2023
 5. Glat dør, træ, Brugt celledør uden karm og med nøgle Måler 204-64

  Glat dør, træ, Brugt celledør uden karm og med nøgle Måler 204-64

  20,00 kr.20-03-2023
 6. Topstyret og tophængt, træ, b: 59 h: 59, Vinduet er grå.
Kan kontaktes på det angivne tlf

  Topstyret og tophængt, træ, b: 59 h: 59, Vinduet er grå. Kan kontaktes på det angivne tlf

  500,00 kr.20-03-2023

Se alle døre til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Trædør
Bordben
– Træfiller
– Maling
– Lak

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: 24-årige Emma syer eftertragtede genbrugsveste

Højden på bordbenene kan være med til at afgøre bordets funktion. Skal det være et sofabord, skrivebord eller et havebord?
Højden på bordbenene kan være med til at afgøre bordets funktion. Skal det være et sofabord, skrivebord eller et havebord?

Først skal døren klargøres

Inden døren kan tjene sin nye funktion som bord, er der lige et par ting, der skal ordnes. Som det første skal hængsler og dørhåndtag fjernes. Håndtaget kan du formentlig skrue af. Hængslerne kræver måske en anelse flere kræfter – her tyr Camilla til sin kære vinkelsliber.

Hvor håndtaget før sad, er der nu et hul. For at skabe en jævn og flot overflade kan du med fordel gøre som Camilla og udfylde hullet med en klat træfiller.

Som det sidste i første fase skal døren have en omgang med rystepudseren eller god gammeldags sandpapir. Afslut med at tørre overfladen af med en fugtig klud, så den værste skidt og støv er fjernet, inden der males. 

LÆS OGSÅ: Hver 2. dansker vil bruge genbrugsmaterialer til sommerens haveprojekt

Træfiller har det med at skrumpe en anelse, når det tørrer. Derfor skal du ikke være nærig med massen, men derimod slibe det overskydende af, når massen er knastør.
Træfiller har det med at skrumpe en anelse, når det tørrer. Derfor skal du ikke være nærig med massen, men derimod slibe det overskydende af, når massen er knastør.

Sådan giver du bordet et vintage look

Vil du som Camilla give bordet et vintage look? Så læs med her. Camilla benytter en klat restmaling blandet op med hvid maling. Da malingen ikke skal være helt dækkende iblandes også lidt vand. Giv bordet nogle lette strøg og lad malingen tørre.

Når malingen er tørret tilstrækkeligt, er det tid til at finde rystepudseren frem igen. Slib overfladen let. Se hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.

Tør nu bordet af for støv og skidt – det er nemlig blevet tid til at lakere. For at skabe en fin overflade og gøre bordpladen mere modstandsdygtig, skal bordet have en omgang lak. 

LÆS OGSÅ: Emelie og Frederik holdte unikt genbrugsbryllup

Fremgangsmåden, Camilla brugte til at skabe sit vintage look, kan nemt overføres til andre træmøbler – eksempelvis stole, skabe eller hylder.
Fremgangsmåden, Camilla brugte til at skabe sit vintage look, kan nemt overføres til andre træmøbler – eksempelvis stole, skabe eller hylder.

Et par ben at så på

Inden vi endelig kan kalde døren for et bord, skal benene naturligvis monteres. Camilla anvender et par benbukke fra Hay.

Med benenes størrelse og gørelse kan du nemt tilpasse bordets funktion og udtryk. Monterer du et par lave ben, kan bordet tjene som et sofabord. Monterer du gamle metalrør som ben, vil bordet få et mere råt udtryk.

Find det på DBA

 1. Højbord, Hay, Højbord brugt i reception hos tandlæge, sælges grundet flytning af klinik. Bordbenene

  Højbord, Hay, Højbord brugt i reception hos tandlæge, sælges grundet flytning af klinik. Bordbenene er fra Hay og bordpladen er i rustik træ. Mål 85 (B) x 65 (D) x92 (H). Standen er brugt, men pænt. K

  350,00 kr.20-03-2023
 2. vidaXL strækbare bordduge med skørt 2 stk. 120 x 60,5 x 74 cm hvid

  vidaXL strækbare bordduge med skørt 2 stk. 120 x 60,5 x 74 cm hvid

  vidaXL strækbare bordduge med skørt 2 stk. 120 x 6, Denne borddug er syet af strækbart stof og kan ganske enkelt trækkes ned over bordet og bordbenene. Stoffet er 10 % spandex, hvilket giver bedre pas

  324,00 kr.19-02-2023
 3. adils bordben ikea, ikea, 6 stks bordben der kan justeres i højden 2 af dem er helt nye 4 af dem bru

  adils bordben ikea, ikea, 6 stks bordben der kan justeres i højden 2 af dem er helt nye 4 af dem brugt til midlertidigt bord og pakket ned igen. prisen er for alle

  99,00 kr.20-03-2023
 4. Bordben, Ikea vika kaj, Justerbare bordben højde 60-90cm. Ikea Vika Kaj. 4 stk. Height adjustable ta

  Bordben, Ikea vika kaj, Justerbare bordben højde 60-90cm. Ikea Vika Kaj. 4 stk. Height adjustable table legs, from 60-90cm high. Price is for all four.

  175,00 kr.19-03-2023
 5. Sofa bordben, Concava, Sofa bordben i pulverlakeret metal i 41x50 fra gulvlagret sælges. 
De er næst

  Sofa bordben, Concava, Sofa bordben i pulverlakeret metal i 41x50 fra gulvlagret sælges. De er næsten ny og har kun være monteret ganske kort. Koster 1089 stk på gulvlageret. https://gulvlageret.d

  1.000,00 kr.19-03-2023
 6. Kæmpe prisfald; Afhent Cafe Bordplader her i Hellerup i eg unikke og håndlavede.

  Kæmpe prisfald; Afhent Cafe Bordplader her i Hellerup i eg unikke og håndlavede.

  Bordplader i massiv eg, Unikke håndlavede bordplader, Unikke, håndlavede bordplader i massiv, bejdset og forarbejdet eg sælges. Bordpladerne kan anvendes til fx. cafeborde, sofaborde eller et mindre

  250,00 kr.04-11-2022

Se alle bordben til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg 

Vil du være den heldige ejer af Camillas fine bord? Så har vi en en god nyhed til dig! Er du hurtig på tasterne, kan du nemlig finde det hjemmebyggede havebord til salg på Camillas DBA-profil, lige her.

Giver du dig i kast med at bygge dit eget genbrugsbord, vil vi mægtig gerne se det færdige resultat! Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

LÆS OGSÅ: Freja strikker af garnrester: ‘Det tvinger mig til at være kreativ’

Er du glad for finurlige genbrugsfund og upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.
Er du glad for finurlige genbrugsfund og upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.

Om dit hjemmebyggede bord får plads inde eller ude vil lidt grøn udsmykning næppe skade. Frygt ej, hvis du ikke har grønne fingre! I artiklen her guider vi til seks nemme planter, du bør købe brugt.

Hos 25-årige Helle fra Esbjerg er både hus og have fyldt med genbrugsfund. I Helles have finder du både genbrugsgræns afhentet gratis og en slidt optimistjolle, der nu huser jordbær og alverdens krydderurter. Se Helles fine hjem i videoen nedenfor.


Læs mere om Helle og hendes mange genbrugsfund i artiklen, her.

Relaterede artikler