Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf
Video

Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf

Astrid
Astrid

Er stængerne en anelse trætte? Hvis bare du kunne smække dem op på din hjemmelavede puf. Det kan du inden længe, hvis du følger guiden, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen for projekterne. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla blandt andet moderniseret en slidt skænk, bygget en bænk af et par gamle stole og ompolstret en stol.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på en særdeles kreativ upcycling. Camilla guider nemlig til, hvordan du forvandler et bildæk til en fodskammel.

Find det på DBA

 1. Snekæder, Branford 70, Snekæder, Branford 70, købt i Harald Nyborg. I meget fin stand - har kun være

  Snekæder, Branford 70, Snekæder, Branford 70, købt i Harald Nyborg. I meget fin stand - har kun været monteret en enkelt gang. Brugsanvisning medfølger. Passer til bl.a. dæk str. (se alle str. på bill

  50,00 kr.09-02-2023
 2. Hey U! Vil gerne købe fælgkapsler til mine Seat FR alufælge - de mangler centerkapslen, så jeg søger

  Hey U! Vil gerne købe fælgkapsler til mine Seat FR alufælge - de mangler centerkapslen, så jeg søger 4 stk. til mine vinterfælge. Pris kr 25,- eller hvad vi nu kan finde ud af, ikk?!! Ring gerne på 42

  25,00 kr.08-02-2023
 3. tilbehør, Punkterings spray. Fungerer både til biler og knallerter/cykler.
450 ml. Kan sendes på køb

  tilbehør, Punkterings spray. Fungerer både til biler og knallerter/cykler. 450 ml. Kan sendes på købers regning eller afhentes I 8961 Allingåbro.

  20,00 kr.08-02-2023
 4. Andet biltilbehør, Ventilhætter med bmw m power til bildæk

Helt ny aldrig brugt. 

Sæt (4 STK) for

  Andet biltilbehør, Ventilhætter med bmw m power til bildæk Helt ny aldrig brugt. Sæt (4 STK) for 50 DKK Lavet i rustfrit stå Kan henter i Bagsværd Motorcykel Motorrad

  50,00 kr.07-02-2023
 5. vinterdæk, fælge med dæk

  vinterdæk, fælge med dæk

  1,00 kr.07-02-2023
 6. Alufælge, 21", Audi, 265 / 40 / R21, krydsmål 5 x 112, ET 26, vinterdæk, Pirelli, Ca 70% mønster, fæ

  Alufælge, 21", Audi, 265 / 40 / R21, krydsmål 5 x 112, ET 26, vinterdæk, Pirelli, Ca 70% mønster, fælge med dæk, 8000 kr. Rigtig flotte Audi RS fælge i 21” med vinterdæk sælges. Størrelse på dæk er 26

  1,00 kr.06-02-2023

Se alle gratis bildæk på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
– 1 x  bildæk
– 2 x træplader
– Reb 100 meter
Limpistol
– 20 x limstænger

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: 5 lamper, der ikke har mistet værdi

Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.
Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.

Puffens top og bund

Inden du begynder at vikle rebet om dækket, skal du have lavet toppen og bunden på puffen. Hertil skal du bruge de to træplader. Du kan snildt anvende resttræ.

Start med at måle diameteren på dækkets hul og tegn derefter en anelse større cirkel på træet. Hvordan du nemt får tegnet en præcis cirkel i de rette mål, har Camilla en fix fidus til. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når du har fået tegnet cirklen i de rette mål, skal du have skåret de to træplader ud og afslutningsvist montere dem i dækket med en håndfuld skruer.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.
Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.

Et par solide ben at stå på

Det er ikke en nødvendighed at montere ben – men det kan gøre noget godt for udtrykket. Camilla har valgt at montere tre træben.

Afstanden mellem benene finder Camilla ved at dividere omkredsen af bund-træpladen med antallet af ben. Med en snor, der måler en tredjedel af af omkredsen, kan Camilla markere, hvor benene skal placeres.

Hvis du vælger at lave puffen uden ben, bør du stille noget under den, mens du limer rebet fast, således at puffens bund er hævet. 

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger

Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.
Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.

Så skal der vikles 

Nu er det blevet tid til at finde de 100 meter reb – og ikke mindst limpistolen – frem. Start med fastgøre en skrue eller et søm i toppladens midte.

Tryk lim ud omkring skruen og fastgør den ene ende af rebet. Når rebet er limet fast, skal skruen fjernes igen. Derefter er det ellers bare at trykke løs på limpistolen og vikle rebet om dækket.

– I og med jeg ikke har lagt en fuge inden, har det været svært at lade de blive i samme niveau hele vejen. Men så kan man også se, at den er hjemmelavet, og det gør ikke noget, griner Camilla.

For at sikre et ensartet og jævnt resultat, kan det være en god idé at udfylde de største hulrum i dækket og langs toppladen med silikone.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Maya

Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.
Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.

Det færdige resultat

Væbnet med en god portion tålmodighed fik Camilla færdiggjort puffen. Selvom den viste sig og være en anelse tidskrævende, er det færdige resultat hele arbejdstiden værd, mener Camilla.

Er du også helt vild med Camillas puf? Men ikke nær så tålmodig anlagt? Så bør du slå til netop nu. Puffen har Camilla nemlig sat til salg på sin DBA-profil.

Vent dog ikke alt for længe, hvis puffen skal bo hjemme hos dig. Camillas tidligere Skjulte Skatte-projekter er gået som varmt brød. Find puffen, her – såfremt den stadig er til salg. 

Find det på DBA

 1. Puf, Scandinavia, Puf 70x85 cm. af mørk gråmeleret uld. Skum med duntop. Runde træben af olieret val

  Puf, Scandinavia, Puf 70x85 cm. af mørk gråmeleret uld. Skum med duntop. Runde træben af olieret valnød. Scandinavia model fra Bolia.com. Købt sammen med 2 1/2 personers sofa. Meget velholdt. Stort s

  550,00 kr.09-02-2023
 2. Fløjspuf, Leitmotiv, Helt ny - Normalpris 899,00 kr.

Den er stadig i kassen - sender gerne.

Fin og

  Fløjspuf, Leitmotiv, Helt ny - Normalpris 899,00 kr. Den er stadig i kassen - sender gerne. Fin og smart fløjlspuf fra Leitmotiv. Puffen har et fløjlsbetræk og er brun. Puffen måler Ø45xH40 cm. S

  400,00 kr.09-02-2023
 3. Sovesofa, Sælger denne sofa. Den er lidt gammel efterhånden men kan hvad en sofa skal kunne. 3 mands

  Sovesofa, Sælger denne sofa. Den er lidt gammel efterhånden men kan hvad en sofa skal kunne. 3 mands sofa plus puf, plus det er en sovesofa. Den er lidt misfarvet på den ene side, ses på billede 3

  400,00 kr.09-02-2023
 4. Puf, Cozy Living, Cozy Living rosa puf bare stået til pynt i hjørnet.
Ny pris 1999kr
Mål
Ø 75cm
H 35

  Puf, Cozy Living, Cozy Living rosa puf bare stået til pynt i hjørnet. Ny pris 1999kr Mål Ø 75cm H 35 cm

  500,00 kr.09-02-2023
 5. Puf, Jotex, RESERVERET TIL MANDAG
Jotex siddepuf - stort set ubrugt og står bare i kælderen :) Men,

  Puf, Jotex, RESERVERET TIL MANDAG Jotex siddepuf - stort set ubrugt og står bare i kælderen :) Men, der er desværre kommet lidt kuglepen på. Bredde 160, dybde 79, højde 35 Nypris 5.700kr.

  350,00 kr.09-02-2023
 6. Sofa, alcantara, Bolia, Bolia sofa sælges billigt da den skal renses. 
Det koster omkring 1000 kr fo

  Sofa, alcantara, Bolia, Bolia sofa sælges billigt da den skal renses. Det koster omkring 1000 kr for en rens. Ellers fin at sidde i pænere på rygpuder. Der følger puf med. Skal selv bæres og hentes

  500,00 kr.09-02-2023

Se alle puffer til salg på DBA, her.

Er du vild med DIY? Det er du ikke ene om. I artiklen her kan du møde 27-årige Marie-Louise, der bygger sine egne møbler på budget. Se de fine møbler, her.

Nu hvor puffen er på plads, skal dit næste DIY-projekt måske være denne fine bænk?


Læs mere i artiklen, her.

Relaterede artikler