På besøg hos genbrugselskeren Isabella
Video

På besøg hos genbrugselskeren Isabella

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Alt fra køkkenmaskiner, sofa og kjoler er genbrug i Isabellas hjem. I videoen herover kan du komme indenfor i Isabellas flotte hjem, præget af genbrugsfund. Se blandt andet hvilket genbrugsfund, hun selv spejler sig mest i, og i teksten herunder kan du læse, hvilke ting det er lykkedes Isabella at finde helt gratis.

Nips, snoede stearinlys og puder med blomster. Hvis vi skal være rigtig fordomsfulde, kan man lidt forsigtigt konkludere, at det er ting som disse, mænd forsøger at undgå i deres hjem, når de flytter sammen med en kvinde. Det er i hvert fald, hvad sexologen Jacob Olrik fortæller i denne artikel.

Men når 24-årige Isabella skal købe møbler og indretningsdetaljer, behøver hun ikke nødvendigvis være nervøs for kærestens holdning. Hun skal ikke ringe hjem og spørge om lov forinden, for hun og kæresten har en anderledes ”regel”:

- Min kæreste har sagt, at jeg bare skal forsøge at undgå at købe ting, der er lilla og pink, fortæller Isabella Haugaard grinende.

I videoen herover kan du se efter, om Isabella hjem i Odense, opfylder det krav. Vi kan afsløre så meget, at noget af det, Isabella har mest kær, KUN består af farverne pink og lilla.

I artiklen herunder kan du læse dig til mange flere detaljer om Isabellas hjem, som hovedsageligt er indrettet med genbrugsfund.

Isabella studerer i Kolding på Syddansk Universitet, hvor hun er i gang med en bachelor i Designkultur og økonomi. Derudover har hun flere studiejobs. Blandt andet arbejder hun i Odense teater og i tøjbutikken ’Dr. Adams’
Isabella studerer i Kolding på Syddansk Universitet, hvor hun er i gang med en bachelor i Designkultur og økonomi. Derudover har hun flere studiejobs. Blandt andet arbejder hun i Odense teater og i tøjbutikken ’Dr. Adams’

20 kroner for en kjole blev de dyreste 20 kroner i Isabellas kjole-historik

Isabellas hjem er stilfuldt, og tingene er velvalgte. Hendes indretning er præget af, at det meste er genbrug, men DBA fylder ikke kun i lejlighedens ydre. Også hvis du åbner skuffer og skabe, finder du genbrugsfund. Blandt andet i Isabellas tøjskab.

- Jeg elsker kjoler. Og mange af mine kjoler er genbrugskjoler. De fleste har jeg arvet fra min mormor og mor, men jeg har også købt en del brugt, forklarer Isabella.

En af hendes yndlingskjoler er beige og figursyet, men sådan har den ikke altid set ud.

- Jeg har haft den til en skrædder, fortæller Isabella, der har en lidt sjov historie til kjolen:

Kjolen fandt jeg for kun 20 kroner i en genbrugsbutik. Det var virkelig billigt, tænkte jeg. Jeg tog den til en skrædder for at få syet den til, men da jeg skulle hente den, fandt jeg ud af, hvad turen hos skrædderen kostede mig. 400 kroner!
fortæller Isabella med et stort smil på læberne.

Hun kan selv godt se det komiske i, at skrædder-besøget kostede 20 gange så meget som kjolen. Men på trods af det kostbare visit hos skrædderen er Isabella stadig tilfreds med sit køb.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du se mange af Isabellas flotte, gamle kjoler.

Find det på DBA

 1. Anden kjole, Fine woman night wear, str. XL, Lilla og grøn, 90% bomuld og 10% polyster, Ubrugt, T

  Anden kjole, Fine woman night wear, str. XL, Lilla og grøn, 90% bomuld og 10% polyster, Ubrugt, Termo Kvindenatkjole, varm 1 lomme front, tip i fit blød varm og meget bærende Længde: ca. 132cm på

  250,00 kr.31-03-2023
 2. Festkjole, Modström, str. S,  Lilla, Viscose, God men brugt, Længde: 100 cm.
Ærmegab: 74 cm.

  Festkjole, Modström, str. S, Lilla, Viscose, God men brugt, Længde: 100 cm. Ærmegab: 74 cm.

  100,00 kr.31-03-2023
 3. Maxikjole, Lollys laundry, str. L, Lilla, Næsten som ny

  Maxikjole, Lollys laundry, str. L, Lilla, Næsten som ny

  250,00 kr.31-03-2023
 4. Sommerkjole, New Love, str. M, sort, lilla, orange, grøn, pink, lyserød, rosa, Næsten som ny, Blom

  Sommerkjole, New Love, str. M, sort, lilla, orange, grøn, pink, lyserød, rosa, Næsten som ny, Blomstret sæt bestående af nederdel og kort top/skjorte. Nederdel med elastik i taljen. Fint sommersæt

  149,00 kr.31-03-2023
 5. Anden kjole, Vila, str. M, Næsten som ny, Superflot kjole med lilla og blåt blomstermotiver 3/4 lan

  Anden kjole, Vila, str. M, Næsten som ny, Superflot kjole med lilla og blåt blomstermotiver 3/4 lange ærmer, bindebånd ved halsen og flæsedetaljer. 80% viskose/20% polyamid. Kun brugt en gang, så er

  69,00 kr.31-03-2023
 6. Cocktailkjole, BCBG Max Azria, str. S, Lilla, Silke, Ubrugt, Smuk stropløs kjole fra BCBG Max Azr

  Cocktailkjole, BCBG Max Azria, str. S, Lilla, Silke, Ubrugt, Smuk stropløs kjole fra BCBG Max Azria. Er en amerikansk str 4 som svarer til dk str 36 eller small. Smukke lilla farver. 100 % silk

  320,00 kr.31-03-2023

40.864 kjoler kan du lige nu købe på DBA. 1.092 af dem matcher søgningen ’lilla’.
  

Dette er Isabellas yndlingsgenbrugsfund

Når det meste af hjemmet er købt brugt eller fundet i forældrenes kælder, kan det være rigtig svært at udpege et favorit-genbrugsfund. Og det er det også for Isabella, der dog må krybe til korset og sige, at det store spejl i stuen ikke er til at komme udenom i en favoritdyst.

- Spejlet er jeg rigtig glad for, fordi det er så stort og dermed særligt. Det passer godt til stuen. Rummet bliver større sådan, og så er spejlet bare en ting, som ikke alle har, fortæller Isabella.

Hun er normalt ikke bleg for at byde på ting på DBA, der er sat til salg langt væk fra hendes hjem i Odense, men da spejlet kom til salg, kunne det faktisk hentes rigtig tæt på Isabellas bopæl. Der var dog bare lige ét problem:

- Da jeg så endelig får fundet et stort møbel, som rent faktisk er tæt på mig selv, er det lidt komisk, at jeg lige de dage var på ferie i Italien. Men jeg kunne heldigvis hente spejlet, da jeg kom hjem, siger Isabella.

Spejlet var til salg i en butik, der skulle lukke, og hvor møblet havde været en del af butiksindretningen. Prisen lød på 2.000 kroner, og det er en pris, Isabella i dag er ganske tilfreds med.

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste spejl

Dette spejl er Isabella særlig glad for. Læs i teksten herover, hvad Isabella gav for det
Dette spejl er Isabella særlig glad for. Læs i teksten herover, hvad Isabella gav for det

Alt det, der samler støv, findes ikke hos Isabella

Stegesoen, stigen og skistøvlerne plejer mange af os at gemme væk på loftet eller i kælderen. De fleste ville nok ”dø”, hvis vi boede i en lejlighed, hvor et disponibelt lofts- eller kælderrum ikke var en del af lejekontrakten.

Men sådan gælder det ikke for Isabella. Hun og kæresten har lejet en lejlighed i det indre Odense. Her tæller hver kvadratmeter, og derfor hører der hverken lofts- eller kælderrum til boligen. Men Isabella er så inkarneret en genbrugshandler, at hun dog heller ikke har brug for ét:

- De ting, vi ikke bruger, er jeg ret god til at få solgt videre eller på anden vis komme af med. Vi har som sådan ikke en masse rod, som bare ophober sig, fortæller Isabella.

Find det på DBA

 1. Lampe, Louis Poulsen, Helt ny i original indpakning. 
Nypris 3650kr. 

Bordlampe, Panthella Mini LED

  Lampe, Louis Poulsen, Helt ny i original indpakning. Nypris 3650kr. Bordlampe, Panthella Mini LED 27K Hvid Opal akryl Designer: Verner Panton

  2.200,00 kr.31-03-2023
 2. Anden bordlampe, Louis Poulsen Panthella Portable V2, Hej jeg sælger disse Panthella bordlamper, bem

  Anden bordlampe, Louis Poulsen Panthella Portable V2, Hej jeg sælger disse Panthella bordlamper, bemærk Opal skærm og ikke den meget billigere metal skærm udgave, det er V2 det vil sige, de nu er blev

  1.200,00 kr.30-03-2023
 3. Anden bordlampe, Panthella, Panthella bord, mini, krom
Nypris 3215kr, stadig i pakke & ikke brugt

  Anden bordlampe, Panthella, Panthella bord, mini, krom Nypris 3215kr, stadig i pakke & ikke brugt

  2.500,00 kr.27-03-2023
 4. Lampe, Louis Poulsen, Louis Poulsen bordlampe Panthella i hvid og stor. Ubrugt og stadig i emballage

  Lampe, Louis Poulsen, Louis Poulsen bordlampe Panthella i hvid og stor. Ubrugt og stadig i emballage

  3.500,00 kr.25-03-2023
 5. Arkitektlampe, Louis poulsen, Jeg sælger mine to lamper som jeg fik i firma julegave. De er helt nye

  Arkitektlampe, Louis poulsen, Jeg sælger mine to lamper som jeg fik i firma julegave. De er helt nye og aldrig været i brug. Det er mærket panthella i lyserød/Rosa Ny pris pr stk er 2295.- sælges for

  1.200,00 kr.24-03-2023
 6. Lampe, Louis Poulsen Panthella Portable, Smuk lampe, hvid. Med udskifteligt batteri. 

Transportabel

  Lampe, Louis Poulsen Panthella Portable, Smuk lampe, hvid. Med udskifteligt batteri. Transportabel Panthella bordlampe, der kan tages med overalt og dæmpes i 3 trin. Kan tages med udenfor.

  900,00 kr.20-03-2023

Fra tid til anden kommer der Panthella-lamper til salg på DBA, men du kan finde 2.660 andre gulvlamper på DBA.
  

Denne ting overvejer Isabella at sælge

Hvor går grænsen for genbrug? For mange går den ved puder, sofa og seng. For andre går den ved undertøj, og der findes også en del, som ikke ville bryde sig om at købe køkkenmaskinerne brugte. Men Isabella har ikke selv nogen kvaler ved at købe hverken sofa eller køkkenmaskinerne brugte.

- Min Ninja-blender er købt brugt. Den har en virkelig kraftig motor, så den lever virkelig op til sit navn, fortæller Isabella.

Hendes køkken huser også papfarens gamle røremaskine, som har et rigtig sødt retrolook.

I det hele taget bærer Isabellas køkken også præg af fine genbrugsfund. Hun har lidt Madame Blå hængende fremme, og gemt bag tekrus og kopper står en tekande formet som en stor vindrueklase, der heller ikke er en ting, man lige køber hos den lokale isenkræmmer.

- Kanden er også et brugtfund. Men den kan faktisk ikke hælde særlig godt. Man spilder, når man hælder med den, siger Isabella og griner selv lidt af, at hun har en kande stående, hvis eneste funktion ikke rigtig virker:

- Kanden kunne godt være én, jeg om lidt satte til salg.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge gammelt porcelæn til

De fleste ting i Isabellas hjem er fundet brugte. Blandt andet vasen i gangen og mange af hendes jakker. Sofaen og spisebordet ligeså. Spisebordsstolene har ofte haft en anden ejer før Isabella. I videoen kan du se, hvad den ene stol ”gemmer på” under puden
De fleste ting i Isabellas hjem er fundet brugte. Blandt andet vasen i gangen og mange af hendes jakker. Sofaen og spisebordet ligeså. Spisebordsstolene har ofte haft en anden ejer før Isabella. I videoen kan du se, hvad den ene stol ”gemmer på” under puden
Denne kande overvejer Isabella at sætte til salg om lidt. Læs hvorfor i teksten herover
Denne kande overvejer Isabella at sætte til salg om lidt. Læs hvorfor i teksten herover

Genbrug fra familien

Fælles for alle rummene i Isabellas hjem er, at der er møbler og ting, som minder hende om hendes familie. Mange af tingene i hjemmet har hun nemlig fundet i familiens gemmer og fået lov til at bruge, fordi tingene stod ubrugte.

Det gælder for eksempel Penthella-lampen, som står i stuens hjørne:

Den stod i min mors kælder. Hun ville ikke selv bruge den, fordi den havde for store skrammer, så jeg fik lov til at få den op i min lejlighed. Efterfølgende har min mor konstateret, at skrammerne i lampen faktisk ikke helt var så tydelige, som hun lige umiddelbart havde tænkt
fortæller Isabella.

I kontoret hænger en blå og en hvid Flowerpot-lampe, som Isabella har fået lov at låne fra sin eks-papmor, og karlekammerskabet i samme rum har tilhørt mormoren.

Men familien er også involveret i Isabella genbrugshobby på anden vis:

- Når jeg finder noget, der skal fragtes i bil, ringer jeg ofte til min mor, og når hun tager telefonen og hører mig sige ’Mooor.. kan jeg låne bilen. Det tager ingen tid’, ved hun godt, hvad klokken har slået. Så ved hun, jeg har fundet noget brugt, jeg skal hente, og som regel låner jeg lige bilen lidt længere, end jeg selv havde troet, griner Isabella.

Find det på DBA

 1. Verner Panton, Flowerpot, andet, Stk 800
Som ny -lang stofledning

  Verner Panton, Flowerpot, andet, Stk 800 Som ny -lang stofledning

  800,00 kr.31-03-2023
 2. Verner Panton, Vp3 Flowerpot , bordlampe, Klassisk Verner Panton Flowerpot bordlampe i messing fra

  Verner Panton, Vp3 Flowerpot , bordlampe, Klassisk Verner Panton Flowerpot bordlampe i messing fra &tradition. Den høje model med ledning. Jeg er bekendt med, at lampen kan fås på tilbud til omkring

  1.995,00 kr.30-03-2023
 3. Verner Panton, Verner Panton flowerpot, pendel, 2 stk limegrøn Verner Panton sælges. 

De fremstår s

  Verner Panton, Verner Panton flowerpot, pendel, 2 stk limegrøn Verner Panton sælges. De fremstår som nye, med ingen brugsspor. Originale kasser medfølger Udgået farve, de er pæne og velholdte og

  2.500,00 kr.30-03-2023
 4. Verner Panton, Flowerpot, Pr stk / lang stofledning

  Verner Panton, Flowerpot, Pr stk / lang stofledning

  800,00 kr.29-03-2023
 5. Verner Panton, Flowerpot VP1, pendel, Flowerpot pendel VP1 - Mat Hvid 

Virkelig flot og klassisk Ve

  Verner Panton, Flowerpot VP1, pendel, Flowerpot pendel VP1 - Mat Hvid Virkelig flot og klassisk Verner Panton pendel lampe med modelnavnet Flowerpot VP1 IP-grad: 20 Farve: Mat hvid Højde: 16 cm Dia

  950,00 kr.29-03-2023
 6. Verner Panton, VP4, bordlampe, Verner Panton (1926-1998). Flowerpot bordlampe, model VP4, med stel a

  Verner Panton, VP4, bordlampe, Verner Panton (1926-1998). Flowerpot bordlampe, model VP4, med stel af stål, skærmsæt af hvidlakeret metal, H. ca. 33 cm.

  5.000,00 kr.28-03-2023

Klik her for at finde Flowerpot-lamper på DBA.
   

225 kroner for en lampe, kæresten synes var grim

Isabella shopper ikke kun på DBA. Hun går blandt andet også på loppemarkeder, og her er hun engang kommet hjem med noget, der ikke faldt i kærestens smag. Det gjaldt både hvad angik tingens udseende, men også prisen. Og det var ikke engang en ting, der havde hverken pink eller lilla farve.

- Jeg købte engang en porcelænslampe på et loppemarked, som forestiller en hund. Lampen lyser ud gennem hundens øjne. Jeg elsker selv hunde, og jeg synes bare, den her figur så så sød ud, fortæller Isabella.

I dag vogter hunden over Isabella og kæresten, når de sover, for den står i vindueskammen i parrets soveværelse og minder dem begge om, at den blev erhvervet for 250 kroner i sin tid.

LÆS OGSÅ: Chili købte hunden på DBA

Denne hund er et genbrugsfund, som Isabella griner lidt af i dag. Hvorfor kan du læse i artiklen herover
Denne hund er et genbrugsfund, som Isabella griner lidt af i dag. Hvorfor kan du læse i artiklen herover

Denne ting er Isabella på jagt efter på brugtmarkedet lige nu

Brugtmarkedet får ofte besøg af Isabella, der næsten dagligt lige tjekker, om der er kommet noget nyt og interessant til salg.

Lige for tiden trevler hun DBAs sider igennem for at finde sig en bogreol.

- Jeg håber at finde en bogreol, der kan stå bag spisebordet, fortæller Isabella, der har måtte erkende, at magasin-holderen, der kan rumme en håndfuld magasiner, ikke er tilstrækkelig til al parrets læsestof.

Find det på DBA

 1. Reolsystem, BBB reol, Eller boghandlerreolen er en bogreol i klassisk funktionelt norsk design udfør

  Reolsystem, BBB reol, Eller boghandlerreolen er en bogreol i klassisk funktionelt norsk design udført i massivt hvidolieret fyrretræ. 3 elementer med 3 hylder i hvert med lette slidtegn.

  900,00 kr.31-03-2023
 2. Reol, b: 125 d: 31 h: 103, Flot gammel bogreol med tre skuffer øverst

  Reol, b: 125 d: 31 h: 103, Flot gammel bogreol med tre skuffer øverst

  1.000,00 kr.31-03-2023
 3. Rumdeler, HASTER Hvid laminat reol m. 2 skuffer, b: 115 d: 38 h: 114, Hvid laminat reol/ bogreol med

  Rumdeler, HASTER Hvid laminat reol m. 2 skuffer, b: 115 d: 38 h: 114, Hvid laminat reol/ bogreol med 2 skuffer. Har stået på børneværelse, og har brugsspor. Øverste plade skal have lidt lim for at si

  50,00 kr.31-03-2023
 4. Reol, Montana, 1 stk Montana reol bogreol rumdeler skoreol B 69,5 cm D 30 cm H 72,5 cm med sokkel og

  Reol, Montana, 1 stk Montana reol bogreol rumdeler skoreol B 69,5 cm D 30 cm H 72,5 cm med sokkel og til at hænge på væggen

  1.100,00 kr.31-03-2023
 5. Reol, Bogreol, 1 stk reol skoreol B 115 cm D 22,5 cm H 97 cm

  Reol, Bogreol, 1 stk reol skoreol B 115 cm D 22,5 cm H 97 cm

  850,00 kr.31-03-2023
 6. 2 delt vintage reol i fyrretræ i flot kvalitet med synlige sinker

  2 delt vintage reol i fyrretræ i flot kvalitet med synlige sinker

  Reolvæg, Dansk design retro, b: 100 d: 30 h: 199, Skøn 2 delt reol i fyrretræ! Igen et lækkert kvalitets møbel fra Real Retro, vi oplever større og større efterspørgsel på møbler i fyrretræ og eller

  1.500,00 kr.18-02-2023

Klik her og find bogreoler på DBA.

Den røde kontorstol på billedet er Isabellas nyeste køb, og den erhvervede hun sig i bytte for 150 kroner. Lysene i vindueskarmen i kontoret er meget in for inden, men de er faktisk ikke købt brugte. Dem har Isabella selv lavet. Dem kan du se i videoen
Den røde kontorstol på billedet er Isabellas nyeste køb, og den erhvervede hun sig i bytte for 150 kroner. Lysene i vindueskarmen i kontoret er meget in for inden, men de er faktisk ikke købt brugte. Dem har Isabella selv lavet. Dem kan du se i videoen

Denne ting fandt Isabella utrolig billigt

Isabella er en haj til at spotte genbrugsfund til ingen penge. Ja, bogstavelig talt. Hun har for eksempel reddet en kiste fra ”døden”, da hun så den ligge i en container i storskrald. Kisten er grøn og brun, og i dag bruger hun den til at opbevare sko i.

Også vasketøjskurven ude på badeværelset er fundet til storskrald. Skrivebordet i kontoret var dog ikke efterladt til storskrald, men det fik Isabella alligevel scoret sig gratis af en flink sælger, og i dag har hun malet den originale mørkegrønne farve over med blå.

Men en af de handler, Isabella selv fremhæver som en af dem, hvor hun sparrede mest, var på loftslampen i soveværelset:

- Lampen er fra Le Klint, og den købte jeg for kun 100 kroner. Normalt er de meget dyrere, men jeg fik den så billig, fordi lampeskærmen har nogle ridser. Men det synes jeg ikke, man lægger mærke til, fortæller Isabella, hvis hjem er en god blanding af design og vintage-fund.

LÆS OGSÅ: Kom med hjem til Mia, der bor med en lampe, hun er meget glad for

Her kan du se Isabellas elskede Le Klint-lampe, som hun købte for bare 100 kroner
Her kan du se Isabellas elskede Le Klint-lampe, som hun købte for bare 100 kroner
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Her er kisten, som Isabella fandt gratis. Isabella får tit bragt tingene til sit hjem som en del af handlen. Hun bor i Odense, så hun støder tit på sælgere, der kan tage tingen med, hvis de alligevel skal til Jylland fra Sjælland eller omvendt
Her er kisten, som Isabella fandt gratis. Isabella får tit bragt tingene til sit hjem som en del af handlen. Hun bor i Odense, så hun støder tit på sælgere, der kan tage tingen med, hvis de alligevel skal til Jylland fra Sjælland eller omvendt

Han bor med gamle staldvinduer, og han sover i en kulisse. I artiklen her inviterer Jeppe dig indenfor i sit flotte genbrugshjem, der er ganske særligt.

Lyserødt soveværelse, et orange badeværelse og sølvpapir i lyserødt glas på væggen. Signe er også en genbrugselsker, der bor anderledes end din nabo. I videoen herunder kan du komme med hjem i Signes Vesterbrolejlighed.

Du kan se flere billeder fra Signes hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler