På besøg hos genbrugselskeren Isabella
Video

På besøg hos genbrugselskeren Isabella

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Alt fra køkkenmaskiner, sofa og kjoler er genbrug i Isabellas hjem. I videoen herover kan du komme indenfor i Isabellas flotte hjem, præget af genbrugsfund. Se blandt andet hvilket genbrugsfund, hun selv spejler sig mest i, og i teksten herunder kan du læse, hvilke ting det er lykkedes Isabella at finde helt gratis.

Nips, snoede stearinlys og puder med blomster. Hvis vi skal være rigtig fordomsfulde, kan man lidt forsigtigt konkludere, at det er ting som disse, mænd forsøger at undgå i deres hjem, når de flytter sammen med en kvinde. Det er i hvert fald, hvad sexologen Jacob Olrik fortæller i denne artikel.

Men når 24-årige Isabella skal købe møbler og indretningsdetaljer, behøver hun ikke nødvendigvis være nervøs for kærestens holdning. Hun skal ikke ringe hjem og spørge om lov forinden, for hun og kæresten har en anderledes ”regel”:

- Min kæreste har sagt, at jeg bare skal forsøge at undgå at købe ting, der er lilla og pink, fortæller Isabella Haugaard grinende.

I videoen herover kan du se efter, om Isabella hjem i Odense, opfylder det krav. Vi kan afsløre så meget, at noget af det, Isabella har mest kær, KUN består af farverne pink og lilla.

I artiklen herunder kan du læse dig til mange flere detaljer om Isabellas hjem, som hovedsageligt er indrettet med genbrugsfund.

Isabella studerer i Kolding på Syddansk Universitet, hvor hun er i gang med en bachelor i Designkultur og økonomi. Derudover har hun flere studiejobs. Blandt andet arbejder hun i Odense teater og i tøjbutikken ’Dr. Adams’
Isabella studerer i Kolding på Syddansk Universitet, hvor hun er i gang med en bachelor i Designkultur og økonomi. Derudover har hun flere studiejobs. Blandt andet arbejder hun i Odense teater og i tøjbutikken ’Dr. Adams’

20 kroner for en kjole blev de dyreste 20 kroner i Isabellas kjole-historik

Isabellas hjem er stilfuldt, og tingene er velvalgte. Hendes indretning er præget af, at det meste er genbrug, men DBA fylder ikke kun i lejlighedens ydre. Også hvis du åbner skuffer og skabe, finder du genbrugsfund. Blandt andet i Isabellas tøjskab.

- Jeg elsker kjoler. Og mange af mine kjoler er genbrugskjoler. De fleste har jeg arvet fra min mormor og mor, men jeg har også købt en del brugt, forklarer Isabella.

En af hendes yndlingskjoler er beige og figursyet, men sådan har den ikke altid set ud.

- Jeg har haft den til en skrædder, fortæller Isabella, der har en lidt sjov historie til kjolen:

Kjolen fandt jeg for kun 20 kroner i en genbrugsbutik. Det var virkelig billigt, tænkte jeg. Jeg tog den til en skrædder for at få syet den til, men da jeg skulle hente den, fandt jeg ud af, hvad turen hos skrædderen kostede mig. 400 kroner!
fortæller Isabella med et stort smil på læberne.

Hun kan selv godt se det komiske i, at skrædder-besøget kostede 20 gange så meget som kjolen. Men på trods af det kostbare visit hos skrædderen er Isabella stadig tilfreds med sit køb.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du se mange af Isabellas flotte, gamle kjoler.

Find det på DBA

 1. mbym Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: XS

  mbym Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: XS

  mbym, str. XS, Kjole, Kjole fra mbym. Kjolen er lilla og i størrelse xsmall. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Budbee for kr. 35,- ✓ Vi sender

  99,00 kr.27-04-2023
 2. Anden kjole, Ukendt , str. L, Lilla og hvid, Polyester, Ubrugt, Supersød tiedye tshirt kjole med

  Anden kjole, Ukendt , str. L, Lilla og hvid, Polyester, Ubrugt, Supersød tiedye tshirt kjole med lommer og 41 cm slidser i siderne. Længde: 135 cm Bryst: 106 cm Stoffet kan strækkes lidt. + 40 kr p

  50,00 kr.06-06-2023
 3. Maxikjole, Ilse Jacobsen, str. L, Flot maxikjole fra Ilse Jacobsen i velour stof.
Str: L.
Farve: mør

  Maxikjole, Ilse Jacobsen, str. L, Flot maxikjole fra Ilse Jacobsen i velour stof. Str: L. Farve: mørk lilla Er gået lidt op ved en indsyning i taljen, se billede. Kan nemt sys. Fra røg og dyrefrit hje

  150,00 kr.06-06-2023
 4. Marta Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S/M

  Marta Kjole - Secondhand - Kvinde - Størrelse: S/M

  Marta, str. S/M, Kjole, Kjole fra Marta. Kjolen er lilla og i størrelse S/M. Kjolen virker let og utrolig rar at have på. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage

  69,00 kr.29-03-2023
 5. Sommerkjole, Munthe og Simone , str. S, Rosa og lilla med mønster, Silke, Næsten som ny, Silke kj

  Sommerkjole, Munthe og Simone , str. S, Rosa og lilla med mønster, Silke, Næsten som ny, Silke kjole,

  250,00 kr.06-06-2023
 6. Maxikjole, Afrikansk Batikfarvet Kjole, str. M, Hvid/ Lilla, Ubrugt, Flot Afrikansk Kjole,

  Maxikjole, Afrikansk Batikfarvet Kjole, str. M, Hvid/ Lilla, Ubrugt, Flot Afrikansk Kjole,

  160,00 kr.06-06-2023

40.864 kjoler kan du lige nu købe på DBA. 1.092 af dem matcher søgningen ’lilla’.
  

Dette er Isabellas yndlingsgenbrugsfund

Når det meste af hjemmet er købt brugt eller fundet i forældrenes kælder, kan det være rigtig svært at udpege et favorit-genbrugsfund. Og det er det også for Isabella, der dog må krybe til korset og sige, at det store spejl i stuen ikke er til at komme udenom i en favoritdyst.

- Spejlet er jeg rigtig glad for, fordi det er så stort og dermed særligt. Det passer godt til stuen. Rummet bliver større sådan, og så er spejlet bare en ting, som ikke alle har, fortæller Isabella.

Hun er normalt ikke bleg for at byde på ting på DBA, der er sat til salg langt væk fra hendes hjem i Odense, men da spejlet kom til salg, kunne det faktisk hentes rigtig tæt på Isabellas bopæl. Der var dog bare lige ét problem:

- Da jeg så endelig får fundet et stort møbel, som rent faktisk er tæt på mig selv, er det lidt komisk, at jeg lige de dage var på ferie i Italien. Men jeg kunne heldigvis hente spejlet, da jeg kom hjem, siger Isabella.

Spejlet var til salg i en butik, der skulle lukke, og hvor møblet havde været en del af butiksindretningen. Prisen lød på 2.000 kroner, og det er en pris, Isabella i dag er ganske tilfreds med.

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste spejl

Dette spejl er Isabella særlig glad for. Læs i teksten herover, hvad Isabella gav for det
Dette spejl er Isabella særlig glad for. Læs i teksten herover, hvad Isabella gav for det

Alt det, der samler støv, findes ikke hos Isabella

Stegesoen, stigen og skistøvlerne plejer mange af os at gemme væk på loftet eller i kælderen. De fleste ville nok ”dø”, hvis vi boede i en lejlighed, hvor et disponibelt lofts- eller kælderrum ikke var en del af lejekontrakten.

Men sådan gælder det ikke for Isabella. Hun og kæresten har lejet en lejlighed i det indre Odense. Her tæller hver kvadratmeter, og derfor hører der hverken lofts- eller kælderrum til boligen. Men Isabella er så inkarneret en genbrugshandler, at hun dog heller ikke har brug for ét:

- De ting, vi ikke bruger, er jeg ret god til at få solgt videre eller på anden vis komme af med. Vi har som sådan ikke en masse rod, som bare ophober sig, fortæller Isabella.

Find det på DBA

 1. Anden bordlampe, Louis Poulsen Panthella 320, 25 cm i diameter 
35 cm høj

Fremstår som ny - nypris

  Anden bordlampe, Louis Poulsen Panthella 320, 25 cm i diameter 35 cm høj Fremstår som ny - nypris 5.995 kr. https://www.louispoulsen.com/da-dk/catalog/privat/bordlamper/panthella-table-320?v=91810

  3.500,00 kr.05-06-2023
 2. Lampe, Verner Panton Panthella, Lyset /pæren med tre styrker
Ø 50 cm
H 75 cm
To stk for 5800 kr 
Fa

  Lampe, Verner Panton Panthella, Lyset /pæren med tre styrker Ø 50 cm H 75 cm To stk for 5800 kr Fast pris

  3.000,00 kr.04-06-2023
 3. Lampeskærm, Panthella mini, Ingen ridser eller brugsspor
Hvid metal

  Lampeskærm, Panthella mini, Ingen ridser eller brugsspor Hvid metal

  300,00 kr.03-06-2023
 4. Anden bordlampe, Panthella, Retrolampe, med det dejligste lys. 

Der er mindre revner i skærmens top

  Anden bordlampe, Panthella, Retrolampe, med det dejligste lys. Der er mindre revner i skærmens top (se billede), men de er svære at se, med mindre man er tæt på. Basen er i fin stand. Afbryder på

  1.000,00 kr.03-06-2023
 5. Anden bordlampe, Panthella, Panthella 320 bordlampe. Designet af Verner Panton. Helt ny, ubrugt og i

  Anden bordlampe, Panthella, Panthella 320 bordlampe. Designet af Verner Panton. Helt ny, ubrugt og i original emballage.

  3.000,00 kr.31-05-2023
 6. Anden bordlampe, Panthella, Meget fin Panthella bordlampe.

  Anden bordlampe, Panthella, Meget fin Panthella bordlampe.

  2.300,00 kr.31-05-2023

Fra tid til anden kommer der Panthella-lamper til salg på DBA, men du kan finde 2.660 andre gulvlamper på DBA.
  

Denne ting overvejer Isabella at sælge

Hvor går grænsen for genbrug? For mange går den ved puder, sofa og seng. For andre går den ved undertøj, og der findes også en del, som ikke ville bryde sig om at købe køkkenmaskinerne brugte. Men Isabella har ikke selv nogen kvaler ved at købe hverken sofa eller køkkenmaskinerne brugte.

- Min Ninja-blender er købt brugt. Den har en virkelig kraftig motor, så den lever virkelig op til sit navn, fortæller Isabella.

Hendes køkken huser også papfarens gamle røremaskine, som har et rigtig sødt retrolook.

I det hele taget bærer Isabellas køkken også præg af fine genbrugsfund. Hun har lidt Madame Blå hængende fremme, og gemt bag tekrus og kopper står en tekande formet som en stor vindrueklase, der heller ikke er en ting, man lige køber hos den lokale isenkræmmer.

- Kanden er også et brugtfund. Men den kan faktisk ikke hælde særlig godt. Man spilder, når man hælder med den, siger Isabella og griner selv lidt af, at hun har en kande stående, hvis eneste funktion ikke rigtig virker:

- Kanden kunne godt være én, jeg om lidt satte til salg.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge gammelt porcelæn til

De fleste ting i Isabellas hjem er fundet brugte. Blandt andet vasen i gangen og mange af hendes jakker. Sofaen og spisebordet ligeså. Spisebordsstolene har ofte haft en anden ejer før Isabella. I videoen kan du se, hvad den ene stol ”gemmer på” under puden
De fleste ting i Isabellas hjem er fundet brugte. Blandt andet vasen i gangen og mange af hendes jakker. Sofaen og spisebordet ligeså. Spisebordsstolene har ofte haft en anden ejer før Isabella. I videoen kan du se, hvad den ene stol ”gemmer på” under puden
Denne kande overvejer Isabella at sætte til salg om lidt. Læs hvorfor i teksten herover
Denne kande overvejer Isabella at sætte til salg om lidt. Læs hvorfor i teksten herover

Genbrug fra familien

Fælles for alle rummene i Isabellas hjem er, at der er møbler og ting, som minder hende om hendes familie. Mange af tingene i hjemmet har hun nemlig fundet i familiens gemmer og fået lov til at bruge, fordi tingene stod ubrugte.

Det gælder for eksempel Penthella-lampen, som står i stuens hjørne:

Den stod i min mors kælder. Hun ville ikke selv bruge den, fordi den havde for store skrammer, så jeg fik lov til at få den op i min lejlighed. Efterfølgende har min mor konstateret, at skrammerne i lampen faktisk ikke helt var så tydelige, som hun lige umiddelbart havde tænkt
fortæller Isabella.

I kontoret hænger en blå og en hvid Flowerpot-lampe, som Isabella har fået lov at låne fra sin eks-papmor, og karlekammerskabet i samme rum har tilhørt mormoren.

Men familien er også involveret i Isabella genbrugshobby på anden vis:

- Når jeg finder noget, der skal fragtes i bil, ringer jeg ofte til min mor, og når hun tager telefonen og hører mig sige ’Mooor.. kan jeg låne bilen. Det tager ingen tid’, ved hun godt, hvad klokken har slået. Så ved hun, jeg har fundet noget brugt, jeg skal hente, og som regel låner jeg lige bilen lidt længere, end jeg selv havde troet, griner Isabella.

Find det på DBA

 1. Verner Panton, VP4, bordlampe, Andtradition &tradition Flowerpot VP4 Bordlampe - Mat Sort

Nypris 23

  Verner Panton, VP4, bordlampe, Andtradition &tradition Flowerpot VP4 Bordlampe - Mat Sort Nypris 2300. Som ny. Hentes Nørrebro kbh.

  1.000,00 kr.06-06-2023
 2. Verner Panton, Flowerpot VP1, pendel, Solgt…..

  Verner Panton, Flowerpot VP1, pendel, Solgt…..

  800,00 kr.05-06-2023
 3. Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP1 pendel, pendel, 1 styk flot Verner Panton flowerpot VP1 p

  Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP1 pendel, pendel, 1 styk flot Verner Panton flowerpot VP1 pendel i den gamle solgule farve som ikke kan fåes mere. Diameter er 23 cm. Den står i knivskarp st

  1.350,00 kr.04-06-2023
 4. Verner Panton, VP3, flowerpot. Her er den eftertragtede udgave i turkis - som ikke er i produktion.

  Verner Panton, VP3, flowerpot. Her er den eftertragtede udgave i turkis - som ikke er i produktion. Lampen er som ny uden nogen brugsspor. Billederne er ikke helt i stand til at vise den smukke, inten

  950,00 kr.03-06-2023
 5. Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP1 pendel, pendel, 1 styk flot Verner Panton flowerpot VP1 p

  Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP1 pendel, pendel, 1 styk flot Verner Panton flowerpot VP1 pendel i postkasse rød farve,som er en udgået farve og ikke fåes i handlen mere Diameter er 23 cm.

  975,00 kr.03-06-2023
 6. Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP4 bordlampe, bordlampe, Flot Verner Panton flowerpot VP4 bo

  Verner Panton, Verner Panton flowerpot VP4 bordlampe, bordlampe, Flot Verner Panton flowerpot VP4 bordlampe i den gamle limegrønne farve som er udgået i den farve. Skærm måler 23 cm i diameter og lam

  1.885,00 kr.03-06-2023

Klik her for at finde Flowerpot-lamper på DBA.
   

225 kroner for en lampe, kæresten synes var grim

Isabella shopper ikke kun på DBA. Hun går blandt andet også på loppemarkeder, og her er hun engang kommet hjem med noget, der ikke faldt i kærestens smag. Det gjaldt både hvad angik tingens udseende, men også prisen. Og det var ikke engang en ting, der havde hverken pink eller lilla farve.

- Jeg købte engang en porcelænslampe på et loppemarked, som forestiller en hund. Lampen lyser ud gennem hundens øjne. Jeg elsker selv hunde, og jeg synes bare, den her figur så så sød ud, fortæller Isabella.

I dag vogter hunden over Isabella og kæresten, når de sover, for den står i vindueskammen i parrets soveværelse og minder dem begge om, at den blev erhvervet for 250 kroner i sin tid.

LÆS OGSÅ: Chili købte hunden på DBA

Denne hund er et genbrugsfund, som Isabella griner lidt af i dag. Hvorfor kan du læse i artiklen herover
Denne hund er et genbrugsfund, som Isabella griner lidt af i dag. Hvorfor kan du læse i artiklen herover

Denne ting er Isabella på jagt efter på brugtmarkedet lige nu

Brugtmarkedet får ofte besøg af Isabella, der næsten dagligt lige tjekker, om der er kommet noget nyt og interessant til salg.

Lige for tiden trevler hun DBAs sider igennem for at finde sig en bogreol.

- Jeg håber at finde en bogreol, der kan stå bag spisebordet, fortæller Isabella, der har måtte erkende, at magasin-holderen, der kan rumme en håndfuld magasiner, ikke er tilstrækkelig til al parrets læsestof.

Find det på DBA

 1. Større midcentury reol med mange flytbare hylder + rum til vinylplader

  Større midcentury reol med mange flytbare hylder + rum til vinylplader

  Reol, Dansk design retro, b: 122 d: 29 h: 120, Sej reol i fineret teaktræ! Her en reol i teaktræ der tilbyder lidt af hvert, møblet kommer med mange gode funktioner der kan bruges til hvad end man øn

  3.000,00 kr.18-02-2023
 2. SØGES: KUA bogreoler, er interesseret i at købe en eller flere sektioner i grøn og/eller gul fra det

  SØGES: KUA bogreoler, er interesseret i at købe en eller flere sektioner i grøn og/eller gul fra det gamle KUAs biblioteker - var ikke hurtig nok, da Genbyg solgte. *billeder fra KUs hjemmeside.

  1.234,00 kr.07-06-2023
 3. Bogkasse, Ikea Eket, b: 70 d: 35 h: 70, Ikea Eket bogkasse, bogreoler, koksgrå, 70x70x35cm dyb fin s

  Bogkasse, Ikea Eket, b: 70 d: 35 h: 70, Ikea Eket bogkasse, bogreoler, koksgrå, 70x70x35cm dyb fin stand et par ridser, Ikea nypris 795. Her 285kr. Har 2 stk. Køb 1 eller 2.. Kan leveres Kbhn, Gento

  285,00 kr.06-06-2023
 4. Sea bogreol med 3 hylder i papir vild eg.

  Sea bogreol med 3 hylder i papir vild eg.

  Stue > Reoler, b: 75 cm d: 20 cm h: 91 cm, Førpris: 969 kr. Tilbudspris: 727 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "gå til

  727,00 kr.13-10-2022
 5. Reol, Montana, b: 70 d: 30 h: 70, Montana reoler sælges. Der er boret huller i nogle af dem på bagsi

  Reol, Montana, b: 70 d: 30 h: 70, Montana reoler sælges. Der er boret huller i nogle af dem på bagsiden. Se billeder . Ses ikke ved brug som bogreol. Pris KUN 400 Per styk

  400,00 kr.06-06-2023
 6. Reolvæg, Erfa Inventar, b: 270 d: 30 h: 200, Klassikeren. Væghængt reol. Pulverlakeret. Tidsløs dans

  Reolvæg, Erfa Inventar, b: 270 d: 30 h: 200, Klassikeren. Væghængt reol. Pulverlakeret. Tidsløs dansk design. Meget rummelig bogreol. Pris for en reol som vist på billedet er: 5.400,37 kr. excl. moms,

  6.750,00 kr.17-12-2019

Klik her og find bogreoler på DBA.

Den røde kontorstol på billedet er Isabellas nyeste køb, og den erhvervede hun sig i bytte for 150 kroner. Lysene i vindueskarmen i kontoret er meget in for inden, men de er faktisk ikke købt brugte. Dem har Isabella selv lavet. Dem kan du se i videoen
Den røde kontorstol på billedet er Isabellas nyeste køb, og den erhvervede hun sig i bytte for 150 kroner. Lysene i vindueskarmen i kontoret er meget in for inden, men de er faktisk ikke købt brugte. Dem har Isabella selv lavet. Dem kan du se i videoen

Denne ting fandt Isabella utrolig billigt

Isabella er en haj til at spotte genbrugsfund til ingen penge. Ja, bogstavelig talt. Hun har for eksempel reddet en kiste fra ”døden”, da hun så den ligge i en container i storskrald. Kisten er grøn og brun, og i dag bruger hun den til at opbevare sko i.

Også vasketøjskurven ude på badeværelset er fundet til storskrald. Skrivebordet i kontoret var dog ikke efterladt til storskrald, men det fik Isabella alligevel scoret sig gratis af en flink sælger, og i dag har hun malet den originale mørkegrønne farve over med blå.

Men en af de handler, Isabella selv fremhæver som en af dem, hvor hun sparrede mest, var på loftslampen i soveværelset:

- Lampen er fra Le Klint, og den købte jeg for kun 100 kroner. Normalt er de meget dyrere, men jeg fik den så billig, fordi lampeskærmen har nogle ridser. Men det synes jeg ikke, man lægger mærke til, fortæller Isabella, hvis hjem er en god blanding af design og vintage-fund.

LÆS OGSÅ: Kom med hjem til Mia, der bor med en lampe, hun er meget glad for

Her kan du se Isabellas elskede Le Klint-lampe, som hun købte for bare 100 kroner
Her kan du se Isabellas elskede Le Klint-lampe, som hun købte for bare 100 kroner
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Her er kisten, som Isabella fandt gratis. Isabella får tit bragt tingene til sit hjem som en del af handlen. Hun bor i Odense, så hun støder tit på sælgere, der kan tage tingen med, hvis de alligevel skal til Jylland fra Sjælland eller omvendt
Her er kisten, som Isabella fandt gratis. Isabella får tit bragt tingene til sit hjem som en del af handlen. Hun bor i Odense, så hun støder tit på sælgere, der kan tage tingen med, hvis de alligevel skal til Jylland fra Sjælland eller omvendt

Han bor med gamle staldvinduer, og han sover i en kulisse. I artiklen her inviterer Jeppe dig indenfor i sit flotte genbrugshjem, der er ganske særligt.

Lyserødt soveværelse, et orange badeværelse og sølvpapir i lyserødt glas på væggen. Signe er også en genbrugselsker, der bor anderledes end din nabo. I videoen herunder kan du komme med hjem i Signes Vesterbrolejlighed.

Du kan se flere billeder fra Signes hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler