Carina bor med grønt køkken og lyserødt gulv
Video

Carina bor med grønt køkken og lyserødt gulv

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor hurtigt kan man gøre et hjem hyggeligt? Et hus, der har stået tomt i tre år, og som har været udsat for delvist indvendig hærværk? Kig på videoen herover, hvor du får svar. Carina og familien er nemlig flyttet ind i sådan et hus, som hun på få måneder er lykkedes med at gøre hyggeligt – ved hjælp af blandt andet genbrugsfund.

Sofabordet er en gammel dør, gulvet er lyserødt, og køkkenet græsgrønt. Hjemme hos 40-årige Carina er stilen selvsikker og møblerne velvalgte. Og så er meget af det genbrug. 90 procent af møblerne i hjemmet er nemlig købt brugte, og det giver af og til nogle finurlige løsninger.

Eksempelvis har Carina Troelsen fra Jerslev på Sjælland lavet en lysestage ud af en køkkenrulleholder, og en gammel retro-campingvogn har hun selv forvandlet til en kontiki-bar.

I denne video og artikel kan du møde en kvinde, der elsker at shoppe brugt, og som helst køber ting, der kræver lidt forvandling. Carina har hænderne godt skruet på og øjne for farver. I videoen kan du blandt andet se, hvad hun drømmer om at gøre ved den næste campingvogn, hun vil købe, og i artiklen herunder serverer vi dig priserne på mange af hendes brugtfund.

Zinkbaljen i stuen er også købt brugt. Den kostede Carina 50 kroner. Den står i hjørnet, udenfor dette billede, så den må du klikke 'play' på videoen, for at se
Zinkbaljen i stuen er også købt brugt. Den kostede Carina 50 kroner. Den står i hjørnet, udenfor dette billede, så den må du klikke 'play' på videoen, for at se

Dette var Carinas løsning på gamle, grimme gulve, der ikke var til at vaske pæne

Diverse boligmagasiner har allerede aflagt Carina og familien et besøg for at tage billeder af hendes flotte indretning. Men det fandt alt sammen sted i familiens tidligere hjem. Et hus, de havde boet i i 15 år. I dag lever Carina, hendes mand og de to børn, Holger og Signe på henholdsvis 10 og 13 år i en gammel bondegård, som de kun har haft til huse i i godt fem måneder.

Huset fulgte med en stor landejendom, som Carina og manden, der sammen driver en entreprenørvirksomhed, købte, og da de fik solgt deres elskede hus, måtte de flytte ind i den tidligere, firelængede gård:

Huset havde stået ubeboet i tre år, og det kunne vi nemt se. Der havde blandt andet været hærværk på badeværelset, og man kunne godt se, at mange unge havde siddet herinde og holdt fest. Der var langt igen
fortæller Carina.

Familien flyttede ind kort før jul (2021), og da det betyder meget for Carina at skabe et hjem med hjertevarme op til jul, fik hun travlt.

- Det er lidt svært, for vi kommer til at rive huset ned, men indtil da skal der jo være hyggeligt at bo her. Så jeg har prøvet at gøre lidt ved huset uden at gøre alt for meget, nu hvor det om ikke så længe alligevel skal tages ned. Derfor er det mest af alt maling, jeg har gjort brug af – og så selvfølgelige hyggelige møbler, fortæller Carina, der har velvalgt sidstnævnte, for der er meget mindre plads i deres nuværende hjem end det hus, de kom fra.

Gulvene har blandt andet fået sig en klat maling. De gamle træplankegulve kunne ikke vaskes pæne, så Carina gav dem en klat maling. I spisestuen blev de lyserøde, mens de er hvide i husets andre rum med plankegulve.

- Jeg har altid godt kunne lide at male på gulve. I vores tidligere hus malede jeg grå-hvide tern i køkkenet. Folk har ellers så travlt med at fortælle mig, at farven bliver slidt af, men ind til videre har jeg bevist det modsatte. I dag kan man altså få rigtig slidstærkt maling.

Find det på DBA

 1. Farveprøver, St Leo, 0,2 liter, Gammel Strand og Rue Loubert, 2 farveprøver fra St Leo, Dolomite pla

  Farveprøver, St Leo, 0,2 liter, Gammel Strand og Rue Loubert, 2 farveprøver fra St Leo, Dolomite plaster i farverne Gammel Strand og Rue Loubert. Der er kun taget en smule fra hver, så de er begge sto

  80,00 kr.16-06-2024
 2. Beskyttelse inden fugning, Fila, 1 L liter, Fila PRW200 bskyttelsesmiddel til forbehandling inden fu

  Beskyttelse inden fugning, Fila, 1 L liter, Fila PRW200 bskyttelsesmiddel til forbehandling inden fugning af natursten som marmor, terrazzo osv. Det beskytter mod snavs fra nedlægning, og forenkler re

  40,00 kr.16-06-2024
 3. 4 ubrugte tapetruller, 4 home, 8830 Tjele, eller sendes mod betalt porto. Samlet 225 kr.
4 STK tapet

  4 ubrugte tapetruller, 4 home, 8830 Tjele, eller sendes mod betalt porto. Samlet 225 kr. 4 STK tapet ruller, stadig med folie omkring. Stort mønster i sort og hvid. Der er til 53 M2 i hver rulle. Alt

  225,00 kr.16-06-2024
 4. Maling, 12000 farver, kvalitet, alt til renovering & rådgivning til renovering

  Maling, 12000 farver, kvalitet, alt til renovering & rådgivning til renovering

  Maling, 12000 farver, alt til renovering, Sigma, Schuller, Junkers, Miller (kun kvalitet), Maling, 12000 farver, kvalitet, alt til renovering & rådgivning til renovering OBS: Alle vare kan hentes med

  200,00 kr.24-08-2023
 5. Forankringsgrunder, Dyrup, 20 liter liter, BEGGE 10LITERS KUN 500KR.
Jeg har 20 liter forankringsgr

  Forankringsgrunder, Dyrup, 20 liter liter, BEGGE 10LITERS KUN 500KR. Jeg har 20 liter forankringsgrunder. Vi købte stort ind i forbindelse med renovering og udbygning, men nu har vi disse i overskud.

  275,00 kr.16-06-2024
 6. Pigment, 14 forskellige pigment-farver til kunstmaleren, håndværkeren eller hvem der kan bruge pigme

  Pigment, 14 forskellige pigment-farver til kunstmaleren, håndværkeren eller hvem der kan bruge pigment. Kan bruges til at skabe din egen farve maling, til indfarvet puds m.m. Kan sendes - Hvem kommer

  50,00 kr.16-06-2024

1.295 annoncer med maling finder du lige nu på DBA.
  

Når køkkenet gennemgår den omvendte forvandling

Ofte plejer man at skænke et gammelt køkken en klat hvid maling, så det kan holde nogle år endnu. Men Carina har nærmest gjort det modsatte. Det køkken, der stod i det gamle bondehus, var hvidt og slidt. Men så mødte køkkenet Carina:

- Jeg har malet det grønt og skiftet grebene. Faktisk kunne min veninde godt bruge de gamle greb, så det er jo skønt. Vi har købt en ny ovn, og nu har køkkenet fået et helt nyt look, fortæller hun.

Det meste af inventaret i køkkenskabene har Carina købt brugt. Samtlige tallerkener, glas og kopper. Alt må gerne have farve, og servicen må gerne være forskellig. Det samme gælder de vaser, hun samler på:

- Jeg kan ikke lade være med at købe hyacint-vaser, Også selvom, jeg ikke så ofte har hyacinter. Jeg køber dem, når jeg lige støder på dem på loppemarkederne, og efterhånden har jeg ret mange, fortæller Carina, der gerne kun vil give 100 kroner for dem.

Vaserne plejer dog at koste omkring 125 kroner, hvis det altså ikke lykkedes hende at prutte dem ned.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Karina

Også det meste af det i skabene i køkkenet, er købt på brugtmarkedet.Tallerkenerne i skabet, som vi tager fat i i videoen, er købt brugt for 10 kroner stykket
Også det meste af det i skabene i køkkenet, er købt på brugtmarkedet.Tallerkenerne i skabet, som vi tager fat i i videoen, er købt brugt for 10 kroner stykket
Sådan så det gamle køkken ud, før Carina forvandlede det
Sådan så det gamle køkken ud, før Carina forvandlede det

Fra professionel sælger til pludselig ikke at sælge noget

Carina er selvstændig, og det er tydeligt at mærke, at hun er en kvinde med et stort drive. Det har også ført hende forbi andre brancher. Efter gymnasietiden sprang hun ud i at drive en butik med gamle møbler på Godthåbsvej. Møblerne fandt hun på loppemarkeder til billige penge og solgte med fortjeneste fra butikken på Frederiksberg.

I dag er Carina dog knap så flittig til at sælge:

- Vi har en meget stor lade, hvor alle vores møbler, der ikke er plads til i vores nuværende hus, kan stå, så jeg er ikke pladsmæssigt nødt til at sælge mine ting. Jeg har også svært ved at skille mig af med mine ting, for de fleste af møblerne har jo en historie, smiler Carina.

Hun er derfor klart mest flittig på genbrugsmarkedet, når det gælder at købe:

- Jeg kan være ret impulsiv med mine fund. Jeg tænkte for eksempel ikke på, om mine grønne stole passede til mit lyserøde gulv. Jeg kom også til at være lidt for hurtig til at købe et genbrugsskab, for jeg opdagede først lidt for sent, at det ikke var særlig højt, siger Carina og griner.

Skabet står i hendes spisestue, men passer perfekt ind i familiens nye hjem, hvor der ikke er højt til loftet.

Carinas impulsivitet er også ”gået ud over” datteren, der en dag fik sig et lyserødt skab, som Carina havde købt brugt. Det faldt dog ikke i datterens smag, så Carina malede det, og i dag fungerer skabet som den ene del af hendes ”sminkebord” i soveværelset.

- Mine børn er nu så store, at de har deres egen fine stil, så jeg køber ikke længere ting til dem på genbrugsmarkedet uden at have dem med, fortæller Carina.

Find det på DBA

 1. Vitrineskab, Eksklusivt fransk 4-dørs stål-vitrineskab i mat bronze-finish.

Minimalistisk og men sa

  Vitrineskab, Eksklusivt fransk 4-dørs stål-vitrineskab i mat bronze-finish. Minimalistisk og men samtidigt også klassisk i designudtrykket, med de fine afrundede kanter og laserudskåret glaslåger, de

  9.800,00 kr.16-06-2024
 2. Vitrineskab, Vitrineskab (sort metal/glas).
Højde 175 cm, bredde 80 cm, dybde 35 cm. 
Købt september

  Vitrineskab, Vitrineskab (sort metal/glas). Højde 175 cm, bredde 80 cm, dybde 35 cm. Købt september 2021 hos Nimara. Nypris 2949 kr. Sælges for 1500 kr

  1.500,00 kr.16-06-2024
 3. Vitrineskab, Eksklusivt fransk 4-dørs stål-vitrineskab i højglans hvid.

Minimalistisk og men samtid

  Vitrineskab, Eksklusivt fransk 4-dørs stål-vitrineskab i højglans hvid. Minimalistisk og men samtidigt også klassisk i designudtrykket, med de fine afrundede kanter og laserudskåret glaslåger, der gi

  9.800,00 kr.16-06-2024
 4. Hængeskab, Vintages , b: 65 d: 19 h: 72, Flot vintages hænge skab

  Hængeskab, Vintages , b: 65 d: 19 h: 72, Flot vintages hænge skab

  300,00 kr.16-06-2024
 5. Garderobeskab, Ikea Rakke, b: 109 d: 58 h: 201, Udgået eftersøgt Ikea Rakke garderobe skab. Skabet e

  Garderobeskab, Ikea Rakke, b: 109 d: 58 h: 201, Udgået eftersøgt Ikea Rakke garderobe skab. Skabet er bygget i tungt træ-materiale hvor lågerne og skufferne er belagt med træfiner. Den moderne model,

  450,00 kr.16-06-2024
 6. Skoskab, Ikea, b: 95 d: 17 h: 79, Pæne skoskabe 2 stk. sælges helst samlet.
Bemærk at mål er pr. ska

  Skoskab, Ikea, b: 95 d: 17 h: 79, Pæne skoskabe 2 stk. sælges helst samlet. Bemærk at mål er pr. skab Kan leveres i Vordingborg og Næstved. Byd gerne.

  300,00 kr.16-06-2024

I skrivende stund er der 6.837 skabe til salg på DBA.
  

Gør det selv-projektet, der endte i druk

Det, Carina allerbedst kan lide ved at købe brugte ting, er, at tingene har haft et liv før. Sådan køber hun ikke kun en ting, men også en historie. Og historien er Carina også med til at skrive, for hun kan bedst lide at gøre sig nogle fund, der trænger til en kærlig hånd. Sådan endte hun en dag med at købe en retro-campingvogn til 5.000 kroner.

Campingvognen satte hun i første omgang i stand, så hende og familien kunne holde ferie i Danmark i den. Men da hun for lidt tid siden fyldte 40, fik hun den idé, at vognen kunne begå sig som Gin-bar.

- Min mand blev liiidt træt af, at campingvognen fyldte i vores værksted. Det var dog kun lige indtil han så, hvor fint jeg havde lavet den, fortæller Carina.

Den orange campingvogn har fået palme-tapet, der går rigtig fint med teaktræet. Dertil har Carina udsmykket vognen med antik-lamper, søde kopper og glas samt en festlig lyskæde.

Men nu er Carina sulten på flere campingvogne. Dog ikke fordi, hun mangler flere alkoholbarer. Læs herunder, hvad hun vil bruge endnu en campingvogn til.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Niels Jørgen

Lamperne, du ser på billedet her i Carinas campingvogn, gav Carina 50 kroner for for to styks på brugtmarkedet. Tapetet købte Carina sammen med 299 andre ruller, til en samlet værdi på kun 1.500 kroner, fordi hun fandt dem på et loppemarked.
Lamperne, du ser på billedet her i Carinas campingvogn, gav Carina 50 kroner for for to styks på brugtmarkedet. Tapetet købte Carina sammen med 299 andre ruller, til en samlet værdi på kun 1.500 kroner, fordi hun fandt dem på et loppemarked.
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem
Sådan ser Carinas bar ud udefra. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du komme med indenfor og se hele campingvognen
Sådan ser Carinas bar ud udefra. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du komme med indenfor og se hele campingvognen

Den største kaffekande, du har set

Hvor meget kaffe drikker du om dagen? Uanset hvor mange kopper, du hælder ned, vil Carinas planlagte kaffekande altid kunne rumme dem alle. Carina har nemlig en drøm om at forvandle en gammel, mini-campingvogn til en stor, blå kaffekande.

- Min svigerfar har tidligere arbejdet med blandt andet glasfiber, så han kan godt lave en hank og en tud, som vi sætter på campingvognen og maler blå. Så skal den hedde ’Kaffekanden’ og agere kaffebar, fortæller Carina, der er begyndt at afholde kurser i blomsterbinding, og til de events er det brugbart med en kaffebiks.

Hvad Carina maksimum vil give for en gammel retrocampingvogn, der skal lægge model til hendes næste projekt, kan du få svar på i videoen. 

Find det på DBA

 1. Emalje, Vaskeskraber, Madam Blå, Vaskeskraber i Madame Blå serien - blot i cremet.
Modellen har hull

  Emalje, Vaskeskraber, Madam Blå, Vaskeskraber i Madame Blå serien - blot i cremet. Modellen har huller, så vandet kan løbe fra. Af ældre dato, men ok stand Farve : Cremet Materiale: Emaljeret jern Må

  145,00 kr.12-06-2024
 2. Madame blå rivejern

  Madame blå rivejern

  Nips ting, Madame blå rivejern, Madame blå rivejern. H 26 cm, B 9,5 cm.

  35,00 kr.17-01-2024
 3. Madame blå si

  Madame blå si

  Nips ting, Madame blå si, Madame blå si. H 10 cm, Dia 34 cm.

  50,00 kr.17-01-2024
 4. Keramik, Kaffekande / Madame Blå / sparebøsse, Vintage / Retro - “sparegris”, Gammel kaffekande-spar

  Keramik, Kaffekande / Madame Blå / sparebøsse, Vintage / Retro - “sparegris”, Gammel kaffekande-sparebøsse ala Madame Blå af keramik. Gummiprop under bunden. Der har siddet et klistermærke på den, hvo

  298,00 kr.01-06-2024
 5. Emalje, Kaffekande, Måske Madame Blå, Jeg ved ikke om det er en “ægte” Madame blå kande, da der er t

  Emalje, Kaffekande, Måske Madame Blå, Jeg ved ikke om det er en “ægte” Madame blå kande, da der er trykt “Merrild” som i kaffen nederst bagpå.

  110,00 kr.12-04-2024
 6. Emalje, Emaljeret si / dørslag, Blå køkkentøj / Madame Blå, Gammel si af emaljeret jern. Sjov “dråbe

  Emalje, Emaljeret si / dørslag, Blå køkkentøj / Madame Blå, Gammel si af emaljeret jern. Sjov “dråbe” form. Har nok haft et helt specifikt formål. Brugsspor selvfølgelig men ret pæn stand alderen tage

  129,00 kr.27-03-2024

126 Madame Blå-ting kan du lige nu finde på DBA. 26 af annoncerne er oprettet i kategorien ’Diverse samlinger og samleobjekter’.
  

Carinas yndlingsfund

Carina har to yndlingsgenbrugsfund. Det ene er hendes sofabord. Et bord, der tidligere har tjent som dør. Det gav hun 1.200 kroner for i sin tid.

300 kroner mere pungede hun ud med for bordet, der i dag står i spisestuen. Bordet købte hun på sit tidligere arbejde på et plejehjem. Her blev bordet brugt til at lægge tøj sammen på, og da Carina spurgte, om hun måtte købe det, var svaret ja. I dag vurderer Carina, at bordet ville koste 7.000-10.000 kroner, og dermed er det nok hendes største besparelse.

- De fleste af mine genbrugsfund er gamle. Jeg har mine møbler med mig hele livet. Min vasketøjskurv købte jeg, da jeg flyttede hjemmefra. Den kostede mig nok omkring 100 kroner på et loppemarked. Spisebordet fra plejehjemmet stammer også helt tilbage fra dengang, jeg havde et deltidsjob på plejehjemmet, fortæller Carina.

Men hun gør sig dog også nye fund, og det seneste af slagsen pryder bordet ude i køkkenet. Den blomstrede dug på køkkenbordet har hun netop købt for 100 kroner på brugtmarkedet.

Dugen her har Carina købt for 100 kroner på genbrugsmarkedet. Også spisebordet, som dugen ligger på, er købt brugt. Det gav hun 200 kroner for i sin tid.
Dugen her har Carina købt for 100 kroner på genbrugsmarkedet. Også spisebordet, som dugen ligger på, er købt brugt. Det gav hun 200 kroner for i sin tid.

En anden genbrugselsker er Channe. Hun elsker især julen, fordi hun samler på julepynt - genbrugsjulepynt. Kom indenfor hos Channe, her.

Det er ikke kun Carina, der er glad for tapét. Også genbrugselskeren Louise har en svaghed for tapet, og du kan høre hende fortælle mere om det i videoen, herunder:

Læs mere om Louises hjem her.

Relaterede artikler