Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix
Video

Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix

Astrid
Astrid

Hvilken effekt miniature-udgaver af superhelte kan have på en voksen mand er overraskende. Heroclix-samleren Palle er som tryllebundet af de magiske superhelte-figurer.

Hvad har Batman, Ninja Turtles og Dr. Octupus til fælles? De er alle figurer, du kan spille med i brætspillet Heroclix. Kender du ikke til brætspillet, synes du måske, det lyder mærkeligt, at Batman kan være på hold med sin ærkefjende, ’Joker’. Men det er lige præcis det, der gør spillet hammerfedt, mener den 37-årige Heroclix-samler Palle Pedersen.

Palle er pjattet med Heroclix, hvilket du ikke er et sekund i tvivl om, når du træder over dørtærsklen til hans hjem i Rønne. Miniatureudgaver af tapre superhelte og lumske skurke springer frem, hvor end du kigger hen. Men frygt ej. Palle holder godt øje med sine 700 figurer.

På trods af, at figurerne er miniature, fylder de tilsammen en hel del. Hvad Palles kæreste synes om den stadig voksende hær af superhelte og -skurke, samt hvilke figurer Palle sukker længselsfuldt efter, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. Superman spiderman ben 10 mm, Samlet 
100kr

  Superman spiderman ben 10 mm, Samlet 100kr

  8,00 kr.01-10-2023
 2. Funko Pop Figurer - 50 kr. & 60 kr. pr. styk, Funko Pop, *NYE NEDSATTE PRISER - TILBUD - TILBUD

  Funko Pop Figurer - 50 kr. & 60 kr. pr. styk, Funko Pop, *NYE NEDSATTE PRISER - TILBUD - TILBUD - TILBUD!!!* :) AFHENTNING / FORSENDELSE: Kan afhentes i Glostrup ELLER pakkes og sendes (på køber

  290,00 kr.30-09-2023
 3. Batman og superman

  Batman og superman

  50,00 kr.30-09-2023
 4. 30 cm høj Superman , Tc, Som ny

  30 cm høj Superman , Tc, Som ny

  60,00 kr.29-09-2023
 5. Funko pop, Sælger disse Funko pops af mangel af interesse.alle Funko pops koster 100 stk undtagen n

  Funko pop, Sælger disse Funko pops af mangel af interesse.alle Funko pops koster 100 stk undtagen nogen der er lidt mere specielle dem skriver jeg prisen på den der er specielle.nøgle ringe koster 50

  1,00 kr.28-09-2023
 6. Funkopop, Heroes, Superman 402 uden plastik i æske 70 kr
Deathstroke 368 uden plastik i æske 50 kr
C

  Funkopop, Heroes, Superman 402 uden plastik i æske 70 kr Deathstroke 368 uden plastik i æske 50 kr Carnage 99 - 50 kr I alt 150

  50,00 kr.24-09-2023

Find alle superhelte-figurer til salg på DBA, her.

Det synes Palles kæreste om samlingen

Er man ikke indviet i Heroclixs magiske verden, fremstår spillet måske en smule nørdet. Og med en samling på cirka 700 figurer, kunne man forestille sig, at Palles kæreste ikke just er begejstret for de mærkværdige kreaturer, der efterhånden fylder en hel del i hjemmet. Men faktisk forholder det sig en smule anderledes. 

- Min kæreste er glad for, at jeg begyndte at spille Heroclix, fortæller Palle.

Da Palle kastede sin kærlighed på din små figurer, skar han nemlig ned på sit forbrug af computer- og konsolspil, hvilket faldt i god jord hos kæresten. Dog har hun en anke af spillet.

- Hun synes, at det fylder RIGTIG meget, når det står fremme, siger Palle smilende.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste Pokémon

Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.
Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.

Denne figur jagter Palle

Med en samling bestående af 700 objekter, undrer du dig måske over, om Palle overhovedet mangler noget til sin samling – men det gør han!

- Et af mine største ønsker er at få fat i ’Batmobilen’ og ’Batmans grotte’, fortæller Palle.

Disse objekter er dog ikke til at støve op i Danmark, og at købe dem i udlandet er meget bekosteligt, hvorfor Palle endnu ikke har kunne tilføje objekterne til sin samling.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspil brugt

Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.

Palle vil ikke spille med disse figurer, fordi…

I sin enorme samling har Palle en særlig afdeling til figurer, han ikke spiller med. Her står blandt andet figurer fra Batman Animated Series, Teenage Mutant Ninja Turtles samt nogle dyre figurer fra Spiderman.

Disse figurer benyttes kun som samleobjekter – og er da også placeret i et lukket glasskab. Det skyldes blandt andet, at figurerne er meget sjældne eller vanvittig dyre, hvorfor Palle passer ekstra godt på dem.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste højtaler

Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.
Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.

Startskuddet på samlingen

Det var et helt særligt objekt, der satte gang i Palles Heroclix-samling. Det hele startede med et ’Brainiac Skull Ship’, der stammer fra Superman-universet.

Det særlige ved netop dette objekt er, at det kun var tilgængeligt, hvis man havde deltaget i en turnering tilbage i 2015. Men Palle var ikke med i turneringen. Han var derimod så heldig at finde objektet til salg på nettet.

- Den blev jeg meget betaget af, fordi det ikke var noget, som alle andre havde, fortæller Palle.

Hvordan figuren ser ud, kan du finde svaret på ved at se videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: MUTANT MAYHEM, I fin stand 
Samlet eller enkeltvis
Rotten splinter er

  TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: MUTANT MAYHEM, I fin stand Samlet eller enkeltvis Rotten splinter er fra ca 1989

  100,00 kr.01-10-2023
 2. Ninja turtles, Ninja turtles og et par motorcykler. Brugt

  Ninja turtles, Ninja turtles og et par motorcykler. Brugt

  50,00 kr.30-09-2023
 3. Figurer, Blandede figurer, Ninja Turtles, smølfer, transformers. 5kr stykket.

  Figurer, Blandede figurer, Ninja Turtles, smølfer, transformers. 5kr stykket.

  5,00 kr.30-09-2023
 4. Lego andet, Lego teenage mutant Ninja turtles
Sæt nr 79104 600 kr
Kan sendes med GLS
Se også mineand

  Lego andet, Lego teenage mutant Ninja turtles Sæt nr 79104 600 kr Kan sendes med GLS Se også mineandre Lego annoncer

  600,00 kr.30-09-2023
 5. Ninja turtles, TMNT, Ninja turtles figurer, 8 Ninja turtles + master splinter og shredder. De fleste

  Ninja turtles, TMNT, Ninja turtles figurer, 8 Ninja turtles + master splinter og shredder. De fleste er fra 2003 figur-serien. Der er 2 Donatello, 2 Raphael, 1 almindelig Leonardo og en Leonardo med u

  50,00 kr.30-09-2023
 6. Ninja Turtles Donatello, TMNT 2004, Ninja Turtles Donatello, TMNT 2004

Bevægelig i alle led
TMNT
Hø

  Ninja Turtles Donatello, TMNT 2004, Ninja Turtles Donatello, TMNT 2004 Bevægelig i alle led TMNT Højde ca 13 cm Sendes gerne-køber betaler

  55,00 kr.28-09-2023

Lige nu kan du finde 236 Ninja Turtles-figurer på DBA. 

Palle er ikke ene om at være betaget af superhelte. I videoen her inviterer Christian dig med indenfor til et eksklusivt kig på hans samling af superhelte-figurer og ’life-size’-sværd. I sin samling har Christian blandt andet en ’life-size’-byste af Boba Fett fra Star Wars-filmene, der er signeret af skuespilleren, der spiller Boba Fett.

I videoen nedenfor kan du møde 30-årige Maria fra Rødovre, der sælger DBAs dyreste actionfigur. Maria købte den over to meter høje figur, som forestiller Ironman, til sin kæreste, der er kæmpe Avengers-fan. I videoen kan du se, hvordan Marias kæreste reagerede, da han så figuren for første gang.


Læs mere om Maria og DBAs dyreste actionfigur, her.

Relaterede artikler