Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix
Video

Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix

Astrid
Astrid

Hvilken effekt miniature-udgaver af superhelte kan have på en voksen mand er overraskende. Heroclix-samleren Palle er som tryllebundet af de magiske superhelte-figurer.

Hvad har Batman, Ninja Turtles og Dr. Octupus til fælles? De er alle figurer, du kan spille med i brætspillet Heroclix. Kender du ikke til brætspillet, synes du måske, det lyder mærkeligt, at Batman kan være på hold med sin ærkefjende, ’Joker’. Men det er lige præcis det, der gør spillet hammerfedt, mener den 37-årige Heroclix-samler Palle Pedersen.

Palle er pjattet med Heroclix, hvilket du ikke er et sekund i tvivl om, når du træder over dørtærsklen til hans hjem i Rønne. Miniatureudgaver af tapre superhelte og lumske skurke springer frem, hvor end du kigger hen. Men frygt ej. Palle holder godt øje med sine 700 figurer.

På trods af, at figurerne er miniature, fylder de tilsammen en hel del. Hvad Palles kæreste synes om den stadig voksende hær af superhelte og -skurke, samt hvilke figurer Palle sukker længselsfuldt efter, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. 4 stk med bl.a. Superman American Batman Superman, Billederamme sort, måler 31 x 41 cm
Motiver: 

Sp

  4 stk med bl.a. Superman American Batman Superman, Billederamme sort, måler 31 x 41 cm Motiver: Spiderman Marvel Avengers Superman Batman Sælges kun samlet Og kun til afhentning

  449,00 kr.03-03-2023
 2. DC & Marvel m.m., 6 figurer + 1 motorcykel

2 x Superman ca.10 cm. (Komplet).

Hulk ca.17 cm. (Kompl

  DC & Marvel m.m., 6 figurer + 1 motorcykel 2 x Superman ca.10 cm. (Komplet). Hulk ca.17 cm. (Komplet). Wolverine ca. 15,5 cm. (Lidt Ledløs). Captain America ca. 15,5 cm. (Med Skjold + Bælte/Meget

  150,00 kr.25-02-2023
 3. Superman, Superman med intakt rød kappe.

Nok omkring 30 cm i højden.

Kan stå selv med lidt øvelse.

  Superman, Superman med intakt rød kappe. Nok omkring 30 cm i højden. Kan stå selv med lidt øvelse. Køber betaler for porto og muligvis emballage. Mulighed for at hente ved Haverslev, Nordjylland.

  300,00 kr.21-02-2023
 4. 4 Flotte actionfigurer til salg

  4 Flotte actionfigurer til salg

  Diamond select toys, Marvel gallery, 1. Deadpool (9 inch) 2. Superman 3. StarWars Kylo Ren (1:10 Scale) 4. Marvel A

  400,00 kr.31-01-2023
 5. Superman kostume, Sælger her et Superman Kostume

Den røde klæde fik jeg ikke bredt nok ud, men det

  Superman kostume, Sælger her et Superman Kostume Den røde klæde fik jeg ikke bredt nok ud, men det tages om halsen og lukkes med velcro. Og billede 2 var bare mig der glemte bæltet. Det er ca,100cm

  100,00 kr.07-02-2023
 6. Funko Pop #07 Superman, Har aldrig været ude af æsken.
Der sidder nogle limrester fra etiketter på æ

  Funko Pop #07 Superman, Har aldrig været ude af æsken. Der sidder nogle limrester fra etiketter på æsken. Har aldrig stået i sollys. Kommer fra et røgfrit hjem. Sender gerne, hvis køber betaler fragte

  120,00 kr.24-01-2023

Find alle superhelte-figurer til salg på DBA, her.

Det synes Palles kæreste om samlingen

Er man ikke indviet i Heroclixs magiske verden, fremstår spillet måske en smule nørdet. Og med en samling på cirka 700 figurer, kunne man forestille sig, at Palles kæreste ikke just er begejstret for de mærkværdige kreaturer, der efterhånden fylder en hel del i hjemmet. Men faktisk forholder det sig en smule anderledes. 

- Min kæreste er glad for, at jeg begyndte at spille Heroclix, fortæller Palle.

Da Palle kastede sin kærlighed på din små figurer, skar han nemlig ned på sit forbrug af computer- og konsolspil, hvilket faldt i god jord hos kæresten. Dog har hun en anke af spillet.

- Hun synes, at det fylder RIGTIG meget, når det står fremme, siger Palle smilende.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste Pokémon

Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.
Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.

Denne figur jagter Palle

Med en samling bestående af 700 objekter, undrer du dig måske over, om Palle overhovedet mangler noget til sin samling – men det gør han!

- Et af mine største ønsker er at få fat i ’Batmobilen’ og ’Batmans grotte’, fortæller Palle.

Disse objekter er dog ikke til at støve op i Danmark, og at købe dem i udlandet er meget bekosteligt, hvorfor Palle endnu ikke har kunne tilføje objekterne til sin samling.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspil brugt

Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.

Palle vil ikke spille med disse figurer, fordi…

I sin enorme samling har Palle en særlig afdeling til figurer, han ikke spiller med. Her står blandt andet figurer fra Batman Animated Series, Teenage Mutant Ninja Turtles samt nogle dyre figurer fra Spiderman.

Disse figurer benyttes kun som samleobjekter – og er da også placeret i et lukket glasskab. Det skyldes blandt andet, at figurerne er meget sjældne eller vanvittig dyre, hvorfor Palle passer ekstra godt på dem.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste højtaler

Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.
Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.

Startskuddet på samlingen

Det var et helt særligt objekt, der satte gang i Palles Heroclix-samling. Det hele startede med et ’Brainiac Skull Ship’, der stammer fra Superman-universet.

Det særlige ved netop dette objekt er, at det kun var tilgængeligt, hvis man havde deltaget i en turnering tilbage i 2015. Men Palle var ikke med i turneringen. Han var derimod så heldig at finde objektet til salg på nettet.

- Den blev jeg meget betaget af, fordi det ikke var noget, som alle andre havde, fortæller Palle.

Hvordan figuren ser ud, kan du finde svaret på ved at se videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Ninja Turtles, Ninja Turtles med tilbehør

  Ninja Turtles, Ninja Turtles med tilbehør

  125,00 kr.19-03-2023
 2. Turtles Cheapskate, Playmates, Næsten komplet med skjold

Pæn stand

Mangler flag

Kan sendes.

Teen

  Turtles Cheapskate, Playmates, Næsten komplet med skjold Pæn stand Mangler flag Kan sendes. Teenage Mutant Ninja Turtles, TMNT, playmates, retro, vintage Husk at se min andre annoncer

  50,00 kr.19-03-2023
 3. Turtles Master Splinter, Playmates, Pæn stand

Næsten komplet figur mangler kun se 2 Ninja stjerner.

  Turtles Master Splinter, Playmates, Pæn stand Næsten komplet figur mangler kun se 2 Ninja stjerner. Kan sendes. Teenage Mutant Ninja Turtles, TMNT, playmates, retro, vintage Husk at se min andre a

  150,00 kr.19-03-2023
 4. Turtles Michaelangelo komplet, Playmates, Pæn stand

Komplet med alle våben og våben rack

Kan sende

  Turtles Michaelangelo komplet, Playmates, Pæn stand Komplet med alle våben og våben rack Kan sendes. Teenage Mutant Ninja Turtles, TMNT, playmates, retro, vintage Husk at se min andre annoncer

  175,00 kr.19-03-2023
 5. Turtles Wacky Action Raph, Playmates, Komplet figur.

OBS funktion virker ikke og bælte er lidt løst

  Turtles Wacky Action Raph, Playmates, Komplet figur. OBS funktion virker ikke og bælte er lidt løst, men det sidder hvor det skal. Kan sendes. Teenage Mutant Ninja Turtles, TMNT, playmates, retro,

  125,00 kr.19-03-2023
 6. Ninja Turtles, Ninja Turtles, Ninja Turtles 2 stk 5 cm kan sendes på købers regning

  Ninja Turtles, Ninja Turtles, Ninja Turtles 2 stk 5 cm kan sendes på købers regning

  30,00 kr.18-03-2023

Lige nu kan du finde 236 Ninja Turtles-figurer på DBA. 

Palle er ikke ene om at være betaget af superhelte. I videoen her inviterer Christian dig med indenfor til et eksklusivt kig på hans samling af superhelte-figurer og ’life-size’-sværd. I sin samling har Christian blandt andet en ’life-size’-byste af Boba Fett fra Star Wars-filmene, der er signeret af skuespilleren, der spiller Boba Fett.

I videoen nedenfor kan du møde 30-årige Maria fra Rødovre, der sælger DBAs dyreste actionfigur. Maria købte den over to meter høje figur, som forestiller Ironman, til sin kæreste, der er kæmpe Avengers-fan. I videoen kan du se, hvordan Marias kæreste reagerede, da han så figuren for første gang.


Læs mere om Maria og DBAs dyreste actionfigur, her.

Relaterede artikler