Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix
Video

Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix

Astrid
Astrid

Hvilken effekt miniature-udgaver af superhelte kan have på en voksen mand er overraskende. Heroclix-samleren Palle er som tryllebundet af de magiske superhelte-figurer.

Hvad har Batman, Ninja Turtles og Dr. Octupus til fælles? De er alle figurer, du kan spille med i brætspillet Heroclix. Kender du ikke til brætspillet, synes du måske, det lyder mærkeligt, at Batman kan være på hold med sin ærkefjende, ’Joker’. Men det er lige præcis det, der gør spillet hammerfedt, mener den 37-årige Heroclix-samler Palle Pedersen.

Palle er pjattet med Heroclix, hvilket du ikke er et sekund i tvivl om, når du træder over dørtærsklen til hans hjem i Rønne. Miniatureudgaver af tapre superhelte og lumske skurke springer frem, hvor end du kigger hen. Men frygt ej. Palle holder godt øje med sine 700 figurer.

På trods af, at figurerne er miniature, fylder de tilsammen en hel del. Hvad Palles kæreste synes om den stadig voksende hær af superhelte og -skurke, samt hvilke figurer Palle sukker længselsfuldt efter, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. Black Suit Superman, Iron Studios, Kassen medfølger.

Art Scale 1:10
Højde: 30 cm
Bredte: 15 cm
Dybd

  Black Suit Superman, Iron Studios, Kassen medfølger. Art Scale 1:10 Højde: 30 cm Bredte: 15 cm Dybde: 19 cm Vægt: 0.7 kg Ingen skade, fra ryge og dyre fri hjem.

  900,00 kr.23-06-2024
 2. Superhelte masker, 10 stk Marvel filt masker nye
Captain America, Superman, Hulk, Batman, Spiderman

  Superhelte masker, 10 stk Marvel filt masker nye Captain America, Superman, Hulk, Batman, Spiderman mf maske Sælges kun samlet Kan sendes med GLS for 50,-

  125,00 kr.18-06-2024
 3. Marvel Avengers HULK Spiderman Captain Amerika, Marvel TM & DC Comics, Sælger her en flok Marvel Ave

  Marvel Avengers HULK Spiderman Captain Amerika, Marvel TM & DC Comics, Sælger her en flok Marvel Avengers, Superman Figurer af de store ca.30cm figurer fra 75kr og op HULK - 100Kr Captain America me

  75,00 kr.16-06-2024
 4. Figurer, Mega Mighties, Prisen er pr. stk.

Captain America, Thanos, Superman & Captain Marvel.

Det

  Figurer, Mega Mighties, Prisen er pr. stk. Captain America, Thanos, Superman & Captain Marvel. Det er også muligt at mødes i Hillerød eller Frederiksværk.

  50,00 kr.16-06-2024
 5. Actionfigur 30 cm, DC, DC Action figur 30 cm 

Joker 100 kr.
Batman 200 kr.
Superman 80 kr.

Alle fo

  Actionfigur 30 cm, DC, DC Action figur 30 cm Joker 100 kr. Batman 200 kr. Superman 80 kr. Alle for 200 kr.

  200,00 kr.09-06-2024
 6. Aladin dc comic termokande, Aladin, Aladin dc comic 1978 termo flaske med Superman den er 17 cm høj

  Aladin dc comic termokande, Aladin, Aladin dc comic 1978 termo flaske med Superman den er 17 cm høj og i pæn stand se billederne som er en del af beskrivelsen Pris 150 kr Befinder sig i 4291 ruds ved

  150,00 kr.31-05-2024

Find alle superhelte-figurer til salg på DBA, her.

Det synes Palles kæreste om samlingen

Er man ikke indviet i Heroclixs magiske verden, fremstår spillet måske en smule nørdet. Og med en samling på cirka 700 figurer, kunne man forestille sig, at Palles kæreste ikke just er begejstret for de mærkværdige kreaturer, der efterhånden fylder en hel del i hjemmet. Men faktisk forholder det sig en smule anderledes. 

- Min kæreste er glad for, at jeg begyndte at spille Heroclix, fortæller Palle.

Da Palle kastede sin kærlighed på din små figurer, skar han nemlig ned på sit forbrug af computer- og konsolspil, hvilket faldt i god jord hos kæresten. Dog har hun en anke af spillet.

- Hun synes, at det fylder RIGTIG meget, når det står fremme, siger Palle smilende.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste Pokémon

Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.
Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.

Denne figur jagter Palle

Med en samling bestående af 700 objekter, undrer du dig måske over, om Palle overhovedet mangler noget til sin samling – men det gør han!

- Et af mine største ønsker er at få fat i ’Batmobilen’ og ’Batmans grotte’, fortæller Palle.

Disse objekter er dog ikke til at støve op i Danmark, og at købe dem i udlandet er meget bekosteligt, hvorfor Palle endnu ikke har kunne tilføje objekterne til sin samling.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspil brugt

Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.

Palle vil ikke spille med disse figurer, fordi…

I sin enorme samling har Palle en særlig afdeling til figurer, han ikke spiller med. Her står blandt andet figurer fra Batman Animated Series, Teenage Mutant Ninja Turtles samt nogle dyre figurer fra Spiderman.

Disse figurer benyttes kun som samleobjekter – og er da også placeret i et lukket glasskab. Det skyldes blandt andet, at figurerne er meget sjældne eller vanvittig dyre, hvorfor Palle passer ekstra godt på dem.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste højtaler

Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.
Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.

Startskuddet på samlingen

Det var et helt særligt objekt, der satte gang i Palles Heroclix-samling. Det hele startede med et ’Brainiac Skull Ship’, der stammer fra Superman-universet.

Det særlige ved netop dette objekt er, at det kun var tilgængeligt, hvis man havde deltaget i en turnering tilbage i 2015. Men Palle var ikke med i turneringen. Han var derimod så heldig at finde objektet til salg på nettet.

- Den blev jeg meget betaget af, fordi det ikke var noget, som alle andre havde, fortæller Palle.

Hvordan figuren ser ud, kan du finde svaret på ved at se videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Teenage mutant ninja turtles fra Playmates (str. 10 x 8 cm)

  Teenage mutant ninja turtles fra Playmates (str. 10 x 8 cm)

  Legetøj, Teenage mutant ninja turtles fra Playmates (str. 1, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. 3 stk Brand: Playmates Farve: Multi Størrelse: 1

  54,00 kr.27-04-2024
 2. Teenage mutant ninja turtles figurer fra Viacom (str. 6 cm)

  Teenage mutant ninja turtles figurer fra Viacom (str. 6 cm)

  Legetøj, Teenage mutant ninja turtles figurer fra Viacom (s, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. 3 STK Brand: Viacom Farve: Grøn Størrelse: 6 cm

  43,00 kr.27-04-2024
 3. Teenage mutant ninja turtles fra Viacom (str. 12 x 7 cm)

  Teenage mutant ninja turtles fra Viacom (str. 12 x 7 cm)

  Legetøj, Teenage mutant ninja turtles fra Viacom (str. 12 x, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. 3 STK Brand: Viacom Farve: Grøn lilla og rød Stør

  43,00 kr.27-04-2024
 4. Figurer, General Aguila, TMNT 2006, 2006 General Aguila Stone Statue Teenage Mutant Ninja Turtles Ac

  Figurer, General Aguila, TMNT 2006, 2006 General Aguila Stone Statue Teenage Mutant Ninja Turtles Action Figur TMNT 30kr. Ishøj. Der kan være fejl, mangler eller skrevet navn under da det er brugt leg

  30,00 kr.24-06-2024
 5. Lego Super heroes, Lego Super Heroes Figurer, PRIS PR. STK. (15kr-40kr)
Tilbehør som på billedet.
(2

  Lego Super heroes, Lego Super Heroes Figurer, PRIS PR. STK. (15kr-40kr) Tilbehør som på billedet. (2ans)=2 ansigter/ på begge sider, se det sidste billede. NR. 1-8 =15kr 1. Red Skull-korte ben 2. SOL

  15,00 kr.23-06-2024
 6. Tmnt pro pilot donatello, Playmates, 1991 Teenage Mutant Ninja Turtles
Mangler maske og slange
Kan s

  Tmnt pro pilot donatello, Playmates, 1991 Teenage Mutant Ninja Turtles Mangler maske og slange Kan sendes med dao eller gls

  200,00 kr.23-06-2024

Lige nu kan du finde 236 Ninja Turtles-figurer på DBA. 

Palle er ikke ene om at være betaget af superhelte. I videoen her inviterer Christian dig med indenfor til et eksklusivt kig på hans samling af superhelte-figurer og ’life-size’-sværd. I sin samling har Christian blandt andet en ’life-size’-byste af Boba Fett fra Star Wars-filmene, der er signeret af skuespilleren, der spiller Boba Fett.

I videoen nedenfor kan du møde 30-årige Maria fra Rødovre, der sælger DBAs dyreste actionfigur. Maria købte den over to meter høje figur, som forestiller Ironman, til sin kæreste, der er kæmpe Avengers-fan. I videoen kan du se, hvordan Marias kæreste reagerede, da han så figuren for første gang.


Læs mere om Maria og DBAs dyreste actionfigur, her.

Relaterede artikler