Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn
VideoBørn

Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn

DBA Guide
DBA Guide

Har du også siddet og kigget din storebror over skulderen, mens han spillede på sin Nintendo, da du var barn, og det eneste du glædede dig til, var at han tabte, så det blev din tur? Kom med en tur tilbage i tiden og få genkaldt alle dine minder med Nintedoen i hånden, når vi tager et kig på 32-årige Mads’ gigantiske samling af nye og gamle videospil. Du kan også se samlingen i videoen ovenfor.

Hvis du hører til en af dem, der gennem din barndom spillede diverse videospil på Nintendo, Playstation eller en anden konsol, har du sikkert også hjulpet Mario med at redde prinsessen i sikkerhed.

Mads’ samling indeholder helt sikkert de spil, du spillede som barn. Så hvis du vil en tur ned ad barndommens hyggelige spillegade, kan du læse med her. Vi lover, at du både møder gamle kendinge, og du bliver klogere på hvilket spil, der var Mads’ første, hvorfor han er så betaget af videospil, og hvad der får et spil til at stige i værdi.

Find det på DBA

 1. Nintendo Switch: Konsoller og udstyr - NINTENDOPUSHEREN VIDEOSPILBUTIK

  Nintendo Switch: Konsoller og udstyr - NINTENDOPUSHEREN VIDEOSPILBUTIK

  Tonsvis af spil, Nintendo Switch, Velkommen til Nintendopusheren **SALG LAVES VIA WEBSHOPPEN ELLER I DEN FYSISKE BUTIK** Vi har en videospilbutik på Nørrebro med næsten ALT fra den første Gameboy ti

  999,00 kr.17-10-2022
 2. Snes/Super nintendo spil, Super Nintendo, anden genre, BlackHawk EUR 299,-
Cannon Fodder EUR 199,-
F

  Snes/Super nintendo spil, Super Nintendo, anden genre, BlackHawk EUR 299,- Cannon Fodder EUR 199,- F-Zero SCN 149,- Micro Machines EUR 149,- Lemmings 2 The Tribes EUR 199,- The Legend of Zelda A Link

  149,00 kr.05-06-2023
 3. Super Mario spil m.fl., Nintendo Switch, Nintendo switch spil sælges - alle i perfekt stand. de førs

  Super Mario spil m.fl., Nintendo Switch, Nintendo switch spil sælges - alle i perfekt stand. de første er nærmest ikke brugt. Nintendo switch spil sælges. Alle fungerer naturligvis perfekt. De er

  300,00 kr.05-06-2023
 4. Super Mario Bros, Nintendo Wii, Perfekt Stand

  Super Mario Bros, Nintendo Wii, Perfekt Stand

  150,00 kr.05-06-2023
 5. Super Mario Galaxy, Nintendo Wii, små brugsspor men virker perfekt

  Super Mario Galaxy, Nintendo Wii, små brugsspor men virker perfekt

  100,00 kr.05-06-2023
 6. Super Mario Sunshine, Gamecube, Spillet er i Perfekt stand

  Super Mario Sunshine, Gamecube, Spillet er i Perfekt stand

  200,00 kr.05-06-2023

Se alle Super Mario-spil på DBA her.

Så mange videospil har Mads i sin samling

I hver en skuffe og på hver en hylde i Mads’ hjem findes æsker med gamle videospil, fra da Mads selv var barn. Han har brugt så meget tid på at samle spil og spillekonsoller sammen, at hans samling nu er oppe på over 2.000 spil til hele 12 forskellige spilsystemer.

Det hele begyndte, da Mads som syv-otte-årig købte sit første spil. Siden da har han spillet utallige videospil på forskellige spillekonsoller. Han er så besat af videospillene, at han har gjort det til sin levevej. Mads sælger og køber ikke kun gamle videospil i sin fritid, han gør det også på sit arbejde, hvor han kombinerer sin hobby med også at sælge nye spil til andre spilelskere.

LÆS OGSÅ:  Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele.

Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?
Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?

Dette gjorde Mads for at få fingrene i sit første spil

Det første spil fik Mads næsten fingrene i på egen hånd. Mads fortæller, at han selv sparede op til det meste af spillet, men måtte låne de sidste penge af sin far, fordi han ikke kunne vente med at få fat i spillet.

- Jeg lånte de sidste penge af min far, fordi jeg ikke kunne vente med at få spillet, til det blev jul, fortæller Mads.

Det er for Mads et helt særligt spil, som han stadig husker den dag i dag. Det er et Sonic-spil til Sega Master System. Hvis der ikke lige ringer en klokke, så er det altså det japanske spil, hvor det blå pindsvin ved navn Sonic løber sig gennem utallige baner og samler guldringe.

LÆS OGSÅ: Lasse sælger ud af sin kæmpe samling af amerikanske nummerplader.

Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Samlerne: Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.

Dette spil har Mads brugt flest timer på

Sonic er dog ikke Mads’ yndlingsspil. Det er derimod den velkendte figur Mario, der har givet Mads flest gode øjeblikke. Spillet Super Mario 64 til Nintendo 64 er over 20 år gammelt, og Mads har spillet det en hel del gange.

- Det her spil har jeg bare spillet så meget, at jeg simpelthen har det indgroet i min hjerne og i mine fingre, fortæller Mads.

Det er dog ikke alle spil i samlingen han endnu har prøvet sig an med. Derfor tror Mads heller ikke, at han er færdig med videospil om 10 år. Samtidig er videospil hans store interesse, og det stiller han ikke bare på hylden.

- Jeg har så mange spil, at hvis jeg skal nå at spille dem alle sammen, bliver jeg jo nødt til at have mere end 10 år til at komme igennem dem, siger Mads.

Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.
Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.

Det giver et gammelt spil høj værdi

Til daglig arbejder Mads med at købe og sælge videospil. Derfor har han et godt kendskab til, hvad spillene er værd. Han har dog et lille tip til, hvad der får et videospil til at stige i værdi:

- Når man har papæsken, stiger værdien ret meget, fordi æskerne er det, der er sværest at få fat i, fortæller Mads, mens han viser sit mest værdifulde spil frem

Det dyreste spil i den store samling er spillet Mister Gimmick til den første Nintendo. I spillet styrer spilleren en lille grøn japansk youkai, som er en figur fra den japanske kultur. Men det er altså ikke selve spillet, men den originale indpakning, der øger spillets værdi.

Find det på DBA

 1. LEGO Marvel Super Heroes, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes til PlaySt

  LEGO Marvel Super Heroes, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — MobilePay e

  89,00 kr.05-06-2023
 2. Call Of Juarez: Bound In Blood, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes til

  Call Of Juarez: Bound In Blood, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — Mobil

  75,00 kr.05-06-2023
 3. Guitar Hero Warriors Of Rock, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes til Pl

  Guitar Hero Warriors Of Rock, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — MobileP

  75,00 kr.05-06-2023
 4. Tekken Tag Tournament 2, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes til PlaySta

  Tekken Tag Tournament 2, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — MobilePay el

  99,00 kr.05-06-2023
 5. LEGO Star Wars: The Force Awakens, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes t

  LEGO Star Wars: The Force Awakens, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — Mo

  89,00 kr.05-06-2023
 6. LEGO Batman 3: Beyond Gotham, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand

Kan benyttes til Pl

  LEGO Batman 3: Beyond Gotham, PS3, Spillets CD fremstår i god og velholdt stand Kan benyttes til PlayStation 3, PS3, PS 3 Gør en god og sikker handel: — Testet og virker 100% som det skal — MobileP

  89,00 kr.05-06-2023

Hvis du ligesom Mads også er vild med videospil, finder du her annoncer med videospil på DBA.

Synes du også, det er spændende at få et indblik i samlinger, der er vokset gennem et helt liv? Her kan du møde Jens Ove, der siden, han var 15 år gammel, har samlet på reklamer fra de største brands i hele verden. Hans samling består i dag af både skilte, figurer og andre objekter.

Hvis du er mere til superhelte, kan du møde Christian, hvis hjem er fyldt med superhelte i alle afskygninger. Hos ham finder du både ikoniske filmrekvisitter og figurer af superheltene fra film og tegneserier. Se samlingen her, hvor du også kan se, hvor meget nogle af hans samleobjekter er steget i værdi.

Relaterede artikler