Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’
Video

Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’

DBA Guide
DBA Guide

’Jeg kan ikke lide det digitale. Derfor er det vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’. I anledningen af, at DBA fylder 40 år, kigger Karsten Ree i videoen herover tilbage på sin tid med den kulørte avis. En tid, hvor det var vanskeligt at få folk til at forstå, at du kunne sælge din sofa ganske gratis. Karsten afslører også, at han ’skvatpissede’ om natten de første år som chef for DBA.

Hvor mange kender du, der bliver lettere fornærmet, når du ringer og ønsker tillykke med fødselsdagen?

Karsten Ree reagerede sådan – dog med et smil på læben – da DBA Guides redaktør, Julie Schoen ringede og ønskede ham tillykke med, at den virksomhed, han var med til at sætte i verden, i dag kan prale af 40 år på bagen.

Hvorfor Karsten Ree ikke er ovenud-begejstret for, at Den Blå Avis i 2021 har rundet fire årtier, kan du læse dig klogere på her.

DBA Guide har interviewet iværksætteren om hans tid med DBA, og de 4,5 timers interview har vi barberet ned til mindre end 10 minutter i videoen herover. En bouillonterning med alt det bedste fra Karstens hukommelse om DBA-tiden.

Er du mere interesseret i at dykke ned i DBAs udvikling, år for år, kan du læse Karstens udlægning af den første tid med DBA, her.

Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.
Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.

’Jeg kan ikke lide det. Derfor er det vanvittigt, jeg blev velhavende på det.’

I dag kan du med få tast på tastaturet få adgang til en verden af brugte ting til en god pris. DBAs mest anvendte søgeord er ’sofa’, og virksomheden lever i dag i bedste velgående med 15,5 millioner digitale annoncer om året.  

At virksomheden begyndte at satse på det digitale, er en af årsagerne til, at den i dag lever, men strategien om at gå digital var ikke Karsten Rees idé.

Jeg kan ikke lide det digitale. Jeg er ikke forelsket i det, og derfor er det også vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det
fortæller Karsten Ree.

At virksomheden alligevel bevægede sig over på internettet, skyldes ifølge Karsten hans bestyrelsesformand, Frank Ludvigsen. Frank Ludvigsen var tidligere racerkører, og selvom han på papiret var bestyrelsesformand og Karsten direktør var rollerne i virkeligheden omvendt.

- Fordi jeg kunne lide Frank, fordi jeg stolede på ham, og fordi han er jordnær, sagde jeg, ’så gør vi det’ (satser på det digitale, red’), fortæller Karsten.

En god beslutning. I hvert fald lukkede den fysiske avis i 2014 for i stedet at satse rent på webudgaven. I dag bruges DBA også som app. En af landets mest populære apps målt i forhold til, hvor mange der bruger den og i hvor lang tid.

Find det på DBA

 1. iPhone 8 Plus, 64 GB, sort, Perfekt, velholdt iphone 8, original skærm, som altid har været beskytte

  iPhone 8 Plus, 64 GB, sort, Perfekt, velholdt iphone 8, original skærm, som altid har været beskyttet med panserglass. medfølger oplader, kabel og en cover.

  1.100,00 kr.07-12-2023
 2. iPhone 7, 64 GB, guld, Perfekt, velholdt iphone 7 , ingen ridser på skærmen eller bagglasset. cover,

  iPhone 7, 64 GB, guld, Perfekt, velholdt iphone 7 , ingen ridser på skærmen eller bagglasset. cover, kabel og lader medfølger. panserglas er påsat .

  800,00 kr.07-12-2023
 3. iPhone 15 Pro Max, 256 GB, blå, Perfekt, Hel NYE iPhone pro Max 15 blå titanium 256gb pakken er slet

  iPhone 15 Pro Max, 256 GB, blå, Perfekt, Hel NYE iPhone pro Max 15 blå titanium 256gb pakken er slet ikke åbnet , fået den i gave men sælger den da jeg har brug for pengene , følger desværre ingen gar

  8.500,00 kr.07-12-2023
 4. iPhone 12 Pro Max, 256 GB, hvid, - Iphone 12 Pro Max 256 GB i hvid farve sælges.
- Telefonen er i fl

  iPhone 12 Pro Max, 256 GB, hvid, - Iphone 12 Pro Max 256 GB i hvid farve sælges. - Telefonen er i flot stand. - Har for det meste haft beskyttelse på. - Den fejler intet og virker perfekt. - Der er

  3.400,00 kr.07-12-2023
 5. iPhone 13, 64 GB, Sælger min iPhone 13, den virker som ny. Har haft den i 5-6 måneder. Den har en li

  iPhone 13, 64 GB, Sælger min iPhone 13, den virker som ny. Har haft den i 5-6 måneder. Den har en lille rids i skærmen, på bagsiden som der også kan ses på billedet.

  3.000,00 kr.07-12-2023
 6. iPhone 7, 64 GB, pink, God, Fin iPhone 7 i rosaguld. Ingen dybe ridser. Kun meget lidt lommeridser,

  iPhone 7, 64 GB, pink, God, Fin iPhone 7 i rosaguld. Ingen dybe ridser. Kun meget lidt lommeridser, som faktisk ikke ses. Er nulstillet.

  400,00 kr.07-12-2023

4.503 iPhones er lige nu til salg på DBA. Klik her for at se dem, der er angivet som i ’Perfekt stand’.
  

Karsten om de første års bekymring for DBA: Jeg kunne nærmest ikke sove og jeg skvatpissede

Nok er han dagens Danmarks svar på Joakim von And, men at Karsten Ree i dag kan tage bad i pengesedler, har ikke været uden omkostninger.

- I de første to-tre år af Den Blå Avis’ levetid kunne jeg nærmest ikke sove om natten, og jeg skvatpissede, fortæller Karsten Ree.

Han var urolig for, hvordan avisen klarede sig, og i begyndelsen lå det heller ikke umiddelbart i kortene, at virksomheden blev sådan en succes. Men selv da avisen fik succes og mange år efter, tog det på Karstens kræfter.

- Da jeg solgte (til ebay, red.), var det fordi, jeg var mør. Avisen var mit liv og min energi, fortæller Karsten.

Han fortæller dog også, at han var ked af at sælge. Karstens ord om salget kan du høre mere til i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: LISTE: De 34 vildeste fund på DBA

Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.
Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.

Karsten om DBAs fremtidsudsigter

Selvom Karsten i dag intet har med DBA at gøre, følger han stadig med i regnskaberne, så meget han nu kan på sidelinjen. Det er nemlig stadig vigtigt for ham, at Den Blå Avis klarer sig godt.

Der ligger en stolthed i, at produktet lever videre. Hvis butikken en dag skulle lukke, ville det gøre ondt på mig
fortæller Karsten Ree, der dog ikke vurderer, der skulle være nogen fare for det:

- DBAs fremtidsudsigter kommer an på, hvad der sker, men det er stadig et stærkt brand, så virksomheden har gode muligheder for at blive på taburetten, fortæller Karsten Ree.

Find det på DBA

 1. Gallakjole, Michelle Louisa, str. XL, Pink, God men brugt, Smuk festkjole til konfirmation bryllup

  Gallakjole, Michelle Louisa, str. XL, Pink, God men brugt, Smuk festkjole til konfirmation bryllup barnedåb nytår you name it

  275,00 kr.07-12-2023
 2. Sommerkjole, Bitte Kai Rand, str. L, Sort, Lyocell, God men brugt, Sort klassisk oversize kjole f

  Sommerkjole, Bitte Kai Rand, str. L, Sort, Lyocell, God men brugt, Sort klassisk oversize kjole fra danske Bitte Kai Rand. Lækker kvalitet og skyhøje priser - slå til på denne lave pris

  175,00 kr.07-12-2023
 3. Festkjole, Bitte Kai Rand, str. XL, God men brugt, Lige op og ned kjole med draperinger fortil og l

  Festkjole, Bitte Kai Rand, str. XL, God men brugt, Lige op og ned kjole med draperinger fortil og lynlås i siden, flammeagtigt mønster og velvalgte farver. Kan bæres med en stram sort langærmer under

  250,00 kr.07-12-2023
 4. Anden kjole, Bitte Kai Rand, str. L, Rød, God men brugt, Flotteste kjole - måske til jul. Er kreer

  Anden kjole, Bitte Kai Rand, str. L, Rød, God men brugt, Flotteste kjole - måske til jul. Er kreeret i Bitte Kai Rands sædvanlige geniale og opfindsomme design med stor omtanke for kvindekroppen (fr

  100,00 kr.07-12-2023
 5. Skjortekjole, Neo Noir, str. M, Råhvid skjortekjole fra Neo Noir kjole i str 40.
Ny kjole med prismæ

  Skjortekjole, Neo Noir, str. M, Råhvid skjortekjole fra Neo Noir kjole i str 40. Ny kjole med prismærke. Er i bomuld. Pris: 100 kr Sender gerne med GLS for 44 kr

  100,00 kr.07-12-2023
 6. Anden kjole, Vila, str. XS, Flot lang Vila kjole str xs med plads til bælte hvis man ønsker det
120k

  Anden kjole, Vila, str. XS, Flot lang Vila kjole str xs med plads til bælte hvis man ønsker det 120kr Har rigtig mange annoncer med en masse forskelligt tøj Sender gerne på købers regning

  120,00 kr.07-12-2023

Hvad enten du er på jagt efter kjoler, ventetøj, herreskjorter eller herrebukser kan du finde det på DBA.
 

Karsten Ree: Det er en grov sag, at DBA nu fylder 40 år

- Det er jeg ikke glad for, så føler jeg mig gammel, reagerede Karsten Ree allerede i telefonen med, da vi meddelte ham, at avisen i år fylder 40 år og i den forbindelse ville invitere på et interview.

- Det er en grov sag, fortæller Karsten også i interviewet som reaktion på, at hans kulørte avis er blevet en ældre fætter.

Karsten Ree er dog ikke bleg for at tale om alderdom. Han føler sig gammel og nævner også i løbet af interviewet, at det mærkes som om, han kun har tre hår tilbage på hovedet.

Iværksætterens alder har betydet, at han er stoppet med at tænke i år, han har tilbage. Han opgør i stedet tiden i uger:

- Når man ikke har så lang tid tilbage at leve i, begynder man at tænke i uger. Jeg føler bare, at tiden brager af sted på en uge med det liv, jeg har, siger han og fortsætter:

- Om onsdagen er det skraldedag. Så skal jeg ud og komprimere al min kones skrald. Det gælder om at huske den dag. For så gik der en uge til. Det tænker jeg over hver onsdag. En uge, bum, væk, væk. Det gør indtryk på mig nu, siger Karsten Ree, der vist nok bliver rørt.

Sidstnævnte kan du selv vurdere ved at klikke ’play’ på videoen herover.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Dette er det dyreste jeg har solgt på DBA

Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.
Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.

Karsten om Den Blå Avis’ medarbejdere: Der blev røget ad helvedes til

Der er ingen tvivl om, hvad der rent menneskeligt har betydet mest for Karsten, når man lytter til hans DBA-minder: Hans ansatte.

Ifølge Karsten eksisterede der et helt særligt bånd mellem dem, der arbejdede på Den Blå Avis dengang.

Jeg har en kærlighed til alle de medarbejdere, jeg havde på Den Blå Avis. Jeg satte pris på dem (…) Forståelsen og venskabet mellem os var stort. Sammenholdet var stort
fortæller Karsten.

Han forklarer, at de gode, gamle DBA-tider også var præget af en masse fester, og meget af festivitassen fandt sted hjemme hos Karsten selv:

- Der blev røget ad helvedes til, og da jeg gik ned med flaskerne, kunne jeg stå og tælle dem. ’Det var godt nok satans’, tænkte jeg. For hvis der havde været 100 mennesker til festen, var der 200 tomme flasker vin, fortæller Karsten.

Folk blev også sommetider og sov i haven efter firmafesterne.

Find det på DBA

 1. Vin, Rosendahl Vintilbehør

  Vin, Rosendahl Vintilbehør

  350,00 kr.07-12-2023
 2. Vin, 1978 Grand vin Chateau Lafayette, Medoc, Korrekt opbevaret i tempereret og mørk vinkælder

Chat

  Vin, 1978 Grand vin Chateau Lafayette, Medoc, Korrekt opbevaret i tempereret og mørk vinkælder Chateau Lafayette Medoc Grand vin Årgang: 1978 Pris Kr 125,- Andre vine til salg: Chateau Bel-Air Borde

  125,00 kr.07-12-2023
 3. Vin, Sassicaia 2016, 100 points vin. Opbevaret i kælder ved stabil temperatur. 
Prisen er pr. Flaske

  Vin, Sassicaia 2016, 100 points vin. Opbevaret i kælder ved stabil temperatur. Prisen er pr. Flaske

  3.250,00 kr.07-12-2023
 4. Vin, Brunello di Montalcino 2015, 2 x Col d’Orcia 2015  

Super årgang 

 Perfekt julevin  

Pris

  Vin, Brunello di Montalcino 2015, 2 x Col d’Orcia 2015 Super årgang Perfekt julevin Prisen er i alt for to flasker

  700,00 kr.06-12-2023
 5. Vin, Vin smage kop, 

Flot vin smage kop fra det kendte franske vinhus MARCHÉ AUX VINS - beaune.
Fre

  Vin, Vin smage kop, Flot vin smage kop fra det kendte franske vinhus MARCHÉ AUX VINS - beaune. Fremstillet i rustfri stål. Pr. stk kr. 30 Gr. 15 / 30

  30,00 kr.06-12-2023
 6. Verdens bedste kirsebærvin. Frederiksdal

  Verdens bedste kirsebærvin. Frederiksdal

  Vin, Unik samling af sjældne vine fra Frederiksdal, Der er tale om verdens bedste kirsebærvin. Solera (0,5 liter, #14, no. 317/400) er hele Frederiksdals historie samlet i én flaske. Systemet indeho

  2.300,00 kr.02-08-2021

298 vin i kategorien ’Samleobjekter’ på DBA er lige nu til salg på genbrugsportalen.
  

Dette var det sjoveste ved at etablere Den Blå Avis

- DBA er det, jeg i dag er mest stolt af arbejdsmæssigt samt de både glade og dejlige mennesker, der var i virksomheden, fortæller Karsten Ree.

Adspurgt, hvad han synes, har været sjovest ved at etablere DBA, er han ej heller i tvivl:

- Det var at møde så mange sjove, interessante og positive typer mennesker, som vi fik ind i virksomheden.

Særlig én person i forretningen har Karsten Ree mange positive gloser til overs for:

- Frank Ludvigsen har virkelig været et aktiv for butikken. Han tog bestemt opgaven seriøst, og han viede sit liv til det, fortæller Karsten Ree.

LÆS OGSÅ: Karsten Rees garagesalg: Disse ting kan jeg ikke få afsat!

Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den
Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den

Her er Karstens eget bud på, hvorfor han er blevet mere kendt end Jac

Jac Nelleman var ham, der overtalte Karsten til at gå med til at etablere Den Blå Avis, men i dag forbinder de fleste kun Karsten med DBA. Jac Nelleman er ikke et navn, særlig mange kender til.

Karstens eget bud på, hvorfor det forholder sig sådan, er, at han ikke er bleg for at ”larme”. Karsten gør, hvad han har lyst til, også selvom det resulterer i overskrifter.

Som eksempel nævner han selv, at han har skudt efter Ekstra Bladets helikopter. En episode, der ikke kun gav medieomtale, men som også fik Karsten Ree i retten. Sagen endte med, at dommeren konkluderede, der var tale om et varselsskud.

Karsten skød efter helikopteren, fordi han mente, den fløj faretruende tæt på hans projekt. Karsten brugte nemlig den dag i 1991 23 millioner kroner på at få hejst en ubåd op fra havet i håbet om at finde en skat i båden. Du kan se, om han fandt en skat i ubåden i denne video.

Ekstra Bladet lavede noget, de ikke måtte
mener Karsten stadig i dag, men retssagen har han kun sjove minder fra:

- Det endte med en retssag, hvor vi sad og grinede alle samen, for kaptajnen, der blev afhørt, hed ’kaptajn Fisse’. ’’Hvad siger de’, spurgte dommeren?’ ’Ja, han hedder kaptajn fisse’. Det endte i skæg og ballade det hele.

Find det på DBA

 1. Fjernstyret helikopter, Reelt, Fin fjernstyret helikopter med fjernbetjening som ny sælges som beset

  Fjernstyret helikopter, Reelt, Fin fjernstyret helikopter med fjernbetjening som ny sælges som beset

  200,00 kr.06-12-2023
 2. Byggesæt, Italeri Kamov KA-52 "Alligator", skala 1:72, Kamov KA-52 "Alligator" Italeri | No. 005 | 1

  Byggesæt, Italeri Kamov KA-52 "Alligator", skala 1:72, Kamov KA-52 "Alligator" Italeri | No. 005 | 1:72 Helicopter NYT og Uåbnet sæt! Fra år 2011. Fra røgfrit hjem uden dyr. Evt. forsendelse sendt

  150,00 kr.05-12-2023
 3. Drone, Futaba, Sælger de her to stk helikopter Vario Benzin trainer helicopter futaba
Hat købt dem,

  Drone, Futaba, Sælger de her to stk helikopter Vario Benzin trainer helicopter futaba Hat købt dem, men har ikke forstand på det. Kan ses på billeder hvad der følger med. Kender ikke noget andet end

  12.345,00 kr.05-12-2023
 4. Drone, MJX F49, Super flot og velholdt MJX helikopter 
Den fjernstyrede helikopter er fejlfri og ude

  Drone, MJX F49, Super flot og velholdt MJX helikopter Den fjernstyrede helikopter er fejlfri og uden skader Helikopteren evner giver mulighed for udvikling Sælges inklusiv manual og lader 2 stk ha

  750,00 kr.04-12-2023
 5. Drone Drone, 3 Droner og en helikopter sælges. 
Virker som de skal. Der skal købes nye batterier til

  Drone Drone, 3 Droner og en helikopter sælges. Virker som de skal. Der skal købes nye batterier til dronerne.

  150,00 kr.30-10-2023
 6. Fjernstyret helikopter, Blade 120 SR, God begynderhelikopter med sender ( “Bind-and-fly”).Sender bru

  Fjernstyret helikopter, Blade 120 SR, God begynderhelikopter med sender ( “Bind-and-fly”).Sender bruger 4 AA batterier. Ved afhentning medfølger 2 batterier til helikopteren (sendes ikke pga brandfare

  450,00 kr.01-12-2023

382 model-helikoptere kan du lige nu finde på DBA. Du kan også finde 220 droner.
  

Tidslinje: Den Blå Avis fra 1981-2021

Opfindes af racerkøreren Jac Nellemann, som kort efter får Karsten Ree med som kompagnon. Den 31. oktober kommer den første udgave af Den Blå Avis på gaden - 1981

Den Blå Avis går online med dba.dk - 1995

Dba.dk vinder Det gyldne @ - E-handelsprisen - 1995

Avisen går fra betaling til gratis avis - 2007

Vinder af Webchamp – Bedste navigation på nettet - 2007:

Dba.dk bliver gratis - 2008

Den Blå Avis sælges til eBay - 2008

DBA udkommer som app til iPhone og Android - 2010

Den trykte udgave af Den Blå Avis lukker efter 33 succesfulde år, alt imens dba.dk fortsætter med at være en succes - 2014:

eBay sælger DBA til den norske virksomhed Schibsted – 2020

Hvis du vil læse mere om DBAs historie, især grundlæggelsen og idéen, der startede det hele for DBA, kan du blive klogere i denne artikel.

Vil du vide mere om, hvordan danskernes holdning til genbrug har ændret sig? Så læs med i artiklen, her.

DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.
DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.

Går kendisser op i genbrug? Vi har spurgt flere danskere, du kender fra skærmen, ind til deres bedste DBA-køb og genbrugssalg. Læs blandt andet, hvordan disse kendte danskeres genbrugsvaner er: Anders Hemmingsen, Le Gammeltoft, Silas Holst, Ibi Støving, Line Baun, Uffe Elbæk, Thomas Skov, Oliver Bjerrehuus, Nikita Klæstrup, Flemming Møldrup, Thomas Eje og Twerk Queen, Louise Kjølsen.

Hvor meget genbruger Karsten Ree egentlig selv? Bruger han DBA privat, og hvad mener han om Greta Thunberg? Alt det får du svar på i videoen herunder:Du kan læse mere om Karsten Ree genbrugsvaner, her.

Relaterede artikler