Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’
Video

Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’

DBA Guide
DBA Guide

’Jeg kan ikke lide det digitale. Derfor er det vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’. I anledningen af, at DBA fylder 40 år, kigger Karsten Ree i videoen herover tilbage på sin tid med den kulørte avis. En tid, hvor det var vanskeligt at få folk til at forstå, at du kunne sælge din sofa ganske gratis. Karsten afslører også, at han ’skvatpissede’ om natten de første år som chef for DBA.

Hvor mange kender du, der bliver lettere fornærmet, når du ringer og ønsker tillykke med fødselsdagen?

Karsten Ree reagerede sådan – dog med et smil på læben – da DBA Guides redaktør, Julie Schoen ringede og ønskede ham tillykke med, at den virksomhed, han var med til at sætte i verden, i dag kan prale af 40 år på bagen.

Hvorfor Karsten Ree ikke er ovenud-begejstret for, at Den Blå Avis i 2021 har rundet fire årtier, kan du læse dig klogere på her.

DBA Guide har interviewet iværksætteren om hans tid med DBA, og de 4,5 timers interview har vi barberet ned til mindre end 10 minutter i videoen herover. En bouillonterning med alt det bedste fra Karstens hukommelse om DBA-tiden.

Er du mere interesseret i at dykke ned i DBAs udvikling, år for år, kan du læse Karstens udlægning af den første tid med DBA, her.

Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.
Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.

’Jeg kan ikke lide det. Derfor er det vanvittigt, jeg blev velhavende på det.’

I dag kan du med få tast på tastaturet få adgang til en verden af brugte ting til en god pris. DBAs mest anvendte søgeord er ’sofa’, og virksomheden lever i dag i bedste velgående med 15,5 millioner digitale annoncer om året.  

At virksomheden begyndte at satse på det digitale, er en af årsagerne til, at den i dag lever, men strategien om at gå digital var ikke Karsten Rees idé.

Jeg kan ikke lide det digitale. Jeg er ikke forelsket i det, og derfor er det også vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det
fortæller Karsten Ree.

At virksomheden alligevel bevægede sig over på internettet, skyldes ifølge Karsten hans bestyrelsesformand, Frank Ludvigsen. Frank Ludvigsen var tidligere racerkører, og selvom han på papiret var bestyrelsesformand og Karsten direktør var rollerne i virkeligheden omvendt.

- Fordi jeg kunne lide Frank, fordi jeg stolede på ham, og fordi han er jordnær, sagde jeg, ’så gør vi det’ (satser på det digitale, red’), fortæller Karsten.

En god beslutning. I hvert fald lukkede den fysiske avis i 2014 for i stedet at satse rent på webudgaven. I dag bruges DBA også som app. En af landets mest populære apps målt i forhold til, hvor mange der bruger den og i hvor lang tid.

Find det på DBA

 1. iPhone 12 Pro Max, 128 GB, guld, FLOT iPhone 12 Pro Max 128 GB i guld farve sælges!. Telefonen er i

  iPhone 12 Pro Max, 128 GB, guld, FLOT iPhone 12 Pro Max 128 GB i guld farve sælges!. Telefonen er i flot stand, ingen ridser på selve skærmen da jeg altid har haft panserglas på. Den fejler intet funk

  3.000,00 kr.24-06-2024
 2. iPhone 11 Pro, 64 GB, grøn, Rimelig, 11pro sælges da jeg har købt ny
Batteriet har kapacitet på 71%

  iPhone 11 Pro, 64 GB, grøn, Rimelig, 11pro sælges da jeg har købt ny Batteriet har kapacitet på 71% derfor er den kategoriseret som rimelig ellers ingen synlige spor af brug

  1.500,00 kr.24-06-2024
 3. iPhone 11, 64 GB, hvid, God, Der medfølger lade kabel samt org kasse. Pæn og velholdt. Kan sendes. E

  iPhone 11, 64 GB, hvid, God, Der medfølger lade kabel samt org kasse. Pæn og velholdt. Kan sendes. Evt leveres.

  1.400,00 kr.24-06-2024
 4. iPhone 12 Pro, 128 GB, blå, Sælger min gamle telefon da jeg har fået en ny.
Batterikapacitet: 82%

  iPhone 12 Pro, 128 GB, blå, Sælger min gamle telefon da jeg har fået en ny. Batterikapacitet: 82%

  2.700,00 kr.24-06-2024
 5. iPhone 15 Pro Max 5G smartphone 256GB Naturligt Titanium

  iPhone 15 Pro Max 5G smartphone 256GB Naturligt Titanium

  iPhone iPhone 15 Pro Max, GB 256, Som ny - I originalindpakning, iPhone 15 Pro Max smartphonen er udstyret med en fantastisk triple-kamera opsætning i professionel kvalitet, en kraftfuld A17 Pro Bioni

  10.198,00 kr.11-06-2024
 6. iPhone 15 Pro, 128 GB, Tjen penge til sommerferien nemt her:

Køber alle brugte/ødelagte iPhones.
Op

  iPhone 15 Pro, 128 GB, Tjen penge til sommerferien nemt her: Køber alle brugte/ødelagte iPhones. Opkøber kun fra iPhone 11 og op. Få din gamle iPhone solgt, hurtigt og nemt. Afhenter samme dag???

  1.000,00 kr.24-06-2024

4.503 iPhones er lige nu til salg på DBA. Klik her for at se dem, der er angivet som i ’Perfekt stand’.
  

Karsten om de første års bekymring for DBA: Jeg kunne nærmest ikke sove og jeg skvatpissede

Nok er han dagens Danmarks svar på Joakim von And, men at Karsten Ree i dag kan tage bad i pengesedler, har ikke været uden omkostninger.

- I de første to-tre år af Den Blå Avis’ levetid kunne jeg nærmest ikke sove om natten, og jeg skvatpissede, fortæller Karsten Ree.

Han var urolig for, hvordan avisen klarede sig, og i begyndelsen lå det heller ikke umiddelbart i kortene, at virksomheden blev sådan en succes. Men selv da avisen fik succes og mange år efter, tog det på Karstens kræfter.

- Da jeg solgte (til ebay, red.), var det fordi, jeg var mør. Avisen var mit liv og min energi, fortæller Karsten.

Han fortæller dog også, at han var ked af at sælge. Karstens ord om salget kan du høre mere til i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: LISTE: De 34 vildeste fund på DBA

Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.
Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.

Karsten om DBAs fremtidsudsigter

Selvom Karsten i dag intet har med DBA at gøre, følger han stadig med i regnskaberne, så meget han nu kan på sidelinjen. Det er nemlig stadig vigtigt for ham, at Den Blå Avis klarer sig godt.

Der ligger en stolthed i, at produktet lever videre. Hvis butikken en dag skulle lukke, ville det gøre ondt på mig
fortæller Karsten Ree, der dog ikke vurderer, der skulle være nogen fare for det:

- DBAs fremtidsudsigter kommer an på, hvad der sker, men det er stadig et stærkt brand, så virksomheden har gode muligheder for at blive på taburetten, fortæller Karsten Ree.

Find det på DBA

 1. Sommerkjole, Zara S 38, str. S, Grøn, Næsten som ny, " knottet dress " fra Zara 
Str S passer bed

  Sommerkjole, Zara S 38, str. S, Grøn, Næsten som ny, " knottet dress " fra Zara Str S passer bedst str 38 eller deromkring Jeg er 167 cm høj og bruger str 36 53% hør 47% bomuld Brugt 1 gang Hel

  250,00 kr.24-06-2024
 2. Festkjole, Shein, str. M, Næsten som ny

  Festkjole, Shein, str. M, Næsten som ny

  165,00 kr.24-06-2024
 3. Sommerkjole, Numph, str. M, Lyseblå, Bomuld, Næsten som ny, Brugt få gange. Aftagelig krave Mangl

  Sommerkjole, Numph, str. M, Lyseblå, Bomuld, Næsten som ny, Brugt få gange. Aftagelig krave Mangler en knap nederst Lommer Kan sendes for 44kr

  144,00 kr.24-06-2024
 4. Blusekjole, Pure friday, str. M, Multi, Polyester, Næsten som ny, Bry.2x53cm.
Længden 123cm.

  Blusekjole, Pure friday, str. M, Multi, Polyester, Næsten som ny, Bry.2x53cm. Længden 123cm.

  225,00 kr.24-06-2024
 5. Anden kjole, Masai, str. L, Næsten som ny, Str L
Viscose 
Bryst 2X54 cm
Længde 95 Cm 
Sender gerne

  Anden kjole, Masai, str. L, Næsten som ny, Str L Viscose Bryst 2X54 cm Længde 95 Cm Sender gerne med DAO til pakkeshop for 41,- SE OGSÅ MINE ØVRIGE ANNONCER

  150,00 kr.24-06-2024
 6. Blusekjole, Prepair, str. L, Grå, Polyester, Næsten som ny, Oversize.
Bry.2x61cm.
Længden 110cm.

  Blusekjole, Prepair, str. L, Grå, Polyester, Næsten som ny, Oversize. Bry.2x61cm. Længden 110cm. Np.799kr. Mp.275kr. plus

  275,00 kr.24-06-2024

Hvad enten du er på jagt efter kjoler, ventetøj, herreskjorter eller herrebukser kan du finde det på DBA.
 

Karsten Ree: Det er en grov sag, at DBA nu fylder 40 år

- Det er jeg ikke glad for, så føler jeg mig gammel, reagerede Karsten Ree allerede i telefonen med, da vi meddelte ham, at avisen i år fylder 40 år og i den forbindelse ville invitere på et interview.

- Det er en grov sag, fortæller Karsten også i interviewet som reaktion på, at hans kulørte avis er blevet en ældre fætter.

Karsten Ree er dog ikke bleg for at tale om alderdom. Han føler sig gammel og nævner også i løbet af interviewet, at det mærkes som om, han kun har tre hår tilbage på hovedet.

Iværksætterens alder har betydet, at han er stoppet med at tænke i år, han har tilbage. Han opgør i stedet tiden i uger:

- Når man ikke har så lang tid tilbage at leve i, begynder man at tænke i uger. Jeg føler bare, at tiden brager af sted på en uge med det liv, jeg har, siger han og fortsætter:

- Om onsdagen er det skraldedag. Så skal jeg ud og komprimere al min kones skrald. Det gælder om at huske den dag. For så gik der en uge til. Det tænker jeg over hver onsdag. En uge, bum, væk, væk. Det gør indtryk på mig nu, siger Karsten Ree, der vist nok bliver rørt.

Sidstnævnte kan du selv vurdere ved at klikke ’play’ på videoen herover.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Dette er det dyreste jeg har solgt på DBA

Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.
Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.

Karsten om Den Blå Avis’ medarbejdere: Der blev røget ad helvedes til

Der er ingen tvivl om, hvad der rent menneskeligt har betydet mest for Karsten, når man lytter til hans DBA-minder: Hans ansatte.

Ifølge Karsten eksisterede der et helt særligt bånd mellem dem, der arbejdede på Den Blå Avis dengang.

Jeg har en kærlighed til alle de medarbejdere, jeg havde på Den Blå Avis. Jeg satte pris på dem (…) Forståelsen og venskabet mellem os var stort. Sammenholdet var stort
fortæller Karsten.

Han forklarer, at de gode, gamle DBA-tider også var præget af en masse fester, og meget af festivitassen fandt sted hjemme hos Karsten selv:

- Der blev røget ad helvedes til, og da jeg gik ned med flaskerne, kunne jeg stå og tælle dem. ’Det var godt nok satans’, tænkte jeg. For hvis der havde været 100 mennesker til festen, var der 200 tomme flasker vin, fortæller Karsten.

Folk blev også sommetider og sov i haven efter firmafesterne.

Find det på DBA

 1. Vin, Kop - vinsmagning, 

Flot vin smage kop fra det kendte franske vinhus MARCHÉ AUX VINS - beaune.

  Vin, Kop - vinsmagning, Flot vin smage kop fra det kendte franske vinhus MARCHÉ AUX VINS - beaune. Fremstillet i rustfri stål. Pr. stk kr. 30 Gr. 15 / 30

  30,00 kr.24-06-2024
 2. Vin, Dom Perignon, Har denne Dom Perignon Champagne Vintage fra 2003. Tilkøbte boksen ved siden og d

  Vin, Dom Perignon, Har denne Dom Perignon Champagne Vintage fra 2003. Tilkøbte boksen ved siden og derfor der står 2002 på den. Flasken er ny ingen defekt hverken flasken-æsken eller væsken da den h

  2.800,00 kr.23-06-2024
 3. Vin, Vinpropper, Fine gamle vinpropper. Formentlig sølv/sølvbelagt. Der er et lille stempel på begge

  Vin, Vinpropper, Fine gamle vinpropper. Formentlig sølv/sølvbelagt. Der er et lille stempel på begge men kan ikke helt tyde det. Prop kan skrues af - i hvertfald på den ene. 6 cm lange. Den runde - i

  100,00 kr.23-06-2024
 4. Vin, Amarone Della Valpolicella Riserva 2013, Amarone Della Valpolicella Riserva 2013  
Yderst vels

  Vin, Amarone Della Valpolicella Riserva 2013, Amarone Della Valpolicella Riserva 2013 Yderst velsmagende 17% Har tre flasker, prisen er pr flaske (jeg sender ikke) 1.000 kr i alt for alle tre.

  400,00 kr.21-06-2024
 5. Vin, Chianti 1970, Til vin samleren  
Bemærk toppen af vinen er gået lidt itu

  Vin, Chianti 1970, Til vin samleren Bemærk toppen af vinen er gået lidt itu

  150,00 kr.20-06-2024
 6. Vin, Gaja, Gaja, Ca' Marcanda Promis Årgang 2016 magnum 1,5l 

Opbevaret ved 12 grader og flasken/

  Vin, Gaja, Gaja, Ca' Marcanda Promis Årgang 2016 magnum 1,5l Opbevaret ved 12 grader og flasken/ etiketten er i perfekt stand . Kan sendes

  400,00 kr.20-06-2024

298 vin i kategorien ’Samleobjekter’ på DBA er lige nu til salg på genbrugsportalen.
  

Dette var det sjoveste ved at etablere Den Blå Avis

- DBA er det, jeg i dag er mest stolt af arbejdsmæssigt samt de både glade og dejlige mennesker, der var i virksomheden, fortæller Karsten Ree.

Adspurgt, hvad han synes, har været sjovest ved at etablere DBA, er han ej heller i tvivl:

- Det var at møde så mange sjove, interessante og positive typer mennesker, som vi fik ind i virksomheden.

Særlig én person i forretningen har Karsten Ree mange positive gloser til overs for:

- Frank Ludvigsen har virkelig været et aktiv for butikken. Han tog bestemt opgaven seriøst, og han viede sit liv til det, fortæller Karsten Ree.

LÆS OGSÅ: Karsten Rees garagesalg: Disse ting kan jeg ikke få afsat!

Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den
Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den

Her er Karstens eget bud på, hvorfor han er blevet mere kendt end Jac

Jac Nelleman var ham, der overtalte Karsten til at gå med til at etablere Den Blå Avis, men i dag forbinder de fleste kun Karsten med DBA. Jac Nelleman er ikke et navn, særlig mange kender til.

Karstens eget bud på, hvorfor det forholder sig sådan, er, at han ikke er bleg for at ”larme”. Karsten gør, hvad han har lyst til, også selvom det resulterer i overskrifter.

Som eksempel nævner han selv, at han har skudt efter Ekstra Bladets helikopter. En episode, der ikke kun gav medieomtale, men som også fik Karsten Ree i retten. Sagen endte med, at dommeren konkluderede, der var tale om et varselsskud.

Karsten skød efter helikopteren, fordi han mente, den fløj faretruende tæt på hans projekt. Karsten brugte nemlig den dag i 1991 23 millioner kroner på at få hejst en ubåd op fra havet i håbet om at finde en skat i båden. Du kan se, om han fandt en skat i ubåden i denne video.

Ekstra Bladet lavede noget, de ikke måtte
mener Karsten stadig i dag, men retssagen har han kun sjove minder fra:

- Det endte med en retssag, hvor vi sad og grinede alle samen, for kaptajnen, der blev afhørt, hed ’kaptajn Fisse’. ’’Hvad siger de’, spurgte dommeren?’ ’Ja, han hedder kaptajn fisse’. Det endte i skæg og ballade det hele.

Find det på DBA

 1. Fjernstyret helikopter, helikopter længde fjerne styret 120 cm  
pris 1100 kr.

  Fjernstyret helikopter, helikopter længde fjerne styret 120 cm pris 1100 kr.

  1.100,00 kr.24-06-2024
 2. Fjernstyret helikopter, Align T-Rex 600, Pæn Canopy.

Evt. forsendelse kr. 100,- til nærmeste pakkes

  Fjernstyret helikopter, Align T-Rex 600, Pæn Canopy. Evt. forsendelse kr. 100,- til nærmeste pakkeshop.

  150,00 kr.23-06-2024
 3. Fjernstyret helikopter, Alu-dele ?, skala ?, Nogle alu-dele tror de er til en helikopter, men fandt

  Fjernstyret helikopter, Alu-dele ?, skala ?, Nogle alu-dele tror de er til en helikopter, men fandt det i en kasse jeg har købt, håber de kunne gør gavn hos en anden. det er rigtige fine ting, nok og

  100,00 kr.18-06-2024
 4. Drone, Forskellige, Samlet pris for alle 3. Oplader til Hubsan mangler. Begge droner og helikopter h

  Drone, Forskellige, Samlet pris for alle 3. Oplader til Hubsan mangler. Begge droner og helikopter har kun fløjet en gang. Alt skulle virke. Inkl. reservedele (ekstra propeller)

  500,00 kr.16-06-2024
 5. Fjernstyret helikopter, Fjernstyret helikopter, helikopteren tændes og flyves man kan styre ved sæt

  Fjernstyret helikopter, Fjernstyret helikopter, helikopteren tændes og flyves man kan styre ved sætte hånden under den, fjernbetjening er til landing og slukke, fjernbetjening bruger 2 stk AAA-batter

  120,00 kr.16-06-2024
 6. Byggesæt, Meccano Byggesæt, Meccano super construction set 25-i-1 - 638 dele
Kun brugt få gange, mot

  Byggesæt, Meccano Byggesæt, Meccano super construction set 25-i-1 - 638 dele Kun brugt få gange, moter virker fint. Mangler 1x del 317. Meccano byggesæt inspirerer til nye opfindelser og eksperimente

  375,00 kr.12-06-2024

382 model-helikoptere kan du lige nu finde på DBA. Du kan også finde 220 droner.
  

Tidslinje: Den Blå Avis fra 1981-2021

Opfindes af racerkøreren Jac Nellemann, som kort efter får Karsten Ree med som kompagnon. Den 31. oktober kommer den første udgave af Den Blå Avis på gaden - 1981

Den Blå Avis går online med dba.dk - 1995

Dba.dk vinder Det gyldne @ - E-handelsprisen - 1995

Avisen går fra betaling til gratis avis - 2007

Vinder af Webchamp – Bedste navigation på nettet - 2007:

Dba.dk bliver gratis - 2008

Den Blå Avis sælges til eBay - 2008

DBA udkommer som app til iPhone og Android - 2010

Den trykte udgave af Den Blå Avis lukker efter 33 succesfulde år, alt imens dba.dk fortsætter med at være en succes - 2014:

eBay sælger DBA til den norske virksomhed Schibsted – 2020

Hvis du vil læse mere om DBAs historie, især grundlæggelsen og idéen, der startede det hele for DBA, kan du blive klogere i denne artikel.

Vil du vide mere om, hvordan danskernes holdning til genbrug har ændret sig? Så læs med i artiklen, her.

DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.
DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.

Går kendisser op i genbrug? Vi har spurgt flere danskere, du kender fra skærmen, ind til deres bedste DBA-køb og genbrugssalg. Læs blandt andet, hvordan disse kendte danskeres genbrugsvaner er: Anders Hemmingsen, Le Gammeltoft, Silas Holst, Ibi Støving, Line Baun, Uffe Elbæk, Thomas Skov, Oliver Bjerrehuus, Nikita Klæstrup, Flemming Møldrup, Thomas Eje og Twerk Queen, Louise Kjølsen.

Hvor meget genbruger Karsten Ree egentlig selv? Bruger han DBA privat, og hvad mener han om Greta Thunberg? Alt det får du svar på i videoen herunder:Du kan læse mere om Karsten Ree genbrugsvaner, her.

Relaterede artikler