Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’
Video

Karsten Ree: ’Det er vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’

DBA Guide
DBA Guide

’Jeg kan ikke lide det digitale. Derfor er det vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det’. I anledningen af, at DBA fylder 40 år, kigger Karsten Ree i videoen herover tilbage på sin tid med den kulørte avis. En tid, hvor det var vanskeligt at få folk til at forstå, at du kunne sælge din sofa ganske gratis. Karsten afslører også, at han ’skvatpissede’ om natten de første år som chef for DBA.

Hvor mange kender du, der bliver lettere fornærmet, når du ringer og ønsker tillykke med fødselsdagen?

Karsten Ree reagerede sådan – dog med et smil på læben – da DBA Guides redaktør, Julie Schoen ringede og ønskede ham tillykke med, at den virksomhed, han var med til at sætte i verden, i dag kan prale af 40 år på bagen.

Hvorfor Karsten Ree ikke er ovenud-begejstret for, at Den Blå Avis i 2021 har rundet fire årtier, kan du læse dig klogere på her.

DBA Guide har interviewet iværksætteren om hans tid med DBA, og de 4,5 timers interview har vi barberet ned til mindre end 10 minutter i videoen herover. En bouillonterning med alt det bedste fra Karstens hukommelse om DBA-tiden.

Er du mere interesseret i at dykke ned i DBAs udvikling, år for år, kan du læse Karstens udlægning af den første tid med DBA, her.

Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.
Karsten Ree er et ikon. Nogle vil måske mene, han er vores tids Simon Spies. Han tør, hvor andre tier. Men selvom Karsten ofte stjæler spotlyset, vil han gerne dele det med Frank Ludvigsen, som var bestyrelsesformand i Den Blå Avis. Hvorfor Frank fortjener en kæmpe ros, kan du læse herunder.

’Jeg kan ikke lide det. Derfor er det vanvittigt, jeg blev velhavende på det.’

I dag kan du med få tast på tastaturet få adgang til en verden af brugte ting til en god pris. DBAs mest anvendte søgeord er ’sofa’, og virksomheden lever i dag i bedste velgående med 15,5 millioner digitale annoncer om året.  

At virksomheden begyndte at satse på det digitale, er en af årsagerne til, at den i dag lever, men strategien om at gå digital var ikke Karsten Rees idé.

Jeg kan ikke lide det digitale. Jeg er ikke forelsket i det, og derfor er det også vanvittigt, jeg er blevet velhavende på det
fortæller Karsten Ree.

At virksomheden alligevel bevægede sig over på internettet, skyldes ifølge Karsten hans bestyrelsesformand, Frank Ludvigsen. Frank Ludvigsen var tidligere racerkører, og selvom han på papiret var bestyrelsesformand og Karsten direktør var rollerne i virkeligheden omvendt.

- Fordi jeg kunne lide Frank, fordi jeg stolede på ham, og fordi han er jordnær, sagde jeg, ’så gør vi det’ (satser på det digitale, red’), fortæller Karsten.

En god beslutning. I hvert fald lukkede den fysiske avis i 2014 for i stedet at satse rent på webudgaven. I dag bruges DBA også som app. En af landets mest populære apps målt i forhold til, hvor mange der bruger den og i hvor lang tid.

Find det på DBA

 1. iPhone 13 Pro, 128 GB, sort, God, Jeg sælger den her iPhone 13 Pro. Den har et panzerglas (ødelagt)

  iPhone 13 Pro, 128 GB, sort, God, Jeg sælger den her iPhone 13 Pro. Den har et panzerglas (ødelagt) men er i god stand. Godt batteri, og meget plads. MagSafe clear case medfølger til en Verdi af 455,-

  6.500,00 kr.07-02-2023
 2. iPhone XR, 64 GB, sort, FLOT iphone XR 64GB i sort farve sælges. Telefonen er i Flot stand, 
Den fej

  iPhone XR, 64 GB, sort, FLOT iphone XR 64GB i sort farve sælges. Telefonen er i Flot stand, Den fejlet intet, den virker upåklageligt. Der medfølger cover, oplader og kvittering med til den.

  1.350,00 kr.07-02-2023
 3. iPhone 11 Pro, 256 GB, hvid, PERFEKT iphone 11 Pro Max 256gb i hvid farve sælges. Telefonen er i Per

  iPhone 11 Pro, 256 GB, hvid, PERFEKT iphone 11 Pro Max 256gb i hvid farve sælges. Telefonen er i Perfekt stand, den fejler intet, den virker upåklageligt Der er kasse, cover, oplader og kvittering med

  3.299,00 kr.07-02-2023
 4. iPhone 11 Pro, 64 GB, grøn, FLOT iphone 11 Pro 64gb i grøn farve sælges. Telefonen er i Flot stand,

  iPhone 11 Pro, 64 GB, grøn, FLOT iphone 11 Pro 64gb i grøn farve sælges. Telefonen er i Flot stand, den fejler intet udover face id virker ikke på den. Der er oplader, cover og kvittering med til den

  2.350,00 kr.07-02-2023
 5. iPhone 11, 128 GB, sort, God, Sælger denne iPhone 11, der er købt i sommeren 2020. Boks medfølger, k

  iPhone 11, 128 GB, sort, God, Sælger denne iPhone 11, der er købt i sommeren 2020. Boks medfølger, kan også skaffe kvittering på mail. Let slid på siden, men kan ikke mærkes. Der medfølger 1-2 cover

  2.699,00 kr.07-02-2023
 6. iPhone 12 Pro, 256 GB, guld, Rimelig, Smadret bagskærm. Jeg kan få den lavet via min forsikring men

  iPhone 12 Pro, 256 GB, guld, Rimelig, Smadret bagskærm. Jeg kan få den lavet via min forsikring men så er prisen + 1000 kr. Det har ingen indvirkning på funktion. Med cover på kan det næsten ikke se

  3.500,00 kr.07-02-2023

4.503 iPhones er lige nu til salg på DBA. Klik her for at se dem, der er angivet som i ’Perfekt stand’.
  

Karsten om de første års bekymring for DBA: Jeg kunne nærmest ikke sove og jeg skvatpissede

Nok er han dagens Danmarks svar på Joakim von And, men at Karsten Ree i dag kan tage bad i pengesedler, har ikke været uden omkostninger.

- I de første to-tre år af Den Blå Avis’ levetid kunne jeg nærmest ikke sove om natten, og jeg skvatpissede, fortæller Karsten Ree.

Han var urolig for, hvordan avisen klarede sig, og i begyndelsen lå det heller ikke umiddelbart i kortene, at virksomheden blev sådan en succes. Men selv da avisen fik succes og mange år efter, tog det på Karstens kræfter.

- Da jeg solgte (til ebay, red.), var det fordi, jeg var mør. Avisen var mit liv og min energi, fortæller Karsten.

Han fortæller dog også, at han var ked af at sælge. Karstens ord om salget kan du høre mere til i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: LISTE: De 34 vildeste fund på DBA

Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.
Karsten blev partner i Den Blå Avis i 1982, og i 1988 gik ham og medstifteren Jac hvert til sit. Jac fik ansvaret for Den Blå Avis’ pendant i Hamborg. Fra 1988 og frem til, at Karsten i 2008 solgte DBA til amerikanske eBay svimlende 2,1 milliard kroner, styrede Karsten alene slagets gang.

Karsten om DBAs fremtidsudsigter

Selvom Karsten i dag intet har med DBA at gøre, følger han stadig med i regnskaberne, så meget han nu kan på sidelinjen. Det er nemlig stadig vigtigt for ham, at Den Blå Avis klarer sig godt.

Der ligger en stolthed i, at produktet lever videre. Hvis butikken en dag skulle lukke, ville det gøre ondt på mig
fortæller Karsten Ree, der dog ikke vurderer, der skulle være nogen fare for det:

- DBAs fremtidsudsigter kommer an på, hvad der sker, men det er stadig et stærkt brand, så virksomheden har gode muligheder for at blive på taburetten, fortæller Karsten Ree.

Find det på DBA

 1. Maxikjole, NOISY MAY, str. M, Hvid og grøn stribet, 100% polyester, Ubrugt, Super smart ubrugt hv

  Maxikjole, NOISY MAY, str. M, Hvid og grøn stribet, 100% polyester, Ubrugt, Super smart ubrugt hvid og grøn stribet kjole med puf ærmer. Modellen er løssiddende og med V-hals. Nypris 279.95.

  100,00 kr.07-02-2023
 2. Festkjole, Valentin STUDIO, str. S, Orange, -, Ubrugt, Smuk orange kjole str S.

  Festkjole, Valentin STUDIO, str. S, Orange, -, Ubrugt, Smuk orange kjole str S.

  150,00 kr.07-02-2023
 3. Festkjole, Marta du chateau, str. S, Lilla, -, Næsten som ny, Fin kjole str S/M.

  Festkjole, Marta du chateau, str. S, Lilla, -, Næsten som ny, Fin kjole str S/M.

  70,00 kr.07-02-2023
 4. Festkjole, Vila, str. XS, -, -, Ubrugt, Fin kjole aldrig brugt. Str xs.

  Festkjole, Vila, str. XS, -, -, Ubrugt, Fin kjole aldrig brugt. Str xs.

  60,00 kr.07-02-2023
 5. Festkjole, Global Fashion, str. M, Flot lang kjole med tynde skulderstropper, hvorfor det øverste af

  Festkjole, Global Fashion, str. M, Flot lang kjole med tynde skulderstropper, hvorfor det øverste af ryggen er bart. Der medfølger fin sjal. Farve: sort. Str: S/M. Har været brugt 2 gange. Pris 100kr.

  100,00 kr.07-02-2023
 6. Blusekjole, Milla - NY, str. S, Ubrugt, 150
Milla abstrakt grafisk mønstret kjole str S. NY uden mæ

  Blusekjole, Milla - NY, str. S, Ubrugt, 150 Milla abstrakt grafisk mønstret kjole str S. NY uden mærke - har aldrig været på (købt for stor). Sort/hvid. Ærmerne går i et med kjolen, men ærmegab til æ

  75,00 kr.07-02-2023

Hvad enten du er på jagt efter kjoler, ventetøj, herreskjorter eller herrebukser kan du finde det på DBA.
 

Karsten Ree: Det er en grov sag, at DBA nu fylder 40 år

- Det er jeg ikke glad for, så føler jeg mig gammel, reagerede Karsten Ree allerede i telefonen med, da vi meddelte ham, at avisen i år fylder 40 år og i den forbindelse ville invitere på et interview.

- Det er en grov sag, fortæller Karsten også i interviewet som reaktion på, at hans kulørte avis er blevet en ældre fætter.

Karsten Ree er dog ikke bleg for at tale om alderdom. Han føler sig gammel og nævner også i løbet af interviewet, at det mærkes som om, han kun har tre hår tilbage på hovedet.

Iværksætterens alder har betydet, at han er stoppet med at tænke i år, han har tilbage. Han opgør i stedet tiden i uger:

- Når man ikke har så lang tid tilbage at leve i, begynder man at tænke i uger. Jeg føler bare, at tiden brager af sted på en uge med det liv, jeg har, siger han og fortsætter:

- Om onsdagen er det skraldedag. Så skal jeg ud og komprimere al min kones skrald. Det gælder om at huske den dag. For så gik der en uge til. Det tænker jeg over hver onsdag. En uge, bum, væk, væk. Det gør indtryk på mig nu, siger Karsten Ree, der vist nok bliver rørt.

Sidstnævnte kan du selv vurdere ved at klikke ’play’ på videoen herover.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Dette er det dyreste jeg har solgt på DBA

Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.
Karsten bliver på et tidspunkt lidt rørt i filmen. Du kan i teksten herover læse, hvilket emne der gjorde rigmanden blød om hjertet.

Karsten om Den Blå Avis’ medarbejdere: Der blev røget ad helvedes til

Der er ingen tvivl om, hvad der rent menneskeligt har betydet mest for Karsten, når man lytter til hans DBA-minder: Hans ansatte.

Ifølge Karsten eksisterede der et helt særligt bånd mellem dem, der arbejdede på Den Blå Avis dengang.

Jeg har en kærlighed til alle de medarbejdere, jeg havde på Den Blå Avis. Jeg satte pris på dem (…) Forståelsen og venskabet mellem os var stort. Sammenholdet var stort
fortæller Karsten.

Han forklarer, at de gode, gamle DBA-tider også var præget af en masse fester, og meget af festivitassen fandt sted hjemme hos Karsten selv:

- Der blev røget ad helvedes til, og da jeg gik ned med flaskerne, kunne jeg stå og tælle dem. ’Det var godt nok satans’, tænkte jeg. For hvis der havde været 100 mennesker til festen, var der 200 tomme flasker vin, fortæller Karsten.

Folk blev også sommetider og sov i haven efter firmafesterne.

Find det på DBA

 1. Vin, 2 x Brunello di Montalcino 2015, 2 x Col d’Orcia 2015 

 Pris i alt

  Vin, 2 x Brunello di Montalcino 2015, 2 x Col d’Orcia 2015 Pris i alt

  1.200,00 kr.07-02-2023
 2. Vin, Rødvin fra 1977, Sælges til højst bydende. 

Rødvin fra 1977.

  Vin, Rødvin fra 1977, Sælges til højst bydende. Rødvin fra 1977.

  200,00 kr.06-02-2023
 3. Årgangsvin. Rødvin, Bordeaux 1978. Deko-formål.

  Årgangsvin. Rødvin, Bordeaux 1978. Deko-formål.

  Vin, Rødvin 1978, Bordeax, Marturet. , Årgangsvin, Martouret 1978. Dominique Lurton. 0,75 L. Bemærk: Vin uden garanti for drikbarhed. Samle- eller dekorationsformål. Flasken har været opbevaret ligg

  500,00 kr.18-02-2022
 4. Vin, Vin proptrækker fra alessi mendini

Speciel edition fra 2003 

Bliver solgt på auktion for ca.

  Vin, Vin proptrækker fra alessi mendini Speciel edition fra 2003 Bliver solgt på auktion for ca. 750 -1000 kr Har en lille mærke, som ses på sidste billede Og ved ikke hvordan den virker, da jeg

  400,00 kr.05-02-2023
 5. Vin, Rødvin, Chateau Fonreaud 6 liter

  Vin, Rødvin, Chateau Fonreaud 6 liter

  800,00 kr.05-02-2023
 6. Vin, Rødvin, Chateau Frere 1993 3 liter

  Vin, Rødvin, Chateau Frere 1993 3 liter

  450,00 kr.05-02-2023

298 vin i kategorien ’Samleobjekter’ på DBA er lige nu til salg på genbrugsportalen.
  

Dette var det sjoveste ved at etablere Den Blå Avis

- DBA er det, jeg i dag er mest stolt af arbejdsmæssigt samt de både glade og dejlige mennesker, der var i virksomheden, fortæller Karsten Ree.

Adspurgt, hvad han synes, har været sjovest ved at etablere DBA, er han ej heller i tvivl:

- Det var at møde så mange sjove, interessante og positive typer mennesker, som vi fik ind i virksomheden.

Særlig én person i forretningen har Karsten Ree mange positive gloser til overs for:

- Frank Ludvigsen har virkelig været et aktiv for butikken. Han tog bestemt opgaven seriøst, og han viede sit liv til det, fortæller Karsten Ree.

LÆS OGSÅ: Karsten Rees garagesalg: Disse ting kan jeg ikke få afsat!

Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den
Selvom Karsten kaster en masse kærlige tillægsord efter Frank Ludvigsen, bestyrelsesformanden, var det Jac Nelleman, som Karsten til at begynde med arbejdede sammen med. Faktisk var det Jac, der ville etablere Den Blå Avis, og som fik Karsten med på idéen. Du kan i videoen herover se mere om, hvordan Jac fik idéen, og hvad der lå forud for den

Her er Karstens eget bud på, hvorfor han er blevet mere kendt end Jac

Jac Nelleman var ham, der overtalte Karsten til at gå med til at etablere Den Blå Avis, men i dag forbinder de fleste kun Karsten med DBA. Jac Nelleman er ikke et navn, særlig mange kender til.

Karstens eget bud på, hvorfor det forholder sig sådan, er, at han ikke er bleg for at ”larme”. Karsten gør, hvad han har lyst til, også selvom det resulterer i overskrifter.

Som eksempel nævner han selv, at han har skudt efter Ekstra Bladets helikopter. En episode, der ikke kun gav medieomtale, men som også fik Karsten Ree i retten. Sagen endte med, at dommeren konkluderede, der var tale om et varselsskud.

Karsten skød efter helikopteren, fordi han mente, den fløj faretruende tæt på hans projekt. Karsten brugte nemlig den dag i 1991 23 millioner kroner på at få hejst en ubåd op fra havet i håbet om at finde en skat i båden. Du kan se, om han fandt en skat i ubåden i denne video.

Ekstra Bladet lavede noget, de ikke måtte
mener Karsten stadig i dag, men retssagen har han kun sjove minder fra:

- Det endte med en retssag, hvor vi sad og grinede alle samen, for kaptajnen, der blev afhørt, hed ’kaptajn Fisse’. ’’Hvad siger de’, spurgte dommeren?’ ’Ja, han hedder kaptajn fisse’. Det endte i skæg og ballade det hele.

Find det på DBA

 1. Fjernstyret helikopter, helikopter længde fjerne styret 120 cm 1600kr.

  Fjernstyret helikopter, helikopter længde fjerne styret 120 cm 1600kr.

  1.600,00 kr.06-02-2023
 2. Fjernstyret helikopter, Raider Quadcopter, Helt ny og ubrugt Quadcopter. 
Farve: Rød. 
Nypris: 699,-

  Fjernstyret helikopter, Raider Quadcopter, Helt ny og ubrugt Quadcopter. Farve: Rød. Nypris: 699,- Befinder sig i Odense M, tæt på Ikea, Rosengårdscenteret, det store testcenter og den nye OUH mot

  500,00 kr.05-02-2023
 3. Fjernstyret helikopter, Honey Bee CP2 E Sky CP2, Radiostyret Helikopter - E-Sky Honey Bee. Ingen ga

  Fjernstyret helikopter, Honey Bee CP2 E Sky CP2, Radiostyret Helikopter - E-Sky Honey Bee. Ingen garanti for at den virker

  150,00 kr.05-02-2023
 4. Fjernstyret helikopter, Century Razor CX 2,4g, Fin begynder rc helikopter, med masser af ekstra dele

  Fjernstyret helikopter, Century Razor CX 2,4g, Fin begynder rc helikopter, med masser af ekstra dele. Rotor dia 48cm total længde 60cm flyve klar vægt 460gram. Indbygget gyro. Mangler batteri til sel

  600,00 kr.01-02-2023
 5. Byggesæt, Batteri til helikopter er ikke i æsken 
Aner ikke hvad batteri den flyver med 
Helikopter

  Byggesæt, Batteri til helikopter er ikke i æsken Aner ikke hvad batteri den flyver med Helikopter og styrring medfølger

  50,00 kr.01-02-2023
 6. Byggesæt, Lego,   2 sæt Lego klodser  Nr.60053.  Og. Nr.60100
  Nr 60053 Racerbil. Står so

  Byggesæt, Lego, 2 sæt Lego klodser Nr.60053. Og. Nr.60100 Nr 60053 Racerbil. Står som ny med æske og samlevejledning. 110kr. Nr. 60100 helikopter står som ny med æske og samlevejle

  110,00 kr.01-02-2023

382 model-helikoptere kan du lige nu finde på DBA. Du kan også finde 220 droner.
  

Tidslinje: Den Blå Avis fra 1981-2021

Opfindes af racerkøreren Jac Nellemann, som kort efter får Karsten Ree med som kompagnon. Den 31. oktober kommer den første udgave af Den Blå Avis på gaden - 1981

Den Blå Avis går online med dba.dk - 1995

Dba.dk vinder Det gyldne @ - E-handelsprisen - 1995

Avisen går fra betaling til gratis avis - 2007

Vinder af Webchamp – Bedste navigation på nettet - 2007:

Dba.dk bliver gratis - 2008

Den Blå Avis sælges til eBay - 2008

DBA udkommer som app til iPhone og Android - 2010

Den trykte udgave af Den Blå Avis lukker efter 33 succesfulde år, alt imens dba.dk fortsætter med at være en succes - 2014:

eBay sælger DBA til den norske virksomhed Schibsted – 2020

Hvis du vil læse mere om DBAs historie, især grundlæggelsen og idéen, der startede det hele for DBA, kan du blive klogere i denne artikel.

Vil du vide mere om, hvordan danskernes holdning til genbrug har ændret sig? Så læs med i artiklen, her.

DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.
DBAs historie er, som du kan se herover, lang og dermed også en større opgave at fortælle. Den del, Karsten har været med i, tog 4,5 timer at fortælle. I videoen har vi kogt forløbet ned, men Karstens kone, Jannie Ree, syntes nok, interviewet tog lidt lang tid. I hvert fald ringer hun undervejs i interviewet. Hvad hun siger, og hvordan Karsten reagere, kan du se øverst i videoen.

Går kendisser op i genbrug? Vi har spurgt flere danskere, du kender fra skærmen, ind til deres bedste DBA-køb og genbrugssalg. Læs blandt andet, hvordan disse kendte danskeres genbrugsvaner er: Anders Hemmingsen, Le Gammeltoft, Silas Holst, Ibi Støving, Line Baun, Uffe Elbæk, Thomas Skov, Oliver Bjerrehuus, Nikita Klæstrup, Flemming Møldrup, Thomas Eje og Twerk Queen, Louise Kjølsen.

Hvor meget genbruger Karsten Ree egentlig selv? Bruger han DBA privat, og hvad mener han om Greta Thunberg? Alt det får du svar på i videoen herunder:Du kan læse mere om Karsten Ree genbrugsvaner, her.

Relaterede artikler