Mød en samler: Jacob er besat af Star Wars
Video

Mød en samler: Jacob er besat af Star Wars

DBA Guide
DBA Guide

Lyssværd, rumskibe og actionfigurer. Det lyder som en 12-årigs ønskeliste til jul. Men for 46-årige Jacob er det en passion, der har båret en samling med sig, som i dag tæller over 4.000 Star Wars-masker, plakater, lyssværd og actionfigurer. Se hele den vilde samling i videoen herover.

”Luke, I am your father”.

Det var netop den sætning, der for alvor skulle tryllebinde 46-årige Jacob. Det var her, Jacobs samling, som i dag tæller over 4.000 Star Wars-effekter, for første gang tog form.

Det første Star Wars-relaterede Jacob købte, var nemlig en 10 cm høj figur af Darth Vader, som i filmen står bag den ikoniske replik.

Hvem der bare havde fortalt ham den gang, at legetøj er mere værd i original emballage. Den lille Darth Vader-figur gav Jacob selv 29 kroner for i tidernes morgen, hvor den i dag er omkring 1.500 kroner værd – hvis altså den er i original emballage.

Find det på DBA

 1. Lego blandet, Ønske legoet - det gode gamle. 

Julegaven til barnet

5 poser af det gode gamle lego

  Lego blandet, Ønske legoet - det gode gamle. Julegaven til barnet 5 poser af det gode gamle lego med helt almindelige klodser. Masser af basis klodser i 2x4, 2x3 og 2x2. Også mindre klodser, så der

  580,00 kr.07-12-2023
 2. Lego Super heroes, Helt ny og uåbnet, 76161 Batman 1989 Batwing

Nyt og uåbnet sæt fra 2020
Kan send

  Lego Super heroes, Helt ny og uåbnet, 76161 Batman 1989 Batwing Nyt og uåbnet sæt fra 2020 Kan sendes eller afhentes i København K New and unopened set from 2020 Can be sent or picked up in Copenhag

  1.700,00 kr.07-12-2023
 3. Lego Super heroes, Helt ny og uåbnet, 76182 Batman Cowl

Nyt og uåbnet sæt fra 2021
Kan sendes eller

  Lego Super heroes, Helt ny og uåbnet, 76182 Batman Cowl Nyt og uåbnet sæt fra 2021 Kan sendes eller afhentes i København K New and unopened set from 2021 Can be sent or picked up in Copenhagen K Ha

  600,00 kr.07-12-2023
 4. Lego Star Wars, Minifigurer, SW Clone Airborne Trooper.
Kan sendes for 12 kr i alm. brev eller Dao.

  Lego Star Wars, Minifigurer, SW Clone Airborne Trooper. Kan sendes for 12 kr i alm. brev eller Dao. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  125,00 kr.07-12-2023
 5. Lego Star Wars, Minifigurer, SW Watto Minifigur.
Kan sendes med alm. brev eller Dao.
Fra dyre- og rø

  Lego Star Wars, Minifigurer, SW Watto Minifigur. Kan sendes med alm. brev eller Dao. Fra dyre- og røgfrit hjem.

  175,00 kr.07-12-2023
 6. Lego Star Wars, Minifigurer, 5 Star Wars Minifigurer. Fra ikke ryger/dyr - hjem.
Kan sendes.

  Lego Star Wars, Minifigurer, 5 Star Wars Minifigurer. Fra ikke ryger/dyr - hjem. Kan sendes.

  350,00 kr.07-12-2023

Lige nu er der 711 Star Wars-spil til salg ud af i alt 6.628 Star Wars-ting på DBA

En actionfigur til 1,2 millioner kroner

Selv med over 4.000 ting i sin samling, er der stadig noget, som Jacob ønsker, han kunne få fingrene i. Nærmere bestemt en prototype af en figur af Boba Fett, som kun blev lavet i begrænset antal. Det eneste problem er, at sidst sådan én blev solgt på auktion, røg den afsted for 1,2 millioner kroner!

Som Jacob forklarer, er historien, at det var meningen, at den lille figur skulle kunne skyde et lille plastikprojektil ud, præcis som Boba Fett kan skyde i filmene. Men producenterne blev bange for, at børn ville skyde hinanden i øjnene, og de trak derfor skydefunktionen ud af figuren, inden den nåede markedet.

Der findes derfor flere Boba Fett-figurer, der ikke kan skyde, men kun en lille håndfuld prototyper, der kan. Jacob må nøjes med en af dem, der må betragtes som børnevenlig uden ammunition.

SE OGSÅ: Mød en samler: Stigs hjerte brænder for modeltog

Her star Jacob med figuren af Boba Fett. Desværre bare i den børnevenlige udgave, som ikke kan skyde...
Her star Jacob med figuren af Boba Fett. Desværre bare i den børnevenlige udgave, som ikke kan skyde...

30 kroner dengang - 1.000 kroner værd i dag

Det siger sig selv, at en samling på omkring 4.000 ting ikke bliver købt eller skabt på én dag. Nogle ting har Jacob fundet tilfældigt på diverse markeder, andre har han købt som nyt i butikker.

Men når søgningen bliver specifik, vender Jacob til DBA. Hans første DBA-fund var en figur af Han Solo. Den findes der, efter Jacobs eget udsagn, to versioner af: Én med et stort hoved og én med et mindre. Jacob investerede 10 kroner i figuren med det lille hoved, som i dag kan indbringe ham omkring 300 kroner.

Derudover har Jacob også to Luke Skywalker-figurer, der har været i hænderne på selveste Mark Hamill. Hamill er, til dem som ikke ved det, skuespilleren bag netop Luke Skywalker.

De to figurer kostede fra ny omkring 30 kroner per styk. Men hvis du har fat i versionen, der har en medfølgende Stormtrooper-hjelm, kan den indbringe dig hele 1.000 kroner i dag.

SE OGSÅ: DBAs dyreste kostume

Købt for en flad 10er og i dag mere end 300 kroner værd: Han Solo med det lille hoved.
Købt for en flad 10er og i dag mere end 300 kroner værd: Han Solo med det lille hoved.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Den er god nok. Jacob holder en miniatureversion af Chewbakka, som har fået navnet Chewie.
Den er god nok. Jacob holder en miniatureversion af Chewbakka, som har fået navnet Chewie.

Her er Jacobs mest dyrebare fund

Blandt et utal af lyssværd, rumskibe og figurer af plastik, findes også ét Star Wars-relateret fund fra DBA, som faktisk er et levende væsen, og som får ubetinget mest kærlighed fra Jacob.

Jacobs hund er nemlig en tro miniatureudgave af Chewbakka, som i Star Wars-filmene betegnes som en ’Wookie’, der er et behåret og yderst mærkeligt-talende væsen.

Om hunden Chewie, hvis navn udspringer af netop Chewbakka, kan sige mærkelige lyde som i filmene, får vi desværre ikke at se i videoen. Men det står klart, at det er Jacobs dyrebareste og bedste fund.

Ligesom så meget andet i Jacobs samling, er Chewie også købt ’brugt’ på DBA. Den lille og behårede fyr var nemlig tre år gammel, da Jacob overtog ham, og introducerede ham til den fagre verden af Star Wars, som han af udseende i forvejen passer så godt ind i.

Find det på DBA

 1. Havatzu, hund, 4 uger , salgklar D. 3/1-23, Lækre små guldtotter søger deres forever hjem.. racen er

  Havatzu, hund, 4 uger , salgklar D. 3/1-23, Lækre små guldtotter søger deres forever hjem.. racen er bichon havanais med en lille bitte smule shih tzu, sådan rigtig langt ude. Far er raceren bichon ha

  10.000,00 kr.07-12-2023
 2. Golden Retriever, hvalpe, 4 uger , salgklar 05-01-2023, De sødeste små Golden Retriever hvalpe (9 st

  Golden Retriever, hvalpe, 4 uger , salgklar 05-01-2023, De sødeste små Golden Retriever hvalpe (9 stk) er klar til at få et nyt hjem den 5. januar. Hvalpene er ægte Golden Retriever men uden stamtavle

  9.500,00 kr.07-12-2023
 3. Fransk bulldog, hvalpe, 4 mdr., Fransk bulldog dreng på 16 uger søger et godt og trygt hjem.

Han ka

  Fransk bulldog, hvalpe, 4 mdr., Fransk bulldog dreng på 16 uger søger et godt og trygt hjem. Han kan med alle andre hunde og elsker børn og andre mennesker. Sælger af personlige årsager. Ring eller

  123,00 kr.07-12-2023
 4. Lhasa Apso, hvalpe, 12 uger, Skønne hvalpe fra dejligt stueopdræt. Hvalpen er stambogsført, har fået

  Lhasa Apso, hvalpe, 12 uger, Skønne hvalpe fra dejligt stueopdræt. Hvalpen er stambogsført, har fået ormekur, er vaccineret, chippet og med sundhedsattest fra dyrlægen ved afrejse. Med hvalpen medføl

  9.000,00 kr.07-12-2023
 5. Boxer labrador schæfer, hund, 12 mdr., Vi søger nyt hjem til vores kærlige hun tæve nellie, hun er e

  Boxer labrador schæfer, hund, 12 mdr., Vi søger nyt hjem til vores kærlige hun tæve nellie, hun er en meget kærlig og GLAD hund, hun er vand til små børn og kan med alle andrer dyr, hun er renlig , hu

  2.000,00 kr.07-12-2023
 6. Cavapoo, hvalpe, 4 uger , salgklar 010124, 2 helt fantastiske Cavapoo F1b hvalpe søger deres forevig

  Cavapoo, hvalpe, 4 uger , salgklar 010124, 2 helt fantastiske Cavapoo F1b hvalpe søger deres forevige hjem Mor er Cavapoo og far er King Charles En helt brun dreng og en brun og hvid pige. De er 1

  19.000,00 kr.07-12-2023

Ud af mere end 400 hunde på DBA, kan du sikkert også finde din egen Chewie

Fun fact: Jacob har selv instrueret en Star Wars-film

I 1984, da Jacob var 12 år gammel, allierede han sig med nogle venner, bevæbnede sig med et videokamera og begyndte ellers at skyde det, der måske er den første og eneste danskproducerede Star Wars-film.

Alle filmens special-effects blev udført med snor og lidt fyrværkeri, og produktionen er allerhøjest blevet betalt med en rød sodavand og lidt godt kammeratskab. Med andre ord en film, der nok er lavet på et lidt mindre budget end de originale film.

Desværre nåede den aldrig biffen… Men du kan se et kort uddrag af Jacobs dansk-instruerede Star Wars-film fra 1984 i toppen af artiklen.

HØR OGSÅ: Hans-Jørn samler på noget, alle vi andre smider ud

Dette VHS-bånd indeholder den eneste danskproducerede Star Wars film, lavet af en gruppe teenagere på stramt budget.
Dette VHS-bånd indeholder den eneste danskproducerede Star Wars film, lavet af en gruppe teenagere på stramt budget.

Størrelsen på Star Wars-Jacobs samling blegner dog lidt, hvis man sammenligner med Oles kæmpe vinylsamling, der tæller 10.000 styk! Vi har også lavet en video med Kaj, som har en stor The Beatles-samling.

Samlinger som disse er uvurderlige, fordi de typisk er samlet over mange år og dermed bærer en hvis affektionsværdi. Men på DBA har vi også ting, der kan være tæt på uvurderlige i sig selv:

I serien ’DBAs dyreste’, viser vi dig nogle af de fedeste, vildeste og selvfølgelig dyreste ting, du kan købe på DBA. Var det noget med DBAs dyreste action figur, der er over 2 meter høj? Du kan også se en video om DBAs dyreste højtalere, som koster over 2 millioner kroner. Og apropos Star Wars, kan du i videoen herunder se DBAs dyreste kostume, der er en virkelighedstro Stormtrooper-kampdragt.

Relaterede artikler