Mød en samler: Jacob er besat af Star Wars
Video

Mød en samler: Jacob er besat af Star Wars

DBA Guide
DBA Guide

Lyssværd, rumskibe og actionfigurer. Det lyder som en 12-årigs ønskeliste til jul. Men for 46-årige Jacob er det en passion, der har båret en samling med sig, som i dag tæller over 4.000 Star Wars-masker, plakater, lyssværd og actionfigurer. Se hele den vilde samling i videoen herover.

”Luke, I am your father”.

Det var netop den sætning, der for alvor skulle tryllebinde 46-årige Jacob. Det var her, Jacobs samling, som i dag tæller over 4.000 Star Wars-effekter, for første gang tog form.

Det første Star Wars-relaterede Jacob købte, var nemlig en 10 cm høj figur af Darth Vader, som i filmen står bag den ikoniske replik.

Hvem der bare havde fortalt ham den gang, at legetøj er mere værd i original emballage. Den lille Darth Vader-figur gav Jacob selv 29 kroner for i tidernes morgen, hvor den i dag er omkring 1.500 kroner værd – hvis altså den er i original emballage.

Find det på DBA

 1. Lego Star Wars, 40kr. pr. stk.

  Lego Star Wars, 40kr. pr. stk.

  40,00 kr.08-02-2023
 2. Lego Star Wars, Chewbacca - 200kr.
Boba Fett - 150kr.
First Order Stormtrooper - 100kr. ( har let m

  Lego Star Wars, Chewbacca - 200kr. Boba Fett - 150kr. First Order Stormtrooper - 100kr. ( har let misfarvning på en skulderpude).

  100,00 kr.08-02-2023
 3. Lego Star Wars, Rebel Scout Speeder (7668), Brugt men i original kasse! 

Jeg har to af denne model.

  Lego Star Wars, Rebel Scout Speeder (7668), Brugt men i original kasse! Jeg har to af denne model. Dog mangler den ene kasse et hjørne men alle klodser og klistermærker er der. Køber betaler fragt

  115,00 kr.08-02-2023
 4. Lego Star Wars, Snowtrooper Battle Pack (8084), Brugt men i original kasse! 

Køber betaler fragt.

  Lego Star Wars, Snowtrooper Battle Pack (8084), Brugt men i original kasse! Køber betaler fragt.

  80,00 kr.08-02-2023
 5. Lego Star Wars, 75153

  Lego Star Wars, 75153

  350,00 kr.08-02-2023
 6. Lego Star Wars, Corporate Alliance Tank Droid (7748), Brugt men i original kasse! 

Køber betaler fr

  Lego Star Wars, Corporate Alliance Tank Droid (7748), Brugt men i original kasse! Køber betaler fragt.

  250,00 kr.08-02-2023

Lige nu er der 711 Star Wars-spil til salg ud af i alt 6.628 Star Wars-ting på DBA

En actionfigur til 1,2 millioner kroner

Selv med over 4.000 ting i sin samling, er der stadig noget, som Jacob ønsker, han kunne få fingrene i. Nærmere bestemt en prototype af en figur af Boba Fett, som kun blev lavet i begrænset antal. Det eneste problem er, at sidst sådan én blev solgt på auktion, røg den afsted for 1,2 millioner kroner!

Som Jacob forklarer, er historien, at det var meningen, at den lille figur skulle kunne skyde et lille plastikprojektil ud, præcis som Boba Fett kan skyde i filmene. Men producenterne blev bange for, at børn ville skyde hinanden i øjnene, og de trak derfor skydefunktionen ud af figuren, inden den nåede markedet.

Der findes derfor flere Boba Fett-figurer, der ikke kan skyde, men kun en lille håndfuld prototyper, der kan. Jacob må nøjes med en af dem, der må betragtes som børnevenlig uden ammunition.

SE OGSÅ: Mød en samler: Stigs hjerte brænder for modeltog

Her star Jacob med figuren af Boba Fett. Desværre bare i den børnevenlige udgave, som ikke kan skyde...
Her star Jacob med figuren af Boba Fett. Desværre bare i den børnevenlige udgave, som ikke kan skyde...

30 kroner dengang - 1.000 kroner værd i dag

Det siger sig selv, at en samling på omkring 4.000 ting ikke bliver købt eller skabt på én dag. Nogle ting har Jacob fundet tilfældigt på diverse markeder, andre har han købt som nyt i butikker.

Men når søgningen bliver specifik, vender Jacob til DBA. Hans første DBA-fund var en figur af Han Solo. Den findes der, efter Jacobs eget udsagn, to versioner af: Én med et stort hoved og én med et mindre. Jacob investerede 10 kroner i figuren med det lille hoved, som i dag kan indbringe ham omkring 300 kroner.

Derudover har Jacob også to Luke Skywalker-figurer, der har været i hænderne på selveste Mark Hamill. Hamill er, til dem som ikke ved det, skuespilleren bag netop Luke Skywalker.

De to figurer kostede fra ny omkring 30 kroner per styk. Men hvis du har fat i versionen, der har en medfølgende Stormtrooper-hjelm, kan den indbringe dig hele 1.000 kroner i dag.

SE OGSÅ: DBAs dyreste kostume

Købt for en flad 10er og i dag mere end 300 kroner værd: Han Solo med det lille hoved.
Købt for en flad 10er og i dag mere end 300 kroner værd: Han Solo med det lille hoved.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Den er god nok. Jacob holder en miniatureversion af Chewbakka, som har fået navnet Chewie.
Den er god nok. Jacob holder en miniatureversion af Chewbakka, som har fået navnet Chewie.

Her er Jacobs mest dyrebare fund

Blandt et utal af lyssværd, rumskibe og figurer af plastik, findes også ét Star Wars-relateret fund fra DBA, som faktisk er et levende væsen, og som får ubetinget mest kærlighed fra Jacob.

Jacobs hund er nemlig en tro miniatureudgave af Chewbakka, som i Star Wars-filmene betegnes som en ’Wookie’, der er et behåret og yderst mærkeligt-talende væsen.

Om hunden Chewie, hvis navn udspringer af netop Chewbakka, kan sige mærkelige lyde som i filmene, får vi desværre ikke at se i videoen. Men det står klart, at det er Jacobs dyrebareste og bedste fund.

Ligesom så meget andet i Jacobs samling, er Chewie også købt ’brugt’ på DBA. Den lille og behårede fyr var nemlig tre år gammel, da Jacob overtog ham, og introducerede ham til den fagre verden af Star Wars, som han af udseende i forvejen passer så godt ind i.

Find det på DBA

 1. Rottweiler , hund, 7 mdr., Dejlig hanhund rottweiler, som vi desværre skal af med da vi ikke har tid

  Rottweiler , hund, 7 mdr., Dejlig hanhund rottweiler, som vi desværre skal af med da vi ikke har tiden som han fortjener. Han er 6 mdr gammel dejlig nem vant til at være alene hjemme, vant til børn og

  6.000,00 kr.08-02-2023
 2. hvalpene er klar til påskeferien

  hvalpene er klar til påskeferien

  Cavanese, hvalpe, 4 uger , salgklar 10/3, søde Cavanese hvalpe klar til påskeferien. Denne dejlige blanding mellem den sjove og glade Bichon havanais og den kærlige Cavalier er en perfekt familie hu

  16.000,00 kr.19-01-2023
 3. Yorkie/Bichon Havanais/Dværg puddel/Lhasa Apso, hvalpe, 8 uger , salgklar 1/4, De dejligste og helt

  Yorkie/Bichon Havanais/Dværg puddel/Lhasa Apso, hvalpe, 8 uger , salgklar 1/4, De dejligste og helt perfekte 4 basser kom til verden natten til d. 4/2. I vores stue i sin fødekasse med menneskemor ve

  13,00 kr.08-02-2023
 4. MORKIE, hvalpe, 8 mdr. , salgklar 14. februar 2023, Så er de sødeste dejligste skønneste harmoniske

  MORKIE, hvalpe, 8 mdr. , salgklar 14. februar 2023, Så er de sødeste dejligste skønneste harmoniske MORKIE hvalpe til salg. De har fødselsdag: 20. december og er 8 uger og klar til afhentning tirsdag

  11.000,00 kr.08-02-2023
 5. Australian shepherd , hvalpe, 9 uger , salgklar 21-1-23, 3 styks smukke drenge. Australske hyrdehun

  Australian shepherd , hvalpe, 9 uger , salgklar 21-1-23, 3 styks smukke drenge. Australske hyrdehund. 3 sort hvide. Chippet og vaccineret. Klare til at finde et nyt hjem. Super dejlige alle sammen.

  9.000,00 kr.24-01-2023
 6. Australian shepherd , hund, 9 mdr., Vi må sande at vi alligevel bliver nød til at finde et nyt hjem

  Australian shepherd , hund, 9 mdr., Vi må sande at vi alligevel bliver nød til at finde et nyt hjem til Bella, pga personlige omstændigheder. Det er med knust hjerte.. Bella er den gladeste og skønne

  10.000,00 kr.08-02-2023

Ud af mere end 400 hunde på DBA, kan du sikkert også finde din egen Chewie

Fun fact: Jacob har selv instrueret en Star Wars-film

I 1984, da Jacob var 12 år gammel, allierede han sig med nogle venner, bevæbnede sig med et videokamera og begyndte ellers at skyde det, der måske er den første og eneste danskproducerede Star Wars-film.

Alle filmens special-effects blev udført med snor og lidt fyrværkeri, og produktionen er allerhøjest blevet betalt med en rød sodavand og lidt godt kammeratskab. Med andre ord en film, der nok er lavet på et lidt mindre budget end de originale film.

Desværre nåede den aldrig biffen… Men du kan se et kort uddrag af Jacobs dansk-instruerede Star Wars-film fra 1984 i toppen af artiklen.

HØR OGSÅ: Hans-Jørn samler på noget, alle vi andre smider ud

Dette VHS-bånd indeholder den eneste danskproducerede Star Wars film, lavet af en gruppe teenagere på stramt budget.
Dette VHS-bånd indeholder den eneste danskproducerede Star Wars film, lavet af en gruppe teenagere på stramt budget.

Størrelsen på Star Wars-Jacobs samling blegner dog lidt, hvis man sammenligner med Oles kæmpe vinylsamling, der tæller 10.000 styk! Vi har også lavet en video med Kaj, som har en stor The Beatles-samling.

Samlinger som disse er uvurderlige, fordi de typisk er samlet over mange år og dermed bærer en hvis affektionsværdi. Men på DBA har vi også ting, der kan være tæt på uvurderlige i sig selv:

I serien ’DBAs dyreste’, viser vi dig nogle af de fedeste, vildeste og selvfølgelig dyreste ting, du kan købe på DBA. Var det noget med DBAs dyreste action figur, der er over 2 meter høj? Du kan også se en video om DBAs dyreste højtalere, som koster over 2 millioner kroner. Og apropos Star Wars, kan du i videoen herunder se DBAs dyreste kostume, der er en virkelighedstro Stormtrooper-kampdragt.

Relaterede artikler