LISTE: Disse racercykler er steget i værdi
Video

LISTE: Disse racercykler er steget i værdi

Astrid
Astrid

Har du en gammel jernhest stående i skuret, som du ikke længere bruger? Læs med her og find ud af, om du kan score kassen på den.

Du har arvet din bedstefars gamle racercykel. Den ser måske ikke ud af meget. Men er du heldig har den en del mere end affektionsværdi. Retro-racercykler kan nemlig være hamrende mange penge værd i dag.

Er du interesseret i at finde ud af, hvilke racercykler der er steget i værdi, er det med at slå lyttelapperne. Vi har nemlig allieret os med cykeleksperterne, Peter og Frans.

De to herrer fra København har været interesseret i vintage-racercykler så længe, de kan huske. Og med den interesse har de tilegnet sig lidt af en ekspertviden. De to 'cykeltosser', som de kalder sig selv, har sammen en hemmelig cykelkælder, der er fyldt til randen med racercykler fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Her gemmer sig alt fra en italiensk Colnago til en engelske Ernie Clements Falcon.

Læs med her, hvor Peter og Frans guider til, hvilke vintage-racercykler du kan score kassen på i dag.

Find det på DBA

 1. Focus vintage racercykel - Mike Kluge edition

  Focus vintage racercykel - Mike Kluge edition

  Herreracer, FOCUS Roadie One, Mike Kluge, cm stel 56, gear 16, stelnr. WMGP97960067, Fantastisk elegant og unik Focus vintage racercykel i legendariske Mike Kluge udgave, model Roadie One. Kosmetisk

  5.900,00 kr.12-01-2024
 2. Herreracer, andet mærke Sancineto Columbus, 52 cm stel, 1 gear, 1996 Custom built Sancineto with Col

  Herreracer, andet mærke Sancineto Columbus, 52 cm stel, 1 gear, 1996 Custom built Sancineto with Columbus Aelle tubing from my personal and private collection. I don’t often sell pieces from my priv

  7.999,00 kr.22-06-2024
 3. OLMO Racing vintage racercykel

  OLMO Racing vintage racercykel

  Herreracer, Olmo Racing, cm stel 58, gear 16, stelnr. WC3101N, Når ord er overflødige, ved man, at en cykel rammer plet! Direkte fra vores elskede støvleland kommer denne OLMO vintage racercykel, st

  15.000,00 kr.21-06-2024
 4. OLMO vintage racercykel

  OLMO vintage racercykel

  Herreracer, Olmo Selandia, cm stel 58, gear 14, stelnr. WC1579L, Vintage racercykel fra altid kvalitetsbevidste Italienske OLMO. Kosmetisk vidunder er den desværre ikke længere, men for dælen hvor

  5.200,00 kr.20-06-2024
 5. Gazelle vintage racercykel

  Gazelle vintage racercykel

  Herreracer, Gazelle Vuelta , cm stel 60, gear 12, Smuk og stilren vintage racer i absolut fin stand fra Gazelle. Står i en flot nuanceret grå lakering med verdensmesterstriber og kvalitetsrør fra Reyn

  8.500,00 kr.11-05-2024
 6. MBK Mirage vintage racercykel

  MBK Mirage vintage racercykel

  Herreracer, MBK Mirage vintage , cm stel 56, gear 14, stelnr. WKM9030242, Vidunder af en MBK Mirage retro racercykel fra 90’erne - til den kræsne cruiser eller pendleren der bare vil ha’ det ekstra!

  5.900,00 kr.18-02-2024

Se alle 817 racercykler til salg på DBA, her.

Værdien af denne cykel fra 1982 er steget med 200 procent

Italienske cykler har en helt særlig plads i Peters og Frans hjerte, hvorfor en del ’Gios’-cykler har hjemme i deres hemmelige cykelkælder. Det italienske cykelfirma, Gios, har nemlig specialiseret sig i at producere racercykelstel.

Blandt Frans’ cykler gemmer sig en unik ’Gios Torino’ fra 1982. Det unikke ved cyklen er, at der kun er produceret 150 eksemplarer, hvilket naturligvis påvirker prisen.

- Jeg købte den for 10.000 kroner, og det synes jeg, var en rigtig god handel, fortæller Frans til DBA Guide.

En brugt cykel til 10.000 kroner lyder umildbart af meget. Frans vurderer dog, at han uden problemer vil kunne sælge den tohjulede for 30.000 kroner i dag.

LÆS OGSÅ: Værd at vide, når du vil købe en racercykel

Peter og Frans elsker at cykle. De vil dog ikke cykle med deres koner. De er nemlig overbevist om, at cykler de langsommere, vælter konerne, fortæller Peter og Frans grinende.
Peter og Frans elsker at cykle. De vil dog ikke cykle med deres koner. De er nemlig overbevist om, at cykler de langsommere, vælter konerne, fortæller Peter og Frans grinende.

Købt på DBA til 5.000 kroner – Vurderet til 10.000 kroner

Frans og Peter finder ofte gamle racercykler på DBA, som de efterfølgende selv istandsætter. Med øje for racercykler og deres fingerfærdigheder kan de to cykelentusiaster ofte sælge cyklerne for langt mere, end de selv har givet for dem.

Senest har Peter erhvervet sig en rød ’Gios’-cykel. Racercyklen har han købt på DBA af en gammel cykelrytter. Hvem cykelrytteren er, vil Peter ikke løfte sløret for.

Den røde jernhest måtte Peter slippe 5.000 kroner. Han vurderer dog, at han snildt vil kunne sælge den for cirka 10.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Tor solgte sin cykel på DBA og endte i Mads & Monopolet

Peter og Frans venskab begyndte for 52 år siden, hvor de mødte hinanden ved Sortedamssøen i København.
Peter og Frans venskab begyndte for 52 år siden, hvor de mødte hinanden ved Sortedamssøen i København.

Dyreste racercykel på DBA

På DBA findes der cykler i alle prisklasser. Den dyreste af slagsen er en grøn racercykel. Nok er den ikke vintage, men den er lyn hurtig.

Det grønne lyn – en ’Cannondale Systemsix Hi-Mod – løber med prisen som DBAs dyreste racercykel. Skal cyklen blive din, skal du have den store tegnebog frem. Cykel koster nemlig 54.000 kroner.

- Få fingrene i verdens hurtigste landevejscykel med den letteste og stiveste Hi-Mod topramme fra Cannodale, skriver Kasper på cyklenssalgsannonce.

Du kan finde DBAs dyreste racercykel, her, såfremt den stadig er til salg.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du din egen fixiecykel

Det er særligt kvaliteten af de gamle racercykler, Peter og Frans er begejstrede for.
Det er særligt kvaliteten af de gamle racercykler, Peter og Frans er begejstrede for.

Cykler er ikke de eneste to-hjulede køretøjer du finder på DBA. Den ikoniske Puch Maxi er gennem de seneste år blevet en utrolig populær vare på DBA. Vælger du at anskaffe dig en af de ikoniske knallerter, bør du læse med her, hvor vi guider til, hvordan du får en gammel Puck Maxi startet op.

Elsker du at nørde med elektronik, vil 24-årige Mads uden tvivl fejre benene væk under dig. Mads bygger nemlig sine egne droner, der kan flyve op til 200 kilometer i timen. Se Mads’ vilde droner i videoen nedenfor.

Læs mere om Mads og hans hjemmebyggede droner, her.

Relaterede artikler