DBAs dyreste: Guitar
Video

DBAs dyreste: Guitar

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Har du sand rockstjerne gemt i maven? Så er det nu, du skal slå til! DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har tilhørt ingen ringere end en verdenskendt guitarist. Se den i videoen ovenfor.

Du har nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har lidt af en rockhistorie bag sig.

Guitarens nuværende ejer, 38-årige Michael Jessen fra Hasselager, har passet godt på den og værnet om dens unikke historie. Guitaren har nemlig rejst jorden rundt og har blandt andet været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer.

Hvem guitarens tidligere ejermand var samt, hvor meget du skal slipper for det famøse instrument, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til lige her.

Derfor er guitaren så dyr

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet John Norum og bandets øvrige medlemmer har signeret bagsiden af guitaren.

Guitaren er gennem årene blevet modificeret af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge. Guitaren er altså helt unik.

Find det på DBA

 1. Elguitar, Duesenberg 49er, Explore the world of incredible tones with this exceptional Duesenberg 49

  Elguitar, Duesenberg 49er, Explore the world of incredible tones with this exceptional Duesenberg 49er! Immerse yourself in its superb sound and effortless playability. The guitar comes complete with

  11.500,00 kr.28-11-2023
 2. PRS John Mayer Silver Sky MPL el-guitar tungsten

  PRS John Mayer Silver Sky MPL el-guitar tungsten

  PRS John Mayer Silver Sky MPL el-guitar tungsten, PRS John Mayer Silver Sky MPL el-guitar tungsten, PRS John Mayer Silver Sky MPL el-guitar tungsten - Ny vare med reklamationsret - Tilfredsgaranti -

  20.999,00 kr.01-12-2021
 3. Elguitar, Fender (US) Vintage II, Jazzmaster American vintage II 
Sælges 

Stadig garanti.

Dakota r

  Elguitar, Fender (US) Vintage II, Jazzmaster American vintage II Sælges Stadig garanti. Dakota red Har en god vægt dvs. let Med lille headstock Absolut fremragende guitar. Alt original case og

  16.000,00 kr.28-11-2023
 4. Gibson Les Paul Standard 60's

  Gibson Les Paul Standard 60's

  Elguitar, Gibson Les Paul Standard 60's USA, Gibson Les Paul Standard 60's - Brugt fra 2005' i en super flot Vintage Sunburst. Eftertragtet model da den er uden slagplade og dermed uden huller til den

  16.995,00 kr.01-11-2023
 5. Elguitar, Gibson Gibson Custom Lucille, Jeg sælger denne Gibson Lucille, der trods sin alder og lidt

  Elguitar, Gibson Gibson Custom Lucille, Jeg sælger denne Gibson Lucille, der trods sin alder og lidt patina er i meget god stand; ikke mindst spilbarheden, som er helt i top! Guitaren er noget af de

  20.999,00 kr.27-11-2023
 6. Elguitar, Gibson Les Paul Special 1957 VOS Custom Shop, Jeg sælger denne utroligt fine Gibson Les Pa

  Elguitar, Gibson Les Paul Special 1957 VOS Custom Shop, Jeg sælger denne utroligt fine Gibson Les Paul Special 1957 VOS Custom Shop. Det er en ægte rock n' roll-maskine, der med sine P90ere kan alt fr

  19.999,00 kr.27-11-2023

Lige nu kan du finde mere end 1.100 el-guitarer på DBA.

Så meget koster guitaren

Vil du have fingrene i DBAs dyreste guitar, skal du have den store tegnebog frem, for guitaren er bestemt ikke billig. Guitaren har Michael sat til salg på DBA for den nette sum af 214.995 koner.

Det lyder som en hel del, tænker du måske. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som et kulturhistorisk effekt.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste ATV

Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren

- For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt, fortæller Michael.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

- Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. Efter en måneds vente var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste flygel

Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Har du mod på - og knaster til - at udskifte dit elskede Guitar Hero med en vaskeægte rockguitar, kan du finde den her såfremt, den stadig er til salg.

Find det på DBA

 1. Elektronisk slagtøj, Alesis Nitro Mesh Kit, Velfungerende elektronisk trommesæt fra Alesis.

Trommer

  Elektronisk slagtøj, Alesis Nitro Mesh Kit, Velfungerende elektronisk trommesæt fra Alesis. Trommerne er støjsvage og pladsbesparende og dermed velegnede til brug i lejlighed, Inkl. en Libratone Li

  1.500,00 kr.27-11-2023
 2. Trommesæt, PDP F-Series, 5 stk. malede trommer Mat sort og mørkegrøn kr. 2000

Paiste becknerne og

  Trommesæt, PDP F-Series, 5 stk. malede trommer Mat sort og mørkegrøn kr. 2000 Paiste becknerne og stativerne kan medkøbes for kr. 2000 Ekstra tammer kan være med i handlen. Giv et bud. Kan evt le

  2.000,00 kr.27-11-2023
 3. Andet, Gammel afrikansk tromme skåret ud af et stykke træ. Trommeskind af dyr. Mangler en pind

  Andet, Gammel afrikansk tromme skåret ud af et stykke træ. Trommeskind af dyr. Mangler en pind

  450,00 kr.26-11-2023
 4. Elektronisk slagtøj, Millenium MPS-150 E-Drum Set, Komplet elektrisk trommesæt med lydmodul, stativs

  Elektronisk slagtøj, Millenium MPS-150 E-Drum Set, Komplet elektrisk trommesæt med lydmodul, stativsystem, kabler og trommestikker. Fremstår næsten helt nyt og virker perfekt. Skammel kan evt. følge m

  1.000,00 kr.26-11-2023
 5. Trommesæt, Elektronisk tromme sæt alt virker

  Trommesæt, Elektronisk tromme sæt alt virker

  1.200,00 kr.26-11-2023
 6. Trommesæt, Millenium MX222BX Standard Set BK, Brugt stand, men alt virker. Har en Paiste ridebække o

  Trommesæt, Millenium MX222BX Standard Set BK, Brugt stand, men alt virker. Har en Paiste ridebække og fire lyd dæmpere til hver trommer. stolen og nodestativet er inkluderet, trommestikker følger ikke

  2.000,00 kr.26-11-2023

Lige nu kan du finde 197 trommer til salg på DBA.

Rock, guitar, plader. Ligger du inde med vinyler i generne ’progressive rock’, ’punk’, elektronisk musik’ eller ’moderne jazz’? Ja, så har du meget muligt en plade, som kan være mange penge værd. Læs ekspertens syv råd til, hvad der gør en plade mere værdifuld, l tester, hvad vi kan bytte os til på Roskilde Festival, når vi lægger ud med en kold cola.


Du kan se mere fra den gakkede bytte-leg her.

Relaterede artikler