DBAs dyreste: Guitar
Video

DBAs dyreste: Guitar

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Har du sand rockstjerne gemt i maven? Så er det nu, du skal slå til! DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har tilhørt ingen ringere end en verdenskendt guitarist. Se den i videoen ovenfor.

Du har nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har lidt af en rockhistorie bag sig.

Guitarens nuværende ejer, 38-årige Michael Jessen fra Hasselager, har passet godt på den og værnet om dens unikke historie. Guitaren har nemlig rejst jorden rundt og har blandt andet været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer.

Hvem guitarens tidligere ejermand var samt, hvor meget du skal slipper for det famøse instrument, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til lige her.

Derfor er guitaren så dyr

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet John Norum og bandets øvrige medlemmer har signeret bagsiden af guitaren.

Guitaren er gennem årene blevet modificeret af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge. Guitaren er altså helt unik.

Find det på DBA

 1. Elguitar, Gibson Custom shop Les Paul, Mint condition Custom shop Les Paul i blue sparkle. Alt case

  Elguitar, Gibson Custom shop Les Paul, Mint condition Custom shop Les Paul i blue sparkle. Alt case candy medfølger ned til pudsekluden og tag. 4,6 kg Der skal ryddes ud, så bytte har umiddelbart ikk

  25.000,00 kr.07-02-2023
 2. Halvakustisk, Rickenbacker Ruby Red (2016), Jeg må desværre sælge min Rickenbacker fra 2016, da jeg

  Halvakustisk, Rickenbacker Ruby Red (2016), Jeg må desværre sælge min Rickenbacker fra 2016, da jeg spiller squier og ikke bruger den. Original flight-case og certifikat, og i rigtig god stand. Den e

  12.000,00 kr.07-02-2023
 3. Elguitar, Suhr Classic S Ian Thornley Roughneck, 4 måneder gammel. Mint condition. Sadlerne er bleve

  Elguitar, Suhr Classic S Ian Thornley Roughneck, 4 måneder gammel. Mint condition. Sadlerne er blevet skiftet til Wilkinson locking saddles for øget tuning-stabilitet. De originale, samt G&G hardshell

  26.000,00 kr.07-02-2023
 4. Halvakustisk, andet mærke Harmony H72, A rare vintage guitar til salg.
Det er Harmony H72, bygget i

  Halvakustisk, andet mærke Harmony H72, A rare vintage guitar til salg. Det er Harmony H72, bygget i 1966 i Chicago USA. Full renoveret. Ny jumbo stainless steel frets, bone nut, fint justeret. Spille

  10.000,00 kr.07-02-2023
 5. Fender Custom Shop Telecaster 50' Bigsby Limited Edition

  Fender Custom Shop Telecaster 50' Bigsby Limited Edition

  Elguitar, Fender telecaster, Fender Custom Shop® Limited Edetion Twisted Telecaster Relic i en smuk White Blonde finish med hand wound Twisted Tele pickups, Ash Body og med Bigsby B5 Tremolo. Her er

  32.995,00 kr.06-03-2022
 6. Miller Jacoby model 2021

  Miller Jacoby model 2021

  Elguitar, Fender, Håndbygget “Jacoby model” fra Miller i USA. De populære Custom Built Guitars fra Rod Miller, USA. Her får du en 100% håndbygget guitar med cool relic finish og de fedeste halse man k

  21.995,00 kr.04-04-2021

Lige nu kan du finde mere end 1.100 el-guitarer på DBA.

Så meget koster guitaren

Vil du have fingrene i DBAs dyreste guitar, skal du have den store tegnebog frem, for guitaren er bestemt ikke billig. Guitaren har Michael sat til salg på DBA for den nette sum af 214.995 koner.

Det lyder som en hel del, tænker du måske. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som et kulturhistorisk effekt.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste ATV

Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren

- For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt, fortæller Michael.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

- Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. Efter en måneds vente var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste flygel

Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Har du mod på - og knaster til - at udskifte dit elskede Guitar Hero med en vaskeægte rockguitar, kan du finde den her såfremt, den stadig er til salg.

Find det på DBA

 1. Andet, Drum Dial Original, Reserveret Stephan.
Den originale Drum Dial til at stemme trommer med nem

  Andet, Drum Dial Original, Reserveret Stephan. Den originale Drum Dial til at stemme trommer med nemt. Afhentes

  200,00 kr.07-02-2023
 2. Lilletromme, Pearl 14X6,5 Steel, Pearl Export lilletrommer dybe 14X6,5 der virker perfekt.
Super sta

  Lilletromme, Pearl 14X6,5 Steel, Pearl Export lilletrommer dybe 14X6,5 der virker perfekt. Super stand uden nævneværdig pitting. Prisen er pr. stk naturligvis. Mangler du det dybe punch fra en 14X6,5

  470,00 kr.07-02-2023
 3. Bongos, Tromme, Solid, tung og vellavet tromme fra musikbutik.

Byd gerne.

Fra røg- og dyrefrit hje

  Bongos, Tromme, Solid, tung og vellavet tromme fra musikbutik. Byd gerne. Fra røg- og dyrefrit hjem. Husk at se om jeg har andet du kan bruge.

  150,00 kr.07-02-2023
 4. Lilletromme, Premier Marchtromme, 14x12” lilletromme med dobbelt seidingsystem - på både topskind og

  Lilletromme, Premier Marchtromme, 14x12” lilletromme med dobbelt seidingsystem - på både topskind og bundskind. Selve seidingen mangler dog på bundskindet, men den kan formentlig købes hos Slagtøjcent

  1.200,00 kr.07-02-2023
 5. Bongos, Bongo trommer

  Bongos, Bongo trommer

  350,00 kr.06-02-2023
 6. Andet, Remo Tromme, Remo tromme - god til børn

Se også mine andre børneannoncer

  Andet, Remo Tromme, Remo tromme - god til børn Se også mine andre børneannoncer

  200,00 kr.05-02-2023

Lige nu kan du finde 197 trommer til salg på DBA.

Rock, guitar, plader. Ligger du inde med vinyler i generne ’progressive rock’, ’punk’, elektronisk musik’ eller ’moderne jazz’? Ja, så har du meget muligt en plade, som kan være mange penge værd. Læs ekspertens syv råd til, hvad der gør en plade mere værdifuld, l tester, hvad vi kan bytte os til på Roskilde Festival, når vi lægger ud med en kold cola.


Du kan se mere fra den gakkede bytte-leg her.

Relaterede artikler