DBAs dyreste: Guitar
Video

DBAs dyreste: Guitar

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Har du sand rockstjerne gemt i maven? Så er det nu, du skal slå til! DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har tilhørt ingen ringere end en verdenskendt guitarist. Se den i videoen ovenfor.

Du har nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har lidt af en rockhistorie bag sig.

Guitarens nuværende ejer, 38-årige Michael Jessen fra Hasselager, har passet godt på den og værnet om dens unikke historie. Guitaren har nemlig rejst jorden rundt og har blandt andet været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer.

Hvem guitarens tidligere ejermand var samt, hvor meget du skal slipper for det famøse instrument, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til lige her.

Derfor er guitaren så dyr

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet John Norum og bandets øvrige medlemmer har signeret bagsiden af guitaren.

Guitaren er gennem årene blevet modificeret af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge. Guitaren er altså helt unik.

Find det på DBA

 1. Stevie Ray Vaughan Masterbuild "Lenny" Stratocaster fra Fender Custom Shop

  Stevie Ray Vaughan Masterbuild "Lenny" Stratocaster fra Fender Custom Shop

  Elguitar, Fender STRATOCASTER, Husk... Ventura Guitars holder Åbent Hus på lørdag d. 25 marts i vores showroom i Helsingør. Her har du en unique mulighed for at komme til at eje "1 ud af 235 eksemplar

  99.995,00 kr.30-09-2020
 2. Fender Custom Shop Telecaster 52 Custom from Masterbuilder John Page

  Fender Custom Shop Telecaster 52 Custom from Masterbuilder John Page

  Elguitar, Fender telecaster, Fender Custom Telecaster fra 1995 i en smuk Butterscotch Blonde finish bygget af selveste John Page fra Custom Shop. Wow... tænkte jeg da denne super velholdte Tele endeli

  33.995,00 kr.04-06-2021
 3. Gibson Les Paul Classic el-guitar honey burst

  Gibson Les Paul Classic el-guitar honey burst

  Gibson Les Paul Classic el-guitar honey burst, Gibson Les Paul Classic el-guitar honey burst, Gibson Les Paul Classic el-guitar honey burst - Ny vare med reklamationsret - Tilfredsgaranti - 30 dages

  18.999,00 kr.27-01-2023
 4. Gibson Les Paul Standard 50s el-guitar tobacco burst

  Gibson Les Paul Standard 50s el-guitar tobacco burst

  Gibson Les Paul Standard 50s el-guitar tobacco bur, Gibson Les Paul Standard 50s el-guitar tobacco bur, Gibson Les Paul Standard 50s el-guitar tobacco burst - Ny vare med reklamationsret - Tilfredsg

  22.699,00 kr.27-01-2023
 5. Elguitar, Suhr Modern Custom, Sælger denne smukke og fantastiske one-of Suhr Modern Custom, som jeg

  Elguitar, Suhr Modern Custom, Sælger denne smukke og fantastiske one-of Suhr Modern Custom, som jeg selv bestilte fra Suhr efter mine egne specifikationer tilbage i 2014. Det er en helt fantastisk gui

  24.000,00 kr.26-03-2023
 6. Stratocaster håndbygget af Hollandske Haar i "Dirty White Blond" Relic finish

  Stratocaster håndbygget af Hollandske Haar i "Dirty White Blond" Relic finish

  Elguitar, Fender stratocaster, Håndbygget stratocaster fra Haar i Holland i en flot Dirty White blond Relic finish og med den flotteste birdseye hals vi har set længe. I det hele taget er dette en smu

  15.995,00 kr.13-03-2023

Lige nu kan du finde mere end 1.100 el-guitarer på DBA.

Så meget koster guitaren

Vil du have fingrene i DBAs dyreste guitar, skal du have den store tegnebog frem, for guitaren er bestemt ikke billig. Guitaren har Michael sat til salg på DBA for den nette sum af 214.995 koner.

Det lyder som en hel del, tænker du måske. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som et kulturhistorisk effekt.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste ATV

Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren

- For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt, fortæller Michael.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

- Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. Efter en måneds vente var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste flygel

Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Har du mod på - og knaster til - at udskifte dit elskede Guitar Hero med en vaskeægte rockguitar, kan du finde den her såfremt, den stadig er til salg.

Find det på DBA

 1. Ludwig trommesæt og sanganlæg

  Ludwig trommesæt og sanganlæg

  Trommesæt, Ludwig Ludwig, SHURE, EURO Power PMP 3000, Grundet flytning sælges et super godt Ludwig trommesæt, med 4 SHURE mikrofoner til trommer, EURO Power PMP 3000 forstærker /mixerpult, samt 2 stk.

  4.800,00 kr.26-03-2023
 2. Elektronisk slagtøj, Roland KDB-200 Practice Beater, Nyt i pose kun åben afh pris 

Roland KDB-200 P

  Elektronisk slagtøj, Roland KDB-200 Practice Beater, Nyt i pose kun åben afh pris Roland KDB-200 Practice Beater, Støjreducerende piskemaskine til fodmaskiner Ekstra til V-trommepads Også til akusti

  100,00 kr.26-03-2023
 3. Elektronisk slagtøj, Roland TD-27KV, I sommeren 2020 udlevede jeg en drengedrøm, da jeg investerede

  Elektronisk slagtøj, Roland TD-27KV, I sommeren 2020 udlevede jeg en drengedrøm, da jeg investerede i dette elektroniske TD-27KV trommesæt fra Roland (det lækre med digital snare og ride). Det havde j

  21.000,00 kr.26-03-2023
 4. Trommesæt, Pearl Custom Painted

  Trommesæt, Pearl Custom Painted

  Trommesæt, Pearl Export 06'er og Pearl Vintage 1980'er, Jeg har for mange trommer og må desværre af med alt dette, da jeg mangler plads. Der er nye Evans/Remo top- og bundskind for mere end 4.500kr på

  4.999,00 kr.02-02-2023
 5. Lilletromme, TAMA Metalworks 10x5,5, Super funky 10x5,5 lilletromme i stål sælges. Den er næsten som

  Lilletromme, TAMA Metalworks 10x5,5, Super funky 10x5,5 lilletromme i stål sælges. Den er næsten som ny. Ikke brugt ret meget. Med ophængsbeslag på selve trommen og en lille clamp/holder medfølger.

  600,00 kr.26-03-2023
 6. Congas, Gear4music, Lille conga tromme med virkelig god lyd. Skulderstrop og værktøj til opstramning

  Congas, Gear4music, Lille conga tromme med virkelig god lyd. Skulderstrop og værktøj til opstramning af trommeskind medfølger. Næsten som ny.

  75,00 kr.26-03-2023

Lige nu kan du finde 197 trommer til salg på DBA.

Rock, guitar, plader. Ligger du inde med vinyler i generne ’progressive rock’, ’punk’, elektronisk musik’ eller ’moderne jazz’? Ja, så har du meget muligt en plade, som kan være mange penge værd. Læs ekspertens syv råd til, hvad der gør en plade mere værdifuld, l tester, hvad vi kan bytte os til på Roskilde Festival, når vi lægger ud med en kold cola.


Du kan se mere fra den gakkede bytte-leg her.

Relaterede artikler