DBAs dyreste: Guitar
Video

DBAs dyreste: Guitar

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Har du sand rockstjerne gemt i maven? Så er det nu, du skal slå til! DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har tilhørt ingen ringere end en verdenskendt guitarist. Se den i videoen ovenfor.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er guitaren blevet solgt

Du har nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har lidt af en rockhistorie bag sig.

Guitarens nuværende ejer, 38-årige Michael Jessen fra Hasselager, har passet godt på den og værnet om dens unikke historie. Guitaren har nemlig rejst jorden rundt og har blandt andet været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer.

Hvem guitarens tidligere ejermand var samt, hvor meget du skal slipper for det famøse instrument, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til lige her.

Derfor er guitaren så dyr

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet John Norum og bandets øvrige medlemmer har signeret bagsiden af guitaren.

Guitaren er gennem årene blevet modificeret af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge. Guitaren er altså helt unik.

Find det på DBA

 1. Gibson Les Paul Standard som NY

  Gibson Les Paul Standard som NY

  Elguitar, Gibson les paul, Gibson Les Paul Standard i en flot Cherry Burst finish fra USA. Super vellydende, varm og crispy sounding. Men en mahogny halsen med en 60' profil og rosewood fingerboard me

  15.995,00 kr.25-02-2024
 2. Eastman guitar

  Eastman guitar

  Elguitar, Eastman SB-59/v, Eastman Solid body SB59v el-guitar i den eksklusive aged/relic Amber finish.

  20.900,00 kr.12-03-2021
 3. Halvakustisk, Eastman T484, Super fed guitar stort set ikke brugt. Står som ny.
Sælges da jeg har fo

  Halvakustisk, Eastman T484, Super fed guitar stort set ikke brugt. Står som ny. Sælges da jeg har for mange guitarer. Kommer med original kassse. Kan ses og prøves i Ølstykke. Fast pris

  10.000,00 kr.24-06-2024
 4. Elguitar, Mørch Custom Strat, 
Krop i lindetræ, top i quiltet ahorn, hals i birdseye ahorn, fretboar

  Elguitar, Mørch Custom Strat, Krop i lindetræ, top i quiltet ahorn, hals i birdseye ahorn, fretboard i brun ibenholt, tuners fra Sperzel, trem/bridge fra Gotoh, C-shape hals (21mm-23mm, 9”-12”) picku

  21.000,00 kr.24-06-2024
 5. Fender Custom Shop "California" Relic Stratocaster

  Fender Custom Shop "California" Relic Stratocaster

  Elguitar, Fender stratocaster, Fender Custom Shop "California" Stratocaster i serien "Modified by Ventura" i en cool Dirty White Blonde Relic finish. Denne guitar er en super lydende og meget letspill

  29.995,00 kr.22-10-2020
 6. Fender Custom Shop Blue Pearl Stratocaster i Blue Relic Finish

  Fender Custom Shop Blue Pearl Stratocaster i Blue Relic Finish

  Elguitar, Fender stratocaster, En sand "perle" af en Stratocaster fra Fenders Custom Shop.  Flot og shining Blue Metallic Relic finish med Blue Pearl pickguard gør bestemt sit til at Straten er noget

  33.995,00 kr.02-06-2021

Lige nu kan du finde mere end 1.100 el-guitarer på DBA.

Så meget koster guitaren

Vil du have fingrene i DBAs dyreste guitar, skal du have den store tegnebog frem, for guitaren er bestemt ikke billig. Guitaren har Michael sat til salg på DBA for den nette sum af 214.995 koner.

Det lyder som en hel del, tænker du måske. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som et kulturhistorisk effekt.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste ATV

Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren

- For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt, fortæller Michael.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

- Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. Efter en måneds vente var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste flygel

Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Har du mod på - og knaster til - at udskifte dit elskede Guitar Hero med en vaskeægte rockguitar, er guitaren oplagt for dig.

Find det på DBA

 1. NUX DM-7x El-Trommesæt

  NUX DM-7x El-Trommesæt

  Elektronisk slagtøj, NUX DM-7x, NUX EL-TROMMESÆT DM-7x: Lækkert NUX kvalitets el-trommesæt med kraftigt rack, Meshhead skind og incl. stortrommepedal. ☆ Solidt 3-side Rack med oversizerør. ☆ Memory

  7.995,00 kr.01-05-2024
 2. Bongos, Sjov lille bongo tromme
Som ny

  Bongos, Sjov lille bongo tromme Som ny

  30,00 kr.23-06-2024
 3. Trommesæt, Alesis Alesis turbo mesh, Det perfekte sæt til enhver håbende trommeslager. Næsten som ny

  Trommesæt, Alesis Alesis turbo mesh, Det perfekte sæt til enhver håbende trommeslager. Næsten som nyt! Alesis Turbo Mesh Complete pakke har trommelhoveder, der giver et realistisk præg og rebound for

  1.200,00 kr.23-06-2024
 4. Trommesæt, Alesis Turbo mesh, Skønt eltrommesæt - perfekt til begyndere og let øvede. Alt fungerer h

  Trommesæt, Alesis Turbo mesh, Skønt eltrommesæt - perfekt til begyndere og let øvede. Alt fungerer helt perfekt. Alesis Turbo Mesh Electronic Tromme sæt har trommeskind i mesh, som giver en realisti

  1.250,00 kr.23-06-2024
 5. Trommesæt, Sonor Force 2000, Sonor Force 2000 trommesæt sælges. 
Perfekt sæt til en ung dreng/pige

  Trommesæt, Sonor Force 2000, Sonor Force 2000 trommesæt sælges. Perfekt sæt til en ung dreng/pige der skal igang eller har været igang et stykke tid og skal opgradere begynder trommesættet til det

  2.500,00 kr.23-06-2024
 6. Elektronisk slagtøj, Millenium MPS7501704, Elektroniske mesh trommer og bækkener fra Millenium. Fung

  Elektronisk slagtøj, Millenium MPS7501704, Elektroniske mesh trommer og bækkener fra Millenium. Fungerer med de fleste elektroniske trommesæt. Dele: - 1 hihat + pedal - 2 crash bækkener - 1 ride bækk

  50,00 kr.23-06-2024

Lige nu kan du finde 197 trommer til salg på DBA.

Rock, guitar, plader. Ligger du inde med vinyler i generne ’progressive rock’, ’punk’, elektronisk musik’ eller ’moderne jazz’? Ja, så har du meget muligt en plade, som kan være mange penge værd. Læs ekspertens syv råd til, hvad der gør en plade mere værdifuld, l tester, hvad vi kan bytte os til på Roskilde Festival, når vi lægger ud med en kold cola.


Du kan se mere fra den gakkede bytte-leg her.

Relaterede artikler