DBAs dyreste: Bordur
VideoTech

DBAs dyreste: Bordur

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Urmager-Mike sælger sit bordur. Det er ikke til dig, der bare skal have et ur at se klokken på. Det er til dig, der skal have et helt unikt stykke håndværk. Historien bag uret er et mysterium – men det er prisen ikke. Se videoen og hør, hvad DBAs dyreste bordur koster.

Store bordure er generelt nok ikke i højeste kurs fortiden. Det er i hvert fald ikke hver dag, man støder på en ’hip’ interiørbutik, der har bordure i sortiment.

Men uret, som Mike Jensen fra Albertslund sælger på DBA, er ikke bare et fancy ’accessory’ til stuen. Det er et stykke urmager-håndværk af fineste skuffe, som der er blevet lagt meget tid og omsorg i, dengang det blev produceret.

Og hvornår dét var, har Mike desværre ikke svaret på, da historien bag er ukendt.

Find det på DBA

 1. Bordur, Smukt ur i antik look
Virker perfekt
22x20 cm
fra røgfrit hjem 

Købt som beset - ingen retu

  Bordur, Smukt ur i antik look Virker perfekt 22x20 cm fra røgfrit hjem Købt som beset - ingen retur- eller reklamationsret Kan sendes med GLS for 50 Kr køb fra flere af mine annoncer og få det med p

  100,00 kr.05-12-2023
 2. Bordur, Sort Quartz bordur som nyt. Virker perfekt. Højde 16,5 cm. Længde 13,5 cm. Pris 150 kr.

  Bordur, Sort Quartz bordur som nyt. Virker perfekt. Højde 16,5 cm. Længde 13,5 cm. Pris 150 kr. Se også mine andre annoncer.

  150,00 kr.04-12-2023
 3. Bordur, Georg Jensen, Dansk design fra Georg Jensen 
Design Henning koppel
10 cm i diameter

  Bordur, Georg Jensen, Dansk design fra Georg Jensen Design Henning koppel 10 cm i diameter

  250,00 kr.04-12-2023
 4. Bordur, Kienzle

  Bordur, Kienzle

  1.000,00 kr.04-12-2023
 5. Bordur, Georg Jensen, Tæt ved Emdrup st. Seriøse bud modtages ved hurtig afhentning :)

Mini stander

  Bordur, Georg Jensen, Tæt ved Emdrup st. Seriøse bud modtages ved hurtig afhentning :) Mini standerur fra Georg Jensen. Urkasse ca. 3 cm, total højde ca. 10 cm. Stand som ny, men skal have nyt batter

  200,00 kr.04-12-2023
 6. Bordur

  Bordur

  750,00 kr.03-12-2023

Lige nu er der 205 bordure til salg på DBA. Det næstdyreste ur efter Mikes, er et Imhof verdensur til 5.000 kroner.

En fagmands vurdering

Selvom 46-årige Mike selv er usikker på årstallet og historien bag uret, så ved han én ting med sikkerhed: Håndværket er exceptionelt.

Det ved han, fordi han selv er urmager, og dermed har set de fleste slags urværker, og har brugt mere tid end de fleste på at kigge på urværk. Og det er ikke just fordi, at borduret efterlader meget til fantasien

Uret er nemlig det, man kalder for et 'skeletteret ur', hvilket betyder, at du kan kigge direkte ind på urværkets mekanismer. Uret står stolt i en glaskasse, der beskytter det for støv og nysgerrige fedt-fingre – men hver en bevægelse i urets mekanik står til offentlig skue.

Uret er lavet af messing, mens drevene er lavet i stål. Derudover har uret en emaljeskive og en ’månefase’ i emalje, der – ganske simpelt – viser, hvornår solen går ned, og solen går op.

SE OGSÅ: DBAs dyreste rugbrød

I videoen viser Mike stolt uret frem. Som man kan se, er der ikke bare tale om et lille vækkeur
I videoen viser Mike stolt uret frem. Som man kan se, er der ikke bare tale om et lille vækkeur

Historien forbliver et mysterium

Mike har selv købt uret på Sothebys' auktion i England for fem år siden. Sothebys auktioner beskæftiger sig primært med samlerobjekter, kunst, smykker, veteranbiler eller luksusvillaer, så uret har været i fint selskab.

Sothebys vidste dog heller ikke noget om urets historie og kunne end ikke give et specifikt årstal. Historien bag uret må derfor forblive et mysterium.

Men alene det faktum, at Sothebys har taget det ind, og at uret er blevet solgt ved siden af andre fine og antikke auktions-artikler, er en god indikator for, at der er tale om et helt specielt ur!

Hvert et tandhjul og hver en lille detaljeret indgravering er synlig i det flotte bordur
Hvert et tandhjul og hver en lille detaljeret indgravering er synlig i det flotte bordur
Månefasen vises af to flotte, blå emaljeplader, som er placeret i urets top
Månefasen vises af to flotte, blå emaljeplader, som er placeret i urets top

Mikes fine, fine bordur er langt fra det eneste samlerobjekt til salg på DBA, som også er det dyreste af sin slags. Se bare videoen om DBAs dyreste brætspil, der en gang har været ejet af det danske fodboldlandshold. Hvis du er på udkig efter noget mere dekorativt, har vi også lavet en video med Ib, der sælger en lilla radiobil på DBA.

Er budgettet ikke til at spendere en mindre formue på et brætspil? Så kunne er det måske mere interessant, at se hvordan du for meget få penge, kan lave et fedt sofabord ud af en europalle, eller hvordan du giver en gammel lædersofa nyt liv.

Du kan også fortsætte med vores serie 'DBAs dyreste'. Herunder kan du se DBAs dyreste flygel.

Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste 'DBAs dyreste'-video omhandler.

Relaterede artikler