Så meget sparer du på at købe skiudstyret brugt
Udeliv

Så meget sparer du på at købe skiudstyret brugt

DBA Guide
DBA Guide

1.200 kroner. Så mange penge sparer du minimum ved at købe bare én del af dit skiudstyr brugt. Du sparer allerflest penge på at købe skistøvlerne brugte, men hvis du også anskaffer dig skihjelmen, -handskerne, bukserne, -brillerne, -jakken, -stavene og skiene på DBA, kan du virkelig hente meget i besparelse. Læs her præcis hvor meget.

Det er koldt, det går hurtigt, og det bliver nemt dyrt. Skiferie er en ferieform, mange af os tager på i vinterferien, men en uge på ski er i sig selv dyrt, fordi skilift, transport og hotel skal betales. Derudover skal du ind og ud af diverse butikker for at fremskaffe skiudstyret i de rigtige størrelser og orientere dig, om det kan findes på udsalg.

Men nu har vi genvejen klar til dig. For i stedet for at tømme kontoen på skiudstyr, du kun skal bruge én gang om året, og som dine unger måske kun bruger én gang i livet, fordi de til næste år er vokset ud af deres udstyr, kan du kigge brugt. Køber du skihjelmen, skijakken og -støvlerne på DBA, er du sikker på at spare en masse penge. Billigere findes det vel ikke.

Dertil er der så meget skiudstyr at vælge mellem på DBA, at du er fri for at skulle jonglere rundt mellem flere butikker for at skaffe de rigtige størrelser. På Danmarks største handelsplads er der udstyr til enhver højde og drøje - her er de størrelser, du leder efter, sjældent udsolgte.

William fra Aalborg har disse skistøvler til salg på DBA for 550 kroner. De er fra mærket Dalbello, og de er i en størrelse 45
William fra Aalborg har disse skistøvler til salg på DBA for 550 kroner. De er fra mærket Dalbello, og de er i en størrelse 45

De konkrete besparelser

Lige nu er der mere end 11.000 annoncer i vintersportskategorien på DBA, hvor du kan finde alt fra ski til støvler og udstyr, så der er rigeligt at vælge mellem.

Skihjelm: Nye skihjelme koster i gennemsnit omkring 400 kroner, men et hurtigt kig på DBA viser, at der lige nu er hele 536 annoncer med skihjelme, der koster mellem 0-199 kroner. Det giver en besparelse på minimum 200 kroner.

Skistøvler: Det er dyrt at købe nye skistøvler, som nemt kan løbe op i omkring 1.700 kroner. Her er der i den grad penge at spare på DBA, hvor der netop nu er hele 1.120 annoncer med skistøvler til 0-499 kroner. Det giver en besparelse på minimum 1.200 kroner.

Skistøver på DBA:

 1. Skistøvler, Lange, str. 26-26,5 (40-41), Lange skistøvler, 5 spænde model, RX 80 med flex adj Særdel

  Skistøvler, Lange, str. 26-26,5 (40-41), Lange skistøvler, 5 spænde model, RX 80 med flex adj Særdeles veldholdte og pæne uden lugt, fra ikke-rygerhjem. Størrelse 26-26,5 (ca. str. 40-41) 100 mm last

  800,00 kr.20-02-2024
 2. Skistøvler, Solomon Sensifit, str. 45, Velholdt støvle som sidder godt på foden. Walk and ski funkti

  Skistøvler, Solomon Sensifit, str. 45, Velholdt støvle som sidder godt på foden. Walk and ski funktion .

  400,00 kr.20-02-2024
 3. Skistøvler, Salomon , str. 333 mm, Røde skistøvler fra Salomon inkl taske. 
Superfin stand. Fejler i

  Skistøvler, Salomon , str. 333 mm, Røde skistøvler fra Salomon inkl taske. Superfin stand. Fejler intet. 333 mm er str. Afhentes i Brønshøj

  400,00 kr.20-02-2024
 4. Skistøvler, Scarpa T1, str. 43, Brugt, men fin klassisk telemarkstøvle

  Skistøvler, Scarpa T1, str. 43, Brugt, men fin klassisk telemarkstøvle

  300,00 kr.20-02-2024
 5. Skistøvler, Salomon, str. 39, Ældre (nu retro??) skitstøvler. Er brugt og derfor slitage udvendigt,

  Skistøvler, Salomon, str. 39, Ældre (nu retro??) skitstøvler. Er brugt og derfor slitage udvendigt, men er fine og har bevaret form indvendig.

  250,00 kr.20-02-2024
 6. Skistøvler, Salomon, str. 27,5

  Skistøvler, Salomon, str. 27,5

  250,00 kr.20-02-2024

De dyreste skistøvler kan du finde her, mens de billigste er listet her.
  

Flere besparelser

Ski: Et par nye ski er også i den pristunge ende med en gennemsnitspris omkring 1.500 kroner. Et par brugte ski kan derimod fås langt billigere, og for en pris på 0-799 kroner kan du lige nu få ski på DBA. Det giver en besparelse på minimum 700 kroner.

Skibukser:
Et par nye skibukser koster gerne i snit 1.000 kroner, så her er virkelig penge at spare ved at købe brugt. Der er hele 807 skibukser til salg netop nu til en pris mellem 0-299 kroner. Det giver en besparelse på minimum 700 kroner.

Skijakke: Gode skijakker, som både holder dig tør og varm, koster i omegnen af 1.000 kroner på DBA. Dem kan du lige nu finde hele 832 skijakker for en pris mellem 0-499 kroner. Det giver en besparelse på minimum 500 kroner.
  

Rikke køber skiudstyret brugt og sparer mange penge

Når Rikke og familien tager på skitur, er det i brugte klæder og udstyr til ungerne. Det er der store besparelser ved
Når Rikke og familien tager på skitur, er det i brugte klæder og udstyr til ungerne. Det er der store besparelser ved

LÆS OGSÅ: Var det noget med en jagthytte? Den koster kun 1 krone!

I Brønshøj bor Rikke Larsen, der er flittig til at stå på ski. Men hun var også "flittig" til at bruge penge. De første år, hun og familien drog mod de hvide bakker, lejede de alt skiudstyret til børnene. Det løb nemt op i 400-500 kroner per barn.

- Det irriterer mig vanvittigt at bruge unødige penge på sådan noget. Jeg vil tusind gange hellere bruge penge på pomfritter, cola og varm kakao på pisten, fortalte Rikke, da DBA Guide i 2018 tog en snak med hende om hendes genbrugsskivaner.

I dag køber Rikke hellere tøjet og udstyret til børnene brugt. Og når ungerne ikke længere kan passe det, sælger hun det igen. Ofte kan hun få omkring det samme for børnenes skiudstyr, som hun solgte det for, og andre gange har hun måske et "tab" på omkring 100 kroner.

Dermed er Rikke gået fra at bruge 1.200-1.500 kroner per ferie på at leje skiudstyr og -tøj til børnene, til at hun nu kun bruger maks 300 kroner, fordi hun altså kan videresælge tingene med kun en lille difference.

Skijakke på DBA:

 1. Skijakke, La Sportiva , str. M, Skijakke. Vinterjakke. Str. M.
Ski jacket. Winter jacket. Size M.
By

  Skijakke, La Sportiva , str. M, Skijakke. Vinterjakke. Str. M. Ski jacket. Winter jacket. Size M. By La Sportiva. Down filling. Onky worn for one week. Unfortunately, a bit too big for me. Original pr

  1.200,00 kr.20-02-2024
 2. Skijakke, Atomic, str. S/M, Skijakke. Ski jacket. Women. Size M but fits S.
Bordeaux red.
Used few t

  Skijakke, Atomic, str. S/M, Skijakke. Ski jacket. Women. Size M but fits S. Bordeaux red. Used few times. In very good condition.

  900,00 kr.20-02-2024
 3. Skijakke, Peak performance, str. 170, Peak performance kvalitet skijakke str 170. Moddl scoot jr. Me

  Skijakke, Peak performance, str. 170, Peak performance kvalitet skijakke str 170. Moddl scoot jr. Med snefang. Næsten som ny. Brugt 1 uge på ski. Vandtæt hipe membran. Recco sensor Nypris 2200

  400,00 kr.20-02-2024
 4. Skijakke, McKinley, str. Small /38, Meget pæn stand.
Aftagelig hætte.
Pige jakke.
Snefang.

  Skijakke, McKinley, str. Small /38, Meget pæn stand. Aftagelig hætte. Pige jakke. Snefang.

  250,00 kr.20-02-2024
 5. Skijakke, Poivre Blanc France, str. Medium, Ny superlækker skijakke fra franske Poivre Blanc.
Mange

  Skijakke, Poivre Blanc France, str. Medium, Ny superlækker skijakke fra franske Poivre Blanc. Mange detaljer, snefang i ærmer. Str. medium

  400,00 kr.20-02-2024
 6. Skijakke, Helly Hansen dame xl, str. Xl, Brugt meget lidt.

  Skijakke, Helly Hansen dame xl, str. Xl, Brugt meget lidt.

  350,00 kr.20-02-2024

Du kan finde et hav af skijakker på DBA. Både i DBAs vintersportskategori, men også i herretøjskategorien og i dametøjskategorien.
  

Hvornår er det bedste tidspunkt at sælge?

Det smarte ved at købe brugt skiudstyr er, at du kan sælge det igen, ofte til nærmest samme pris, som du købte det for. Og sådan kan du nærmest have ”lånt” dig til skiudstyr.

Men hvornår får du flest penge for dit skiudstyr? Det får du i de perioder, hvor der er flest købere på markedet efter netop ting til skiferie. Og det er der i januar og begyndelsen af februar:

- Vi kan hvert år se, hvordan søgningerne efter brugt skiudstyr stiger kraftigt over vinteren, når danskerne skal være klar til skiferien. Omkring marts begynder søgningerne at falde igen, så i begyndelsen af februar er det mest optimale tidspunkt for at gøre en god handel, hvis du skal sælge dit brugte skitøj eller skiudstyr, da der er rift om varerne, siger Julie Schoen, talsperson for DBA og redaktør for DBA Guide.

Så når du kommer hjem fra skiferie behøver du ikke stresse over at få sat sine skiting til salg, for de bliver nok solgt for den højeste pris om lidt mindre end et år. Dermed dog ikke sagt, at du ikke kan sælge skiudstyr efter midt februar, for der er jo stadig en del, der tager på skiferie på andre tidspunkter af året. Det handler jo blot om, hvorhen og hvorlangt man rejser.

LÆS OGSÅ: LISTE: Husk dette til din kør-selv-ferie

I Nykøbing kan du troppe op med 150 kroner og få disse Alpinski til gengæld. Det er nemlig Mette, der lige nu har disse ski, 175 centimeter til salg.
I Nykøbing kan du troppe op med 150 kroner og få disse Alpinski til gengæld. Det er nemlig Mette, der lige nu har disse ski, 175 centimeter til salg.

Hvordan kan du gøre dig de store besparelser? Det har vi svaret til dig på i artiklen her. Faktisk har vi hele syv svar parat. For der er syv gode råd på spil, syv råd til, hvordan du gør dig de gode fund.

Veteranbiler hører jo mest sommeren til, men vi våger pelsen og kører i sne og rigtigt vintervej iført en gammel Volvo Amazone. Du kan selv se i videoen herunder.


Læs om Volvoen stadig er til salg i artiklen, her.

Relaterede artikler