Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter
Udeliv

Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter

Julie Schoen
Julie Schoen

I Hillerød har ægteparret Maj og Jonathan bygget en hule, der svæver seks meter oppe i deres træer. Heroppe kan gæster overnatte, der er isoleret, en terrasse, rindende vand, lagt strøm, en sovesofa og et tekøkken. Næsten alt er lavet på genbrugsmaterialer. Hytten lejer de ud med stor succes for 1.200 kroner for to nætter DBA.

Dagen kan starte dårligt, hvis man får det forkerte ben ud af sengen. Men hvis du overnatter i Maj og Jonathans trætopshytte, er det med at være helt sikker på, at du sætter dine ben det rigtige sted, når du træder ud af sengen. Der er nemlig 6,2 meter ned til jorden.

Maj og Jonathan har nemlig bygget en hule imellem deres tre, høje grantræer på deres 17.000 kvadratmeters store grund. I begyndelsen var projektet tiltænkt som en ”normal”, men meget højt beliggende hule til deres datter, men fritidsinteressen greb om sig, og i dag er hulen blevet til en hytte. Jonathan har isoleret den, lagt varme, strøm og vand ind i, og der er endda tilbygget en solterrasse ovenpå hyttens tag.

Siden Maj og Jonathan blev færdige med at bygge på hytten, har hele 55 par overnattet i trækronerne. Den unikke overnatningsmulighed er en succes på DBA, hvor hytten blandt andet udlejes.

Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.
Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.

En skydedør, en industriovn og en bordrundsav. Jonathan finder og køber en masse finurlige ting brugt. Han er en stor tingfinger og en ivrig byggeoptimist. Alle de dele, han ikke kan bruge til sit nuværende projekt, gemmer han, fordi han altid vil kunne anvende dem en anden god gang.

Det var sådan, Maj og Jonathans hytte blev til: Pludselig var der i Jonathans værksted fyldt med gamle bjælker og andet godt, der til sammen kunne danne rammen for en rigtig fornuftig hule.

- Jeg tænkte samtidig, at hvis min datter skal nå at have glæde af sådan en hule, er det nu, for om lidt bliver hun så stor, at  hun ikke gider sådan noget mere, fortæller Jonathan, hvis datter er 9 år.

Men Jonathan hyggede sig så meget med projektet, at det greb om sig, og pludselig havde han og Maj tilsammen bygget sig en genbrugshytte:

- Jeg har altid drømt om et ’tree top house’. Jeg har nok brugt omkring et halvt år på at bygge det. Der er lagt mange timer i hytten. Det har været svært at få bakset alle byggematerialer helt derop, griner Jonathan.

Træ og tømmer på DBA:

 1. Kjellerup facade beklædning

  Kjellerup facade beklædning

  Andet, Træ, 5 pakker a 4,2 m beklædning som på billed, normal pris 55 kr pr m. Afhentnings pris

  2.500,00 kr.22-06-2024
 2. Arbejdsplader, MDF, Til overs fra byggeri. 2 stk: 244x122x1,6

Byd

  Arbejdsplader, MDF, Til overs fra byggeri. 2 stk: 244x122x1,6 Byd

  500,00 kr.22-06-2024
 3. Stolper, Trykimprægnerede stolper 100x100 i 210-215cm, Nye trykimprægnerede stolper i 100x100, er li

  Stolper, Trykimprægnerede stolper 100x100 i 210-215cm, Nye trykimprægnerede stolper i 100x100, er lige blevet støbt ned i jorden for 3-5 dage siden og købt for 10 dage siden, men taget op igen, grunde

  45,00 kr.22-06-2024
 4. Loftbrædder, Hvid bejdset træloft. 48 loftbrædder med fer og not,
Længde ca. 3450 mm.
Bredde 95 mm.

  Loftbrædder, Hvid bejdset træloft. 48 loftbrædder med fer og not, Længde ca. 3450 mm. Bredde 95 mm. Højde 15 mm.

  400,00 kr.22-06-2024
 5. Terrassebrædder, Trykimprægneret, Brædder fra XL byg.
2 stk 420 * 95 * 22
1 stk 207 * 95 * 22
1 stk

  Terrassebrædder, Trykimprægneret, Brædder fra XL byg. 2 stk 420 * 95 * 22 1 stk 207 * 95 * 22 1 stk 197 * 95 * 22 1 stk 339 * 95 * 22 Sælges samlet 80kr

  80,00 kr.22-06-2024
 6. Profilbrædder, Hegn, nye sort klink Frøslev, 

- Uåbnede pakker
- 25x125mm 420 cm
- dobbelt klink
-

  Profilbrædder, Hegn, nye sort klink Frøslev, - Uåbnede pakker - 25x125mm 420 cm - dobbelt klink - Sort RAL 9005 - Ru overflade (dvs uhøvlet) - 4 pakker med 4 stk = 16stk - altså 16 stk. brædder x 42

  1.200,00 kr.22-06-2024

Alle genbrugsmaterialerne

Hyttens træbjælker, døre og vinduer er skænket fra parrets gamle hus, som de rev ned, da de flyttede ind. Det resterende træ er overskudstræ fra byggepladser, og hoveddøren til hytten har Jonathan fundet i en container.

Det første, du møder, når du klatrer op til hyttens platform, er en lille, nordvendt terrasse, som er lavet af grene fra parrets 17.000 kvadratmeters store have. Også en del træer fra haven har lagt stamme til hytten.

Men en stor del af alt det indvendige i hytten har haft et liv før. Maj har sørget for at give hytten et tapet, som er lavet ud af en gammel bog om fugle, som engang har tilhørt Jonathans farmor.

- Vi har valgt at lave et dyretema i hytten, så knagerne er lavet ud af Schleich-dyr som min datter ikke leger med længere. Jeg har skåret dem midt over og bruger dem som knager, fortæller Jonathan og fortsætter:

- Madrassen har vi dog købt fra ny. Den er i virkelig god kvalitet, så den er lækker at sove på. Sengen fungerer også som sofa, når man pakker den sammen. Min kone har syet betrækket, og vores datter har hjulpet lidt med at lave gulvet.

Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.
Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.

En hytte, der aldrig bliver færdig

Da hulen stod færdig, begyndte parret at leje den ud på Aibnb, og anmeldelserne har været virkelig gode.

- Men vi kunne godt se, at terrassen foran hyttens dør vendte forkert i forhold til solen. Derfor har jeg nu bygget en terrasse ovenpå hyttens tag, så man også kan sidde oppe i træet og sole deroppe, fortæller Jonathan.

I det hele taget er hulen et ’ongoing’ projekt. Fordi Jonathan ikke kan lade være med at optimere på den. Drømmen er at lave en spindeltrappe rundt om træstammen, så man slipper for at klatre op til hytten via en stige.

Men lige nu har parret dog sørget for, at du på en nem, men lavpraktisk måde kan få serveret din morgenmad uden at få en fod til jorden; Et hejsesystem kan sende morgenmadsbakken og din taske til vejrs.

Morgenmadsbakken kommer ind i billedet, eftersom Maj og Jonathan også sælger morgenmad for lidt ekstra oveni prisen, hvis lager haves. Hjemmebagte boller. Du kan også tilkøbe dig brug af det vildmarksbad, som står cirka 50 meter fra huset, men hvis du bare foretrækker et normalt bad, har Jonathan installeret en varm udendørsbruser i haven, og her er der også opsat et lille ”skur”, og inden i er der placeret et campingtoilet.

Er du mere til de kolde temperaturer, ligger der hele to søer på parret store grundejendom, og den ene er blevet renset, så man nu kan bade i den.

Føler du ikke for at blive våd, ligger parrets grund lige op ad en stor skov.

Der er god mobildækning fra hytten af
Der er god mobildækning fra hytten af

Maling på DBA:

 1. Spartel, En halv spand spartel, vævling og forankringsgrunder. Der medfølger også nogle meter grunde

  Spartel, En halv spand spartel, vævling og forankringsgrunder. Der medfølger også nogle meter grundet glasfilt.

  100,00 kr.22-06-2024
 2. Grundmaling og klæber, Beckers, 9 liter, Hvid, 1 spand grundmaling og 2 spander klæber sælges. Der e

  Grundmaling og klæber, Beckers, 9 liter, Hvid, 1 spand grundmaling og 2 spander klæber sælges. Der er taget ca. 1/10 af den ene spand klæber.

  500,00 kr.22-06-2024
 3. Vægmaling, Jotun, 10 liter, Lysegrøn, Vi købte for meget maling… Ét styks 10L uåbnet maling til salg

  Vægmaling, Jotun, 10 liter, Lysegrøn, Vi købte for meget maling… Ét styks 10L uåbnet maling til salg! Se farven på malingspletterne på lågen, der er farven mest tydelig.

  249,00 kr.22-06-2024
 4. spraypistole, Bosch, helt nyt Bosch sprøjtepistol, som har aldrig været i brug,
med 2 stk sprøjter d

  spraypistole, Bosch, helt nyt Bosch sprøjtepistol, som har aldrig været i brug, med 2 stk sprøjter dyser og alle tilbehør .

  850,00 kr.22-06-2024
 5. Vægge, Jotun proff 10, 10 liter, Lys Råhvid, Køkken og badeværelse

  Vægge, Jotun proff 10, 10 liter, Lys Råhvid, Køkken og badeværelse

  500,00 kr.22-06-2024
 6. Flugger vægmaling , 10 liter, Råhvid, 10 L flugger Pro 5 vægmaling råhvid
Flugger pensel, malerrulle

  Flugger vægmaling , 10 liter, Råhvid, 10 L flugger Pro 5 vægmaling råhvid Flugger pensel, malerrulle stor og lille , tape og malespand Nypris ca 1200,- Sælges samlet Hentes Helsingør Nyt og uåbnet

  500,00 kr.21-06-2024

Derfor besluttede de sig for at leje ud

- Jeg har i mange år lavet rigtig mange projekter, og det hele er jo mest på vores eget hus, som vi selv får glæde af. Nu trængte jeg lidt til at bygge noget, som andre også kunne bruge. Det kan virke fjollet at lægge så mange kræfter i noget, som bare er til ens egen fornøjelses skyld, og derfor fik vi tanken om at leje hytten ud, fortæller Jonathan.

Parret har desuden i mange år tænkt på at lave et ’bed and breakfast’, men det ville kræve, at de udvidede deres hus med et værelse og badeværelse, og det ville være et større projekt,

Jonathan og Maj har det fint med at være udlejerne frem for gæster. De kan lide værtskabet og hygger sig også med, hvis dem, der lejer trætopshytten, kan lide at smalltalke. Men selv har Jonathan og Maj ikke prøvet at sove sammen oppe i hytten:

- Det er faktisk lidt sjovt, nu du siger det, for nej; Maj og jeg har ikke sovet der samtidigt. Der er jo mest lagt op til, at man kan sove to personer, så vi har sovet med vores datter på skift deroppe. Jeg tror ikke, vores datter ville bryde sig om at sove alene i huset, mens vi lå helt oppe i hytten. Men man kunne da godt bare tage ene madras ned på gulvet i trætopshytten, så vi alle sammen kunne sove der, ja, fortæller Jonathan.

Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.
Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.

Sådan fungerer hytten under storm

Hytten bliver udlejet i al slags vejr. Jonathan har sikret sig, den kan holde i regn, blæst og slud. Han har nemlig afstivet træerne med stålwirere, og han har været oppe i hulen og måle under stormvejr. Det eneste, der ændrer sig med årstiden og vejrforholdene, er muligheden for rindende vand:

Man kan bo i hytten året rundt uden problemer. Der er jo både lagt vand, varme og strøm ind. Men når der er frostgræder udenfor, må vi slukke for vandet. Så bliver det noget med, at man får nogle dunke med vand med op i hytten

siger han.

Planter på DBA:

 1. Kaktus, Gymnocalycium baldianum, Frøplanter sælges, 2-3 planter pr. potte. 20 kr pr. potte. Sået apr

  Kaktus, Gymnocalycium baldianum, Frøplanter sælges, 2-3 planter pr. potte. 20 kr pr. potte. Sået april 23. Se mine andre annoncer for flere planter. Tilbud ved køb af flere.

  20,00 kr.22-06-2024
 2. Potter, Sælger disse fine potter til potteplanter.
Kom med et bud.

  Potter, Sælger disse fine potter til potteplanter. Kom med et bud.

  100,00 kr.22-06-2024
 3. Agave, Flot mellemstor agave (højde 80 cm inclusive krukke) kan afhentes for kr.350,-.

  Agave, Flot mellemstor agave (højde 80 cm inclusive krukke) kan afhentes for kr.350,-.

  350,00 kr.22-06-2024
 4. Yucca palme, 3 stammer, ca 1 meter høj. Inkl krukken, som måler 40cm i diameter.

  Yucca palme, 3 stammer, ca 1 meter høj. Inkl krukken, som måler 40cm i diameter.

  600,00 kr.22-06-2024
 5. HASSELURT, bakke m. 10 stk, 4520 svinninge
sender ikke og kun kontant
se også mine andre annnoncer

  HASSELURT, bakke m. 10 stk, 4520 svinninge sender ikke og kun kontant se også mine andre annnoncer

  50,00 kr.22-06-2024
 6. PLANTESALG, MEGET FORSKELLIGT, 4520 svinninge
sender ikke og kun kontant
se også mine andre annnonce

  PLANTESALG, MEGET FORSKELLIGT, 4520 svinninge sender ikke og kun kontant se også mine andre annnoncer

  10,00 kr.22-06-2024

Jonathans næste projekt

Selvom hytten står fint, som den er i dag, hygger Jonathan sig med at forbedre på den. Og foruden spindeltrappen er et næste ønske – og projekt – for Jonathan at lave et værelse mere til hytten:

- Ikke et værelse i forlængelse af selve hytten. Det bliver lidt længere nede på træstammen. Som bliver holdt oppe af nogle stolper. For at man kan leje hytten hele fire mennesker, hvis man vil.

Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.
Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.

Mere med Jonathan

Du kan læse mere til Jonathan her på DBA Guide. Jonathan har blandt andet i en tidligere artikel her på DBA Guide fortalt om nogle af sine bedste handler.

Han har også delt ud af sine bedste salgsråd, når man skal sælge sine brugte ting videre, og så kan du også læse mere til hans og Majs DBA-forbrug i artiklen og podcasten, her.

Relaterede artikler