Guide: Sådan sælger du din brugte motorsav
Udeliv

Guide: Sådan sælger du din brugte motorsav

Christine
Christine

Er det tid til at sælge motorsaven, men er dit ordforråd ikke lige så velsmurt som maskinen? Hjælpen er på vej! I samarbejde med den fagkyndige Allan Sørensen fra Elite Park og Have guider vi dig her på vej mod en toptrimmet salgsannonce.

Du kender den knagende lyd, når kæden knitrende kværner kernetræet, så savsmuldet splintrer til alle sider. Samtidig har du nok også mere end én gang langt øre til det sprøde smæld, det giver, når træet kapitulerer til motorsavens maskinkraft og lader sig vælte omkuld.

Er du ved at være træt i armene af at løfte motorsaven? Selvom din sav har spist mange kubikmeter træ, er den ikke mæt endnu, og du kan med fordel sælge den på DBA. I samarbejde med motorsavssælger Allan Sørensen fra Elite Park og Have i Åbyhøj ved Aarhus guider vi dig uden om fængende floskler, så du kan få solgt din brugte motorsav.

Det her er afgørende for køber at vide

Det kræver brændstof at fælde træer, og du har nok næppe tal på, hvor mange gange du har fyldt tanken, så saven kunne kværne videre. Ved du, hvad der er i dunken? Det er vigtigt for køber at vide, hvilket brændstof motorsaven kører på, fortæller eksperten:

- Brændstoffet er meget afgørende, og det er klart det vigtigste, du skal fortælle køber. Bare et halvt minut med forkert brændstof i tanken, ødelægger kædesaven, råder Allan Sørensen.

I Europa bliver der kun solgt motorsave med 2-taktsmotorer, så derfor skal brændstoffet naturligvis være 2-takstsbenzin. Lyder det indlysende? Det er imidlertid ikke helt så simpelt, forklarer Allan Sørensen:

- Mange vælger at blande deres eget brændstof, og selvom det er lovligt, kan det give udfordringer, når saven skal sælges. Hvis jeg som køber kan være sikker på, at brændstoffet er det rigtige, og at det for eksempel ikke er hjemmeblandet, vil jeg ikke være nervøs for at købe en brugt kædesav. Har man derimod ikke den sikkerhed, kan man hurtigt købe katten i sækken, siger han.

Vil du give køber ro i kroppen? Du må præcist gøre rede for, hvad brændstoffet indeholder, når du skriver din salgsannonce. På den måde kan du overbevise køber om, at du har helt styr på blandingsforholdene.

Find en motorsav på DBA:

 1. Motorsav, Jonsered 2065, Fin jonsered 2065.
Saven er gennemgået og serviceret.
Den er monteret med e

  Motorsav, Jonsered 2065, Fin jonsered 2065. Saven er gennemgået og serviceret. Den er monteret med et nyt 18" 3/8 del sværd og kædesæt. Rigtig go til de store stammer.

  2.800,00 kr.05-12-2022
 2. Motorsav, Husqvarna Jonsered partner dolmer Makita Echo, 
Husqvarna sværd 13” 0,325 1,3 mm 56 led (2

  Motorsav, Husqvarna Jonsered partner dolmer Makita Echo, Husqvarna sværd 13” 0,325 1,3 mm 56 led (2stk) 165pr stk Kæde 13” 0,325 1,3 mm 56 led (3 stk) 90 pr stk Husqvarna kæde 13” 0,325 1,5 mm 56 led

  110,00 kr.05-12-2022
 3. Brugt STIHL MS 038 AV SAV

  Brugt STIHL MS 038 AV SAV

  Motorsav, STIHL, Brugt STIHL MS 038 AV SAV, Nyt sværd 20" 3/8

  4.200,00 kr.25-10-2022
 4. Motorsav, Park, Brugt Park motorsav 220V svær længde 40 cm.

  Motorsav, Park, Brugt Park motorsav 220V svær længde 40 cm.

  200,00 kr.04-12-2022
 5. Motorsav, Jonsered cs 2245, Flot sav fra jonsered, monteret med et 15" sværd og kædesæt.
Kædespændin

  Motorsav, Jonsered cs 2245, Flot sav fra jonsered, monteret med et 15" sværd og kædesæt. Kædespænding fra siden En let startende sav.

  1.600,00 kr.04-12-2022
 6. Motorsav, Stihl 024 AV, Fin næsten udødelig sav fra stihl.
Monteret med et 13" sværd og kædesæt.

  Motorsav, Stihl 024 AV, Fin næsten udødelig sav fra stihl. Monteret med et 13" sværd og kædesæt.

  1.200,00 kr.04-12-2022

Lige nu kan du på DBA finde 234 motorsave, og her kan du se dem, der koster mindre end 500 kroner. 

Kan motorsaven bestå denne test?

Med den rigtige benzin i tanken er vi klar til at køre videre mod flere tips til annonceteksten. For med som så mange andre ting er et godt førstehåndsindtryk afgørende for dit salg:

- En motorsav skal være rengjort, for det viser, du har passet godt på den. Samtidig skal du også fremhæve, hvor god kompression motoren har, for det giver et indblik i savens stand. Det er alfa og omega for en motorsav, at motorens stand er god, forklarer Allan Sørensen.

Ved du, hvordan du tjekker motorens kompression? Allan Sørensen har et lille tip, du kan bruge, når du vil tjekke motorsaven efter i sømmene:

- En god tommelfingerregel er, at saven skal kunne holde sin egen vægt, når du løfter den i snoren. En motorsav skal ikke bare falde ned, når man tager fat i snoren og løfter den. Den skal kunne løftes op. Kan man det, er det en super sav, du har, videregiver eksperten.

Det er også altid en fordel af nævne savens mærke, forklarer Allan Sørensen, som kan oplyse, at Husqvarna, Stihl og Jonsered altid er populære mærker på markedet.

Derfor skal du have styr på sværdlængde, kæder & kubik

Det er ikke meget, der skal fremhæves, når du sælger din brugte motorsav, afslører vores ekspert. Så længe du oplyser mærke, kubik, sværdlængde og alder, behøver køber faktisk ikke flere oplysninger. Lyder det lidt for let? Lad os lige dykke lidt ned i detaljerne, så vi er sikre på, at intet er overladt til tilfældighederne:

- Det er umuligt at holde styr på, hvor mange timer du har kørt med motorsaven, så derfor skal du i stedet skrive, hvor gammel den er. 5-7 år er ingen alder for en professionel sav, som skovhuggeren bruger, men for en normal husmandssav, der fælder et par træer i løbet af en sæson, er 3-5 år en god alder at sælge saven videre i, fortæller Allan Sørensen.

For det kan ikke undgås, at både sværdet og kæden slides, når maskinen bruges. Derfor må du også fremhæve standen på netop de to ting:

- På toppen af kæden er der et mærke, som afslører, om kæden er slidt. Er tænderne uskarpe, skal kæden skiftes, og sådan en koster fra 500 kroner afhængig af mærket, fortæller Allan Sørensen og fortsætter:

- Sværdets stand skal også beskrives, for når det har kørt tilpas meget, begynder der at komme udhulninger i anlægsfladen mellem sværdet og kæden. Det skaber et slør, som får kæden til at vippe fra side til side, og det er et udtryk for, at sværdet skal skiftes.

Et sværd har som standard en længde på mellem 30 og 40 centimeter, og vores ekspert fortæller, at et sværd normalt holder 5 kæders levetid. Prisen på et nyt sværd afhænger af længde og model, men kan fås fra 200 kroner og opefter.

Ved du, hvor mange hestekræfter din motorsav er udstyret med? Det skal du huske at fortælle køber. Kubikken i motoren afslører, hvor stærk en motorsav du har, forklarer Allan Sørensen, og det er normalt, at en motorsav har mellem 40 og 50 kubik.

LÆS OGSÅ: 15 gode råd til at købe en brugt motorsav

Motorsaven fra Jonsered kan blive din for 2.000 kroner, og som Jens fra Horsens skriver i annonceteksten, er der stadig masser af "saft og kraft i kædesaven".
Motorsaven fra Jonsered kan blive din for 2.000 kroner, og som Jens fra Horsens skriver i annonceteksten, er der stadig masser af "saft og kraft i kædesaven".

Et simpelt tip kan hæve prisen på din motorsav

Du vil uden tvivl gerne hæve prisen på din motorsav, men ved du, hvordan du gør? Allan Sørensen serverer et simpelt salgstrick, som sender prisen på motorsaven et lille stykke op ad stigen:

- Det er en rigtig god idé at få servicet motorsaven hos en fagmand inden salg, så du kan dokumentere, at standen er helt i orden, siger han.

En service koster typisk mellem 400 og 600 kroner, og du kan få den udført hos en servicerende forhandler. Sælger du en kvalitetssav til en høj pris, kan det derfor godt betale sig at få den gennemgået:

- I en servicekontrol får du papir på, at der er udført en sikkerhedsundersøgelse, så saven er forsvarlig at bruge. Her bliver kædebremse og kædefang tjekket, så køber roligt kan gå i gang med at fælde træer, fortæller Allan Sørensen.

Kædesav til salg på DBA netop nu:

 1. Kædesav, SACHS DOLMAR 112, KÆDESAV SACHS DOLMAR 112 JEG ER EN STOR FIN SAV STARTER GODT KØRER SOM J

  Kædesav, SACHS DOLMAR 112, KÆDESAV SACHS DOLMAR 112 JEG ER EN STOR FIN SAV STARTER GODT KØRER SOM JEG SKAL ER DIG TRO OG SKÆRE ALT FOR DIG JEG HAR OGSÅ EN NY KÆDE

  1.600,00 kr.05-12-2022
 2. Kædesav, Mc. Culloch CS 340, Virker ok men trænger til justering.

  Kædesav, Mc. Culloch CS 340, Virker ok men trænger til justering.

  500,00 kr.04-12-2022
 3. Kædesav, adapter, Til vinkelsliber. Brugt 1 gang. Har skåret et par træ.

  Kædesav, adapter, Til vinkelsliber. Brugt 1 gang. Har skåret et par træ.

  200,00 kr.04-12-2022
 4. Kædesav, Jonsered 450 Racket. 45 ccm sav, 2,7 hk.,15 tommer sværd med nyslebet kæde. Starter og køre

  Kædesav, Jonsered 450 Racket. 45 ccm sav, 2,7 hk.,15 tommer sværd med nyslebet kæde. Starter og kører fint. Mangler stop knap, men det gøres let med choker.

  850,00 kr.03-12-2022
 5. Kædesav, Jonsered CS2238 S, God kædesav med easystart. Ikke meget brugt, 3 år gl. God kæde, incl kæ

  Kædesav, Jonsered CS2238 S, God kædesav med easystart. Ikke meget brugt, 3 år gl. God kæde, incl kædefil.

  1.200,00 kr.03-12-2022
 6. Kædesav, Stihl, Hejsa. Sælger disse to fine maskiner.
En stihl ms 170 motorsav, har brugt den i alt

  Kædesav, Stihl, Hejsa. Sælger disse to fine maskiner. En stihl ms 170 motorsav, har brugt den i alt 1 times tid. Den er så skøn at bruge, og dejlig let. Og en stihl bg86c løvblæser, brugt en del men

  1.234,00 kr.02-12-2022

I dag er der 537 kædesave til salg på DBA.

Husk at tage billeder af disse ting

Kender du kædesavens bedste vinkler? Det er nu, du får brug får et par knivskarpe skud, hvis din salgsannonce for alvor skal skydes ud over rampen. Billederne viser nemlig, hvor hårdt din sav er blevet brugt:

- Det kan anbefales, at man fjerner dækslet til cylinderen, motoren og sværdet, så køber kan se, at alt er rent og pænt. Det giver også en indsigt i, hvor slidt maskinen er, guider Allan Sørensen.

I særdeleshed er det vigtigt, der ikke er ridser i cylinderen, som er en vital del af motorsaven. Sælger du ekstraudstyr med til saven, kan du også med fordel tage billede af det.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at købe en brugt havetraktor

Motorsaven fra Stihl har en nypris på 6.000 kroner, men den sælges af Kenneth i Vestbjerg fra kun 2.600 kroner.
Motorsaven fra Stihl har en nypris på 6.000 kroner, men den sælges af Kenneth i Vestbjerg fra kun 2.600 kroner.

Det her er en fordel for dit salg

Spørger vi vores ekspert, hvad han mener, kan være en særlig fordel for salget, er han ikke i tvivl:

- Det giver et godt indtryk, hvis du sælger en ekstra kæde med. Det er da dejligt at få sådan en med! Har du olie eller benzin, som du ikke får brugt, kan det også indgå som en del af handlen, fortæller Allan Sørensen.

Er du helt færdig med at fælde træer? Så kan du også sælge dit brugte sikkerhedsudstyr. Handsker, høreværn, hjelm, skærebukser og sikkerhedssko er ting, som kan indgå i den samlede pakke, men faktisk mener Allan Sørensen, at det vigtigste er fremvisningen, når køber kommer forbi:

- Lad køber prøve motorsaven, så man kan høre, at den lyder godt. Det er en god idé at sørge for, at kæden kører som den skal, for jeg vil anbefale, at du lader køber save med den, råder eksperten.

Vil du sætte trumf på salget? Så viser du afslutningsvist køber, at kædebremsen virker, så der er styr på sikkerheden. Herfra er der kun en ting at gøre:

- En god kædesav sælger sig selv, for starter og kører den, som den skal, er det egentlig bare et spørgsmål om, hvorvidt det er den rigtige sav for køber, afslutter Allan Sørensen.

Skærebukser til salg på DBA i dag:

 1. Skærebukser, Trolla danmark, Fra døds bo nye skærebukser /arbejdes hjelm med høreværn /vesir 500kr

  Skærebukser, Trolla danmark, Fra døds bo nye skærebukser /arbejdes hjelm med høreværn /vesir 500kr

  500,00 kr.01-12-2022
 2. Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser str. XXL

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser str. XXL

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser str. XXL, Hus og have > Sikkerhedsbukser Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i vor

  595,00 kr.01-07-2022
 3. Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. XL

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. XL

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. XL, Hus og have > Sikkerhedsbukser Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i vo

  595,00 kr.01-07-2022
 4. Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. Large

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. Large

  Pro-safe Sikkerhedsbukser / Skærebukser - str. Lar, Hus og have > Sikkerhedsbukser Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i v

  595,00 kr.01-07-2022
 5. Sikkerhedstøj, Husqvarna, Technical Estreme skærebukser og jakke str. 50-52 sælges.
Kun lidt brugt o

  Sikkerhedstøj, Husqvarna, Technical Estreme skærebukser og jakke str. 50-52 sælges. Kun lidt brugt og er vasket 1. gang. Ingen slidmærker og fejl på tøjet.

  2.500,00 kr.21-11-2022
 6. Skærebukser, Se foto
Sikkerdshedsbukser str. XL
Se skema/billed
nye og ubrugte
i original emballage

  Skærebukser, Se foto Sikkerdshedsbukser str. XL Se skema/billed nye og ubrugte i original emballage Ny pris 649 kr Kan sendes med GLS

  549,00 kr.21-11-2022

Har du sikkerhedsudstyret i orden? Find et par brugte skærebukser på DBA, så du kan komme sikkert i gang med at bruge din motorsav.

Fik du solgt motorsaven, men har du et træ i haven, du ikke længere vil have stående? Der er andre løsninger end at fælde træet, for faktisk kan du sælge det på DBA. Her fortæller vi dig, hvordan du sætter et brugt træ til salg.

Hænger værktøjet på rad og række i skuret, eller har du svært ved at finde hammeren mellem løse skruer og slidte save? I videoen herunder viser vi dig, hvordan du opgraderer roderummet til en vaskeægte man cave, hvor alting har sin helt egen plads.

Relaterede artikler