Mette genbruger sit festivaltelt for 10. år: Her er hendes tricks
Udeliv

Mette genbruger sit festivaltelt for 10. år: Her er hendes tricks

Julie Schoen
Julie Schoen

Mette genbruger sit festivaltelt år efter år. I år er det 10. gang, hun skal have det med på Roskilde Festival, og forinden har hendes søster også ”festivallet” med det. Her får du hendes 5 tips til, hvordan du selv kan passe og vedligeholde et telt, så du kan genbruge det i mere end 10 festivalsæsoner.

Sovepose, liggeunderlag, kolde øl på festivalpladsen og en dyr festivalbillet. Der er mange ting, som skal anskaffes inden en festival, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Derfor er det for mange nok tiltrængt at genbruge, men det er alligevel de færreste festivalgængere, der genbruger deres festivaltelt.

Men det kan der laves om på nu. Mette Berner, som har gæstet Roskilde Festival i 12 år, har formået at campere i det samme festivaltelt i 9 år i træk – og det på trods af, at hun som oftest bor i de campingområder, hvor der er mest gang i den.

Og den vane har indtil videre sparet hende omkring 2.500 kroner på festivalbudgettet. Og samtidig har teltet sikret hende 9 festivalår med et tørt og vindmodstandsdygtigt telt.

- Forleden sad mine kolleger og snakkede om, at folk på Roskilde Festival dyrkede brug-og-smid-ud-kulturen. Men så var det jo meget fint, at jeg kunne fortælle, at jeg altså har haft mit telt med hjem hvert år de sidste 9 år, fortæller Mette og tilføjer:

- Det blev de meget imponerede over.

Under disse telt-annoncer fra DBA får du hendes simple – men effektive – 5 tricks til, hvordan du sikrer dig et telt, som kan bruges igen og igen.

Telte til salg på DBA:

 1. Festivaltelt Hotelt 6 personer

  Festivaltelt Hotelt 6 personer

  Telt, Smukfest Hotelt fra 2022 sælges Har flere hvis man gerne vil købe mere end et telt. Der er forskellige farver og mønstre. Kan også sendes på købers regning

  950,00 kr.14-03-2023
 2. FESTIVAL-telt- iglo og minitelt x 2, 2 -personers igloo- kuppeltelt. Der er ikke oversegl til teltet

  FESTIVAL-telt- iglo og minitelt x 2, 2 -personers igloo- kuppeltelt. Der er ikke oversegl til teltet. Der er stænger og pløkke, så teltet står fint, men det må nok anbefales at have et stort stykke pl

  200,00 kr.09-03-2023
 3. Campingtelt Festivaltelt pop-up, Flashtents®, 4 personer, Medium PT-1, Orang...

  Campingtelt Festivaltelt pop-up, Flashtents®, 4 personer, Medium PT-1, Orang...

  Campingtelt Festivaltelt pop-up, Flashtents®, 4 p, Campingtelt Festivaltelt pop-up, Flashtents®, 4 personer, Medium PT-1, Orange/Mørkegrå Produktspecifikationer: Bredde: 2,30 m. Længde:

  612,00 kr.08-12-2021
 4. Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer, med print. Nyt og ubrugt

Vores hjem er røg- og dyrefrit.

  Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer, med print. Nyt og ubrugt Vores hjem er røg- og dyrefrit. Varen kan afhentes på adressen mod kontant betaling. Sender også gerne med gls ved forudbetaling pr

  150,00 kr.19-02-2023
 5. Telt, Nylon telt med oversejl og fortelt

Kun brugt få gange 
Der kan ligge 3 personer i 

1.80 m b

  Telt, Nylon telt med oversejl og fortelt Kun brugt få gange Der kan ligge 3 personer i 1.80 m bredt. 1.90 m højde Kan ses i Ry og Haarby på Fyn ET GODT FESTIVALTELT

  500,00 kr.10-03-2021

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

1. Hellere lidt slidt end nyt og billigt

- Det er med telte som med cykler. Køber du en billig – men ny – cykel, holder den ikke mange år. Så kan det bedre betale sig at købe en brugt cykel, som er i en god kvalitet. Det koster ofte det samme, men den dyre kvalitetscykel holder på sigt længere, og derfor kan det bedst betale sig, fortæller Mette.

Hun overtog sit telt for ti år siden fra sin søster. Søsteren havde forinden selv brugt det på en eller flere festival er. Teltet blev søsterens i 2003, og dengang kostede det lidt over 2.000 kroner.

- Jeg er faktisk ikke så overrasket over, at teltet har holdt i så mange år. Det er jo god kvalitet, så det havde jeg også forventet, fortæller Mette.

Så følg hendes råd og gå ind på DBA, hvor du lige nu kan finde mange kvalitetstelte til en god pris.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du ved at købe dit festivalgrej brugt

Mette har de seneste år boet i Roskilde Festivals Clean Out Loud-område, hvor man skal rydde op efter sig selv, når festivalen slutter. Mette er dog en af de eneste i hendes lejr, der tager teltet med hjem for at genbruge det igen næste år. De andre fra hendes lejr bærer deres telte op til containeren. Her kan du se, hvordan der så ud i Mettes lejr sidste år, efter hun havde pakket sit telt ned og de andre i lejren fjernet deres
Mette har de seneste år boet i Roskilde Festivals Clean Out Loud-område, hvor man skal rydde op efter sig selv, når festivalen slutter. Mette er dog en af de eneste i hendes lejr, der tager teltet med hjem for at genbruge det igen næste år. De andre fra hendes lejr bærer deres telte op til containeren. Her kan du se, hvordan der så ud i Mettes lejr sidste år, efter hun havde pakket sit telt ned og de andre i lejren fjernet deres

2. Sådan rengør Mette sit telt efter endt festival

Det behøver ikke være en stor ”tidsudgift” at vedligeholde sit festivaltelt. Det eneste, Mette har gjort ved sit telt efter festivalen, har været at tørre mudderet af teltet.

Det tager kun omkring et kvarter. Jeg bruger en fugtig klud til at fjerne det værste jord. Herefter hænger jeg teltdugen til tørre. Hvis det har været et særlig mudret år, spuler jeg teltet med en vandslange for at få jorden ordentlig af
fortæller Mette.

SE OGSÅ: Video: Se hvor meget de grisser på Smukfest

Hvis du er af den helt dovne karakter, kan du endda slippe afsted med ikke at gøre noget ved dit telt, før festivalsæsonen melder sig på banen igen året efter:

- Der har været nogle år, hvor jeg ikke lige har fået teltet gjort rent for jord efter festivalen er slut. Så gør jeg det bare, inden jeg tager afsted på festival året efter, fortæller Mette, der samtidig forsikrer, at teltet ikke lugter særlig grimt, på trods af at det nogle gange har ligget i næsten et år - fyldt med mudret jord.

Campingstole til salg på DBA:

 1. Campingstol

  Campingstol

  200,00 kr.17-03-2023
 2. Bo-Camp sommerfuglestol Grainger beige

  Bo-Camp sommerfuglestol Grainger beige

  Bo-Camp sommerfuglestol Grainger beige, Denne beige Grainger-sommerfuglestol fra Bo-Camp er en yderst luksuriøs og komfortabel loungestol. Det er en perfekt tilføjelse til campingpladsen, altanen og h

  763,00 kr.17-01-2023
 3. Campingstol med kopholder, Mærke: Chiquita pilot. Farve: Marineblå. Størrelse: Længdex90cmBreddex45c

  Campingstol med kopholder, Mærke: Chiquita pilot. Farve: Marineblå. Størrelse: Længdex90cmBreddex45cm/Højdex100cm. En stærk stol - som ny. Kan frit leveres i Københavnsområdet.

  50,00 kr.16-03-2023
 4. Eurotrail campingstol Petit Jr. azurblå

  Eurotrail campingstol Petit Jr. azurblå

  Eurotrail campingstol Petit Jr. azurblå, Denne Petit Jr.-campingstol fra Eurotrail er en perfekt stol, så børn kan sidde med ved bordet under campingture eller andre ture. De fleste børnestole er for

  701,00 kr.16-03-2023
 5. Outwell campingstol Cromer tilbagelænende grøn

  Outwell campingstol Cromer tilbagelænende grøn

  Outwell campingstol Cromer tilbagelænende grøn, Denne foldbare og tilbagelænende Cromer-campingstol fra Outwell kommer med et justérbart ryglæn, og den er ideel til udendørsbrug og kan tages med på st

  758,00 kr.14-02-2023
 6. Stol, Campingstol. Praktisk sammenklappelig stol. Nettet til drikkevarer er defekt . Sendes på køber

  Stol, Campingstol. Praktisk sammenklappelig stol. Nettet til drikkevarer er defekt . Sendes på købers regning

  25,00 kr.15-03-2023

I skrivende stund er der 366 campingstole til salg på DBA, og flere af dem koster KUN 50 kroner eller derunder.

Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

3. Mette har I år gjort lidt ekstra for at sikre, at hendes telt fortsat er regntæt

I år tænkte jeg, at det var ved at være tid til at pleje teltet lidt. Det er efterhånden lidt slidt, så for at sikre, at det stadig er regntæt, har jeg smurt silikone på alle teltets syninger. Det er nemlig ved syningerne, teltet er særlig sårbart
fortæller Mette.

Silikonen væltede på ingen måde hendes budget, og det tog kun omkring en time at få teltet smurt ind i silikone. Alt i alt en god investering frem for at skulle ud og købe nyt telt.

4. Sådan kan du passe bedst på teltet på selve festivalen

Det er ikke alt sammen kun forberedelse, der afgør, hvor godt dit telt holder. Det handler også om at passe godt på teltet nede på festivalen, og her har Mette to taktikker:

- Jeg krydser altid fingre for, at mit telt kan ligge lidt væk fra stierne på campingområdet, for så er der mindre risiko for, at folk tisser op af det eller vælter ind i det, fortæller Mette.

LÆS OGSÅ: Spar 4.673 kroner ved at købe disse fem klassikere til festivalgarderoben, brugt

Hun er også glad for sit telts farve. Det er nemlig mørkegrønt og skiller sig dermed ikke så meget ud. Sådan tiltrækker det ikke unødig opmærksomhed.

- Det eneste er, at teltet har fået lidt graffiti på sig gennem årerne, men det synes jeg kun er hyggeligt. Det er en del af teltets historie, fortæller Mette.

SE OGSÅ: Video: På besøg i Roskilde Festivals nok mest engagerede genbrugs-camp

Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

Retro-campingudstyr på DBA:

 1. Campingbord sæt., 2 stole og bord. Klippedeklap og i er begge sat til bords. Klap i for en skefuld.

  Campingbord sæt., 2 stole og bord. Klippedeklap og i er begge sat til bords. Klap i for en skefuld. Det er retro og du er vild med det. Er i tisvilde men kan bringes til kbh.

  300,00 kr.16-03-2023
 2. Camping bord sæt, Retro camping bord med 2 stole. Klap klap klap og alle klapper. Er i tisvilde men

  Camping bord sæt, Retro camping bord med 2 stole. Klap klap klap og alle klapper. Er i tisvilde men kan bringes til kbh.

  250,00 kr.16-03-2023
 3. Campingbord sæt, Retro bordsæt. Med 4 stole. Klap ud og så sidder hele familien ned. Klap i og famil

  Campingbord sæt, Retro bordsæt. Med 4 stole. Klap ud og så sidder hele familien ned. Klap i og familen hopper ind i bilen og afsted. Der medfølger to ekstra stole som kan fikses op hvis man ønsker. Er

  400,00 kr.16-03-2023
 4. Stole, 2 stk fine og velholdte Retro campingstole sæde H: 42 sælges ialt

  Stole, 2 stk fine og velholdte Retro campingstole sæde H: 42 sælges ialt

  200,00 kr.15-03-2023
 5. Primus, Retro camping primus sælges. 
Kan transporteres og vil være smart at have med på tur f.eks o

  Primus, Retro camping primus sælges. Kan transporteres og vil være smart at have med på tur f.eks overnatning i shelter. Eller til camping i egen have / shelter.

  350,00 kr.15-03-2023
 6. Campingbord, Gammelt campingbord i metal sælges. 
Trænger til en kærlig hånd. 
Kan blive et rigtig f

  Campingbord, Gammelt campingbord i metal sælges. Trænger til en kærlig hånd. Kan blive et rigtig flot retro plantebord i den lille have.

  75,00 kr.15-03-2023

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

5. Du behøver ikke huske alle delene til teltet – det hele skal nok gå

Hvis du kommer hjem fra festival uden alt tilbehøret til dit telt, er der ingen grund til at gå amok eller ærgre sig – eller købte et nyt. Mette fortæller nemlig, at hun nærmest aldrig får taget alle teltpløkkerne med hjem, så dem køber hun nye hvert år, og det koster kun 17 kroner per pakke.

Kæresten lader sig inspirere

I år er det som sagt 10. år, at Mette skal campere på Roskilde Festival med sit telt, og hun skal igen, igen i år sove i teltet med en veninde. Det er dermed ikke kun Mette, der nyder godt af genbrugsteltet – også en veninde sparer hvert år penge – og undgår et vådt telt – ved at benytte sig af Mettes genbrugstelt.

- Det gode ved, at teltet er et genbrugstelt, er også, at man ikke er så øm over for det. Hvis jeg købte det samme telt fra ny, ville jeg bekymre mig for meget om, hvorvidt det holdt, fortæller Mette.

Hendes ”telt-tradition” har dog ikke inspireret Mettes lejr, som hvert år slæber nye telte af dårlig kvalitet med. Men Mette har inspireret kæresten: 

Han har ledt på DBA efter et. Han ved meget om friluftlivet, og han kan godt se det smarte i at købe god kvalitet for en god pris
siger Mette.
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

Campingborde til salg på DBA:

 1. Campingbord, Meget flot campingbord picnicbord med 4 stole

  Campingbord, Meget flot campingbord picnicbord med 4 stole

  350,00 kr.06-03-2023
 2. Campingbord, Retro, Kuffertbord, Klapbord, Picnicbord

Skønt Gl. Retro Kuffertbord
Samt 3 Stk. Klaps

  Campingbord, Retro, Kuffertbord, Klapbord, Picnicbord Skønt Gl. Retro Kuffertbord Samt 3 Stk. Klapstole H: ca. 60cm L: 86cm B: 68,5cm Kan sendes eller leveres mod betaling SMS besvares ikke

  525,00 kr.04-03-2023
 3. Easy Camp picnicbord Toulouse med siddepladser

  Easy Camp picnicbord Toulouse med siddepladser

  Easy Camp picnicbord Toulouse med siddepladser, Denne Easy Camp Toulouse-picnicbord med plads til fire personer er ideelt til camping og almindelig brug. Dette picnicbord er lavet af højkvalitetsmater

  798,00 kr.23-02-2023
 4. Picnicbord, Kuffertmodel i alumunium.
Brugt få gange.

  Picnicbord, Kuffertmodel i alumunium. Brugt få gange.

  350,00 kr.08-08-2021
 5. Picnic stole, 60 kr. styk. Retro foldestole til at ligge inden i et picnicbord. Patina og varierende

  Picnic stole, 60 kr. styk. Retro foldestole til at ligge inden i et picnicbord. Patina og varierende stand. #kuffertbord, campingbord, retro, klap-sammen, bord, klapbord, vintage, retrobil, biltræf,

  60,00 kr.11-06-2021

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Andre genbruger også deres telte på festival - se blot med her 

Mette er ikke den eneste, der genbruger sit festivaltelt. Redaktionen tog en tur rundt på Roskilde Festival og fandt tre genbrugstelte, som skilte sig ud i mængden. Her kan du se dem og høre, hvad ejerne siger om deres specielle telte:
Hvis du mangler endnu flere argumenter for at købe festivalteltet brugt, så kan du i denne video møde tre mennesker, der har købt deres telte brugte, og som camperede med dem på Roskilde Festival 2017.

Du kan læse alle vores tips og tricks til, hvordan du med genbrug skaber dit eget musikanlæg. Vi har fået rådene fra de bedste – og dem får du i videoen, her.

Relaterede artikler