Unikt fund: Kanon til salg på DBA
Udeliv

Unikt fund: Kanon til salg på DBA

Christine
Christine

En kanon? Ja, du læste helt rigtigt! Det er ikke hver dag, du kan købe en kanon på DBA. Troede vi. For da vi ringede til Birgitte Enevoldsen for at få historien om kanonen, viste det sig, at den garvede sælger havde en overraskelse mere i ærmet til os.

Det hører nok til sjældenhederne, at der dukker en kampklar kanon op i kælderen eller på loftet, når du kaster dig over oprydningen derhjemme. Det er jo trods alt ikke en ting, de fleste af os lige bruger til hverdag. Derfor spærrede vi også øjnene op, da vi så, at der blev sat en kanon til salg på DBA.

Vil du høre en kanongod historie? Historien om den belgiske salutkanon, som Birgitte Enevoldsen fra Rødding satte til salg på DBA, har mere end løst krudt i løbet. Vi kan nemlig godt afsløre, at det var mere end én gang, vi blev overraskede over, hvordan fortællingen udviklede sig. For hvor mange kanoner kan man egentlig sælge? Det kan du få svar på nu. 

Vildt: Det her var en overraskelse

Man fornemmer fra begyndelsen, at Birgitte Enevoldsen ved noget om kanoner. Det er nemlig med den største selvfølgelighed i stemmen, hun fortæller om salget:

- Jeg er vild med kanoner! De skaber momentum, og er simpelthen bare så flotte. De er både sjove og anderledes, og deres historier henvender sig til mange slags mennesker. Derfor kom det heller ikke bag på mig, at jeg blev kimet ned, da jeg lagde annoncen op, fortæller Birgitte begejstret og fortsætter:

- Jeg blev stormet ned af interesserede købere! Simpelthen, så det gik bare rigtig stærkt med at få den solgt, siger hun.

Hvor lang tid tager det at sælge en kanon? For Birgitte tog det ikke mere end tre måneder, før hun havde solgt den 160 centimeter lange jernkanon med det ganske særlige farvespil og de små inskriptioner på toppen.

Kanonen havde Birgitte købt hos en antikhandler i Belgien, og selvom hun ikke løfter sløret for den oprindelige købspris, afslører hun dog, at pragteksemplaret fik en pris på 4.200 kroner ved salg. Da vi spørger Birgitte, hvordan hun håndterede de mange opringninger fra interesserede købere, er det et noget overraskende svar, hun kommer med. Det er nemlig langt fra første gang, hun sælger en kanon…

LÆS OGSÅ: Vildt: Nu er der endnu et piratskib sat til salg på DBA

Birgittes kanon er købt i Belgien, men står nu i en have i Kolding.
Birgittes kanon er købt i Belgien, men står nu i en have i Kolding.

Det er ikke den første kanon, Birgitte har til salg

Præcis, hvor mange kanoner hun har solgt gennem tiden, kan Birgitte ikke huske, men at der er tale om mere end blot et par stykker, det er helt sikkert:

- Ork ja, det er da blevet til nogle gennem tiden, siger Birgitte som det mest naturlige i verden, og fortsætter hurtigt:

- Jeg har både solgt rigtige kanoner og champagnekanoner. Champagnekanoner kan give et ordentligt brag, så de er bare rigtig populære til fester. Jeg synes kanoner er sjove, så derfor køber jeg dem, og har dem stående til pynt, før de bliver solgt videre nogle år senere, når jeg finder en ny, fortæller hun.

De mange interesserede købere overraskede derfor ikke Birgitte, for ikke ét sekund havde hun overvejet, at kanonen ville være svær at sælge. Til gengæld kom det bag på hende, hvilken køber, som endte med at lukke handlen.

Derfor var køber kanongod, da handlen skulle lukkes

Findes den perfekte køber? Uden tvivl, og det er svært ikke at give Birgitte ret i, at netop hendes køber var kanongod:

- Det er jo lidt en sjov historie, for faktisk havde køber ledt efter en kanon i flere år, fortæller hun og uddyber:

- Køber bor i et hus i Kolding, som hedder Kuglehuset, fordi der sidder en kanonkugle i murværket fra krigen i 1864. Så nu står kanonen altså under en ægte, historisk kanonkugle, griner Birgitte.

Der binder sig derfor en fin sløjfe på historien om kanonen, der kommer hjem til Kuglehuset. Men hvordan begyndte den belgiske kanons historie egentlig – er den kampklar?

Geværer til salg på DBA netop nu:

 1. Andehus, WOLF EYE, Lygten der gør nat til dag. Monteringssæt og trigger til gevær medfølger

  Andehus, WOLF EYE, Lygten der gør nat til dag. Monteringssæt og trigger til gevær medfølger

  900,00 kr.23-02-2024
 2. Andet, Dansk, Et Rensesæt til våben . Der er til gevær og til håndvåben.
Pris : 400 Kr + fragt 60 Kr

  Andet, Dansk, Et Rensesæt til våben . Der er til gevær og til håndvåben. Pris : 400 Kr + fragt 60 Kr.

  400,00 kr.23-02-2024
 3. Andet, Gevær rem
Fremstår som ny

  Andet, Gevær rem Fremstår som ny

  245,00 kr.21-02-2024
 4. Foderal, IBEX, Foderal til haglgevær sælges. I meget pæn stand. Ingen fejl eller mangler eller ligne

  Foderal, IBEX, Foderal til haglgevær sælges. I meget pæn stand. Ingen fejl eller mangler eller lignende. Har haft en browning i det. Det er tykt foret. Kan sendes.

  100,00 kr.17-02-2024
 5. Andet, Colt, Jeg sælger denne Colt Cybergun M4A1 carbine cal. 6MM. Som er en el airsoft gevær. Da je

  Andet, Colt, Jeg sælger denne Colt Cybergun M4A1 carbine cal. 6MM. Som er en el airsoft gevær. Da jeg kun har brugt det et par gange. Der medfølger, selve geværet, magasin, en oplader plus en extra op

  2.199,00 kr.16-02-2024
 6. Andet, Gevær hylster i læder til at sætte på hest.

  Andet, Gevær hylster i læder til at sætte på hest.

  695,00 kr.15-02-2024

Lige nu kan du på DBA finde et stort udvalg af geværer til din samling, men søger du på ’riffel, får du vist annoncer med geværer, du kan bruge til jagt.

Ej blot til pynt: Kanonen kan skyde

Det er jo nærliggende at tro, at Birgittes kanon har været en del af krigen i 1864, når nu Rødding ligger så tæt på den sønderjyske grænse. Det er dog ikke tilfældet, for faktisk har kanonen slet ikke så dramatisk en historie:

- Det er jo ikke en ægte kanon, der har været i krig. Jeg vil nok mere kalde det en pyntekanon, som man kan bruge til dekoration i haven, forklarer Birgitte.

Det er derfor ikke høje brag fra Birgittes baghave, der har holdt naboerne vågne, men med lidt snilde kan Kuglehusets naboer måske se frem til en salut. Kanonen kan nemlig skyde, afslører Birgitte:

Selvom det er en pyntekanon, så kan den godt komme til at skyde. Der skal bare bores et lille hul og trækkes en lunte. Det er ikke særligt svært, men det kræver våbenlicens at have kanonen, hvis man gør det. Alle og en hver kan jo ikke bare have en salutkanon stående, som kan skyde, vel?
Siger Birgitte retorisk.

Sabler til salg på DBA:

 1. Militær, Sabel, Tysk/brasiliansk byttes gerne med tysk fra verdenskrig

  Militær, Sabel, Tysk/brasiliansk byttes gerne med tysk fra verdenskrig

  1.200,00 kr.22-02-2024
 2. Militær, Sabel, Engelsk byttes gerne med tyske effekter fra krigen

  Militær, Sabel, Engelsk byttes gerne med tyske effekter fra krigen

  1.200,00 kr.22-02-2024
 3. Militær, M1910 underofficersabel, Sabel mærket magasin du nord og er i super stand. Dog mangler sked

  Militær, M1910 underofficersabel, Sabel mærket magasin du nord og er i super stand. Dog mangler skeden desværre Sælges kun til person med tilladelse

  750,00 kr.21-02-2024
 4. Medalje, Fredsløbet 1956, Østblokken, Fantastisk flot stor medalje givet ved 9 Internationale fredsl

  Medalje, Fredsløbet 1956, Østblokken, Fantastisk flot stor medalje givet ved 9 Internationale fredsløb 1956 . Det 2212 ogkm lange løb fra Warszawa over Berlin til Prag, blev kørt over 12 Etaper, og bl

  330,00 kr.21-02-2024
 5. Billeder, Historisk, Håndlavet, fredsløbets 1966, Et fantastisk smukt lille stykke håndlavet histori

  Billeder, Historisk, Håndlavet, fredsløbets 1966, Et fantastisk smukt lille stykke håndlavet historie. Lavet i forbindelse med det 19 freds løb i østblokken 1966. Flere danske cykelryttere deltog, bla

  225,00 kr.17-02-2024
 6. Militær, Sabel, Brasiliansk/Tysk 1886
Bytter gerne med tysk fra 2 verdenskrig

  Militær, Sabel, Brasiliansk/Tysk 1886 Bytter gerne med tysk fra 2 verdenskrig

  1.200,00 kr.17-02-2024

Lige nu er der 149 sabler til salg på DBA, og du kan finde dem, der koster mindre end 500 kroner her.

Supersælgeren fra Sønderjylland

Det vil ikke være helt forkert at kalde Birgitte en supersælger for med en mand, der er indehaver af Nordens Antik, har hun med tiden samlet en del gode salgstricks op. På DBA har hun gjort mange gode fund:

- Jeg køber og sælger alt muligt hver dag. Det ligger i blodet, og jeg gør gode fund på DBA flere gange i døgnet, griner hun og tilføjer:

- Min mand køber mindst 100 møbler om ugen på DBA.

Det er altså ikke kun en supersælger, vi har mødt her, men også en supersamler, som både jager skabe, ure, smykker og haveskulpturer. Vil du vide, hvor Birgitte gør sine gode fund? Hun er nemlig ikke i tvivl om, hvor hun skal lede:

-  Jeg elsker brugte ting. Både jagten, historien, og at jeg får lov til at snakke med så mange forskellige mennesker. DBA er for alle både unge og gamle, og præcis derfor kan jeg godt lide at gå på genbrugsjagt der, slutter hun.

LÆS OGSÅ: Unikt på DBA: Kebab- og pølsevogn til salg

Kanonen kan komme til at skyde, men så kræver den en våbentilladelse at have stående.
Kanonen kan komme til at skyde, men så kræver den en våbentilladelse at have stående.

Birgitte er ikke den eneste supersælger på DBA, og måske kender du endda selv en, der har næse for de gode handler. Vil du møde en supersælger, der giver Birgittes kanon kamp til stregen? Mød Karina, der har mere end 519 ting til salg, og vis bedste handel også var den værste.

Har du selv et par sager til salg på DBA, men bider køber ikke på krogen? Du kan lære flere ting af supersælgerne, og i denne video deler krejleren Hans-Christian ud af sine bedste tips til, hvordan du bliver en supersælger.

Er du vild med krudt og kanoner, er denne tank måske noget for dig? Det er DBAs dyreste, og vi kan love dig for, at du får noget for pengene. Se selv i videoen herunder:


Du kan læse mere om tanken, her.

Relaterede artikler