Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion
UdelivBørn

Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

Julie Schoen
Julie Schoen

Lad dine børn stikke til søs, selvom de er begravet i sand! Her kan du se, hvor fint en gammel jagtbåd kan agere sandkasse.

I haven hos de fleste børnefamilier kan du finde en sandkasse. Typisk er den firkantet og lavet af træ, eller også tager sandkassen form af et rundt, fladt dyr, lavet af plastik.

Men hvis du vil skille dig lidt ud og samtidig have en grøn samvittighed, bør du læse med nu. 30-årige Turi Schäffer har nemlig Roskildes sejeste sandkasse.

En sandkasse, som er lavet ud af en gammel jagtbåd.

- En jagtbåd er smart som sandkasse, fordi bunden er flad, og man kan derfor bare stille den på jorden. Andre både har ikke en flad bund, så der ville det være nødvendigt at grave et hul i græsplænen, for at båden ikke vippede. Det kunne man jo godt gøre, men det er lidt mere besværligt, forklarer sandkassens ejer og moren i familien, Turi.

Jagtbåden med låg
Jagtbåden med låg
Det klæder kun jagtbåden, at malingen er skraldet lidt af
Det klæder kun jagtbåden, at malingen er skraldet lidt af

Sådan blev jagtbåden til en sandkasse

Turi kan dog ikke tage æren af idéen:

- Vi fandt jagtbåden på DBA. Vi søgte på "sandkasse", og så kom den frem. Sælgeren havde nemlig selv tænkt at lave den til en sandkasse, men havde aldrig fået det gjort, fortæller Turi, der straks blev varm på idéen:

- Jeg synes, det er en rigtig sjov idé og en sjov ting at have. Og så er den på en måde lidt pænere end en normal sandkasse. Den pynter i hvert fald lidt mere i haven.

Turi fortæller også, at venner og familie tit kommenterer på hjemmets unikke sandkasse.

Jagtbåde til salg på DBA:

 1. Anden type, Jagtbåd / jagtpram sælges, båden står på en ophalervogn som følger med i handlen, der sk

  Anden type, Jagtbåd / jagtpram sælges, båden står på en ophalervogn som følger med i handlen, der skal lige laves lidt på båden før den står 100% båden er tæt, der følger nogle stole en en bænk med ti

  4.500,00 kr.30-05-2024
 2. Jolle, Bådsmand, 36 hk , Bukh, diesel, Rigtig fin fjordjolle sejler ikke så stærkt men er mega stabi

  Jolle, Bådsmand, 36 hk , Bukh, diesel, Rigtig fin fjordjolle sejler ikke så stærkt men er mega stabil 2 downriggere ekkolod radar har været brugt til havjagt samt fiskeri kan styres udefra også Troll

  25.000,00 kr.25-02-2023

Klik her og find jagtbåde til salg på DBA.

En skræddersyet løsning

Idéen er ikke kun pæn og bæredygtig. Den er også nærmest skræddersyet til Turis have. For familiens terrasse går nemlig ikke helt hen til havens stakit. Dermed er der en halv meter græsplæne ude i siden, som ikke rigtig er bredt nok til at gøre nogen nytte. Men jagtbådens aflange og smalle facon passer akkurat lige ind.

- Sandkassen passer perfekt imellem vores terrasse og hegnet, men det er ret besværligt, når man skal slå græsset rundt om den. Det er vi nødt til at gøre med en saks, og det er en ulempe ved den.

En anden udfordring var, at båden selvfølgelig ikke havde noget låg, så det lavede familien selv. Men det er klipningen og gør-det-selv-låget værd:

Vores datter elsker den. Men hun elsker alle sandkasser. Jeg tror, hun skal være lidt ældre, før hun forstår, at det er en båd. Til den tid vil det måske blive en del af legen - det håber jeg.
Der er liv og glade dage i den gamle jagtbåd
Der er liv og glade dage i den gamle jagtbåd
Jagtbåden i sig selv er ikke nok - glem ikke sand og legetøj, og så lover jeg, at din barn får en fest
Jagtbåden i sig selv er ikke nok - glem ikke sand og legetøj, og så lover jeg, at din barn får en fest

Sandkasser til salg på DBA:

 1. Sandkasse, LITTLE TIKES, Velholdt sandkasse, se mål på sidste billede. Låget til sandkassen slutter

  Sandkasse, LITTLE TIKES, Velholdt sandkasse, se mål på sidste billede. Låget til sandkassen slutter helt tæt. Nypris 1370kr

  350,00 kr.22-06-2024
 2. Sandkasse, Sandkasse, Bygge efter eget design. Kom og hent fra Gl Strandvej i Humlebæk. Sælges uden

  Sandkasse, Sandkasse, Bygge efter eget design. Kom og hent fra Gl Strandvej i Humlebæk. Sælges uden sand.

  250,00 kr.22-06-2024
 3. Sandkasse, Sandlegetøj, Spande med sandlegetøj 15,-kr.
Sandlegetøj til is 15,-kr
Sandmølle 25,-kr.
S

  Sandkasse, Sandlegetøj, Spande med sandlegetøj 15,-kr. Sandlegetøj til is 15,-kr Sandmølle 25,-kr. Stor bil og lastbil 20,-kr. pr. stk. Lille gul bil 20,-kr. pr. stk. 2 Små biler á 15,-kr. pr. stk.

  15,00 kr.21-06-2024
 4. Sandkasse, Genial sandkasse til dig der er lidt kreativ og kan finde ud af at nedgrave den i terrass

  Sandkasse, Genial sandkasse til dig der er lidt kreativ og kan finde ud af at nedgrave den i terrassen. Det er nemt at feje sandet retur i sandkassen når legen er forbi. Den måler 120x120cm 40x40 fl

  150,00 kr.21-06-2024
 5. Sandkassenet

  Sandkassenet

  Sandkasse, Sandkassenet, Nyt og ubrugt net til sandkasse. Nettet måler 3,3x3,3 meter, maskebredde 4 cm, og består af grønt kunstfiber. Nypris 1.180 kr.

  500,00 kr.21-06-2024
 6. Sandkasse, Sandkasse, Mine børn er blevet for store
 til denne sandkasse til haven :)


Den Kan afhe

  Sandkasse, Sandkasse, Mine børn er blevet for store til denne sandkasse til haven :) Den Kan afhentes i Græsted For 1 pose slik :) :) RESERVERET TIL TIRSDAG

  1,00 kr.20-06-2024

Der er lige nu 449 annoncer på DBA, der matcher søgningen 'sandkasse'

Vidste du, at du kan købe selve havEN på DBA? Altså alt det grønne? Alt lige fra græsplæne, busk, træ, hæk og blomst? Men der kan være nogle årstider, som er mere oplagte at købe det grønne på, og det kan du læse mere om, her.

Hvis du allerede har en sandkasse, men gerne vil forære dine børn flere udendørs legesager, hvad så med en trampolin? Dem kan du købe stakkevis af på DBA, og i denne artikel guider vi dig til, hvordan du sikrer dig at købe den rette, brugte trampolin.

Du kan også se videoen herunder, hvor vi viser dig, hvordan du kan bruge en gammel trehjulet cykel til at forvandle til en sæbekassebil. Du kan læse mere om sæbekassebilens tilblivelse i artiklen, her.

Relaterede artikler