Hvad du bør gøre i haven lige nu
Udeliv

Hvad du bør gøre i haven lige nu

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Der skete et eller andet med vejret, det er som om, at vi lige sprang foråret over og gik direkte til sommer. I hvert fald lige der midt i maj, midt i Kr. Himmelfartsferien, hvor de fleste heldigvis havde et par ekstra fridageog rigtig kunne nyde 20+ på terrassen og få lidt flere fregner på næsen.

Maj er også den måned, hvor man endelig kan få rigtig godt gang i haven. Frosten og de kølige nætter har vi vinket farvel til, og man kan se hvordan alting vokser fra dag til dag. De varme "sommerdage" gjorde, at jeg næsten ikke kunne følge med, og faktisk blev jeg også nervøs for nogle af mine stauder, for jeg følte pludselig, at vi var meget længere henne på året, og jeg holdt skarpt øje med alle mine stauder, og hvor de blev af. MEN.... de skal jo ikke allesammen komme op lige nu, så det er helt ok, at de faktisk bliver nede i jorden lidt endnu.
Lige nu blomstrer Bonderoser/pæoner og lupiner står i fuldt flor, skovjordbærene dækker allerede godt i bedene, vinen i drivhuset står grøn og funklende og de små frø som jeg satte for et par uger siden, er så småt på vej op af jorden. 
Maj måned er nemlig den måned, hvor du ikke længere behøver at forspire, du kan sætte alle frø direkte i jorden, du kan sætte agurker og tomater i drivhuset, og du kan endelig få fyldt dine krukker på terrassen med alle dine yndlingsblomster.
Men det er også helt okay, hvis du ikke har nået det endnu. For man kan sagten nå at så sine ting i juni også. For mig er det lidt forskelligt hvilken en af månederne jeg når det, men grundet den lækre sommerperiode midt i maj, så nåede vi her at sætte høstanemoner, agurker og tomater, og de første krukker blev fyldt med dahlia og roser.

Sidste år var jeg ret heldig på dba, jeg fandt nemlig en hel masse lækre havekrukker, som jeg i år har suppleret lidt op. Nogle er arvet, men nogle af dem har jeg igen fundet på dba. Krukker er altså dyre, og hvis du ligesom mig, godt kan li rigtig mange, så kan du altså nemt finde nogle på dba. Se fx lige her. Ligeledes kan du også finde blomsterfrø og stauder. Man kan også være heldig, at nogen er ved at omlægge have, og har en stor Rodedendron de gerne vil af med, dem er der fx et par stykker af lige HER.

Find stauder på DBA:

 1. Nellikerod *1236, øko. blomsterfrø, Geum chiloense, Staude, en overlegen sort med godt dobbelte, sto

  Nellikerod *1236, øko. blomsterfrø, Geum chiloense, Staude, en overlegen sort med godt dobbelte, store blomster. Hårdfør i hele landet. 48 FRØ 10 kr. plus evt. forsendelse 25,- (PostNord) SE OGSÅ DE

  10,00 kr.28-02-2024
 2. Loddenløvefod , Staude, Loddenløvefod nem staude der kan bruges som bunddække - får limegule blomste

  Loddenløvefod , Staude, Loddenløvefod nem staude der kan bruges som bunddække - får limegule blomster, der er god i buketter - sol/halvskygge bliver ca 30 cm - blomstrer juni/september Pr stk kr 30,-

  30,00 kr.27-02-2024
 3. Staude, Stormhat staude byttes/sælges
Få stk tilbage. 
Pris per stk
Giftige. Flotte. Nemme. Google s

  Staude, Stormhat staude byttes/sælges Få stk tilbage. Pris per stk Giftige. Flotte. Nemme. Google selv

  20,00 kr.27-02-2024
 4. STEVIA CANDYLEAF SWEETHEART *1918, øko. frø, Stevia rebaudiana, Økologisk krydderurtefrø.
Stevia er

  STEVIA CANDYLEAF SWEETHEART *1918, øko. frø, Stevia rebaudiana, Økologisk krydderurtefrø. Stevia er en flerårig plante, der er hjemmehørende i dele af Brasilien og Paraguay, hvor den dyrkes bredt for

  10,00 kr.27-02-2024
 5. GRÅ MYNTE *1826, øko. krydderurtefrø, Mentha longifolia, Langbladet mynte.
Denne mynteart har lange

  GRÅ MYNTE *1826, øko. krydderurtefrø, Mentha longifolia, Langbladet mynte. Denne mynteart har lange grågrønne blade med kraftig mynteduft. Grå mynte har været anvendt som lægeplante i århundreder i ek

  10,00 kr.27-02-2024
 6. Vinterasters staude, VINTERASTERS - CHRYSANTHEMUM (DENDRANTHEMA 'KLEINER BERNSTEIN')
Blomstrer okto

  Vinterasters staude, VINTERASTERS - CHRYSANTHEMUM (DENDRANTHEMA 'KLEINER BERNSTEIN') Blomstrer oktober til frost.

  20,00 kr.26-02-2024
Lige nu drejer det sig bare om at komme ud i haven, og få lidt jord under neglene. Den her tid er helt fantastisk, man kan virkelig mærke man lever og man se at tingene spirer og giver liv.
Rigtig go havelyst til Jer :-)

Relaterede artikler