Guide: 5 ting du skal vide, før du køber din fiskestang brugt
Udeliv

Guide: 5 ting du skal vide, før du køber din fiskestang brugt

Christine
Christine

Det kan blive dyrt at kaste snøren i vandet, men er du klar til at fange et par tips til, hvordan du sparer penge? DBA har snakket med en ekspert, som giver dig 5 gode råd til, hvordan du undgår at komme på dybt vand, når du køber din fiskestang brugt.

Sommeren skyller snart ind over Danmark, og de lyse aftener lokker lystfiskerne frem ved søer, kyster og havnemoler. En god fiskestang er alfa og omega, hvis du vil undgå at slutte fisketuren ved fiskehandleren, hver gang du har været ved vandet for at fiske. Det behøver ikke være dyrt at hive en god fangst i land, når du bare ved, hvad du skal kigge efter.

Vil du skifte lystfiskerhistorierne ud med godt grej? Før du køber din fiskestang brugt på DBA, kan vores guide sikre dig, at du ikke kun sparer penge, men også får god kvalitet for pengene. Derfor har vi taget en snak med Rene Busk, som fortæller dig, hvilke 5 ting du skal være opmærksom på, når du køber din fiskestang brugt.

En spinnestang kan være dyr at købe fra ny, men på DBA kan du finde stænger, der næsten ikke har været i brug.
En spinnestang kan være dyr at købe fra ny, men på DBA kan du finde stænger, der næsten ikke har været i brug.

Få hjælp til at vælge den rigtige fiskestang, når du handler brugt

Hvad vil du fange, når du står der ved vandet? Der findes et stort udvalg af fiskestænger, og hver især bruges de til forskellige former for fiskeri. Når du skal købe en fiskestang, er det derfor ikke uden betydning, hvilken model du vælger.

- Vil du fange store laks, fladfisk eller små sild? Det er det første, du skal spørge dig selv om, siger Rene Busk.

Drømmer du om at trække store laks og torsk ind over skibets ræling, skal du vælge en havfiskestang eller en pirkestang. De er nemlig meget kraftigere end spinnestænger. Spinnestænger skal  du bruge, hvis du vil fiske langs kysten eller i en put ’n’ take-sø. Netop kraften er vigtig, når du fisker til havs, for her får du brug for en solid kastevægt, der giver dig mulighed for lange kast.

- Man skal tilpasse sin fiskestang efter de fisk og de forhold, man vil fange under, forklarer Rene Busk, og så er det egentlig lige meget, om du køber brugte eller nye fiskestænger.

Vil du spare penge på din fiskestang, er der dog ingen tvivl om, at du skal følge strømmen med brugte tilbud! På DBA kan du finde et stort udvalg af fiskestænger, som stadig er i den originale indpakning. Du kan altså få en ny, ubrugt fiskestang til lagt under den pris, den normalt ville blive solgt til i butikken.

For eksempel koster en Shimano Speedmaster koster op til 1.500 kroner i butikkerne, men på DBA kan du finde samme stang, ubrugt til 700 kroner inklusiv levering. Synes du, det lyder som en lystfiskerhistorie? Du finder det store udvalg her.

Fiskestænger til mindre end 250 kroner til salg på DBA:

 1. Fiskestang, Fenwick, Fenwick Fenlite Streamflex 8' 4 Weight Fly Rod 

Kan sendes med postbord eller

  Fiskestang, Fenwick, Fenwick Fenlite Streamflex 8' 4 Weight Fly Rod Kan sendes med postbord eller dao for +49kr

  150,00 kr.27-02-2024
 2. Fiskestang, Fenwick, Fenwick Aetos 6’ Fly fishing Rod 3wt

Kan sendes med postnord eller dao for +41

  Fiskestang, Fenwick, Fenwick Aetos 6’ Fly fishing Rod 3wt Kan sendes med postnord eller dao for +41kr

  250,00 kr.27-02-2024
 3. Fiskestang, Shimano Speedmaster Jigging/Jerk 200M

Specialstang til vertical jigging eller lettere j

  Fiskestang, Shimano Speedmaster Jigging/Jerk 200M Specialstang til vertical jigging eller lettere jerkbaitfiskeri. Er beregnet til brug med både fastspolehjul og multihjul. Topkvalitet fra Shimano.

  400,00 kr.27-02-2024
 4. Fiskestang, Westin W8, Fiskestang, Westin w8

Westin w8
2 delt 10 fod.
Cv 7-30 gr.

Den har aldrig v

  Fiskestang, Westin W8, Fiskestang, Westin w8 Westin w8 2 delt 10 fod. Cv 7-30 gr. Den har aldrig været brugt, der er plastik på håndtaget

  2.199,00 kr.27-02-2024
 5. Fiskestang, Berkley Pulse 6’6” multistang

Hvis du er vild med multigrej, og har lyst til lettere fi

  Fiskestang, Berkley Pulse 6’6” multistang Hvis du er vild med multigrej, og har lyst til lettere fiskeri efter ørred, aborre, sandart og andre fiskearter er dette en stang der tilbyder præcision, rås

  400,00 kr.27-02-2024
 6. Fiskestang, Shimano Beastmaster DX270MH multistang

Alsidig multistang fra Shimano. Perfekt til kyst

  Fiskestang, Shimano Beastmaster DX270MH multistang Alsidig multistang fra Shimano. Perfekt til kystfiskeri i situationer, hvor du behøver lange kast og vil fiske med lidt tungere agn: Jagt efter tobi

  500,00 kr.27-02-2024

Lige nu kan du finde hele 127 fiskestænger, der koster 250 kroner eller derunder på DBA.

Dette skal du helst få med fra sælger, når du køber ny fiskestang

Det er ikke altid billigt at købe en ny fiskestang og bare tanken om skader, som sender stangen på pension efter de første par kast, er næsten ikke til at holde ud.

Derfor anbefaler Rene Busk, at du altid sørger for at få kvittering og garantibevis med, når du køber din fiskestang:

Det er jo ærgerligt at have investereret i et brugt, dyrt hjul, som går i stykker efter kort tid, men som sagtens kunne have været repareret inden for garantiperioden
fortæller Rene Busk.

Når du køber nyt udstyr, får du altid minimum 2 års garanti på din vare. Nogle firmaer tilbyder imidlertid livstidsgaranti på grej og fiskestænger. Det gælder for firmaer som Hardy, Guideline, Greys og Sage. Derfor er det vigtigt, du sørger for at få garantibevis og kvittering med i handlen – og gemme det til senere.

Husker du det altid? Nej vel. Det er ikke altid, vi husker at gemme de vigtigere papirer, når vi køber nyt udstyr. Derfor kan du heller ikke forvente, at papirerne følger med i handlen, når du går på udkig efter nye fiskestænger på DBA. Er det ikke oplyst i annoncen, om papirerne følger med, opfordrer Rene Busk til, at du spørger sælgeren. Det kan jo være, at de gemmer sig i en mappe bagerst på reolen.

LÆS OGSÅ: Vildt: Endnu et piratskib sat til salg på DBA

Det er vigtigt, du køber en fiskestang, som er designet til at fange de fisk, du går efter. Vær opmærksom på, der er mange, forskellige slags, og dem du typisk skal bruge, har vi beskrevet længere oppe i artiklen.
Det er vigtigt, du køber en fiskestang, som er designet til at fange de fisk, du går efter. Vær opmærksom på, der er mange, forskellige slags, og dem du typisk skal bruge, har vi beskrevet længere oppe i artiklen.

Det skal du spørge sælger om, når du køber en brugt fiskestang

Godt udstyr er halvdelen af oplevelsen ved at lade linen suse ud over vandet – det skal bare fungere! Derfor opfordrer Rene Busk til, at du går i dialog med sælger, når du skal finde en ny fiskestang.

- Den mest almindelige fejl folk begår, når de køber en fiskestang, er, at de køber den forkerte stang til de fisk, de vil fange, konstaterer Rene Busk.

- Derfor er det vigtigt, du helt konkret spørger ind til stangens længde og kastevægt.

En fiskestangs længde måles i fod, og det kan være en god idé at spørge mere specifikt ind til, hvor lang stangen er. Skal du fiske fra stranden? En havfiskestang skal være meget lang, så du kan kaste linen godt ud i bølgerne. Derfor skal du gå efter en stang på op til 18 fod, så du kan få en kastelængde på 180 meter. Er du mere til søfiskeri, skal du gå efter en mindre stang, der kun måler op til 9 fod. Her har du nemlig kun brug for korte kast.

Kastevægten er også en fordel at kende, forklarer Rene Busk, for den fortæller, hvilken vægt agnen skal have. Kender du kastevægten, vil du have den bedste chance for at lave gode, sikre kast med din stang. En kystfiskestang skal have en kastevægt på 20-40 gram, mens du nemt kommer over 40 gram, når du skal fiske fra båd.

Når du kender fiskestangens længde og kastevægt, er du godt på vej, og Rene Busk opfordrer derfor til, at du altid møder sælger for at se nærmere på stangen, før du bider på krogen og køber. Det vil nemlig guide dig i den rigtige retning, når du skal vælge den stang, der passer til dig.

Vælg mellem mange flotte spinnestænger på DBA lige nu:

 1. Spinnestang, 9' hjemmebygget splitcane-spinnestang. Endnu ikke brugt. Helaktion og kastevægt op til

  Spinnestang, 9' hjemmebygget splitcane-spinnestang. Endnu ikke brugt. Helaktion og kastevægt op til ca 20gr.

  800,00 kr.27-02-2024
 2. Spinnestang, Pandion hydros, Super sjov spinnestang sælges da jeg har fået ny

Fremstår med minimale

  Spinnestang, Pandion hydros, Super sjov spinnestang sælges da jeg har fået ny Fremstår med minimale brugsspor, da jeg er overgået til fluefiskeri. 9 fod - 9-22 gram og 4 delt

  350,00 kr.22-02-2024
 3. Spinnestang, Spoky, Ny spooky magic trout ul stang.
Brugt en gang

  Spinnestang, Spoky, Ny spooky magic trout ul stang. Brugt en gang

  450,00 kr.15-02-2024
 4. Spinnestang, Westin W8 silver special edition, 9 fod 7-32 g

En af de fedeste stænger. 
Stangpose me

  Spinnestang, Westin W8 silver special edition, 9 fod 7-32 g En af de fedeste stænger. Stangpose medfølger selvfølgelig. O Pris er inkl porto.

  1.600,00 kr.14-02-2024
 5. Spinnestang, Westin w2 og savage gear, SG parabellum 9’ 2”, 5-18 gram pris 500
Westin w2 spin 8’ 1”

  Spinnestang, Westin w2 og savage gear, SG parabellum 9’ 2”, 5-18 gram pris 500 Westin w2 spin 8’ 1” 3-15 gram pris 500 Har kvitteringer på begge stænger Begge stænger er som nye da de begge kun er b

  500,00 kr.14-02-2024
 6. Spinnestang, Blue Bird, LG 7’3 #3-10g 

Stangen er helt ny aldrig brugt. Nypris er 999kr i hvert fal

  Spinnestang, Blue Bird, LG 7’3 #3-10g Stangen er helt ny aldrig brugt. Nypris er 999kr i hvert fald der hvor jeg købte den. Det er en super lækker UL stang og prisen kan ikke matches andre steder!

  400,00 kr.13-02-2024

Lige nu er der 50 spinnestænger til salg på DBA, og du kan få 30 af dem til under 500 kroner.

To ting du ikke må glemme, når du køber fiskestænger brugt

Er stangen blevet brugt til saltvandsfiskeri? Saltvand får nemt en fiskestang til at ruste eller irre, tipper Rene Busk, og derfor må du tjekke, om sælger har vasket og tørret den efter hver tur til kysten. Vil du have en fiskestang, hvor standen er helt i top mange år endnu? Så er der 2 ting, du skal undersøge grundigt, når du køber en brugt fiskestang: hjulet og øjerne. Her må nemlig ikke være tegn på rust.

Hjulet er den vigtigste del af fiskestangen, men samtidig også et komplekst stykke mekanik. Derfor må du være meget grundig med at undersøge, om det fungerer, når du køber en fiskestang brugt.

Et hjul kræver meget vedligehold, hvis det skal blive ved med at glide ordentligt. Det skal derfor både tørres af, renses og olieres efter en fisketur, så der ikke kommer rust i lejerne
forklarer Rene Busk.

Heldigvis er det meget tydeligt at se, om der er rust i hjulet, og lyden vil også afsløre tilstanden. Kan du høre hakkende lyde? Så kan du godt være sikker på, at lejerne er rustne, og det betyder, at stangen ikke kan bruges længere.

Rust finder du også på øjerne, som linen kører igennem, så dem må du også nærstudere. Sidder de fastspændte, er de rene og rustfri? Så står du med en god stang i hånden med øjer, der kan klare mange flere fisketure.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe jagtudstyret brugt

Rene Busk forklarer, hvor vigtigt det er at vedligeholde hjulet, så lejerne ikke ruster.
Rene Busk forklarer, hvor vigtigt det er at vedligeholde hjulet, så lejerne ikke ruster.

Det her må du aldrig glemme, før du tager på fisketur

Det sidste råd Rene Busk sender din vej, før du er klar til at spare penge på godt, brugt fiskegrej, har egentlig ikke noget med selve fiskestangen at gøre – og så alligevel. Et fisketegn er nemlig en forudsætning for, at du overhovedet kan få lov til at kaste snøren i vandet.

Derfor skal du altid huske at indløse et fisketegn på fisketegn.dk, før du pakker fluer og blink i tasken. En fisketegn, der gælder en enkelt dag, koster 40 kroner, hvorimod du for 130 kroner kan fiske så meget du vil i en uge. På årsbasis skal du slippe 185 kroner for et fisketegn, men så kan du også fiske dagen lang alle 365 dage. Alle kan få et fisketegn, og det er en rigtig god idé at huske at få med i tasken, for det koster dig nemlig 2.500 kroner, hvis ikke du kan fremvise et gyldigt tegn:

For de penge kan du få meget godt og brugt fiskegrej
griner Rene Busk.

Find din næste pirkestang billigt på DBA:

 1. Fiskestang, -, Spinnestang 1,7M 51/2 fod.Spinnestang 2,10M.7fod.3 stænger a’2,7M.9 fod.Alle med fast

  Fiskestang, -, Spinnestang 1,7M 51/2 fod.Spinnestang 2,10M.7fod.3 stænger a’2,7M.9 fod.Alle med fastspolehjul.1 pirkestang 1,2M.4fod.U/Hjul.+fangstnet.Sælges samlet.

  700,00 kr.26-02-2024
 2. Havstang, Penn Squall 7 fod 30 lbs, Jeg sælger denne pirkestang Squall 7 fod 30lbs. Stangen har aldr

  Havstang, Penn Squall 7 fod 30 lbs, Jeg sælger denne pirkestang Squall 7 fod 30lbs. Stangen har aldrig været brugt og er i perfekt stand, delvis pga corona og ændringer i fiskekvoten for indre farvand

  475,00 kr.23-02-2024
 3. Fiskestang, Pirke stank Ron Thomson., Fiskestang, Ron Thomson 6 fods.

Ron Thomson, 6 fods pirkestan

  Fiskestang, Pirke stank Ron Thomson., Fiskestang, Ron Thomson 6 fods. Ron Thomson, 6 fods pirkestang I fin stand,. 100. Kr fast. kontant, afhentet.

  100,00 kr.22-02-2024
 4. Pirkesæt, ABU, Pirkesæt ABU, pirkestang, Black Devil længde 1,83m.Kastevægt 20-30 lbs, Hjul AMBASSED

  Pirkesæt, ABU, Pirkesæt ABU, pirkestang, Black Devil længde 1,83m.Kastevægt 20-30 lbs, Hjul AMBASSEDEUR SEVEN med line plus 30 forskellige pirke i forskellige vægtklasser. Sælges samlet.

  500,00 kr.18-02-2024
 5. Fiskestang, Jaguar, "Havfiskeren" no. 5 Pirkestang,
incl. stangpose,
aldrig brugt.

Kun til afhentni

  Fiskestang, Jaguar, "Havfiskeren" no. 5 Pirkestang, incl. stangpose, aldrig brugt. Kun til afhentning ================

  200,00 kr.20-11-2023
 6. Fiskestang, Abu Garcia, En rigtig stærk pirkestang som jeg ikke har brugt og jeg vælger at sælge den

  Fiskestang, Abu Garcia, En rigtig stærk pirkestang som jeg ikke har brugt og jeg vælger at sælge den. Den tager +30 LBS så den er ret stærk Giv gerne nogle bud

  400,00 kr.24-08-2023

Du finder lige nu 18 pirkestænger på DBA, og 12 af dem er sat til salg for under 500 kroner.

Er du klar til at sejle ud på de 7 have? Før du stikker til søs med vores guide til en ny fiskestang, får du også 6 gode råd til at købe en brugt båd. Her skal du nemlig være opmærksom på andet end rust i lejerne og en hostende motor, så du som skipper, trygt kan stævne ud på jagt efter nye eventyr og store fisk.

Hvis du ikke er søstærk, men hellere vil ligge for anker ved kajen, så du hurtigt kan få sikker grund under fødderne, er en husbåd nok mere noget for dig. Kom med om bord på Rikke Godthjælps gennemrenoverede husbåd ’Fru Pip’ i Københavns Sydhavn og se, hvordan hun har indrettet sig med lækre brugtvarer fundet på DBA.

Er du helt vild med at fiske, og kunne du tænke dig dit eget rum, hvor der var plads til alle dine hobbyer og interesser - blandt andet dine fiskestænger?
Så se i videoen herunder, hvordan du kan bære dig ad med det. Vi har nemlig forvandlet et kedeligt rum til en rigtig man cave.


Du kan læse mere om projektet fra videoen i denne artikel.

Relaterede artikler