Denne ting søger folk amok efter i foråret
UdelivTech

Denne ting søger folk amok efter i foråret

John G
John G

Sponsoreret af SPONSORERET AF STIHL

Haveredskaber, der kører på batteri, er populære hos havefolket. Vi har samlet en stor bunke gode råd til dig, der vil købe brugt udstyr til haven. Det er nemlig noget af det, som folk ivrigt søger efter på DBA lige nu.

Når græsset gror, og træerne får blade, pipper fuglene, og havegrillen bliver fundet frem. Men så snart havemøblerne står klar, er der særligt én ting, som danskerne går på DBA for at få fingrene i: Havetraktoren.

I foråret sidste år var ’havetraktor’ det ord, der blev søgt fjerde-mest på, på DBA. Alene på én måned blev der søgt hele 118.897 gange efter en havetraktor. Og en havetraktor er langt fra det eneste, som havefolket leder efter på DBA i foråret. Søgningerne efter haveredskaber og -maskiner peaker netop nu!

Vi er derfor klar med en køberguide til dig, der vil lette havearbejdet.

Den helt store trend lige nu er, ifølge Stihl, der leverer alle typer af maskiner til professionelle gartnere og den seriøse, private haveejer, at ledningen og benzinen på hækkeklipperen, fejemaskinen, løvblæseren og motorsaven skal væk. De batteridrevne havemaskiner er på kraftig fremmarch.

Læs videre og bliv klogere på, hvorfor havemaskiner, som ikke drives af benzin eller strøm fra en stikkontakt, er blevet så populære. Du får også en håndfuld gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en brugt, batteridreven havemaskine.

Find batteridrevne løvblæsere på DBA:

 1. Løvblæser, Stihl BGA 57, Stihl BGA 57
Brugt 1 sæson. Fejler intet.
Uden batteri og lader

  Løvblæser, Stihl BGA 57, Stihl BGA 57 Brugt 1 sæson. Fejler intet. Uden batteri og lader

  600,00 kr.29-03-2023
 2. STIHL BGA 45 Løvblæser

  STIHL BGA 45 Løvblæser

  Løvblæser, STIHL, Blæseren har integreret batteri, og den oplades nemt og enkelt på samme måde som en mobiltelefon. Maskinen vejer blot 2 kg og arbejder effektivt med et rundt blæserør. Der er ladeind

  995,00 kr.15-02-2022
 3. Løvblæser

  Løvblæser

  Løvblæser, Husqvarna, Husqvarna 120iB løvblæser på batteri.. - batteri og lader medfølger..!! Løvblæser med stor kraft og lav vægt. Blæseren vejer kun 2 kg uden batteri. - 3 forskellige tilstande/

  2.599,00 kr.09-03-2022
 4. Løvblæser, Worx, Helt ny løvblæser. Ubrugt. 
Batteri og oplader er ikke inkluderet.

800,- kr.

  Løvblæser, Worx, Helt ny løvblæser. Ubrugt. Batteri og oplader er ikke inkluderet. 800,- kr.

  800,00 kr.20-03-2023
 5. Løvblæser, Stiga sbv 48 ae, Sælger min julegave fra sidste år af da jeg aldrig har fået købt batteri

  Løvblæser, Stiga sbv 48 ae, Sælger min julegave fra sidste år af da jeg aldrig har fået købt batterier eller oplader og for det nok aldrig gjort Har aldrig været brugt og står derfor flot og ingen mæ

  200,00 kr.29-01-2023
 6. Løvblæser, GARDENA, Ny og ubrugt Gardena batteri løvblæser PowerJet 18V P4A inklusiv oplader og batt

  Løvblæser, GARDENA, Ny og ubrugt Gardena batteri løvblæser PowerJet 18V P4A inklusiv oplader og batteri. Har været pakket ud men ikke anvendt. I original kassen medfølger: 1x 18 V Power For All-batte

  750,00 kr.15-01-2023

Klik her for at se de løvblæsere på DBA, der kører på batteri. I alt er der 62 løvblæsere til salg på DBA.

Fordelen ved batteridrevne haveredskaber

Mange opfatter batteridrevne haveredskaber som ”discountudstyr, der ikke er kraftigt nok til rigtigt arbejde,” men sådan forholder det sig langt fra. Professionelle bruger i dag også batteridrift.

- De batteridrevne haveredskaber startede på det professionelle marked og har herfra bredt sig til de private haver. Oppe i toppen af et træ handler det eksempelvis om vægten af motorsaven – en batterimaskine vejer langt mindre. Desuden er udstødningsgasser ikke sunde. I erhvervslivet skifter flere og flere til batterimaskiner, blandt andet fordi, de larmer mindre samt signalerer en grøn profil for virksomheden, fortæller marketingkoordinator Henriette Laigaard Duelund fra Stihl til DBA Guide.

Henriette Laigaard Duelund tilføjer, at batteribølgen har stået på de seneste 10 år, men inden for en periode på godt fem år er den accelereret kraftigt.

LÆS OGSÅ: 5 råd til køb af brugt trampolin

Et eksempel på en batteridreven hækklipper fra Bosch med 36V batteri
Et eksempel på en batteridreven hækklipper fra Bosch med 36V batteri

Det første, du skal have styr på inden handlen

Jeg har selv en bøgehæk af ældre dato, der er 17 meter lang og 2 meter høj. Sidste sommer gik jeg i gang med klipningen, udstyret med en lille, hyggelig hækkeklipper fra byggemarkedet.

På en god times tid klippede jeg omkring 1-2 meter. Jeg kom ingen vegne!

Efter et ”nødopkald” kom en af mine venner forbi med en professionel hækkeklipper. Sådan en, der virkelig trækker fra. Selvom den var virkelig tung, og armene (for en kontormand som mig) let syrede til, så gik klipningen nu som en leg.

Jeg klippede resten af hækken på en times tid. Med andre ord: Det rigtige værktøj er det halve arbejde – mindst.

Så uanset, om du er på jagt efter en havetraktor, plæneklipper eller motorsav, skal du købe det værktøj, der passer til opgaven. En håndskubber bliver aldrig et godt valg, når græsplænen er 300 kvadratmeter, ligesom en lille motorsav fra det lokale byggemarked ikke er velegnet til fældning af det store, gamle bøgetræ i baghaven.

LÆS OGSÅ: 15 gode råd til at købe en brugt motorsav

Orientér dig om lade- og driftstiden

Inden for batteridrevne maskiner er det endnu vigtigere at vælge rigtigt. Her er kapaciteten på batteriet og opladetiden vigtig at holde sig for øje.

Typisk er de mindste serier inden for batteridrevent værktøj udstyret med 18 volts batterier, mens de mellemstore og professionelle serier har 36 volts batterier. Lidt forenklet sagt vil en maskine med en høj spænding og mange ampere på batteriet være en kraftig maskine.

Inden du køber, bør du undersøge, hvad producenten oplyser om drifts- og ladetid. Klipper du eksempelvis hæk, er driftstiden den tid, hvor maskinen kører. Når knappen slippes, mens du flytter dig til et nyt sted, stopper driftstiden. Så driftstid er altså den effektive tid, hvor maskinen er i brug. Det er lige præcis her, du kan afgøre, om du køber den rigtige maskine til jobbet.

Batteridrevne hækkeklippere til salg på DBA:

 1. Hækklipper, Bosch, Bosch Hækkeklipper, Langt sværdskaft, Vedligeholdt og smurt, Fuld elektrisk Model

  Hækklipper, Bosch, Bosch Hækkeklipper, Langt sværdskaft, Vedligeholdt og smurt, Fuld elektrisk Model: AHS 6000-Pro-T Hej Jeg sælger denne Bosch hækkeklipper, som er i fin stand, da den kun er blevet

  700,00 kr.29-03-2023
 2. Hækklipper, Stihl HLA 86, SOM NY - KUN BRUGT I 2 TIMER - MED KVITTERING OG GARANTI.

Har fået klippe

  Hækklipper, Stihl HLA 86, SOM NY - KUN BRUGT I 2 TIMER - MED KVITTERING OG GARANTI. Har fået klippet det jeg skulle og sælger den derfor til en med samme behov for at kunne nå ALT hæk der skal klippe

  2.600,00 kr.27-03-2023
 3. Beskæresaks, Verto, Havesaks med batteri, 7,2 volt 1,3 ah, klipper 16mm grene
Letter belastningen i

  Beskæresaks, Verto, Havesaks med batteri, 7,2 volt 1,3 ah, klipper 16mm grene Letter belastningen i hånden Helt ny ubrugt ny pris ca 500,00 Kr.

  250,00 kr.24-03-2023
 4. Yato teleskop hækkeklipper med 18 volt batteri

  Yato teleskop hækkeklipper med 18 volt batteri

  Yato teleskop Hækklipper med 18 volt batteri, Hus og have > Hækkeklipper batteri Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i vor

  1.495,00 kr.01-07-2022
 5. Busktrimmer, Bosch, Multiklipper m. 2 klinger, inkl. batteri, Isio III, 3,6 V

- Håndholdt multiklip

  Busktrimmer, Bosch, Multiklipper m. 2 klinger, inkl. batteri, Isio III, 3,6 V - Håndholdt multiklipper til buske og græskanter - Inkl. 2 Multi Click-klinger: busk og græs - Passer til Bosch Isio III-

  350,00 kr.23-03-2023
 6. Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og la, Husqvarna, Leveres uden batteri og lader Professionel kvalitet Denne batteridrevne Husqvarna 325iR trimmer er ideel til at klippe groft græs og let

  2.929,00 kr.14-03-2023

Når du skal klippe hæk, er det altafgørende med det rigtige redskab. Gå på opdagelse i mere end 300 annoncer med hækkeklippere. Du kan også klikke her og se de hækkeklippere på DBA, som er batteridrevne.

Hav også fokus på dette ved batterierne, når du køber brugt

Når du køber brugte haveredskaber med batterier, uanset om det er robotplæneklippere, græstrimmere eller andet, så er netop batteriet det vigtigste at fokusere på i brugthandlen.

Tænk over, om maskinen er en del af en serie, der kan benytte de samme batterier. Så skal du ikke have flere opladere og ikke holde styr på batterierne til de forskellige maskiner.

Naturligvis skal du også se efter, om maskinen er slidt, samt hvordan dens generelle stand er. Her gælder de samme overvejelser, som hvis du køber konventionelle haveredskaber.

Mange går i disse år over til batteridrevne maskiner. Derfor kan du gøre et godt køb på ældre konventionelle maskiner, som eksempelvis denne motorsav fra Stihl
Mange går i disse år over til batteridrevne maskiner. Derfor kan du gøre et godt køb på ældre konventionelle maskiner, som eksempelvis denne motorsav fra Stihl

Spørg sælgeren, hvor gamle batterierne er, og hvordan de har været opbevaret. Har batterierne ligget på et varmt loft, med store temperaturudsving, kan det for eksempel påvirke batteriets levetid. Vurder desuden ud fra maskinens alder. Hvis maskinen og batteriet har været brugt flittigt i flere sæsoner, kan batteriet måske være træt.

Inden du slår til, skal du undersøge, hvad nye batterier til maskinen koster. Der skal være et rimeligt forhold mellem prisen på maskinen, og hvad prisen er på nye batterier.

Hvis der medfølger en hurtiglader i købet, er det et stort plus. En sådan lader vil kunne fylde strøm på batteriet væsentligt hurtigere sammenlignet med en standardlader.

Kilde: STIHL

Brugte, kraftige haveredskaber med 36V batteri:

 1. Makita græstrimmer 2x18/36V blå

  Makita græstrimmer 2x18/36V blå

  Makita græstrimmer 2x18/36V blå, Denne græstrimmer fra Makita er glimrende til mellemstore trimmeopgaver og til trimning af grøfter, græs og andre robuste områder. Det dobbelte batterisystem giver di

  3.567,00 kr.28-02-2023
 2. Hækklipper, Black Decker, En fin maskine som kører som den skal 
Med bateri 36v og oplader.

  Hækklipper, Black Decker, En fin maskine som kører som den skal Med bateri 36v og oplader.

  500,00 kr.25-03-2023
 3. Græstrimmer

  Græstrimmer

  Græstrimmer, Husqvarna, 2-i-1 delbar græstrimmer med drejebart hoved så den både kan bruges som græstrimmer men også som kantskærer. Husqvarna 110iL er den ideelle batteridrevne græstrimmer til mind

  2.099,00 kr.30-11-2022
 4. Græstrimmer

  Græstrimmer

  Græstrimmer, Husqvarna, Husqvarna 215iL er en batteri-græstrimmer i premium kvalitet. Idéel til hurtig og nem trimning af plænekanter og højt græs i større haver. Den kraftfulde, børsteløse motor er

  2.599,00 kr.30-11-2022
 5. Hækkeklipper

  Hækkeklipper

  Hækklipper, Husqvarna, Husqvarna 215iHD45 Hækklipper. Super god allround hækkeklipper til den krævende bruger. Det er en handy og kompakt maskine med en meget lav vægt på kun 2,6 kg. Hækkeklipperen

  2.699,00 kr.30-11-2022
 6. Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og la, Husqvarna, Leveres uden batteri og lader Professionel kvalitet Denne batteridrevne Husqvarna 325iR trimmer er ideel til at klippe groft græs og let

  2.929,00 kr.14-03-2023

Maskiner med 36V batterier er at foretrække, når der virkelig skal tages fat i haven. Her finder du et udvalg af kraftige 36V maskiner.

Hvis du ikke orker havearbejde, eller bare har brug for et afbræk fra havemaskinerne, hvad så med en sejltur? Vi har fundet 10 både, som du kan købe på DBA til under 20.000 kroner.

Når du kommer hjem, så kan du igen overveje, om du absolut er nødt til at købe en havetraktor. I så fald har vi en guide med gode råd til køb af en brugt havetraktor.

Relaterede artikler