8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper
UdelivMotor

8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

1.112. Så mange autocampere er lige nu til salg på DBA. Hvis du vil eje én af dem, så læs med her og få ekspertens råd og vejledning til de 8 ting, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt autocamper.

I mange år har autocampere stort set kun været tilgængelige for den ældre generation, som har penge på lommen og mere fritid. Men nu er vognen vendt. I overført betydning. Afgifterne er nemlig blevet sat ned, og nu er det slet ikke så uopnåeligt at købe et rullende hus.

På DBA er der lige nu over 1.000 autocampere til salg. Hvis du vil eje én af dem, kan du læse med her og få vores råd til, hvad du især skal være opmærksom på, når du køber en brugt en af slagsen.

Rådene er lavet i samarbejde med autocamperspecialisten Torben Jensen. Han har 35 års erfaring. Han ejer Vendelbo Vans, hvor han udelukkende sælger autocampere, og så er han bestyrelsesmedlem i Campingbranchen. Vil du læse mere om autocampere, har DBA Guide tidligere bragt nogle artikler, der burde være interessante for dig:

- Liste: Her er alle fordelene ved at eje en autocamper
- Video: Unikt på DBA: Guld, kæmpe og retro - autocamperen fra 'Klovn'
- Autocamperens Rolls Royce er til salg på DBA
- Charmerende og billig autocamper til salg
- Her er 5 gode råd til dig, der skal sælge din autocamper
- 4 billige autocampere på DBA til sommerens udflugter
- Liste: Her er de dyreste autocampere på DBA
- Køb dig til ultimativ frihed med DBA's dyreste autocamper
- Video: Unikt på DBA: T1’er fra 1970 i tip top stand

Autocampere til salg på DBA:

 1. 2024 - Hymer Free S600  -- 1.153.480 kr

  2024 - Hymer Free S600 -- 1.153.480 kr

  Hymer Free S600, 2024, kg egenvægt 2832, kg totalvægt 3500, Hymer Free S600 - Virkelig lækker vogn fra hymer, der kan pryde sig med at være opbygget på Mercedes-Benz chassis, samt at være en vogn unde

  1.153.480,00 kr.29-01-2024
 2. 2023 - Eura Mobil  -- 1.020.730 kr

  2023 - Eura Mobil -- 1.020.730 kr

  Eura Mobil V635 EB, 2023, kg egenvægt 2946, kg totalvægt 3500, EuraMobil kampagne spar kr. 50.000,- (er fratrukket) - gældende t.o.m. d. 30.06.2024. Tyske Eura Mobil som Van-model, i en V635 EB - det

  1.020.730,00 kr.29-01-2024
 3. 2023 - Bürstner LIMITED T690 G  -- 1.063.790 kr

  2023 - Bürstner LIMITED T690 G -- 1.063.790 kr

  Bürstner LIMITED T690 G, 2023, kg egenvægt 3088, kg totalvægt 3500, Bürstner kampagne spar kr. 60.000,- (Er fratrukket). Gældende t.o.m. 30.06.2024. Grundpris kr. 992.000,- + Ekstraudstyr kr. 131.790

  1.063.790,00 kr.01-12-2023
 4. Pössl Summit 640 Prime

  Pössl Summit 640 Prime

  Pössl, 2024, kg totalvægt 3500, sengepladser 3, Fabriks Ny med følgene udstyr ( farve Artense grau Metalik / polster Mindoro Pössl All In Pakke ( Mega ) / Klima / Eletrisk håndbremse / Læderrat / Bor

  925.900,00 kr.27-02-2024
 5. Pössl Summit 640 Prime

  Pössl Summit 640 Prime

  Pössl, 2024, kg totalvægt 3500, sengepladser 2, Fabriks Ny med følgene udstyr ( farve Brun Metalik / polster Samba Pössl All In Pakke / Digital cockpit / Eletrisk håndbremse / Led Lys / Læderrat / E

  971.810,00 kr.27-02-2024
 6. Flot Autocamper med 5 selepladser og sænkeseng

  Flot Autocamper med 5 selepladser og sænkeseng

  Carado T448, 2021, km 52500, kg egenvægt 3084, kg totalvægt 3500, sengepladser 5, Flot og velholdt autocamper fra tyske Carado med 5 selepladser og sengepladser. Rigtig rummelig vogn med god indretnin

  670.000,00 kr.24-06-2024

Lige nu er der1.112 autocampere til salg på DBA. 300 af dem sælges af private, imens de resterende er sat til salg af forhandlere.

1. Den her type, skal du ikke være bange for at købe

Hvis du drømmer om, at blive en del af trenden og dermed eje et hus på fire hjul, så er det bare med at springe ud i det.

Og ifølge Torben Jensen, skal du ikke være bange for at købe en model, som har nogle år på bagen.

- Man skal ikke være bange for at købe en ældre autocamper. Det giver mulighed for at prøve ideen af, uden at man har investeret for mange penge i det, siger han.

En væsentlig årsag til, at du ikke skal tøve med at købe en autocamper, der har nogle år på bagen, er, at vognen mere skal ses som et hus end en bil. Brugte biler er nemlig mere prisfølsomme, end autocampere er. 

LÆS OGSÅ: Kendissernes ikoniske campingvogn kan nu blive din

Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt
Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt

2. Den her information om autocamperen kan ”tricke” dig til at tro noget andet

Når det kommer til at købe en bil, kan det være afgørende, hvor mange kilometer bilen har kørt.

Sådan er det dog ikke med en autocamper, på trods af det, at det også er en slags bil – bare med hus på. En autocamper kan nemlig sagtens være i dårlig stand, selvom den ikke har kørt så meget.

- Kilometertælleren er ikke et udtryk for autocamperens stand. Hvis en autocamper har kørt 150.000 kilometer, kan den sagtens være i bedre stand, end hvis den kun har kørt 50.000 kilometer, siger Torben Jensen.

Han forklarer, at hvis autocamperen ikke har kørt særlig mange kilometer, kan det være et tegn på, at selve huset, altså autocamperens inventar, er blevet brugt mere, og at køleskabet og ovnen eksempelvis har været mere belastet, end kilometertælleren giver udtryk for.

- Få kilometer kan i nogle tilfælde betyde, at autocamperen er slidt indvendig, siger Torben Jensen.

3. Autocamperens materiale afslører dens pris – her er det materiale, de dyreste autocampere bygges i

Ligesom et hus kan være bygget af alt fra mursten til træ, produceres autocampere også i forskellige materialer.

De fleste, ældre modeller er bygget i aluminium for at holde vægten nede.

- Det er et fint materiale, men det er blødere, og derfor kan der nemmere opstå buler og ridser. Det er vigtigt, man sender autocamperen til et ordentligt eftersyn, så buler, ridser, fejl og mangler opdages, siger Torben Jensen.

De nye autocampere er oftest lavet i glasfibre. Oftest er de også dyre end dem, der er lavet af aluminium, så valget kan også falde på, hvad du vil investere i.

De autocampere, der er lavet af glasfiber, er mere robuste overfor buler og ridser, og hvis man er uheldig at få en bule, er det ikke så synligt som i aluminium
siger Torben Jensen.
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd

4. Her er en af de typiske ”fejl” på autocamperen, når den ikke har været til syn længe

Hvis du køber en brugt autocamper, skal du tjekke op på, at den har fået alle de servicesyn, der kræves.

- Det er vigtigt, autocamperen kommer til et ordentligt eftersyn, så det bliver opdaget, hvis der eksempelvis er begyndende tæring, som gør, at man skal have den behandlet. Der kan blandt andet være tæring omkring vinduerne, som gør dem utætte, siger Torben Jensen.

Autocamperen følger samme betingelser som personbiler og skal derfor til periodesyn hvert andet år. Det koster et par 1.000 kroner per gang. Prisen stiger naturligvis, hvis der skal laves noget på autocamperen.

- Det er vigtigt, at servicesynene overholdes. Autocamperen har brug for et tjek på samme måde som bilen og ens tænder, og hvis det ikke overholdes, kan det gå hen og blive rigtig dyrt. Det ved alle jo godt i sidste ende, siger Torben Jensen.

Hvis autocamperen er tæt på, at skulle til syn igen, når du køber den, kan du bede ejeren om at få lavet servicesynet, inden du køber autocamperen, så du ved, at alt er i orden.

5. Det her er det allervigtigste

Det allervigtigste, når du skal købe en brugt autocamper, er, at være opmærksom på, om autocamperen har fået foretaget en brugtvognsattest. Det svarer til en tilstandsrapport på et hus.

- Det er som at køre uden styrthjelm, hvis man ikke får tjekket op på, hvilke fejl og mangler vognen har, inden man køber den. Det kan gå hen og blive rigtig dyrt ellers, siger Torben Jensen.

Det er ofte personen, der sælger vognen, der betaler for brugtvognsattesten, og hvis ikke sælgeren indvilliger i at lave en brugtvognsattest, bør din alarmklokke ringe.

- Så er der formegentlig noget, sælgeren vil skjule. Man kan overveje at droppe autocamperen helt eller selv betale for brugtvognsattesten, men man skal ikke købe autocamperen, uden testen er blevet lavet, siger Torben Jensen.

Testen koster cirka 4.500 kroner og siger både noget om bilen og husets tilstand på vognen.

Du kan få lavet en brugtvognsattest hos Dansk Camping Union. De har tre testcentre i Jylland og et på Sjælland.

LÆS OGSÅ: Charmerende og billig autocamper til salg

Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden
Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden

6. Du behøver ikke være et mærkedyr

Skal du vælge en Hobby, en Adria eller en Dethleffs? Det er i princippet fuldstændig ligegyldigt, lyder det fra Torben Jensen.

Der er flere mærker, der er mere kendte end andre, og vi kan ofte få lyst til at gå efter dem, som vi har hørt om før eller kender i forvejen. De fleste campingvognsmærker laver også autocampere i dag, og det kan virke mest oplagt at vælge dem, men det behøver du altså ikke.

- Ved nogle af mærkerne betaler man måske lidt for navnet, fordi de er kendte, men man skal tænke på, at nogen mærker måske er hoppet direkte ud i at lave autocampere, og dem behøver man ikke fravælge. Det er godt at opleve nogle forskellige, siger Torben Jensen.

De fleste autocamperes undervogn er en fiat, og køleskabene kommer typisk fra tre forskellige producenter, mens toiletterne kommer fra to forskellige producenter. Derfor minder mange af autocampernes skelet om hinanden.

Der er ingen dårlige mærker på markedet. Tidligere var der nogen af dårlig kvalitet, men det er der ikke i dag, så det er bedre at være åben overfor de muligheder, der er, i stedet for at gå efter et bestemt mærke
siger Torben Jensen.

Find en autocamper af mærket ’Hobby’ på DBA:

 1. 2024 - Hobby Excellent Edition 540 WLU  2024 model med Enkeltsenge og Endeba...

  2024 - Hobby Excellent Edition 540 WLU 2024 model med Enkeltsenge og Endeba...

  Hobby Excellent Edition 540 WLU, 2024, kg egenvægt 1379, kg totalvægt 1600, sengepladser 4, enkeltseng, 2024 model med Enkeltsenge og Endebadeværelse. Kan opvejes til 2.000 kg. Installationer og tilb

  284.945,00 kr.02-11-2023
 2. Danmarks billigste køjevogn m. velholdt fortelt

  Danmarks billigste køjevogn m. velholdt fortelt

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF, 2019, 1340 kg egenvægt, 1750 kg totalvægt, 7 sengepladser, Isabella Commodore seed 3 meter med glasfiberstæng fortelt, dobbeltseng, køjeseng, Meget velholdt 3-køjers vog

  175.000,00 kr.24-06-2024
 3. Hobby UL 540 2018

  Hobby UL 540 2018

  Hobby UL 540, 2018, 1550 kg egenvægt, 1800 kg totalvægt, 4 sengepladser, Weecamp lufttelt fortelt, enkeltseng, Dejlig vogn med enkeltsenge der med udtræk kan lave stil en stor dobbeltseng, TV, Satelli

  175.000,00 kr.24-06-2024
 4. 2023 - Hobby Excellent Edition 545 KMF  Lækker 2 køjesvogn som kan opvejes t...

  2023 - Hobby Excellent Edition 545 KMF Lækker 2 køjesvogn som kan opvejes t...

  Hobby Excellent Edition 545 KMF, 2023, kg egenvægt 1435, kg totalvægt 1700, sengepladser 6, dobbeltseng, køjeseng, Lækker 2 køjesvogn som kan opvejes til 2.000 kg. Installationer og tilbehør: Denne

  278.891,00 kr.08-05-2023
 5. 2023 - Hobby De Luxe 540 UL  ENKELTSENGE ELLER DOBBELT SENG - VÆLG SELV HER ...

  2023 - Hobby De Luxe 540 UL ENKELTSENGE ELLER DOBBELT SENG - VÆLG SELV HER ...

  Hobby De Luxe 540 UL, 2023, kg egenvægt, kg totalvægt 1750, sengepladser 4, enkeltseng, ENKELTSENGE ELLER DOBBELT SENG - VÆLG SELV HER ER LAMELUDTRÆK OG EKSTRA MADRAS Installationer og tilbehør: Den

  222.900,00 kr.18-12-2022
 6. Hobby 400 , 1987, 900 kg egenvægt, 900 kg totalvægt, 4 sengepladser, dobbeltseng, Rigtig fin og velh

  Hobby 400 , 1987, 900 kg egenvægt, 900 kg totalvægt, 4 sengepladser, dobbeltseng, Rigtig fin og velholdt vogn Hobby 400 DE LUXE, fra 1987. Men når den ikke bliver brugt ville jeg sælger den. Vognens

  12.000,00 kr.24-06-2024

Netop nu er der 73 autocampere af mærket Hobby til salg.

7. Det her kan afsløre autocamperens stand

En autocamper er på én og samme tid både et hus og en bil, og ifølge Torben Jensen er det vigtigt, at du husker det, når du skal besé en brugt autocamper.

Du skal altså ikke blot tjekke, hvordan bilen har det, men også tjekke, hvordan bilen har det indvendigt. Alt det indvendige er også en del af købet, og det kan være lige så vigtigt, som selve bilens mekanik. Husets stand kan dog være en god indikator på, hvordan resten af autocamperens stand er.

- Man skal huske at bruge sine øjne, når man ser på en brugt autocamper. Hvis selve huset ser slidt og misvedligeholdt ud, så er selve bilen det sikkert også. Det hænger oftest sammen, siger Torben Jensen.

Èn af de ting, du kan holde øje med, er, om husets døre, skabe og møbler ser pæne ud, eller om der er fyldt med skrammer.

8. Vigtig pointe, hvis du har allergi

Den store frihed, der hører med til at have en autocamper, gør også, at flere ejere tager deres husdyr med sig på tur.

Hvis du lider af allergi, er det derfor vigtigt, at du spørger ejeren indtil, om der har været dyr med i autocamperen.

Hvis du mere er til livet på en campingplads i en campingvogn, kan du læse med her og få 7 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du køber en brugt campingvogn.

Hvis du vil have flere campingråd inden for genbrug, så læs vores guide til, hvordan du gør campingliv til luksusliv for billige penge.

Du kan også droppe at købe en autocamper og i stedet køre ud i det blå til sommer i en nostalgisk bil, der har plads til det hele: Nemlig denne grå transporter. Hør og se mere om den i filmen herunder og læs dig klogere på den i artiklen.

Relaterede artikler