8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper
UdelivMotor

8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

1.112. Så mange autocampere er lige nu til salg på DBA. Hvis du vil eje én af dem, så læs med her og få ekspertens råd og vejledning til de 8 ting, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt autocamper.

I mange år har autocampere stort set kun været tilgængelige for den ældre generation, som har penge på lommen og mere fritid. Men nu er vognen vendt. I overført betydning. Afgifterne er nemlig blevet sat ned, og nu er det slet ikke så uopnåeligt at købe et rullende hus.

På DBA er der lige nu over 1.000 autocampere til salg. Hvis du vil eje én af dem, kan du læse med her og få vores råd til, hvad du især skal være opmærksom på, når du køber en brugt en af slagsen.

Rådene er lavet i samarbejde med autocamperspecialisten Torben Jensen. Han har 35 års erfaring. Han ejer Vendelbo Vans, hvor han udelukkende sælger autocampere, og så er han bestyrelsesmedlem i Campingbranchen. Vil du læse mere om autocampere, har DBA Guide tidligere bragt nogle artikler, der burde være interessante for dig:

- Liste: Her er alle fordelene ved at eje en autocamper
- Video: Unikt på DBA: Guld, kæmpe og retro - autocamperen fra 'Klovn'
- Autocamperens Rolls Royce er til salg på DBA
- Charmerende og billig autocamper til salg
- Her er 5 gode råd til dig, der skal sælge din autocamper
- 4 billige autocampere på DBA til sommerens udflugter
- Liste: Her er de dyreste autocampere på DBA
- Køb dig til ultimativ frihed med DBA's dyreste autocamper
- Video: Unikt på DBA: T1’er fra 1970 i tip top stand

Autocampere til salg på DBA:

 1. Carado Europa V 337

  Carado Europa V 337

  Carado Europa V 337, 2021, km 38607, BEMÆRK VENLIGST AT VORES UDSTILLING ER PÅ EN ANDEN ADRESSE END VORES KONTOR-ADRESSE. FÅ MERE INFORMATION PÅ VORES HJEMMESIDE. Udlejningskøretøj - Dette køretøj er

  689.990,00 kr.28-02-2023
 2. Carado I 338

  Carado I 338

  Carado I 338, 2021, km 25000, Kategori Integreret Herkomst Tysk fremstillet Effekt 117 kW (159 Hk) Brændstof Diesel Transmission Automatgear Første registrering 04/2021 Kilometerstand 25.000 Sk

  850.000,00 kr.28-02-2023
 3. HYMER B-Klasse MC I 680

  HYMER B-Klasse MC I 680

  Hymer B-Klasse MC I 680, 2022, BEMÆRK VENLIGST AT VORES UDSTILLING ER PÅ EN ANDEN ADRESSE END VORES KONTOR-ADRESSE. FÅ MERE INFORMATION PÅ VORES HJEMMESIDE. Udlejningskøretøj - Dette køretøj er i øje

  1.699.990,00 kr.28-02-2023
 4. Challenger C256, 2022, km 5000, 2900 kg egenvægt, 3500 kg totalvægt, 7 sengepladser, Som ny, Challen

  Challenger C256, 2022, km 5000, 2900 kg egenvægt, 3500 kg totalvægt, 7 sengepladser, Som ny, Challenger med 7 selepladser og 7 sengepladser. Kan køres med almindeligt B-kørekort. 160 heste Fiat Ducat

  633.000,00 kr.26-03-2023
 5. 2019 - Adria Coral Plus S 670 SL  -- 829.800 kr

  2019 - Adria Coral Plus S 670 SL -- 829.800 kr

  Adria Coral Plus S 670 SL, 2019, km 39000, kg egenvægt 3041, kg totalvægt 3500, Her har vi en Coral Plus S670 SL, hvilket vil sige en delintegreret Adria autocamper. Vognen er klassisk indrettet med h

  829.800,00 kr.30-09-2022
 6. Fiat Ducato, 1995, km 249.774

  Fiat Ducato, 1995, km 249.774

  Fiat Ducato, 1995, km 249774, 2400 kg egenvægt, 3000 kg totalvægt, 4 sengepladser, God autocamper sælges. Vores dejlige Rimor Kontiki skal på flere eventyr, skal det være med dig? 6 seler, 4 sengeplad

  120.000,00 kr.26-03-2023

Lige nu er der1.112 autocampere til salg på DBA. 300 af dem sælges af private, imens de resterende er sat til salg af forhandlere.

1. Den her type, skal du ikke være bange for at købe

Hvis du drømmer om, at blive en del af trenden og dermed eje et hus på fire hjul, så er det bare med at springe ud i det.

Og ifølge Torben Jensen, skal du ikke være bange for at købe en model, som har nogle år på bagen.

- Man skal ikke være bange for at købe en ældre autocamper. Det giver mulighed for at prøve ideen af, uden at man har investeret for mange penge i det, siger han.

En væsentlig årsag til, at du ikke skal tøve med at købe en autocamper, der har nogle år på bagen, er, at vognen mere skal ses som et hus end en bil. Brugte biler er nemlig mere prisfølsomme, end autocampere er. 

LÆS OGSÅ: Kendissernes ikoniske campingvogn kan nu blive din

Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt
Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt

2. Den her information om autocamperen kan ”tricke” dig til at tro noget andet

Når det kommer til at købe en bil, kan det være afgørende, hvor mange kilometer bilen har kørt.

Sådan er det dog ikke med en autocamper, på trods af det, at det også er en slags bil – bare med hus på. En autocamper kan nemlig sagtens være i dårlig stand, selvom den ikke har kørt så meget.

- Kilometertælleren er ikke et udtryk for autocamperens stand. Hvis en autocamper har kørt 150.000 kilometer, kan den sagtens være i bedre stand, end hvis den kun har kørt 50.000 kilometer, siger Torben Jensen.

Han forklarer, at hvis autocamperen ikke har kørt særlig mange kilometer, kan det være et tegn på, at selve huset, altså autocamperens inventar, er blevet brugt mere, og at køleskabet og ovnen eksempelvis har været mere belastet, end kilometertælleren giver udtryk for.

- Få kilometer kan i nogle tilfælde betyde, at autocamperen er slidt indvendig, siger Torben Jensen.

3. Autocamperens materiale afslører dens pris – her er det materiale, de dyreste autocampere bygges i

Ligesom et hus kan være bygget af alt fra mursten til træ, produceres autocampere også i forskellige materialer.

De fleste, ældre modeller er bygget i aluminium for at holde vægten nede.

- Det er et fint materiale, men det er blødere, og derfor kan der nemmere opstå buler og ridser. Det er vigtigt, man sender autocamperen til et ordentligt eftersyn, så buler, ridser, fejl og mangler opdages, siger Torben Jensen.

De nye autocampere er oftest lavet i glasfibre. Oftest er de også dyre end dem, der er lavet af aluminium, så valget kan også falde på, hvad du vil investere i.

De autocampere, der er lavet af glasfiber, er mere robuste overfor buler og ridser, og hvis man er uheldig at få en bule, er det ikke så synligt som i aluminium
siger Torben Jensen.
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd

4. Her er en af de typiske ”fejl” på autocamperen, når den ikke har været til syn længe

Hvis du køber en brugt autocamper, skal du tjekke op på, at den har fået alle de servicesyn, der kræves.

- Det er vigtigt, autocamperen kommer til et ordentligt eftersyn, så det bliver opdaget, hvis der eksempelvis er begyndende tæring, som gør, at man skal have den behandlet. Der kan blandt andet være tæring omkring vinduerne, som gør dem utætte, siger Torben Jensen.

Autocamperen følger samme betingelser som personbiler og skal derfor til periodesyn hvert andet år. Det koster et par 1.000 kroner per gang. Prisen stiger naturligvis, hvis der skal laves noget på autocamperen.

- Det er vigtigt, at servicesynene overholdes. Autocamperen har brug for et tjek på samme måde som bilen og ens tænder, og hvis det ikke overholdes, kan det gå hen og blive rigtig dyrt. Det ved alle jo godt i sidste ende, siger Torben Jensen.

Hvis autocamperen er tæt på, at skulle til syn igen, når du køber den, kan du bede ejeren om at få lavet servicesynet, inden du køber autocamperen, så du ved, at alt er i orden.

5. Det her er det allervigtigste

Det allervigtigste, når du skal købe en brugt autocamper, er, at være opmærksom på, om autocamperen har fået foretaget en brugtvognsattest. Det svarer til en tilstandsrapport på et hus.

- Det er som at køre uden styrthjelm, hvis man ikke får tjekket op på, hvilke fejl og mangler vognen har, inden man køber den. Det kan gå hen og blive rigtig dyrt ellers, siger Torben Jensen.

Det er ofte personen, der sælger vognen, der betaler for brugtvognsattesten, og hvis ikke sælgeren indvilliger i at lave en brugtvognsattest, bør din alarmklokke ringe.

- Så er der formegentlig noget, sælgeren vil skjule. Man kan overveje at droppe autocamperen helt eller selv betale for brugtvognsattesten, men man skal ikke købe autocamperen, uden testen er blevet lavet, siger Torben Jensen.

Testen koster cirka 4.500 kroner og siger både noget om bilen og husets tilstand på vognen.

Du kan få lavet en brugtvognsattest hos Dansk Camping Union. De har tre testcentre i Jylland og et på Sjælland.

LÆS OGSÅ: Charmerende og billig autocamper til salg

Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden
Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden

6. Du behøver ikke være et mærkedyr

Skal du vælge en Hobby, en Adria eller en Dethleffs? Det er i princippet fuldstændig ligegyldigt, lyder det fra Torben Jensen.

Der er flere mærker, der er mere kendte end andre, og vi kan ofte få lyst til at gå efter dem, som vi har hørt om før eller kender i forvejen. De fleste campingvognsmærker laver også autocampere i dag, og det kan virke mest oplagt at vælge dem, men det behøver du altså ikke.

- Ved nogle af mærkerne betaler man måske lidt for navnet, fordi de er kendte, men man skal tænke på, at nogen mærker måske er hoppet direkte ud i at lave autocampere, og dem behøver man ikke fravælge. Det er godt at opleve nogle forskellige, siger Torben Jensen.

De fleste autocamperes undervogn er en fiat, og køleskabene kommer typisk fra tre forskellige producenter, mens toiletterne kommer fra to forskellige producenter. Derfor minder mange af autocampernes skelet om hinanden.

Der er ingen dårlige mærker på markedet. Tidligere var der nogen af dårlig kvalitet, men det er der ikke i dag, så det er bedre at være åben overfor de muligheder, der er, i stedet for at gå efter et bestemt mærke
siger Torben Jensen.

Find en autocamper af mærket ’Hobby’ på DBA:

 1. Hobby Hobby 560, 2005, 1300 kg egenvægt, 1600 kg totalvægt, 6 sengepladser, Isabella fortelt, dobbel

  Hobby Hobby 560, 2005, 1300 kg egenvægt, 1600 kg totalvægt, 6 sengepladser, Isabella fortelt, dobbeltseng, køjeseng, Hobby de luxe easy 560 kmfe 2005 med køjeseng

  78.000,00 kr.26-03-2023
 2. 2022 - Hobby Beachy 420  LETVÆGTS SERIE FRA HOBBY -- 136.093 kr

  2022 - Hobby Beachy 420 LETVÆGTS SERIE FRA HOBBY -- 136.093 kr

  Hobby Beachy 420, 2022, kg egenvægt 786, kg totalvægt 1200, sengepladser 3, LETVÆGTS SERIE FRA HOBBY Installationer og tilbehør: Den midterste model fra den lette serie. Udstyret med sorte alufælge

  136.093,00 kr.09-03-2022
 3. Hobby 560LU Prestige, 2018, 1499 kg egenvægt, 1750 kg totalvægt, Isabella Commodore Insignia fortelt

  Hobby 560LU Prestige, 2018, 1499 kg egenvægt, 1750 kg totalvægt, Isabella Commodore Insignia fortelt

  170.000,00 kr.26-03-2023
 4. 2018 - Hobby Excellent 540 UL -- 209.900 kr

  2018 - Hobby Excellent 540 UL -- 209.900 kr

  Hobby Excellent 540 UL, 2018, kg egenvægt 1262, kg totalvægt 1500, enkeltseng Enkeltsenge, Pæn Hobby med 2 enkeltsenge i for og stor rundsiddegruppe i bag vognen har masser af udstyr som - 2 telte, ga

  209.900,00 kr.24-02-2023
 5. Hobby 540 KMFE, DE LUXE, 2016, 1286 kg egenvægt, 1750 kg totalvægt, 5 sengepladser, Isbella fortelt

  Hobby 540 KMFE, DE LUXE, 2016, 1286 kg egenvægt, 1750 kg totalvægt, 5 sengepladser, Isbella fortelt + luft fortelt, dobbeltseng, køjeseng, Gasovn m/blæser central varme, varmt vand, El. Gulvvarme, og

  152.000,00 kr.26-03-2023
 6. Hobby Exellent easy 460, 2004, 1025 kg egenvægt, 1300 kg totalvægt, 4 sengepladser, Isabella fortelt

  Hobby Exellent easy 460, 2004, 1025 kg egenvægt, 1300 kg totalvægt, 4 sengepladser, Isabella fortelt, dobbeltseng, Rigtig pæn og god vogn. Udover fortelt har den nem markise med sider. Desuden medfølg

  59.900,00 kr.26-03-2023

Netop nu er der 73 autocampere af mærket Hobby til salg.

7. Det her kan afsløre autocamperens stand

En autocamper er på én og samme tid både et hus og en bil, og ifølge Torben Jensen er det vigtigt, at du husker det, når du skal besé en brugt autocamper.

Du skal altså ikke blot tjekke, hvordan bilen har det, men også tjekke, hvordan bilen har det indvendigt. Alt det indvendige er også en del af købet, og det kan være lige så vigtigt, som selve bilens mekanik. Husets stand kan dog være en god indikator på, hvordan resten af autocamperens stand er.

- Man skal huske at bruge sine øjne, når man ser på en brugt autocamper. Hvis selve huset ser slidt og misvedligeholdt ud, så er selve bilen det sikkert også. Det hænger oftest sammen, siger Torben Jensen.

Èn af de ting, du kan holde øje med, er, om husets døre, skabe og møbler ser pæne ud, eller om der er fyldt med skrammer.

8. Vigtig pointe, hvis du har allergi

Den store frihed, der hører med til at have en autocamper, gør også, at flere ejere tager deres husdyr med sig på tur.

Hvis du lider af allergi, er det derfor vigtigt, at du spørger ejeren indtil, om der har været dyr med i autocamperen.

Hvis du mere er til livet på en campingplads i en campingvogn, kan du læse med her og få 7 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du køber en brugt campingvogn.

Hvis du vil have flere campingråd inden for genbrug, så læs vores guide til, hvordan du gør campingliv til luksusliv for billige penge.

Du kan også droppe at købe en autocamper og i stedet køre ud i det blå til sommer i en nostalgisk bil, der har plads til det hele: Nemlig denne grå transporter. Hør og se mere om den i filmen herunder og læs dig klogere på den i artiklen.

Relaterede artikler