8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper
UdelivMotor

8 råd til dig, der vil købe en brugt autocamper

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

1.112. Så mange autocampere er lige nu til salg på DBA. Hvis du vil eje én af dem, så læs med her og få ekspertens råd og vejledning til de 8 ting, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt autocamper.

I mange år har autocampere stort set kun været tilgængelige for den ældre generation, som har penge på lommen og mere fritid. Men nu er vognen vendt. I overført betydning. Afgifterne er nemlig blevet sat ned, og nu er det slet ikke så uopnåeligt at købe et rullende hus.

På DBA er der lige nu over 1.000 autocampere til salg. Hvis du vil eje én af dem, kan du læse med her og få vores råd til, hvad du især skal være opmærksom på, når du køber en brugt en af slagsen.

Rådene er lavet i samarbejde med autocamperspecialisten Torben Jensen. Han har 35 års erfaring. Han ejer Vendelbo Vans, hvor han udelukkende sælger autocampere, og så er han bestyrelsesmedlem i Campingbranchen. Vil du læse mere om autocampere, har DBA Guide tidligere bragt nogle artikler, der burde være interessante for dig:

- Liste: Her er alle fordelene ved at eje en autocamper
- Video: Unikt på DBA: Guld, kæmpe og retro - autocamperen fra 'Klovn'
- Autocamperens Rolls Royce er til salg på DBA
- Charmerende og billig autocamper til salg
- Her er 5 gode råd til dig, der skal sælge din autocamper
- 4 billige autocampere på DBA til sommerens udflugter
- Liste: Her er de dyreste autocampere på DBA
- Køb dig til ultimativ frihed med DBA's dyreste autocamper
- Video: Unikt på DBA: T1’er fra 1970 i tip top stand

Autocampere til salg på DBA:

 1. Ilusion 590 FF - 20.113

  Ilusion 590 FF - 20.113

  Ilusion delintegreret, 2023, kg totalvægt 3500, sengepladser 2, Går i produktion inden for 2 måneder! Unik delintegreret autocamper på markedet fra det spanske mærke Ilusion. Ilusion 590 FF H byder på

  993.900,00 kr.08-02-2023
 2. 2021 - Benimar Tessoro T487  Super lækker Camper med masser opbevaringsplads...

  2021 - Benimar Tessoro T487 Super lækker Camper med masser opbevaringsplads...

  Benimar 2021 - Benimar Tessoro T487 Super lækker Camper , 2021, kg egenvægt, kg totalvægt 3500, sengepladser 4, 2021 - Benimar Tessoro T487 Super lækker Camper med masser opbevaringsplads -- 799.9

  799.995,00 kr.10-11-2022
 3. 2020 - Benimar Mileo 263  5 selepladser. solceller. -- 799.995 kr

  2020 - Benimar Mileo 263 5 selepladser. solceller. -- 799.995 kr

  Benimar 2020 - Benimar Mileo 263 5 selepladser. solcelle, 2020, kg egenvægt, kg totalvægt 3500, 2020 - Benimar Mileo 263 5 selepladser. solceller. -- 799.995 kr

  799.995,00 kr.08-03-2023
 4. 2021 - Øvrige Lotus Belle Air Bud  Lækkert oppusteligt telt fra Engelske Lot...

  2021 - Øvrige Lotus Belle Air Bud Lækkert oppusteligt telt fra Engelske Lot...

  Øvrige Lotus Belle Air Bud, 2021, kg egenvægt, kg totalvægt, Lækkert oppusteligt telt fra Engelske Lotus Belle på hele 7 Kvm med plads til 3 personer incl. bagage Lotus Belle Air Bud er deres mindst

  10.000,00 kr.15-08-2022
 5. 2023 - Knaus BoxStar 540 Road  TOPUDSTYRET KOMPAKT VAN -- 834.030 kr

  2023 - Knaus BoxStar 540 Road TOPUDSTYRET KOMPAKT VAN -- 834.030 kr

  Knaus BoxStar 540 Road, 2023, kg egenvægt 2650, kg totalvægt 3500, TOPUDSTYRET KOMPAKT VAN Boxstar 540 er den mest kompakte model, som gør den nem at komme rundt i de små gader med. Den kommer helt t

  834.030,00 kr.17-04-2022
 6. 2023 - Knaus Van TI 650 MEG "Vansation"  Den smidige udstyrsmodel -- 914.910 kr

  2023 - Knaus Van TI 650 MEG "Vansation" Den smidige udstyrsmodel -- 914.910 kr

  Knaus Van TI 650 MEG "Vansation", 2023, kg egenvægt, kg totalvægt 3500, Den smidige udstyrsmodel Med Knaus Vansation får du massere af luksus i en kompakt størelse. Vansation 650 MEG er indrettet med

  914.910,00 kr.17-04-2022

Lige nu er der1.112 autocampere til salg på DBA. 300 af dem sælges af private, imens de resterende er sat til salg af forhandlere.

1. Den her type, skal du ikke være bange for at købe

Hvis du drømmer om, at blive en del af trenden og dermed eje et hus på fire hjul, så er det bare med at springe ud i det.

Og ifølge Torben Jensen, skal du ikke være bange for at købe en model, som har nogle år på bagen.

- Man skal ikke være bange for at købe en ældre autocamper. Det giver mulighed for at prøve ideen af, uden at man har investeret for mange penge i det, siger han.

En væsentlig årsag til, at du ikke skal tøve med at købe en autocamper, der har nogle år på bagen, er, at vognen mere skal ses som et hus end en bil. Brugte biler er nemlig mere prisfølsomme, end autocampere er. 

LÆS OGSÅ: Kendissernes ikoniske campingvogn kan nu blive din

Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt
Autocamperen er et hus og en bil på én og samme tid, og derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, at alt det indvendige også fungerer optimalt

2. Den her information om autocamperen kan ”tricke” dig til at tro noget andet

Når det kommer til at købe en bil, kan det være afgørende, hvor mange kilometer bilen har kørt.

Sådan er det dog ikke med en autocamper, på trods af det, at det også er en slags bil – bare med hus på. En autocamper kan nemlig sagtens være i dårlig stand, selvom den ikke har kørt så meget.

- Kilometertælleren er ikke et udtryk for autocamperens stand. Hvis en autocamper har kørt 150.000 kilometer, kan den sagtens være i bedre stand, end hvis den kun har kørt 50.000 kilometer, siger Torben Jensen.

Han forklarer, at hvis autocamperen ikke har kørt særlig mange kilometer, kan det være et tegn på, at selve huset, altså autocamperens inventar, er blevet brugt mere, og at køleskabet og ovnen eksempelvis har været mere belastet, end kilometertælleren giver udtryk for.

- Få kilometer kan i nogle tilfælde betyde, at autocamperen er slidt indvendig, siger Torben Jensen.

3. Autocamperens materiale afslører dens pris – her er det materiale, de dyreste autocampere bygges i

Ligesom et hus kan være bygget af alt fra mursten til træ, produceres autocampere også i forskellige materialer.

De fleste, ældre modeller er bygget i aluminium for at holde vægten nede.

- Det er et fint materiale, men det er blødere, og derfor kan der nemmere opstå buler og ridser. Det er vigtigt, man sender autocamperen til et ordentligt eftersyn, så buler, ridser, fejl og mangler opdages, siger Torben Jensen.

De nye autocampere er oftest lavet i glasfibre. Oftest er de også dyre end dem, der er lavet af aluminium, så valget kan også falde på, hvad du vil investere i.

De autocampere, der er lavet af glasfiber, er mere robuste overfor buler og ridser, og hvis man er uheldig at få en bule, er det ikke så synligt som i aluminium
siger Torben Jensen.
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd
Autocamperen giver masser af frihed til at tage lige derhen, hvor du ønsker, uden du skal planlægge det på forhånd

4. Her er en af de typiske ”fejl” på autocamperen, når den ikke har været til syn længe

Hvis du køber en brugt autocamper, skal du tjekke op på, at den har fået alle de servicesyn, der kræves.

- Det er vigtigt, autocamperen kommer til et ordentligt eftersyn, så det bliver opdaget, hvis der eksempelvis er begyndende tæring, som gør, at man skal have den behandlet. Der kan blandt andet være tæring omkring vinduerne, som gør dem utætte, siger Torben Jensen.

Autocamperen følger samme betingelser som personbiler og skal derfor til periodesyn hvert andet år. Det koster et par 1.000 kroner per gang. Prisen stiger naturligvis, hvis der skal laves noget på autocamperen.

- Det er vigtigt, at servicesynene overholdes. Autocamperen har brug for et tjek på samme måde som bilen og ens tænder, og hvis det ikke overholdes, kan det gå hen og blive rigtig dyrt. Det ved alle jo godt i sidste ende, siger Torben Jensen.

Hvis autocamperen er tæt på, at skulle til syn igen, når du køber den, kan du bede ejeren om at få lavet servicesynet, inden du køber autocamperen, så du ved, at alt er i orden.

5. Det her er det allervigtigste

Det allervigtigste, når du skal købe en brugt autocamper, er, at være opmærksom på, om autocamperen har fået foretaget en brugtvognsattest. Det svarer til en tilstandsrapport på et hus.

- Det er som at køre uden styrthjelm, hvis man ikke får tjekket op på, hvilke fejl og mangler vognen har, inden man køber den. Det kan gå hen og blive rigtig dyrt ellers, siger Torben Jensen.

Det er ofte personen, der sælger vognen, der betaler for brugtvognsattesten, og hvis ikke sælgeren indvilliger i at lave en brugtvognsattest, bør din alarmklokke ringe.

- Så er der formegentlig noget, sælgeren vil skjule. Man kan overveje at droppe autocamperen helt eller selv betale for brugtvognsattesten, men man skal ikke købe autocamperen, uden testen er blevet lavet, siger Torben Jensen.

Testen koster cirka 4.500 kroner og siger både noget om bilen og husets tilstand på vognen.

Du kan få lavet en brugtvognsattest hos Dansk Camping Union. De har tre testcentre i Jylland og et på Sjælland.

LÆS OGSÅ: Charmerende og billig autocamper til salg

Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden
Med en autocamper har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden

6. Du behøver ikke være et mærkedyr

Skal du vælge en Hobby, en Adria eller en Dethleffs? Det er i princippet fuldstændig ligegyldigt, lyder det fra Torben Jensen.

Der er flere mærker, der er mere kendte end andre, og vi kan ofte få lyst til at gå efter dem, som vi har hørt om før eller kender i forvejen. De fleste campingvognsmærker laver også autocampere i dag, og det kan virke mest oplagt at vælge dem, men det behøver du altså ikke.

- Ved nogle af mærkerne betaler man måske lidt for navnet, fordi de er kendte, men man skal tænke på, at nogen mærker måske er hoppet direkte ud i at lave autocampere, og dem behøver man ikke fravælge. Det er godt at opleve nogle forskellige, siger Torben Jensen.

De fleste autocamperes undervogn er en fiat, og køleskabene kommer typisk fra tre forskellige producenter, mens toiletterne kommer fra to forskellige producenter. Derfor minder mange af autocampernes skelet om hinanden.

Der er ingen dårlige mærker på markedet. Tidligere var der nogen af dårlig kvalitet, men det er der ikke i dag, så det er bedre at være åben overfor de muligheder, der er, i stedet for at gå efter et bestemt mærke
siger Torben Jensen.

Find en autocamper af mærket ’Hobby’ på DBA:

 1. 2023 - Hobby Prestige 620 CL

  2023 - Hobby Prestige 620 CL

  Hobby CL, 2023, kg egenvægt 1647, sengepladser 4, Virkelig fin vogn med en fantastisk indretning, skønt køkken og super dejlig stor rundsiddegruppe. Extra udstyr i denne vogn : ALDE centralvarme, Vand

  335.188,00 kr.09-01-2023
 2. 2023 - Hobby Prestige 560 WLU

  2023 - Hobby Prestige 560 WLU

  Hobby WLU, 2023, kg egenvægt 1403, sengepladser 4, Super fin vogn med ende badeværelse og enkeltsenge. Extra udstyr i denne vogn : Opvejning til 2.000 kg, Alufælge, El gulv temperering, Ambiente belys

  293.881,00 kr.09-01-2023
 3. 2023 - Hobby Prestige 650 UFF  stor Dobbeltseng i midten -- 308.503 kr

  2023 - Hobby Prestige 650 UFF stor Dobbeltseng i midten -- 308.503 kr

  Hobby Prestige 650 UFF, 2023, kg egenvægt 1544, kg totalvægt 2200, sengepladser 5, dobbeltseng, stor Dobbeltseng i midten Installationer og tilbehør: Denne her vogn er med en stor dobbelseng i midte

  308.503,00 kr.07-04-2023
 4. Hobby alle, Alle typer campingvogne købes fra 5000 - 100.000- kontakt mig og lad os få en snak om de

  Hobby alle, Alle typer campingvogne købes fra 5000 - 100.000- kontakt mig og lad os få en snak om det .

  9.999.999,00 kr.11-12-2019
 5. 2023 - Hobby Excellent Edition 545 KMF  Fantastisk flot FAMILIE VOGN med køj...

  2023 - Hobby Excellent Edition 545 KMF Fantastisk flot FAMILIE VOGN med køj...

  Hobby Excellent Edition 545 KMF, 2023, kg egenvægt 1435, kg totalvægt 1800, Fantastisk flot FAMILIE VOGN med køjer og dobbeltseng. NU PÅ LAGER TIL OMGÅENDE LEVERING.Denne vogn er fra fabrikken bestilt

  259.950,00 kr.07-02-2023
 6. 2023 - Hobby Excellent Edition 495 UL  Rigtig Lækker campingvogn -- 249.216 kr

  2023 - Hobby Excellent Edition 495 UL Rigtig Lækker campingvogn -- 249.216 kr

  Hobby Excellent Edition 495 UL, 2023, kg egenvægt 1275, kg totalvægt 1800, sengepladser 4, enkeltseng, Rigtig Lækker campingvogn Installationer og tilbehør: denne vogn her er virkelig flot en rigtig

  249.216,00 kr.13-10-2022

Netop nu er der 73 autocampere af mærket Hobby til salg.

7. Det her kan afsløre autocamperens stand

En autocamper er på én og samme tid både et hus og en bil, og ifølge Torben Jensen er det vigtigt, at du husker det, når du skal besé en brugt autocamper.

Du skal altså ikke blot tjekke, hvordan bilen har det, men også tjekke, hvordan bilen har det indvendigt. Alt det indvendige er også en del af købet, og det kan være lige så vigtigt, som selve bilens mekanik. Husets stand kan dog være en god indikator på, hvordan resten af autocamperens stand er.

- Man skal huske at bruge sine øjne, når man ser på en brugt autocamper. Hvis selve huset ser slidt og misvedligeholdt ud, så er selve bilen det sikkert også. Det hænger oftest sammen, siger Torben Jensen.

Èn af de ting, du kan holde øje med, er, om husets døre, skabe og møbler ser pæne ud, eller om der er fyldt med skrammer.

8. Vigtig pointe, hvis du har allergi

Den store frihed, der hører med til at have en autocamper, gør også, at flere ejere tager deres husdyr med sig på tur.

Hvis du lider af allergi, er det derfor vigtigt, at du spørger ejeren indtil, om der har været dyr med i autocamperen.

Hvis du mere er til livet på en campingplads i en campingvogn, kan du læse med her og få 7 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du køber en brugt campingvogn.

Hvis du vil have flere campingråd inden for genbrug, så læs vores guide til, hvordan du gør campingliv til luksusliv for billige penge.

Du kan også droppe at købe en autocamper og i stedet køre ud i det blå til sommer i en nostalgisk bil, der har plads til det hele: Nemlig denne grå transporter. Hør og se mere om den i filmen herunder og læs dig klogere på den i artiklen.

Relaterede artikler