Skal du sælge dit kamera? Få ekspertens 5 bedste råd
Tech

Skal du sælge dit kamera? Få ekspertens 5 bedste råd

Christine
Christine

Overvejer du at sætte dit kamera til salg, men ved du ikke helt, hvordan du skruer en skudsikker annoncetekst sammen? Vi kommer dig til undsætning med en håndfuld ekspertråd. I samarbejde med Danni Madsen fra Kamerahuset guider vi dig her på vej mod en annoncetekst, du roligt kan indrykke på DBA.

Det er ikke altid nemt at finde formuleringer, som fungerer, når du fortæller om dit kamera. For selvom billeder siger mere end tusind ord, får du ikke solgt dit kamera uden en god annoncetekst.

Er du klar til at stille skarpt på det skrevne ord? I samarbejde med Danni Madsen fra fotobutikken Kamerahuset har vi lavet denne lille guide til dig, der skal sælge kameraet. Læs med her og få ekspertens 6 bedste tips til, hvad du med fordel kan fortælle for at hæve kameraets værdi.

Begynd dit kamerasalg med denne afsløring

Er du klar til at starte salget med en afsløring? Det første tip vores ekspert lægger på bordet, kommer med stor sandsynlighed bag på dig. For selvom det er vigtigt, at du fortæller, hvor glad du har været for kameraet, og hvorfor du sætter det til salg, er én ting altafgørende:

- Du kan lige så godt være ærlig fra begyndelsen og fortælle, om dit kamera kommer fra et rygerhjem, fortæller Danni Madsen og uddyber:

- Røg kan ødelægge sensoren, som er kameraets hjerte, og med en sløret sensor lægger der sig en hinde på billederne, som er meget svær og besværlige at fjerne igen uden ekstra rengøring. Det er ikke særligt attraktivt, fortæller han.

Der er ikke nogen udvej: Du må lægge kortene på bordet fra start. Først når spørgsmålet om røg er besvaret, er du nemlig klar til at komme videre i teksten. Men, hvordan kommer du egentlig videre herfra? 

LÆS OGSÅ: Køb af brugt kameraudstyr online

Dette spejlrefleks fra Canon er model 70D. Det kan blive dit for 4.200 og kan hentes hos Mogens i Vinderup.
Dette spejlrefleks fra Canon er model 70D. Det kan blive dit for 4.200 og kan hentes hos Mogens i Vinderup.

Det her kan du med fordel fremhæve i annonceteksten

Kameraets force er det næste, du skal sætte fokus på i din annoncetekst, og det kræver, at du dykker ned i specifikationerne:

- Skal du sælge et kamera, der er mere end 5 år gammelt, er der altså sket meget med udviklingen siden, kameraet blev lavet. Ikke, at du står med gammel teknologi, men kameraerne bliver hele tiden bedre. Derfor må du finde kameraets specifikationsark frem, så du kan fremhæve alle styrkerne, forklarer Danni Madsen.

Hvor mange megapixels har dit kamera? Kan det videofilme? Hvor meget har du brugt det? Det er spørgsmål, købere ofte sidder med, så dem må du besvare i din annoncetekst. Er det et spejlreflekskamera, er det også meget godt at have med, hvor mange billeder det har taget, da kameraerne både har en forventet levetid og et forventet antal billeder, de kan klare.

Find dit næste kamera på DBA i dag:

 1. Sony digitalt vlogging kamera ZV-1 II

  Sony digitalt vlogging kamera ZV-1 II

  Sony, Sony ZV1M2BDI.EU, Som ny - I originalindpakning, Sonys digitale vlogging kameraet ZV-1 II er den ideelle ledsager til din daglige vlogging. CMOS-kameraet på 20,1 MP er udstyret med et integreret

  6.372,00 kr.06-01-2024
 2. Leica, Q2, Perfekt, 
Jeg sælger min Leica Q2 med ekstra tilbehør
Den kommer frisk fra Leica Service

  Leica, Q2, Perfekt, Jeg sælger min Leica Q2 med ekstra tilbehør Den kommer frisk fra Leica Service Øjenskålegummiet er blevet fornyet, og alt er blevet kontrolleret. Leica-certifikat er inkluderet. a

  18.600,00 kr.29-02-2024
 3. Olympus Mju Mini, 5.0 megapixels, 3 x optisk zoom, God, Mju Mini digital (og den tilhørende taske) e

  Olympus Mju Mini, 5.0 megapixels, 3 x optisk zoom, God, Mju Mini digital (og den tilhørende taske) er efter min mening noget af det smukkeste design inden for digitale kameraer. Standen på dette er no

  155,00 kr.28-02-2024
 4. Canon, 5D Mk III, fullframe, 22,3 megapixels, God, 

Jeg sælger min gode 5D mk 3'er på grund af opgr

  Canon, 5D Mk III, fullframe, 22,3 megapixels, God, Jeg sælger min gode 5D mk 3'er på grund af opgradering. Kameraet er velfungerende med et shuttercount på blot 32.598. Der er nogle brugsspor særl

  3.200,00 kr.28-02-2024
 5. Andet, Hewlett Packard Photosmart C618 kamera, 2.11 MP megapixels, Rimelig, Hewlett Packard Photosma

  Andet, Hewlett Packard Photosmart C618 kamera, 2.11 MP megapixels, Rimelig, Hewlett Packard Photosmart C618 kamera 2.11 MP med Pentaz zoom linse og rem sælges. Alt fungerer perfekt. Kameraet er i en

  100,00 kr.28-02-2024
 6. Olympus Olympus E-520, spejlrefleks, God, Olympus E-520 digitalt spejlreflekskamera sælges. Købt i U

  Olympus Olympus E-520, spejlrefleks, God, Olympus E-520 digitalt spejlreflekskamera sælges. Købt i USA så det har amerikansk stik til opladeren til batteriet, men omformer stik kan medfølge til dansk

  900,00 kr.28-02-2024

Lige nu finder du på DBA mere end 7.000 kameraer, og lige her kan du finde dem, der koster mindre end 2.000 kroner.

Husk at få det hele med! Det her må du ikke glemme at skrive

Er det første gang, du skal sætte et kamera til salg, kan du nemt overse at få fremhævet alle detaljerne i annonceteksten. Spørger vi Danni Madsen, om vi har fået det hele med, svarer han hurtigt:

- Det er også en fordel at fortælle, hvor mange billeder kameraet kan tage på en opladning. Det kan være svært at finde ud af, men kigger du i manualen eller på firmaets hjemmeside, finder du svaret ret hurtigt, fortæller han.

Fik du noteret nyprisen? Det kan også være en god idé at skrive i teksten, ligesom du naturligvis også må fortælle, hvor mange slidspor, kameraet har.

LÆS OGSÅ: Digitalt retro kamera

Dette kamera har tidligere tilhørt den afdøde reklamefotograf Ib Ussing. I dag er det til salg på DBA for 20.000 kroner.
Dette kamera har tidligere tilhørt den afdøde reklamefotograf Ib Ussing. I dag er det til salg på DBA for 20.000 kroner.

Vil du hæve prisen på kameraet? Disse dele er lækre for køber at få med

Vil du gøre dit kamera særligt attraktivt for køber? Du kan med fordel lade et par ekstra ting følge med i handlen, og gør du det, vil det samtidig hæve prisen på kameraet:

- Der er selvfølgelig forskel i pris afhængig af, hvad du sætter til salg. Er det kun kamerahuset, du sælger eller følger der andet med? Lader, batteri og en kamerataske er fedt at få med i handlen, og når du sælger dit kamera, får du jo alligevel ikke brug for de ting mere. Ekstra ledninger, objektiver eller en tripod hæver også automatisk den samlede værdi, fortæller Danni Madsen.

- Vil du score billige point hos køber? Så kan du sælge et beskyttelsesfilter med, som viser, du har passet godt på kameraet. Det kan gøre det nemmere at sælge kameraet, tipper han.

Har du gemt kvitteringer, garantibevis og manual? Det hæver ikke prisen på dit kamera voldsomt, men vil altid styrke dit salg.

Analoge kameraer til salg på DBA netop nu:

 1. Konica, Konica MT-100 point and shoot kamera 4.5 35 mm, God, Konica MT-100 autofokus kamera med 34 m

  Konica, Konica MT-100 point and shoot kamera 4.5 35 mm, God, Konica MT-100 autofokus kamera med 34 mm linse og etui sælges. Alt fungerer som det skal. Kameraet er i en god og pæn stand med lidt brug

  150,00 kr.28-02-2024
 2. ⭐️ ANALOGKAMERA: Konica BM-S 630Z

  ⭐️ ANALOGKAMERA: Konica BM-S 630Z

  Konica, BM-S 630Z, Træd ind i fortiden med dette Vintage Analoge Point-and-Shoot Konica BM-S 630Z Tag et nostalgisk dyk ind i en æra af enkelhed og autentisk charme med dette vintage point-and-shoot

  245,00 kr.26-11-2023
 3. Exakta, EXAKTA HS-1 SLR kamera m 2 objektiver, God, EXAKTA HS-1 SLR kamerahus med:

EXAKTA 1:2 50 mm

  Exakta, EXAKTA HS-1 SLR kamera m 2 objektiver, God, EXAKTA HS-1 SLR kamerahus med: EXAKTA 1:2 50 mm objektiv med Topcon SY 48 2 Y 2 1.5 x filter + EXAKTA 1:4.5-5.6 70-210 mm MC MACRO objektiv med EXA

  395,00 kr.28-02-2024
 4. Mamiya, RZ67, Perfekt, Kommer i en flightcase og der følger en 110 mm med samt polaroid bagstykke.

  Mamiya, RZ67, Perfekt, Kommer i en flightcase og der følger en 110 mm med samt polaroid bagstykke.

  12.000,00 kr.28-02-2024
 5. Kodak, Portra 400 120, Jeg har 3 fem-pak Kodak Portra 400 120 til overs, som jeg sælger. De har være

  Kodak, Portra 400 120, Jeg har 3 fem-pak Kodak Portra 400 120 til overs, som jeg sælger. De har været opbevaret på køl siden jeg fik dem hjem, og de kan holde sig til oktober. Fra ny koster de 750 kr

  550,00 kr.28-02-2024
 6. Contax, G1, Perfekt, Jeg sælger mit Contax G1 med to optikker og flash, da jeg ikke får det brugt læ

  Contax, G1, Perfekt, Jeg sælger mit Contax G1 med to optikker og flash, da jeg ikke får det brugt længere. Pakken indeholder Contax G1 hus Contax TLA140 Flash Carl Zeiss Sonnar 90mm 2.8 Carl Zeiss Pl

  6.200,00 kr.28-02-2024

I dag er digitale kameraer det, der sælges mest af, men vil du i gang med old school fotografering, finder du lige nu over 800 aktive annoncer med analoge kameraer på DBA.

Det her skal du passe på med, når du tager billeder til annoncen

Vi må formode, at du har styr på, hvordan du tager skarpe billeder. Spørgsmålet er bare, hvad skal du egentlig rette linsen mod, når du skal sælge dit kamera? Vores ekspert har svaret:

- Kamerahuset, som objektet monteres på, er det vigtigste at få dokumenteret både med og uden objektiv. Tag et billede ind mod spejlet, så køber kan se, at det er rent og pænt, fortæller Danni Madsen og sender med en kenders mine et lille fif afsted:

- Kør lige en klud rundt om kameraet, så det står skarpt, inden du tager billeder af det, griner han.

Du skal også tage billeder af skærmen for at vise, at den ikke er smadret, ligesom det er en god idé med billeder af udstyret. Men pas lige på, advarer Danni Madsen:

- Hold det simpelt, så køber ikke bliver forvirret over alt udstyret. Er man nybegynder med et kamera, kan det hurtigt virke overvældende med billeder af en masse forskelligt udstyr, som man ikke ved, hvordan fungerer, forklarer han og fortsætter:

- Det vigtigste at tage billeder af er kamerahuset, tasken og objektiverne. Tag gerne et par billeder af, at du har pakket din kamerataske. Det kan være en fordel for køber at vide, fordi det fortæller, hvor rummelig tasken er, slutter han.

LÆS OGSÅ: Kameraskolen 1 – Sådan går du i gang med semiprofessionelle kameraer

Dette Canon 600D sælges både med objektiver og kamerataske for 2.900 kroner. Silas, der har kameraet til salg, sender det gerne til dig, men du kan også selv hente det hos ham i Løgumkloster.
Dette Canon 600D sælges både med objektiver og kamerataske for 2.900 kroner. Silas, der har kameraet til salg, sender det gerne til dig, men du kan også selv hente det hos ham i Løgumkloster.

Grib kameraet og vis køber, hvad du kan

Nu har du fået ekspertens bedste tips til, hvordan du skruer en skarp annoncetekst sammen, men vi er ikke helt færdige endnu. Når køber kommer for at se, om kameraet er lige så lækkert, som din annonce fortæller, anbefaler Danni Madsen, at du træder i karakter som fotograf:

- Vis dine egne evner som fotograf, når køber kommer! Du kender kameraet bedst, så tag et par hurtige billeder, du kan vise, guider han.

- På den måde kan køber se, hvor godt dit kamera er, og samtidig står du med et aktuelt billede i stedet for et gammelt ét fra forrige ferie. Jeg anbefaler altid, at man tager et billede med dybde. Et portrætbillede for eksempel, hvor du får den slørede baggrund og helt skarpe forgrund. Det fungerer, fortæller Danni Madsen afslutningsvist.

Find et spejlreflekskamera på DBA i dag:

 1. Olympus Olympus E-520, spejlrefleks, God, Olympus E-520 digitalt spejlreflekskamera sælges. Købt i U

  Olympus Olympus E-520, spejlrefleks, God, Olympus E-520 digitalt spejlreflekskamera sælges. Købt i USA så det har amerikansk stik til opladeren til batteriet, men omformer stik kan medfølge til dansk

  900,00 kr.28-02-2024
 2. Canon, Canon 5D Mark IV, spejlrefleks, 30,4 megapixels, Perfekt, Sælger dette fantastiske kamera plu

  Canon, Canon 5D Mark IV, spejlrefleks, 30,4 megapixels, Perfekt, Sælger dette fantastiske kamera plus to L-serie-objektiver. Sælges samlet og kvitteringer haves. De to objektiver er: - Canon EF 24-7

  24.000,00 kr.28-02-2024
 3. Canon, Canon 5D mark 3, spejlrefleks, 22 megapixels, 4,5 x optisk zoom, God, Canon 5D III +24-105 IS

  Canon, Canon 5D mark 3, spejlrefleks, 22 megapixels, 4,5 x optisk zoom, God, Canon 5D III +24-105 IS USM Medfølger oplader 2 batterier Fullframe-sensor. 61-punkts AF. 6 bps kontinuerlig optagelse. I

  6.500,00 kr.28-02-2024
 4. Nikon NIKON D 700, spejlrefleks, 12.1 megapixels, God, Nikon D700 kamerahus FX (Fullframe) i origin

  Nikon NIKON D 700, spejlrefleks, 12.1 megapixels, God, Nikon D700 kamerahus FX (Fullframe) i original kasse. Shutter count 23017. AF-S Nikkor primeobjektiv 50mm / F: 1.4 m. modlys-blænde. Nikon MB-D

  4.200,00 kr.28-02-2024
 5. Canon, 600D, spejlrefleks, 18 megapixels, 3 x optisk zoom, God, Lækkert spejlrefleks kamera med orig

  Canon, 600D, spejlrefleks, 18 megapixels, 3 x optisk zoom, God, Lækkert spejlrefleks kamera med original zoom optik 18-55 1:3,5-5,6 IS II. Alt fungerer, som det skal, og det tager gode billeder. Sælge

  1.400,00 kr.28-02-2024
 6. Canon, EOS M50, spejlrefleks, Perfekt, Sælger denne rigtige fine Canon EOS M50 kamera med en tilhøre

  Canon, EOS M50, spejlrefleks, Perfekt, Sælger denne rigtige fine Canon EOS M50 kamera med en tilhørende EF-M15-45 IS STM linse. Der følger også en 512GB scandisk Samsung memory card. Den fungere upåkl

  4.500,00 kr.28-02-2024

Lige nu finder du 2.439 spejlreflekskameraer fra Canon på DBA. Søger du efter et kamera fra Nikon får du 1.133 hits, mens en model fra Olympus giver dig 548 valgmuligheder. 

Hvis du efter salget alligevel ikke helt kan undvære et kamera, kan du kaste dig ud i et DIY-projekt og bygge et fra bunden. Det lyder som en stor opgave, men Helene fra Amager har bygget ikke mindre end 3 analoge kameraer af ting fra hjemmet. Var det dyrt? Var det svært? Det afslører vi i denne artikel, hvor Helene viser dig, hvordan du trin for trin gør hende kunsten.

Er det for vildt at lave sit eget kamera? Vi hiver et mindre projekt op af kreakassen så. I denne video kan du se, hvordan du nemt laver et håndtag til dit GoPro-Kamera. Faktisk skal du ikke bruge mere end en plasticflaske, et par skruer og kontaktlim. Det lyder måske som begyndelsen på en Egon Olsen-plan, men vi lover, at det virker.

Relaterede artikler