Disse pladespillere er blevet mere værd
Tech

Disse pladespillere er blevet mere værd

Christine
Christine

Det er igen blevet populært at sætte pickup’en i rillen, så den sorte skive vinyl kan snurre rundt og rundt. Det har sendt priserne på pladespillerne til tops, fortæller Ejner Miranda-Dam fra Analog Vintage Audio i Aarhus. Læs med her og find ud af, hvilke modeller der har særlig høj værdi.

Det knitrer støvet, og stilheden snurrer sløvt i stuen, før pickup’en endelig falder på plads i pladens riller. Klik. Tonerne fra instrumenterne strømmer straks mod dig, og en sprød stemme skærer sig vej gennem højttalerne for at ramme øregangene med fuld kraft.

Lytter du til musik på den old school måde, og smækker du hellere en skive på pladespilleren, end du tænder for den nyeste Sonos? Vi har taget turen til Vestergade i Aarhus for at nørde pladespillere med Ejner Miranda-Dam fra Analog Vintage Audio, og lyder det som sød musik for dig, skal du endelig læse videre. Vi kommer nemlig til at afsløre, hvilke pladespillere, der er særligt eftertragtede lige nu.

God indikator: Derfor bør du kende kvalitetsmærkerne

I en lille butik på Vestergade i Aarhus ligger Analog Vintage Audio, og mellem skruer, dimser, dutter, værktøj, pickups og andet udstyr kigger butikkens ejer Ejner Miranda-Dam frem. Her i værkstedet samler, reparerer og upcycler han både pladespillere fra en fjern fortid og de nyeste modeller på markedet. Han er med andre ord den helt rette at spørge, hvilke mærker du skal kigge efter, når du er på udkig efter en pladespiller:

- Der findes et hav af forskellige pladespillere, både dyre og billige, men det er altid en god idé at købe en pladespiller i et mærke, der er kendt for at levere kvalitet, for som regel taber de ikke værdi. Det kan være Luxman, Thorens eller Rega, forklarer Ejner Miranda-Dam.

Fordelen ved at købe en pladespiller i et kendt mærke er, at den stort set altid kan repareres, hvis den går i stykker. Satser du på en af de billige modeller på markedet, kan det være svært at finde reservedele, så her får du ikke nødvendigvis en pladespiller, der kan køre de næste 50 år. Det gør du derimod, hvis du kaster din kærlighed på en kvalitetsmodel:

- Den man får mest ud af at købe, er en Rega, for den er bygget i et meget simpelt og holdbart system. Det er en pladespiller, som giver dig meget lyd for pengene, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Find en pladespiller fra Rega i dag:

 1. Rega Advanced EBLT driv-rem til REGA pladespillere

  Rega Advanced EBLT driv-rem til REGA pladespillere

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! Rega Advanced EBLT drivrem til REGA pladespillere | Rega Advanced EBLT er den nye og mere præcise drivrem som typisk nedsætter wow & flutter me

  225,00 kr.22-05-2024
 2. Rega RB 110 kontravægt, sort

  Rega RB 110 kontravægt, sort

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! Rega kontravægte til RB tonearme | Rega Kontravægt passende til de nyere modeller af Regas forskellige Planar pladespillere - Find det kontralo

  150,00 kr.06-01-2023
 3. Rega Couple 3 Phono RCA kabelsæt, sort | 2 meter

  Rega Couple 3 Phono RCA kabelsæt, sort | 2 meter

  Lydkabel, analog (RCA, Jack, XLR osv.), Rega, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Rega Couple 3 stereo phono RCA kabel | Couple 3 er designet til at komplementere ydeevnen af ethvert Hi-Fi-lydsystem og leveres m

  1.295,00 kr.22-05-2024
 4. Andet, Rega, ARIA RIAA , Perfekt, Helt igennem fantastisk RIAA! 
Den ka bare få det bedste ud af all

  Andet, Rega, ARIA RIAA , Perfekt, Helt igennem fantastisk RIAA! Den ka bare få det bedste ud af alle pladespillere jeg har prøvet på den! Mangler du RIAA i din forstærker ka den både MM og MC med en

  7.000,00 kr.21-06-2024
 5. Rega Motor upgradekit 24V

  Rega Motor upgradekit 24V

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Rega Motor opgraderingssæt 24V | Fastmonteret lavvibrations motor til alle ældre Planar pladespillerer. Passer på RP1, P1, P2, P2

  1.495,00 kr.22-05-2024
 6. Pickup, Rega, Exact, Perfekt, Afmonteret fra min nye Rega pladespiller.
Aldeles ubrugt.

  Pickup, Rega, Exact, Perfekt, Afmonteret fra min nye Rega pladespiller. Aldeles ubrugt.

  2.000,00 kr.19-06-2024

I dag finder du 85 pladespillere fra Rega på DBA og dem, der koster under 2.000 kroner, kan du se lige her.

Wow! Så meget kan en pladespiller koste

Skal du have en ny pladespiller, kan du erhverve dig en for mellem 1.000 og 2.000 kroner, men kigger du efter nogle af de mere specielle modeller, skal du have den store tegnebog op af lommen, fortæller Ejner Miranda-Dam:

- Prisen på en pladespiller afhænger af udbud og efterspørgsel: hvor mange er der af dem på markedet? Derfor er de sjældne pladespillere, der ikke er mange af, dem, som har den højeste værdi, forklarer han og fortsætter:

- Mærker som Luxman og visse Lenco-modeller findes der ikke mange af i Danmark, og derfor kan de hurtigt koste 5.000 kroner. Det samme gælder Technics 1210, som for fem år siden kunne fås for 2.500 kroner, men i dag er steget til 6.000 kroner. Rigtig mange DJ’s vil gerne have den model, men de er sjældne at finde.

Har du en pladespiller fra B&O stående i stuen? For tiden stiger B&O-modellerne i værdi, og de sjældne jubilæumsafspillere rammer priser på op til 75.000 kroner, fortæller eksperten og supplerer med vigtig viden om de populære designs:

- Det kan være en udfordring at finde en B&O med original pickup, for mærket producerer ikke nye. Derfor bliver der færre og færre af de originale pickups, simpelthen fordi de slides op, og netop det kan være med til at hæve prisen på pladespillerne, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Har du fundet en B&O pladespiller, hvor pickup’en skal skiftes, kan du trygt købe den alligevel. En ny pickup kan fås fra 500 kroner, og selvom det ikke er en original, der sættes i afspilleren, kan du sagtens få god lyd ud af maskinen alligevel.

Det er ikke på det danske marked, pladespillerne med de imponerende priser findes, og derfor må vi vende os mod det store udland. Her er det de håndbyggede pladespillere, som virkelig har høj værdi:

- I den danske pladespillerbranche findes en meget dygtig mand, som håndbygger pladespillere, han sælger til kræsne kendere i USA for mellem 150.000 og 250.000 kroner. Her er der tale om specialbyggede afspiller, og netop derfor er prisen så høj, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Kig efter en pladespiller fra Luxman på DBA:

 1. Pladespiller, Luxman, PD 300 & L510, God, Lækkert Luxman sæt bestående af pladespiller og forstærker

  Pladespiller, Luxman, PD 300 & L510, God, Lækkert Luxman sæt bestående af pladespiller og forstærker. Pladespiller : Luxman PD 300 Bygget i perioden 1978-80. Helt i toppen af Luxman hierakiet. Rem dr

  16.500,00 kr.21-06-2024
 2. Andet, Luxman, Pd 375, God, Luxman pd 375 plade opretter så man kan bruge vakuum på skæve plader.

  Andet, Luxman, Pd 375, God, Luxman pd 375 plade opretter så man kan bruge vakuum på skæve plader. Sjælden del.

  600,00 kr.19-06-2024
 3. Pladespiller, Luxman, PD-131 med SME bajonetfatning, Perfekt, Et styk brugt LUXMAN PD-131 direkte dr

  Pladespiller, Luxman, PD-131 med SME bajonetfatning, Perfekt, Et styk brugt LUXMAN PD-131 direkte drevet pladespiller med SME bajonetfatning med brugsspor, men stadigvæk i nær mint condition. Der er b

  5.900,00 kr.31-05-2024
 4. Luxman PD272 Tonearm

  Luxman PD272 Tonearm

  Tonearm, Luxman, PD272, God, Luxman PD272 Tonearm. Luxman PD-272 Tonearm. Sælger i nær perfekt stand 1 stk. Luxman PD272 Tonearm inkl. ortofon pick-up og org. head shell. Varen kan sendes...

  2.000,00 kr.01-03-2024
 5. Grammofon, Luxman PD-284

  Grammofon, Luxman PD-284

  Pladespiller, Luxman, PD-284, God, Grammofon i den gode ende af skalaen, for HI-FI udstyr.

  2.700,00 kr.29-01-2024
 6. Pladespiller, Luxman, PD 272, Perfekt, Flot og velholdt pladespiller med ortofon PU, men skifte fra

  Pladespiller, Luxman, PD 272, Perfekt, Flot og velholdt pladespiller med ortofon PU, men skifte fra 33 til 45 omdrejninger

  3.200,00 kr.05-03-2024

Luxman er en af de producenter, Ejner Miranda-Dam fremhæver, som særligt gode. På DBA finder du lige nu 98 modeller fra mærket.

Overraskende materiale får prisen på pladespilleren til at stige

Plastic, glas, træ eller et helt fjerde materiale? Det er ikke helt ligegyldigt for prisen, hvilket materiale pladespilleren er fremstillet i, og særligt ét materiale kan give prisen på afspilleren et nøk opad, teaser Ejner Miranda-Dam:

- Pladespillere i træ er meget populære, for et trækabinet passer godt ind i tidens indretning. Træet giver pladespilleren et vintagelook, som er meget moderne, og netop den her kombination af materialet og tanken om reuse hitter virkelig. Mange bruger en pladespiller som møbel, og derfor betyder udseendet jo en del.

- En Beogram 1000 ser du mange steder. Den er ikke så stor, men den er bygget i træ og har et autentisk, hyggeligt udseende. Den er nok 40 eller 50 år gammel, men den spiller fint, og kan fås fra 1.500 kroner og opefter, forklarer kenderen.

Træet har imidlertid ikke kun en æstetisk funktion, når pladespillerne skal passe ind i den moderne indretning. Ifølge Ejner Miranda-Dam tilfører materialet nemlig også noget til din lytteoplevelse:

- Når du køber noget gammelt, er det afgørende, at du både kan se, høre og mærke, at det er godt lavet, for så er det en fornøjelse at sætte en plade på. Vores øjne snyder os, kan man sige, for når vi ser et lækkert møbel, som for eksempel en pladespiller i træ, bliver vi automatisk forført af dens udseende, så vi tror, at den lyder bedre, end den måske egentlig gør, fortæller Ejner Miranda-Dam.

En gammel klassiker er hermed bekræftet: udseendet betyder ikke alt. Du må derfor også huske at slå lyttelapperne ud, når du kigger efter en ny pladespiller, og længere nede i artiklen afslører Ejner Miranda-Dam, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du kaster din kærlighed på en brugt model.

Pladespillere fra Thorens på DBA netop nu:

 1. Pladespiller, Thorens, 320 mk2, God, I pæn stand, den virker og kører som den skal.
Den er lige mont

  Pladespiller, Thorens, 320 mk2, God, I pæn stand, den virker og kører som den skal. Den er lige monteret med en ny audio technica at vm95e pick up.

  3.300,00 kr.19-06-2024
 2. Pladespiller, Thorens, TD 320 mk2, God, Med Ortofon MC20 Super
Støvlåg har en misfarvning, ellers i

  Pladespiller, Thorens, TD 320 mk2, God, Med Ortofon MC20 Super Støvlåg har en misfarvning, ellers i fin stand.

  4.000,00 kr.18-06-2024
 3. Thorens Plademåtte i læder, brun

  Thorens Plademåtte i læder, brun

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Thorens, PRIS-MATCH! Thorens Plademåtte i læder | Lækker plademåtte i ægte læder fra Thorens. Fåes både i brun og sort.

  549,00 kr.02-05-2023
 4. TD 1601 - Black

  TD 1601 - Black

  TD 1601 - Black, Thorens, new, Thorens TD 1601 er en topmoderne pladespiller, der kombinerer traditionelt design med avanceret teknologi for at give en enestående lytteoplevelse. Denne pladespiller er

  29.995,00 kr.28-03-2024
 5. TD 1601 - Walnut

  TD 1601 - Walnut

  TD 1601 - Walnut, Thorens, new, Thorens TD 1601 er en topmoderne pladespiller, der kombinerer traditionelt design med avanceret teknologi for at give en enestående lytteoplevelse. Denne pladespiller e

  29.995,00 kr.28-03-2024
 6. TD 1600 - Walnut

  TD 1600 - Walnut

  TD 1600 - Walnut, Thorens, new, Thorens TD 1600 er en topmoderne pladespiller, der kombinerer klassisk design med avanceret teknologi for at levere en førsteklasses lytteoplevelse. Den er ideel for au

  26.995,00 kr.28-03-2024

En brugt pladespiller fra Thorens kan du få fra 2.000 kroner, og du kan se dem alle lige her.

Hold øje med denne ting, når du køber en brugt pladespiller

Det er ren nostalgi at smække en plade på anlægget for den fysiske kontakt med musikkens medie står i skarp kontrast til tidens luftbårne lydbølger. For mange er det mere autentisk at lytte til musik på gammeldags maner, og netop den følelse er Ejner Miranda-Dam slet ikke i tvivl om er med til at højne interessen for pladespillere.

Vil du være med på moden og lytte til musik på den old school måde? Der er særligt én ting, du skal holde øje med, når du køber en brugt pladespiller:

- Tjek pickup’en! Det er den, der skaber lyden, og derfor er det helt afgørende, at den fungerer. Køber du en brugt pladespiller, skal du altid sætte en ny pickup på, fordi du med garanti ikke kan vide, hvor gammel den eksisterende er. Så med mindre, at sælger lige har sat en ny på, skal du skifte den som det første, lyder rådet fra Ejner Miranda-Dam.

Hvis du er vant til at lytte til musik fra et moderne anlæg, kommer det nok bag på dig, at du har brug for mere end blot en pladespiller, før musikken kan flyde i din stue. En pladespiller kan nemlig ikke afspille gennem bluetooth, men har brug for flere ting, før det heller spiller, og her er særligt én ting afgørende, fortæller vores erfarne ekspert:

- Er du vant til at afspille musik via bluetooth, får du brug for en forforstærker, en forstærker og et par højttalere, før du kan bruge pladespilleren. Det er forforstærkeren – eller 'RIAA’en' som den også kaldes – der laver lyden fra pickup’en om, så her skal du virkelig ikke vælge at spare, hvis du vil have en god lydoplevelse derhjemme, slutter Ejner Miranda-Dam.

Find en ny pickup på DBA:

 1. Pickup, Bang & Olufsen, mmc 4, God, mmc 4 lyttet testet
ik retippet
virker som den skal

  Pickup, Bang & Olufsen, mmc 4, God, mmc 4 lyttet testet ik retippet virker som den skal

  1.200,00 kr.21-06-2024
 2. Pickup, Bang & Olufsen, Mmc 4 , God, Lytte testet ik retippet virket som den skal

  Pickup, Bang & Olufsen, Mmc 4 , God, Lytte testet ik retippet virket som den skal

  950,00 kr.21-06-2024
 3. Audio Technica pick-up VM760SLC

  Audio Technica pick-up VM760SLC

  Pickup, Andet, Audio Technica VM760SLC, Perfekt, Audio Technica VM760SLC - NY Dual Moving Magnet Stereo Cartridge with Special Line Contact stylus Special Line Contact diamond stylus VM type dual mag

  5.639,00 kr.10-03-2020
 4. Pickup, Goldring, G1040 med van den Hul type 1 slibning, God, SÆLGES - et styk brugt Goldring G1040

  Pickup, Goldring, G1040 med van den Hul type 1 slibning, God, SÆLGES - et styk brugt Goldring G1040 pickup med van den Hul type 1 slibning i særdeles god stand. Pris kr. 2.900. Se foto nr. 1, 2 og 3

  2.900,00 kr.20-06-2024
 5. Pickup, Bang & Olufsen, Beogram 1000, Perfekt, Bang & Olufsen producerede denne pladespiller i sidst

  Pickup, Bang & Olufsen, Beogram 1000, Perfekt, Bang & Olufsen producerede denne pladespiller i sidste halvdel af tresserne.

  1.950,00 kr.19-06-2024
 6. Pickup, Rega, Exact, Perfekt, Afmonteret fra min nye Rega pladespiller.
Aldeles ubrugt.

  Pickup, Rega, Exact, Perfekt, Afmonteret fra min nye Rega pladespiller. Aldeles ubrugt.

  2.000,00 kr.19-06-2024

Er du på udkig efter en ny pickup, finder du lige nu et stort udvalg på DBA. 

Er du en af dem, der allerede lytter til LP’er, og som har en stor samling af populære plader? Det er ikke kun pladespillere, der kan koste mange penge – vinylerne følger nemlig gerne med, når det gælder de høje priser. Her i artiklen fortæller vi dig, hvilke vinyler, som er steget særligt meget i værdi.

Det er en helt speciel lyd, som sendes mod dig, når du afspiller musikken på et retroanlæg, men hvorfor er det egentlig, at de gamle anlæg pludselig er blevet så populære igen? I denne video kan du blive lidt klogere på, hvorfor retroanlæg trender igen og giver de smarte streamingtjenester kamp til stregen.

Relaterede artikler