Det skal du vide, når du køber intelligente lyspærer - brugt
Tech

Det skal du vide, når du køber intelligente lyspærer - brugt

Elektronista
Elektronista

Det vælter ud med intelligente pærer til det smarte hjem for tiden. De fås i alle mulige former og farver og i flere forskellige serier fra flere forskellige producenter. Selv IKEA er sprunget med på vognen. Af samme grund er der også lige nu masser af dem at finde på brugtmarkedet, hvor det godt kan betale sig at kigge efter intelligente pærer. De bliver nemlig ikke slidt på samme måde som normale pærer, så der er en del penge at spare. Men der er nogle helt bestemte ting, du skal kigge efter, når du går på pærejagt. 

En af de mest populære måder at gøre hjemmet smartere på er at udstyre sine lamper med intelligente pærer. Med disse kan du styre belysningen fra for eksempel en app på din smartphone eller sætte det til at tænde, slukke, dæmpe eller hæves på bestemte tidspunkter – som regel i flere rum på én gang. 

En anden fordel ved de smarte pærer er, at de som regel er lavet med LED, og det giver dem en levetid, der er meget længere end de pærer, du normalt bruger.

Det sidste betyder naturligvis også, at det kan betale sig at købe dem brugt, fordi de ikke bliver slidt på samme måde. Og da de også koster en hel del mere end normale pærer, kan dette også være en fordel for din pengepung. 
 

Udfordringen er dog, at disse pærer endnu ikke er så udbredte, at de har fået deres egen kategori på DBA, og desuden er der ikke nogen, der rigtig kan blive enige om, hvad vi skal kalde dem. Smartpærer? Intelligente pærer? Fjernstyrede pærer? Wi-fi-pærer? At de også fås integreret i lamper gør det endnu sværere at kategorisere dem. 

Sæt kulør på tilværelsen med intelligent lyssætning:

 1. Philips Hue White and Color Ambiance LED-pære GU10.
Kom med en pris. Skal bruge 3 eller 6.
KØBES

  Philips Hue White and Color Ambiance LED-pære GU10. Kom med en pris. Skal bruge 3 eller 6. KØBES

  1,00 kr.04-12-2022
 2. Pære, Phillips Hue, Sælger helt ubrugt 10 pakker Philips Hue GU10 pærer.
Sælges da vi ikke kan skift

  Pære, Phillips Hue, Sælger helt ubrugt 10 pakker Philips Hue GU10 pærer. Sælges da vi ikke kan skifte pærerne i vores spots i vores hus alligevel. Og returretten er desværre udløbet. Sælges til 331,-

  3.310,00 kr.04-12-2022
 3. Pære, Smart, Ledvance Smart + Lighting,
Ledvance E27 smoke Dimmable Retro design 6w, 8 stk, og 
Led

  Pære, Smart, Ledvance Smart + Lighting, Ledvance E27 smoke Dimmable Retro design 6w, 8 stk, og Ledvance E14 Classic B Dimmable 5w, 6 stk, De kan alle styres dæmpes samt tændes og slukkes via Bluetoo

  55,00 kr.01-12-2022
 4. LED, Philips Hue Color e27, 3 stk helt nye, aldrig brugt.
1 stk 300,
3 stk 850

  LED, Philips Hue Color e27, 3 stk helt nye, aldrig brugt. 1 stk 300, 3 stk 850

  850,00 kr.29-11-2022
 5. Lyskæde, Philips Hue, Philips Hue LightStrip Plus V4 2m Base Kit
Helt oplagt til at udvide sit HUE-s

  Lyskæde, Philips Hue, Philips Hue LightStrip Plus V4 2m Base Kit Helt oplagt til at udvide sit HUE-setup med. Den er helt ny. Nypris 475.

  275,00 kr.29-11-2022
 6. LED, 2x GU10-pære fra Philips Hue. 
PHILIPS HUE WCA SMARTPÆRE GU10 BT 4,3W, 2STK

579 fra ny :-)

  LED, 2x GU10-pære fra Philips Hue. PHILIPS HUE WCA SMARTPÆRE GU10 BT 4,3W, 2STK 579 fra ny :-)

  325,00 kr.29-11-2022

De intelligente pærer og lamper med farver fra Philips’ Hue-serie er blandt de mest udbredte på DBA lige nu. 

Ikke en strikhue 

Det er derfor nemmest at lede efter selve mærket på de forskellige pærer, når du er på udkig. Dertil kommer, at du skal tænke over en række ting, inden du kaster dig ud i at bruge penge på disse pærer til det smarte hjem. 

Det mest udbredte system kommer fra Philips og hedder Hue. Det har ikke noget med vinterens hovedbeklædning at gøre. ’Hue betyder farvenuance på engelsk, og udtales lidt lige som ”you” med lidt mere lufttryk på y’et. Som navnet antyder, findes der i Hue-serien pærer, der kan skifte til millionvis af farvenuancer.  

LÆS OGSÅ: 5 fede, trådløse højttalere, du kan købe brugt lige nu 

Der findes imidlertid også pærer, der blot kan lyse hvidt i forskellige nuancer, fra varm og blød til hård og koncentreret. Hue-serien indeholder også lamper, der indeholder pærer med disse karakteristikker. En pære med farver kan koste helt op til 500 kroner fra ny, mens den kan fås brugt for omkring 300 kroner 

Fælles for hele Hue-serien er, at pærerne er bundt sammen med en såkaldt ”bridge”, der er koblet til dit netværk i hjemmet og derfor samarbejder ret godt med andre smarthjems-enheder. Du kan styre det hele fra en app på din smartphone, men du kan også sætte virtuelle assistenter som for eksempel Siri på iPhone til at styre lyset, sådan at du blot kan afgive en talekommando til din iPhone eller iPad, og så skifter belysningen. 

Såvel Philips Hue-serie som IKEAs trådfri-serie fås med pærer, der kan vise millioner af farvenuancer
Såvel Philips Hue-serie som IKEAs trådfri-serie fås med pærer, der kan vise millioner af farvenuancer

Det sidste kræver dog, at du lige er opmærksom, inden du køber. Philips Hue er kun kompatibel med Siri gennem Apples HomeKit-system til styring af enheder i hjemmet, og det er kun den nyeste ”bridge” fra Hue-serien, der understøtter dette.

Du kan kende forskel på den gamle og den nye bridge ved at kigge på formen. Den gamle er rund, den nye er firkantet. Det er også en god idé at kigge efter den nye bridge, hvis du overvejer en af de pakkeløsninger, der også er til salg brugt på DBA. En af de nye bridge-typer sælges typisk for omkring 300 kroner på DBA, hvor nyprisen er 450 kroner.

IKEA uden unbraco-nøgle 

Philips Hue er langt fra det eneste mærke blandt intelligente pærer, der kan købes brugt. Andre mærker dukker også op med mellemrum i brugtmarkedet, hvor du for eksempel kan kigge efter LIFX, WiZ og pærer fra Belkins WeMo-serie, der kan arbejde sammen med alle de andre intelligente hjemmedimser, der findes i serien – men også med for eksempel Apple HomeKit. 

Som regel styres de forskellige pærer fra en app på din smartphone eller tablet
Som regel styres de forskellige pærer fra en app på din smartphone eller tablet

IKEA har imidlertid også lavet en serie af intelligente pærer, der hedder TRÅDFRI. Disse fungerer lidt på samme måde som Philips Hue i den forstand, at de kan fås både med farver og hvide nuancer og spiller sammen med resten af de intelligente ting i dit hjem gennem en slags central, du kobler på dit trådløse netværk.  

LÆS OGSÅ: Guide: Overfør dine VHS-bånd til computeren 

TRÅDFRI-serien er netop blevet kompatibel med blandt andet Apple HomeKit gennem en software-opdatering. Den interne software i den lille computer, der sidder i hver pære, skal simpelthen opdateres, så det er værd at spørge sælger, om vedkommende har gjort det, før du køber. Ellers skal du selv bøvle med det.  

Ellers er det bare at kaste sig ud i det. Men pas på, disse pærer er stærkt vanedannende. Har du først sat dem i én lampe, er det svært ikke at sætte dem op i hele huset.  

Intelligent lyssætning på DBA:

 1. Andet, Ikea trådfri, Trådfri IKEA gateway.
Brugt i kort tid.
Fast pris 
Kan sendes som pakke for 43

  Andet, Ikea trådfri, Trådfri IKEA gateway. Brugt i kort tid. Fast pris Kan sendes som pakke for 43 kr

  100,00 kr.03-12-2022
 2. Lysdæmper, Trådfri E18LED, Ikea lys dæmper, //Solgt

Ser nyt og ubrugt, kassen blot sprættet op.

S

  Lysdæmper, Trådfri E18LED, Ikea lys dæmper, //Solgt Ser nyt og ubrugt, kassen blot sprættet op. Sendes med GLS pakke med tracking nr. til 42kr. Evt. afhentning efter nærmere aftale muligt. Primært

  40,00 kr.03-12-2022
 3. LED, IKEA TRÅDFRI, IKEA trådfri led loftslampe, FLOALT 60x60, dæmpbar via trådfri kontakt eller app

  LED, IKEA TRÅDFRI, IKEA trådfri led loftslampe, FLOALT 60x60, dæmpbar via trådfri kontakt eller app (medfølger ikke, prisen er kun for lampen)

  400,00 kr.27-11-2022
 4. LED, Ikea Trådfri, Ikea trådfri e14 pære med farve og hvide nuancer.
Ikea trådfri fjernbetjening til

  LED, Ikea Trådfri, Ikea trådfri e14 pære med farve og hvide nuancer. Ikea trådfri fjernbetjening til styring, både med og uden WiFi forbindelse. Samlet pris i Ikea 349 kr.

  175,00 kr.20-11-2022
 5. Andet, Philips, Philips hue bridge. Smart styring af lys. Perfekt stand. Kan sendes.

Søgeord
Zigbee

  Andet, Philips, Philips hue bridge. Smart styring af lys. Perfekt stand. Kan sendes. Søgeord Zigbee Ikea trådfri Philips hue

  250,00 kr.20-11-2022
 6. Andet, Ikea, Ikea TRÅDFRI gateway, som kan styre TRÅDFRI pærer og kontakter via smartphone

  Andet, Ikea, Ikea TRÅDFRI gateway, som kan styre TRÅDFRI pærer og kontakter via smartphone

  200,00 kr.19-11-2022

IKEAs 'trådfri-serie er generelt billigere end konkurrenterne, og det gælder også på brugtmarkedet. 

 

Den gamle radio, din farfar havde i garagen kan også integreres i det smarte hjem. Her kan du læse, hvordan du gørHjemmekontoret kan også gøres smart for under 1.000 kroner, læs her hvordan. 

 

Relaterede artikler