Køber vi stadig mobiler - som var det nyt tøj?
Tech

Køber vi stadig mobiler - som var det nyt tøj?

Elektronista
Elektronista

Siden den første ”rigtige” smartphone kom på markedet for ni år siden – Apples iPhone – er der opstået en enorm industri omkring de håndholdte vidundere. 

På mange måder kan mobil-industrien sammenlignes med modebranchen: Der skal hele tiden produceres nye modeller for at holde interessen oppe hos publikum. Hos tøj- og skofabrikanter er det ofte fire til seks kollektioner om året – i mobiltelefon industrien knap så mange.

Alligevel har telefon fabrikanterne længe kørt med en strategi om, at deres kunder skal købe ny smartphone mindst én gang om året. Mest tydeliggjort af Apple, der kommer med en ny iPhone generation hvert år i september.

Næste gang en iPhone 7. Det betyder selvfølgelig, at smartphones hurtigt bliver outdated og går af mode. Ligesom klunset i klædeskabet.

Find iphone 7 på DBA:

 1. iPhone 7, 32 GB, grå, God, Ingen fejl - virker som den skal
Oplader, æske, samt gennemsigtigt cover

  iPhone 7, 32 GB, grå, God, Ingen fejl - virker som den skal Oplader, æske, samt gennemsigtigt cover medfølger. Køber betaler fragt.

  1.250,00 kr.01-10-2023
 2. iPhone 7, 32 GB, sort, Perfekt, Helt ny Apple iPhone 7 32GB i sort sælges - stadig i emballage! :)

  iPhone 7, 32 GB, sort, Perfekt, Helt ny Apple iPhone 7 32GB i sort sælges - stadig i emballage! :)

  1.250,00 kr.01-10-2023
 3. iPhone 7, 32 GB, hvid, Rimelig, Touch ID'et i homeknappen virker ikke. Men den virker fint med Assis

  iPhone 7, 32 GB, hvid, Rimelig, Touch ID'et i homeknappen virker ikke. Men den virker fint med AssistiveTouch på skærmen. Ellers virker den som den skal. Skærmen er ikke pæn i siderne (udenfor selve s

  100,00 kr.30-09-2023
 4. iPhone 7, 32 GB, sort, God, God og ok pæn iPhone 7 Black 32GB
Fungere som den skal
Skærmen er hel og

  iPhone 7, 32 GB, sort, God, God og ok pæn iPhone 7 Black 32GB Fungere som den skal Skærmen er hel og ok, med brugsridser (se billede) Kasse/ramme: Ok pæn (se billederne) Batteriet: Maksimumkapacitet p

  300,00 kr.30-09-2023
 5. iPhone 7, 32 GB, guld, Perfekt, Pæn velholdt og uden ridset

  iPhone 7, 32 GB, guld, Perfekt, Pæn velholdt og uden ridset

  750,00 kr.30-09-2023
 6. iPhone 7, 32 GB, sort, God, Jeg hjælper min farmor med at sælge denne iPhone 7 da hun har fået en ny

  iPhone 7, 32 GB, sort, God, Jeg hjælper min farmor med at sælge denne iPhone 7 da hun har fået en ny. Den virker helt fint og er nulstillet og klar til at blive sat op som ny. Den har lidt brugsridser

  500,00 kr.30-09-2023

Og hvor bliver de gamle mobiler af?

Mange lader dem i første omgang gå videre ud i familien, mens man selv køber en ny. Andre sælger dem brugt – via specialforretninger eller online via f.eks. DBA.

På DBA kan man finde masser af kun let brugte, flotte og fuldt funktionsdygtige smartphones, som sagtens kan køre flere år endnu og holde til tusinder af timers samtaler, sms, spil og websurfing.

Spørgsmålet er blot, hvor længe udvalget vil være så stort af gode brugte smartphones. Udviklingen ser nemlig ud til at vende i lande, hvor udbredelsen af mobiltelefoner er meget stor – som f.eks. i Danmark.

 

For første gang i historien vokser salget af markedet for nye smartphones ikke i raketfart længere. Hos Apple falder salget af iPhones ligefrem. En af årsagerne er, at markedet er mættet – og folk ikke længere vil betale mange tusinde kroner flere gange om året for at eje den seneste nye smartphone model.
Elektronista

Desuden sker der ikke de helt store fremskridt i smartphones i disse år. OK – skærmene bliver større og bedre og processorerne hurtigere. Men afgørende nye anvendelser og ideer ser man ikke så ofte som før

Derfor synes flere og flere, at deres smartphones godt kan køre et år mere, uden at de skal udskiftes. I sidste ende kan det medføre, at antallet af nyere brugte smartphones vil falde. Om det så samtidig betyder, at brugtpriserne stiger, ligesom vi kender det fra f.eks. personbiler, må tiden vise…

Lavet i samarbejde med elektronista.dk .

Relaterede artikler