Brugt elcykel: Hvilken elcykel skal du vælge?
TechLivsstil

Brugt elcykel: Hvilken elcykel skal du vælge?

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Danmark er en cykelnation. Vi cykler året rundt og i al slags vejr. Derfor kender de fleste også til, når modvinden bliver streng eller bakken stejl — men her er heldigvis hjælp at hente! Vi har samlet en række brugte elcykler fra DBA og giver dig nogle tips med på vejen til købssituationen.

Elcykler må siges at være en af de største trends inden for cykling i meget lang tid. På gader og stræder ser du bedstemødre, mountainbikere og hele familier, der fragter sig selv let og gelinde på cykel med hjælp fra et batteri og en elektrisk motor.

Den eneste ulempe ved den nye trend er selvfølgelig, at elcykler er væsentligt dyrere end almindelige cykler. Teknologien bag motor og batteri er ikke gratis.

Men på DBA er der penge at spare. Med 380 brugte elcykler til salg, kan du hurtigt barbere mellem 25 og 50 procent af prisen fra en spritny elcykel. Her er en cykel til dig, uanset om du er bedstemor på udkig efter en cruiser til supermarkedet, en sølvræv med hang til mountainbiking i weekenden eller en moderne familie, der skal have elektrisk ladcykel til hverdagens gøremål.

Brugte elcykler til salg på DBA:

 1. Damecykel, andet mærke, Hej sælger denne el cykel med nøgler til lås og batteriet kan kører op til

  Damecykel, andet mærke, Hej sælger denne el cykel med nøgler til lås og batteriet kan kører op til 60km. Sælger denne fordi jeg lige er startet til kørekort og mangler penge til kørekortet muligt os

  3.100,00 kr.27-02-2024
 2. Herrecykel, Batavus, 56 cm stel, 7 gear, Super velholdt el cykel sælges, da det var et forsøg på om

  Herrecykel, Batavus, 56 cm stel, 7 gear, Super velholdt el cykel sælges, da det var et forsøg på om jeg var klar til el hjælp. Batterier er ikke 100% ok Komplet med lygter, fodbremse og fodbremse

  1.500,00 kr.27-02-2024
 3. Elcykel, Defekt elcykel sælges. Cyklens batteri virker ikke mere, men ellers fungerer den som den sk

  Elcykel, Defekt elcykel sælges. Cyklens batteri virker ikke mere, men ellers fungerer den som den skal. Den er godt brugt. Med et nyt batteri og et nyt sæde er der mange gode km i den endnu.

  2.000,00 kr.27-02-2024
 4. Herrecykel, Pro-Movec, 7 gear, Pæn og velholdt el cykel med 7 gear og lås.
Batteriet er fuld opladt

  Herrecykel, Pro-Movec, 7 gear, Pæn og velholdt el cykel med 7 gear og lås. Batteriet er fuld opladt som kan ses på displayet, men slår fra, så bør efterses/repareres. Sælges grundet private årsager.

  1.800,00 kr.27-02-2024
 5. Damecykel, Gazelle, Arroyo C7 HMB, 53 cm stel, 7 gear, Gazelle Arroyo C7 HMB dame Elcykel.
Købt den

  Damecykel, Gazelle, Arroyo C7 HMB, 53 cm stel, 7 gear, Gazelle Arroyo C7 HMB dame Elcykel. Købt den 28/07-2017 Kørt 1355 km. Rigtig pæn stand, altid stået inde i varmen. Der medfølger cykeltasker og

  12.800,00 kr.27-02-2024
 6. Elcykel, Kildemoes Egoing City, 7 gear, 28 tommer, Flot kvalitets elcykel fra Kildemoes Egoing City

  Elcykel, Kildemoes Egoing City, 7 gear, 28 tommer, Flot kvalitets elcykel fra Kildemoes Egoing City 7 indvendige Shimano Nexus gear Lås med 2 nøgler Automatisk lys for og bag Godt batteri og origin

  3.950,00 kr.27-02-2024

Lige nu er der 380 brugte elcykler til salg på DBA, og 77 af dem koster under 2.000 kroner.

Hvilken elcykel skal jeg vælge: Tvungen el eller ej?

Der findes en elcykel til alle. Men hvilken en skal du vælge? Her får du et par af de muligheder, der er at vælge i mellem, når du går på DBA efter en brugt elcykel.

Først og fremmest er der de helt normale elektriske herrecykler og damecykler. En cykel, som du kender den blot med et batteri på ’bagsmækken’, som kan hjælpe med at forlænge din naturlige rækkevidde. Oplagt til og fra supermarkedet, eller hvordan du ellers bruger din cykel.

Vær opmærksom på, at den elektriske hjælpemotor aktiveres på forskellige måder fra cykel til cykel. På nogle cykler aktiveres elmotoren automatisk, når pedalerne drejer rundt, mens andre har et ’gashåndtag’ eller en knap, så du selv kan bestemme, hvornår du vil have elektrisk hjælp. Nogle cykler har begge dele. Før du køber, skal du blive enig med dig selv om, hvad der passer bedst til dit behov.

LÆS OGSÅ: Guide til køb af cykelhjelm til børn

Denne flotte SCO elcykel sælges af Danylo fra Esbjerg til 5.000 kroner
Denne flotte SCO elcykel sælges af Danylo fra Esbjerg til 5.000 kroner

Hvilken elcykel skal jeg vælge: De forskellige modeller

På DBA finder du også en række elektriske foldbare cykler – eller campingcykler som de også kaldes – som er små og kompakte. Perfekte til og fra kontoret, hvor den ved ankomst kan klappes sammen og gemmes væk.

Hvis du har problemer med at holde kadencen, når du er ude med mountainbike-klubben, findes der også professionelle mountainbikes på el. Her er den elektriske motor og batteri typisk inkorporeret i stellet, og er lavet til at give dig en ekstra hånd op ad de hårde bakker, eller til at øge din rækkevidde, når du gør de danske mountainbikespor usikre.

Slutteligt er der også et væld af elektriske ladcykler til salg på DBA. Her kommer elmotoren virkelig til sin ret, da ladcykler som oftest er ganske tunge – og naturligvis bliver endnu tungere, hvis du smider børn eller bagage op foran. Der er det rart med en motor, som kan tage lidt vægt fra dine ben.

Brugte ladcykler med el til salg på DBA:

 1. Ladcykel, AMLadcykler Ultimate Curve, 7 gear, El ladcykel fra september 2021. Nypris 23.000 kr inkl

  Ladcykel, AMLadcykler Ultimate Curve, 7 gear, El ladcykel fra september 2021. Nypris 23.000 kr inkl blødt sæde, lås, udegarage, bænkpude, 3 punktsseler, låge foran for nem indstigning. Har stået inden

  1.234,00 kr.27-02-2024
 2. Ladcykel, Am Delux, Fin el lad cykel med punkterfrie dæk og ekstra stort batteri. Har kørt meget lid

  Ladcykel, Am Delux, Fin el lad cykel med punkterfrie dæk og ekstra stort batteri. Har kørt meget lidt. Købt for 2 år siden for 17000, faktura haves. Leveres ikke. Der medfølger 2 overdækninger ti

  13.000,00 kr.27-02-2024
 3. Elcykel, 36 V u strøm Til Div bla ladcykel oma Standard mål 

- INGEN BESKEDER - KUN TLF OPKALD MED

  Elcykel, 36 V u strøm Til Div bla ladcykel oma Standard mål - INGEN BESKEDER - KUN TLF OPKALD MED NR VIS - RING PÅ TLF 2665-7665 -FAST AFHENTNINGSPRIS KONTANT -SENDER IKKE Sælges som dét er Uden

  300,00 kr.27-02-2024
 4. Ladcykel, AMLADCYKLER Ultimate Harmony, Vi sælger vores meget fine el ladcykel fra AM ladckler. 
Den

  Ladcykel, AMLADCYKLER Ultimate Harmony, Vi sælger vores meget fine el ladcykel fra AM ladckler. Den er passet godt på og altid stået inde i carporten. Kan have op til 150 kg i ladet. Der er bremsel

  1,00 kr.27-02-2024
 5. DELUXE EL LADCYKEL

  DELUXE EL LADCYKEL

  Ladcykel, CargoKid Economy Deluxe El-Ladcykel, gear 8, Til dig, der vil have lidt ekstra. Vores DELUXE El-ladcykel er spækket med kun det bedste og det hele følger med i prisen. Den står stabilt og si

  29.990,00 kr.17-02-2021
 6. DELUXE EL LADCYKEL

  DELUXE EL LADCYKEL

  Ladcykel, CargoKid Economy Deluxe El-Ladcykel, gear 8, Til dig, der vil have lidt ekstra. Vores DELUXE El-ladcykel er spækket med kun det bedste og det hele følger med i prisen. Den står stabilt og si

  29.990,00 kr.17-02-2021

Lige nu er der 368 ladcykler til salg på DBA, og 106 af dem kører på el.

Stil de rigtige spørgsmål til sælger

Uanset hvilken type elcykel, du er på udkig efter, så er der en række spørgsmål, som du altid bør stille til sælger, når du er ude for at købe en brugt elcykel. Glemmer du det, kan du overse ting, der ellers ville have indikeret at cyklen står over for en reparation.

Spørg hvor gammel cyklen er. Hvis sælger ikke er sikker, ikke har kvittering eller ikke fremstår troværdig, kan du altid tjekke stelnummeret. Stelnummeret sidder i bunden af cyklen ved kranken (der hvor pedalarmene er monteret). Alle stelnumre slutter på et bogstav, og det er dette, der indikerer cyklens produktionsår. Selve systemet i dét kan fremstå lidt forvirrende. Men hvis stelnummeret slutter med et A, er den fra 2006, B er 2007 og helt frem til P, der er 2019.

Alderen er selvfølgelig væsentlig i forhold til prissætning, men også i forhold til at vide, hvilken type batteri og motor den pågældende cykel er produceret med. Nogle modeller kan have tekniske svagheder, som andre ikke har.

Her får du en vaskeægte Christianiacykel med et stort batteri og fem gear til bare 12.000 kroner. Sælges af Rasmus fra Regstrup
Her får du en vaskeægte Christianiacykel med et stort batteri og fem gear til bare 12.000 kroner. Sælges af Rasmus fra Regstrup

Batteriet er alfa og omega!

Du skal også spørge, om cyklens batteri er originalt eller eftermonteret. En af de største udskrivninger, du kan få med en elcykel, er hvis batteriet skal skiftes. Sådan et koster typisk mellem 1.500 og 4.000 kroner. Og de skal altså typisk skiftes efter mellem 500 og 1.200 opladninger.

Spørg også, hvor tit batteriet er blevet opladt. Ikke kun for at estimere levetid, men også fordi et batteri, der ikke er blevet opladt ofte nok, kan være beskadiget. Et batteri må aldrig aflade helt, så hvis sælger forsøger at sælge den på, at den kun er blevet ladet op en gang hvert halve år, så er det altså negativt. Et batteri bliver ustabilt, hvis det af flere omgange har været helt afladt, og hvis det har stået helt uden strøm i længere perioder ad gangen.

Til slut skal du spørge, hvordan cyklen er blevet opbevaret og eventuelt i hvilke omgivelser, den er blevet brugt. Det er ikke godt, hvis cyklen har stået opbevaret udendørs uden dække. Regn og minusgrader øger slid på de elektroniske dele og batteriet. Hvis sælger bor i et meget bakket og kuperet terræn, har motor og batteri også levet et hårdere liv, end hvis den kun er brugt på flad vej.

Brugte damecykler på el til salg på DBA:

 1. Damecykel, andet mærke, Hej sælger denne el cykel med nøgler til lås og batteriet kan kører op til

  Damecykel, andet mærke, Hej sælger denne el cykel med nøgler til lås og batteriet kan kører op til 60km. Sælger denne fordi jeg lige er startet til kørekort og mangler penge til kørekortet muligt os

  3.100,00 kr.27-02-2024
 2. Damecykel, Gazelle, Arroyo C7 HMB, 53 cm stel, 7 gear, Gazelle Arroyo C7 HMB dame Elcykel.
Købt den

  Damecykel, Gazelle, Arroyo C7 HMB, 53 cm stel, 7 gear, Gazelle Arroyo C7 HMB dame Elcykel. Købt den 28/07-2017 Kørt 1355 km. Rigtig pæn stand, altid stået inde i varmen. Der medfølger cykeltasker og

  12.800,00 kr.27-02-2024
 3. Damecykel, Raleigh, sociely, 50 cm stel, 7 gear, El cykel sælges da mit batteri er blevet stjålet..

  Damecykel, Raleigh, sociely, 50 cm stel, 7 gear, El cykel sælges da mit batteri er blevet stjålet.. Så har du et promovec batteri er denne cykel perfekt til dig.. Cyklen kører godt 7 gear... OBS

  1.800,00 kr.27-02-2024
 4. Damecykel, Kildemoes, city, 50 cm stel, 7 gear, kildemoes el cykel med nyt display og efterset af c

  Damecykel, Kildemoes, city, 50 cm stel, 7 gear, kildemoes el cykel med nyt display og efterset af cykelhandler, køre super godt, køre 60-70 km på en opladning, batteri er som nyt, og lavet nyt servic

  7.000,00 kr.27-02-2024
 5. Damecykel, Norden, Agnes, 3 gear, Sælger min skønne Nordencykel da jeg har fået elcykel. Fungere up

  Damecykel, Norden, Agnes, 3 gear, Sælger min skønne Nordencykel da jeg har fået elcykel. Fungere upåklageligt. Kun 2 år gammel. Har lidt rust og småskrammer på en skærm. Har extra kædelås som sidder

  3.000,00 kr.16-09-2023
 6. Damecykel, Raleigh, Darlington EL-CYKEL, 57 cm stel, 7 gear, Fantastisk næsten ubrugt sort Raleigh

  Damecykel, Raleigh, Darlington EL-CYKEL, 57 cm stel, 7 gear, Fantastisk næsten ubrugt sort Raleigh Darlington dame EL-CYKEL. HER OG NU PRIS KUN 9.000 kr., SPAR OVER 5.000! KØB SMUK KVALITETS EL-CYK

  9.000,00 kr.27-02-2024

Af de 380 elcykler der er til salg på DBA, er 104 af dem kategoriseret som damecykler.

Tjek også for dette, som du ville på en normal, brugt cykel

En elcykel er frem for alt stadig en cykel, så tjek alt det, du normalt ville tjekke på en cykel, før du giver håndslag og bliver et par tusind eller fem fattigere. Kæde, bremser, skruer, bolte og dæk – alle er ting, der er med til at indikere hvilket liv, cyklen har levet.

Er cyklen beskidt med indgroet snavs rundt omkring? Det er en ganske stærk indikator for, at cyklen ikke er blevet passet godt på. Det samme hvis kæden er rusten og beskidt. Det er ikke altafgørende, at cyklen har en funklende, ny kæde på. Men en gammel, rusten og negligeret kæde kan være udtryk for, at sælger ikke har gået meget op i cyklen.

Begyndende rust på skruer og bolte er også med til at fortælle, at cyklen højest sandsynligt er blevet opbevaret udendørs - noget der, som før beskrevet, også kan have en negativ effekt på motor og batteri.

LÆS OGSÅ: Træt af din cykel bliver stjålet? Løs det med genbrug

Tager du til Haslev, har du mulighed for at købe et sæt smarte foldbare cykler. Sat til salg af Poul for 3.000 kroner stykket
Tager du til Haslev, har du mulighed for at købe et sæt smarte foldbare cykler. Sat til salg af Poul for 3.000 kroner stykket

Inden du triller hjem: Prøvetur og forhandling

Gå stellet igennem for buler, skrammer og ridser. Det kan indikere, om cyklen har været styrtet eller væltet. Nogle skader kan være rent kosmetiske, mens andre kan have slået udstyr som gear eller bremser skævt. Ikke desto mindre kan du bruge skrammer til at forhandle prisen ned.

Når du har været rundt om cyklen en 30-40 gange, er du klar til en prøvetur – for du skal tage en prøvetur. Her mærker du, om alle gear er, som de skal være, om elmotoren sætter ind, når den skal, om den trækker jævnt, og om den holder batteriniveauet.

Herefter er der kun forhandlingen tilbage, og her må du ikke være bange for at prutte lidt om prisen. Hvis du har fundet småfejl, mangler eller skrammer, skal du bruge dem som argument for, at prisen skal være lavere. Husk dog altid at forhandle med respekt – hvis du selv har solgt noget brugt, ved du, at der er intet mere irriterende, end hvis den potentielle køber skambyder din vare.

Brugte herrecykler på el til salg på DBA:

 1. Herrecykel, Batavus, 56 cm stel, 7 gear, Super velholdt el cykel sælges, da det var et forsøg på om

  Herrecykel, Batavus, 56 cm stel, 7 gear, Super velholdt el cykel sælges, da det var et forsøg på om jeg var klar til el hjælp. Batterier er ikke 100% ok Komplet med lygter, fodbremse og fodbremse

  1.500,00 kr.27-02-2024
 2. Herrecykel, Pro-Movec, 7 gear, Pæn og velholdt el cykel med 7 gear og lås.
Batteriet er fuld opladt

  Herrecykel, Pro-Movec, 7 gear, Pæn og velholdt el cykel med 7 gear og lås. Batteriet er fuld opladt som kan ses på displayet, men slår fra, så bør efterses/repareres. Sælges grundet private årsager.

  1.800,00 kr.27-02-2024
 3. El cykel Herre

  El cykel Herre

  Herrecykel, andet mærke Breezer Powerwolf EVO SM 2.1+, cm stel 53, gear 11, stelnr. WBD092L0535U, Lækker Herre elcykel fra Amerikanske Breezer med gode brede dæk for masser af komfort og greb Bosch p

  25.299,00 kr.22-12-2023
 4. Herrecykel, andet mærke Corwin Copenhagen Limited, Herre 2020 - 53cm DEMO, 53 cm stel, 7 gear, stel

  Herrecykel, andet mærke Corwin Copenhagen Limited, Herre 2020 - 53cm DEMO, 53 cm stel, 7 gear, stelnr. SKU: 28327-00-60, Rigtig velholdt Corwin El-cykel købt i 2021. Den har kun været brugt i et år o

  6.500,00 kr.27-02-2024
 5. Herrecykel, Yosemite E cruiser, 5 gear, Ældre biltema el cykel, næsten ikke brugt så den virker 100

  Herrecykel, Yosemite E cruiser, 5 gear, Ældre biltema el cykel, næsten ikke brugt så den virker 100p Har stået med overslag på så sædet har taget lidt skade fra elastikstrop. Cyklen er fra 2016 og sk

  2.200,00 kr.27-02-2024
 6. Herrecykel, andet mærke Saga Bikes, 6 gear, Saga Bikes tilbyder nu en fantastisk deal! Hop på vores

  Herrecykel, andet mærke Saga Bikes, 6 gear, Saga Bikes tilbyder nu en fantastisk deal! Hop på vores elcykel, der leverer både kvalitet og prisvenlighed! Med ikke ét, men to batterier og en rækkevidde

  5.000,00 kr.26-02-2024

Hvis du har fået lidt cykelfeber efter at have læst denne artikel, har vi masser af spændende indhold til dig. Som del af vores serie "DBAs Dyreste" kan du læse om Anders' helt specielle kabinecykel, der var DBAs dyreste cykel. Cyklen kan du se i fart i videoen herunder, hvor vi besøger Anders og hører mere om den særlige cykel. Du kan også læse vores artikel, der giver 6 råd til dig, der er på jagt efter en brugt mountainbike.

 

Relaterede artikler