3 brugte smartphone-alternativer til Samsungs nye topmodel
Tech

3 brugte smartphone-alternativer til Samsungs nye topmodel

Elektronista
Elektronista

Samsungs nye Android-flagskib er nu kommet på gaden. Men har du virkelig behov for alt det, du betaler ekstra for på den nye telefon? Svaret er nej, og her får du tre alternativer til Samsungs nye model, som du kan købe lige nu for billige penge på brugtmarkedet.

De fleste vil nok mene, at Samsung er kongen af Android-telefoner. Rent salgsmæssigt er Samsung i hvert fald kongen af smartphones, punktum. De sælger flere af slagsen end nogen anden smartphone-producent, og derfor er der naturligvis altid en del opmærksomhed omkring lanceringen af en ny topmodel fra det sydkoreanske firma. 

Den nye GALAXY S8 er netop kommet på gaden med en skærm, der fylder mere af fronten end nogensinde, mere indvendig power, så smartphonen er hurtigere end nogensinde før, og med det samme anmelderroste kamera, som der sad i S7.

Og det sidste er netop pointen. Jo, skærmen er større, men har du i virkeligheden behov for det lige nu? Der er mere CPU-kraft, så den er en anelse hurtigere, men ligesom med den større skærm skal apps og software jo understøtte det, før det bliver tilnærmelsesvis nødvendigt at købe den nyeste GALAXY S-topmodel.

Gå på brugtmarkedet og find tidligere modeller, som er både billigere og bedre end denne GALAXY S8
Gå på brugtmarkedet og find tidligere modeller, som er både billigere og bedre end denne GALAXY S8

Hvis man bruger sin smartphone til at fotografere meget, kan man formentlig lige så godt købe den gamle S7-model, for kameraet i den er stort set det samme som i den nye S8. Men der er en hel del penge at spare ved at købe sidste års model i stedet. Endvidere kan man spare en del penge på at købe tilsvarende modeller fra andre producenter, der er kommet ud i både 2016 og 2017.

Det viser sig nemlig, at man betaler en del for ’
Samsung’-navnet. Her er for eksempel tre bud på smartphones, du kan købe i stedet for at storme ud og investere i den nye GALAXY S8.

Samsung GALAXY S7 Edge 
2016-udgaven af Samsungs topmodel er en af de mest anmelderroste smartphones nogensinde. Det er ikke mindst på grund af kameraet, som anses for at være klasser bedre end for eksempel det, der sidder i iPhone. Det er formentlig derfor, Samsung ikke har villet pille ved det i S8 og derfor har sat stort set det samme kamera i 2017-modellen. Ellers er den primære forskel skærmen. 

Skærmen er 0,7 tommer større i højden på S8, men selve smartphones krop er kun en anelse større. S8 udnytter altså skærmområdet bedre, men har du virkelig brug for det? Der er ikke ret mange apps, der understøtter den større skærm endnu, bortset fra dem Samsung selv kommer med.

Samsung GALAXY S7 Edge koster fra 900 kroner på DBA
Samsung GALAXY S7 Edge koster fra 900 kroner på DBA

En anden forskel er, at fingeraftrykslæseren - på grund af den store skærm - nu sidder omme på ryggen oppe ved kameralinsen. Det er en placering, mange finder irriterende, så det er endnu en god grund til at holde sig til S7, hvor den sidder i home-knappen foran.

Batteristørrelsen er den samme på de to telefoner
 og taget i betragtning, at S8 skal levere strøm til en større skærm, kan S7 faktisk have en fordel på batterilevetiden. Det er dog en god idé at tjekke strømmen på en brugt S7, eftersom smartphone-batterier slides, hver gang de lades op.

Den største forskel er dog naturligvis prisen. Lige nu er der 91 Samsung GALAXY S7 Edge til salg på DBA, og prisen på brugtmarkedet ligger på cirka 2.000 kroner. Det er ikke særlig mange penge sammenlignet med, at en ny GALAXY S8 koster over det dobbelte: 6.199 kroner.

Huawei Mate 9 Pro 
Danmark er med i en eksklusiv gruppe af lande, hvor denne smartphone fra Huawei kom på gaden. Den er et godt bud på et alternativ til GALAXY S8, fordi den har masser af computerkraft pakket ind i en lille, veldesignet kasse, der tilmed har et par andre funktionalitets-fordele frem for Samsung’en.

For eksempel har
 Huawei’en dobbeltkamera med Leica-linser, hvilket blandt andet giver billeder med bedre kontrast og dybde. Men det giver også mulighed for at tage billeder i sort/hvid i op til 20 megapixel. Skærmen er på 5,5 tommer med en opløsning på 1440 x 2560 pixels.

Lige nu er der omkring 17 Huawei Mate 9 Pro til salg på DBA, og den billigste koster 1.500 kroner
Lige nu er der omkring 17 Huawei Mate 9 Pro til salg på DBA, og den billigste koster 1.500 kroner

Derudover minder designet en hel del om Samsungs GALAXY S7 Edge med bløde, runde kanter og en knap på fronten med fingeraftrykslæser. Den kan som nævnt nogle ting, Samsung’en ikke kan. For eksempel har den dual-sim, så du både kan have dit arbejdsnummer og dit private nummer på den samme telefon.

Den mest populære version har 128GB lagerplads for en billig pris, og så har den et batteri, der er 25 procent større end Samsungs topmodel. Du går altså længere tid mellem opladningerne med denne telefon.

Der er en del Huawei Mate 9 Pro til salg på DBA, og de koster fra 1.500 kroner. De fleste sælges til omkring 4.000 kroner.

Huawei Mate 9 Pro til salg på DBA

 1. Oplader, Xiaomi 20W Wireless Car Charger, Perfekt, Xiaomi 20W Wireless Car Charger

Hurtig trådløs o

  Oplader, Xiaomi 20W Wireless Car Charger, Perfekt, Xiaomi 20W Wireless Car Charger Hurtig trådløs opladning Oplev op til 20W trådløs opladning med Mi 20W Wireless Car Charger. Når du f.eks. oplader X

  240,00 kr.23-02-2024
 2. Cover, t. andet mærke, Mange forskellige, Perfekt, 

Jeg sælger resten af mit lager af covers og bes

  Cover, t. andet mærke, Mange forskellige, Perfekt, Jeg sælger resten af mit lager af covers og beskyttelsesglas. Der er Rigtig mange. Alt er nyt og i ubrudt indpakning. Alle varer stammer fra en mo

  4.995,00 kr.02-08-2023
 3. Billader, Sæt af adapter + type-c kabel, Helt ny Billader med type C kabel til Samsung S22, S21, S20

  Billader, Sæt af adapter + type-c kabel, Helt ny Billader med type C kabel til Samsung S22, S21, S20, S10, S9, S9+, s8, s8+, Note 8, Note 9, Note 10 og andre android telefoner evt.: Huawei P30, P30 Li

  110,00 kr.21-03-2023

Sony XPERIA XZ 
Et andet bud på et alternativ til den nye Samsung-topmodel kunne være Sonys XPERIA XZ fra 2016 – især, hvis man gerne vil have et godt kamera. Kameraet på denne smartphone er på hele 23 megapixels og har laser-autofokus og videooptagelse i 4K.

Skærmen er på 5,2 tommer i HD-opløsningen 1920 x 1080 pixels. Den har et
 microSD-slot, så du kan udvide lagerpladsen med et hukommelseskort. Sonys smartphones har et mere kantet design end Samsungs, men der er mange mennesker, der foretrækker dette frem for de runde kanter, man finder hos sydkoreanerne. 

Der er lige nu 21 Sony XPERIA xz på DBA til omkring 3.900 kroner
Der er lige nu 21 Sony XPERIA xz på DBA til omkring 3.900 kroner

Ligesom GALAXY-telefonerne nævnt ovenfor er denne model fra Sony også vandafvisende i høj grad. Den er IP68-certificeret, hvilket betyder, at du kan holde den nede på 1,5 meter dybt vand i en halv time, uden at den tager skade. En tur i regnen, brusekabinen eller i hurtig tur i en swimmingpool er altså ikke noget problem.

Den er også væsentligt billigere end en ny GALAXY S8, for den kan købes i nærmest helt ny stand
 på DBA for omkring 3.900 kroner.

Køb en Sony XPERIA XZ på DBA

 1. Sony Xperia XZ Premium, Panzerglas

  Sony Xperia XZ Premium, Panzerglas

  100,00 kr.29-09-2023
 2. Sony Xperia XZ, 2 cover pr. Stk. 75
2 panserglas front pr. Stk. 50
.

  Sony Xperia XZ, 2 cover pr. Stk. 75 2 panserglas front pr. Stk. 50 .

  50,00 kr.29-09-2023
 3. Bumper, t. Sonim, Xperia XZ Premium, God, 1 Stk. Beskyttelses plastik bumper cover sælges, brugt 3 m

  Bumper, t. Sonim, Xperia XZ Premium, God, 1 Stk. Beskyttelses plastik bumper cover sælges, brugt 3 måneder næste som nyt. Kan sendes imod forudbetaling på Mobilpay for købers regning.

  40,00 kr.21-08-2023
 4. Skærmbeskyttelse, t. Sonim, Xperia XZ Premium, Perfekt, Panzerglas sælges, helt nyt i original embal

  Skærmbeskyttelse, t. Sonim, Xperia XZ Premium, Perfekt, Panzerglas sælges, helt nyt i original emballage. Kan sendes imod forudbetaling på Mobilpay for sælgers regning.

  40,00 kr.21-08-2023
 5. Oplader, Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Perfekt, Oplader til; Nokia, Samsung, Sony Ericsson.

Lille

  Oplader, Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Perfekt, Oplader til; Nokia, Samsung, Sony Ericsson. Lille multispændingslader til hurtig opladning af batteri. _____________________________________ Nokia CA-

  49,00 kr.16-09-2017

Hvis du er på jagt efter en ny mobil, så kunne den nye Nokia 3310 måske være noget for dig? Her har vi fremhævet forskellene og lighederne ved den gamle og den nye model.

Relaterede artikler