7 tips til køb af brugt elektronik
Tech

7 tips til køb af brugt elektronik

Elektronista
Elektronista

7 tips til køb af brugt elektronik

En iPhone til halvdelen af markedsprisen, en brugt fladskærm for en 500-kroneseddel eller en sjælden pladespiller fra 1950’erne? Køb af brugte elektroniske dimser er i kraftig stigning i disse år. Her får du 7 tips til shopping af brugte dimser

Brugt elektronik hitter. Ifølge en undersøgelse lavet for Politiken havde hver 3. købt brugt elektronik inden for de foregående tre år. De fleste køber second hand-elektronik for at spare penge og for at få fingre i produkter, der i nypris ville have slået bunden ud af budgettet. Der er også de smarte, der går på jagt efter samlerobjekter og elektronik, der er taget af markedet og som ikke længere kan findes i almindelige butikker. Endelig giver det rigtig meget mening at købe brugt, hvis man gerne vil tænke grønt og undgå ressourcespild.

Se her, hvad skal du være opmærksom på, når du køber brugt elektronik:

  • -  Lav grundig research af produktet på nettet, så de ved præcist hvad du leder efter og kan forvente.

  • -  Noter dig nyprisen så du har den til sammenligning

  • -  Hold øje med hvilken udgave af et givent produkt det er du kikker på og hvilke funktion der skal knytte sig til det. F.eks. kan smartphones godt have samme design men forskellige specifikationer.

  • -  Hvis du henter produktet hos sælger har du muligheden for at teste om det virker som det skal, inden du køber. Et lille fif er også at lugte til produktet – det må absolut ikke lugte af brændt elektronik.

  • -  Sørg for at alle tilkørende kabler og stik er med i kassen. Hvis ikke kan det være en god grund til at få prisnedslag.

  • -  Forhandl om prisen – sælgers pris er ikke hugget i granit. Skru op for handelsgenet og se, om du kan prutte dig til en bedre pris.

  • -  Spørg om sælger har en original kvittering og eventuel garanti på produktet – hermed sikrer du også, at det ikke er en hælervare, du har købt.

Lavet i samarbejde med elektronista.dk

Relaterede artikler