5 ting din indre nørd vil elske!
Tech

5 ting din indre nørd vil elske!

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Jeg omtaler mig selv tit som en NØRD! Og andre siger det også til mit ansigt.. Det kommer nok ret meget bag på folk, der jo bare ser en ding-ding lyshåret pige i crazy vintagekjoler foran dem. Sjovt nok er det heller ikke noget jeg gør det vilde ud af - det er vist bare en del af min DNA. 

Jeg tror det hænger sammen med, at jeg har nærmest fået nørdet elektronik ind med modermælken. Vi har fx. altid haft computere (bemærk; flertal) i vores hjem - klassikere som Commodore64, Amiga er faret ud og ind af værelserne som nye modeller kom til. Med en computergal far & 2 brødre, falder IT mig derfor rigtig nemt og naturligt! Jeg har lært ikke at være "bange" for at bare kaste mig ud i udfordringer - og som regel lykkes det.

Jeg var også den første i min omgangskreds, der fik en mobiltelefon (på størrelse med en mursten) - og jeg var fuldstændig nysgerrig over hvad den mobil-menu, der hed "tekst-beskeder" kunne udrette! Jeg havde kun én bekendt, der også havde en mobil, så skrev; "Hej Lars, kan du se denne besked? Hilsen Louise" og trykkede aflever. Da jeg flere uger senere mødte Lars, kunne han forklare: "jaaaah, jeg så godt din hilsen poppe op, men jeg vidste da ikke hvad det var - eller hvordan man kunne besvare den?" (Den spæde start på en SMS evolution, hahah!)

Jeg elsker elektronik og ikke mindst smarte gadgets! Derfor bygger jeg hele tiden mere og mere på i mit repertoire - og her kommer mine bud på 5 ting, din indre NØRD vil elske:

1. RETRO COMPUTER


Hvad med netop at få fingrene i de maskiner du har leget med som barn!? Jeg husker tydeligt hvordan jeg har siddet en HEL dag med et kodehæfte til C64'eren - blot for at kunne farve skærmen med cursor - ved at holde mellemrumstasten nede.. Jeg kunne skifte farve på F1, F2, F3 osv.. Nu skal du så forestille mig sidde dér og holde mellemrumstasten nede og glad farve danmarkssflaget på min lille bitte skærm! HA!! Den afbildede her er endda med diskette station, vores første var med kassettebånd!!

Husk iøvrigt også at tjekke Amiga ud!


2. TEGNEPLADE


Hvis du er lidt den grafiske nørd (som jeg) vil du elske at stifte bekendtskab til sådan en bandit. Man bruger simpelthen pennen og tegnepladen - istedet for en helt almindelig mus. Det kræver naturligvis en hel del tilvænning (var selv ved at kaste den ud af vinduet flere gange i processen). Men når du først har vænnet dig til at bruge den, vil du opdage hvor god den er + den skåner dine led mere end en almindelig mus..

Jeg bruger den især til fotobehandling & andre kreative ting! Min er fundet på DBA, helt ny og ubrugt med til det halve af prisen! YAY!


3. LYSET STYRET VIA MOBILEN?

Mobilen giver jo sig selv - den skal naturligvis være en smartphone (så kan du nemlig også downloade vores app til iphone/android)! Har du også drømt om at kunne styre dit lys via mobilen? PHILLIPS HUE har udviklet nogle seje pærer, som du kan styre via en app. Du kan både få almindelige pærer og strips, og i alm hvidt eller farvet lys.

Min mand har savlet over det længe - så derfor VED jeg det er nørdet!


4. FÅ DIT EGET FOTOSTUDIE!

Det behøver ikke at koste en million at skaffe dig selv et billigt fotostudie - især godt sammen med et mere pro spejlrefleks digital kamera. På den måde er du aldrig afhængig af vejret & det naturlige lys, og du kan også snildt klare ungernes julekort & fotogaver hjemme i eget hus. (Her er det naturligvis underforstået at du ER lidt en nørd, der har forstand på høj kameraføring og dets lige)


5.KAMERALIR TIL DIN SMARTPHONE!

Hvis du aldrig nogensinde kommer til at bruge hverken spejlrefleks kamera eller eget fotostudie - så vil jeg altså gerne slå et slag for, at du får købt en cool kameralinse til din smartphone! Du kan finde mange fine linser til fx iphone lige her.

Det hér er med garanti mit næste nørdede indkøb - bare vent og se!

Fra den én nørd til en anden: God fornøjelse!

Relaterede artikler