5 gode råd til at købe skærm nummer to
Tech

5 gode råd til at købe skærm nummer to

Elektronista
Elektronista

Hvis man spiller computerspil eller arbejder kreativt med computeren, kan det være praktisk med to skærme. Men der er ingen grund til at bruge masser af penge på at købe nummer to som ny.

Der kan være mange grunde til at koble to skærme til sin computer. Hvis man har en laptop, man sætter i en dock, når man kommer hjem, har man som regel også en ekstern skærm. Men hvis man spiller computerspil eller arbejder med fotos, video eller musik som hobby, kan en ekstra skærm have stor værdi. Og så ser det også blæret ud, når man sidder der med et helt rumskib-kontrolpanel foran sig, når man arbejder. Her er fem gode råd til at købe en ekstra skærm brugt.

   

Kan din computer klare mosten?

Mange stationære og bærbare PC’er og Macs er allerede forberedt til to skærme. Hvis din laptop for eksempel har både en HDMI-port og en Mini-DisplayPort/Thunderbolt-port, kan du sætte to skærme til ad den vej. Men det første, du bør gøre uanset hvad, er at undersøge, om din computer f.eks. har sådanne muligheder, eller om du skal ud og købe eksternt hardware.

Find din nr. 2 skærm på DBA:

 1. Samsung, C32G55 32", 32 tommer, Perfekt, Skærmen fremstå som ny.

prisen er fast.

  Samsung, C32G55 32", 32 tommer, Perfekt, Skærmen fremstå som ny. prisen er fast.

  1.000,00 kr.27-11-2023
 2. AOC, fladskærm, 24 tommer, Perfekt, Er i overskud efter køb af bærbar. 
Fejler intet. Kan justeres i

  AOC, fladskærm, 24 tommer, Perfekt, Er i overskud efter køb af bærbar. Fejler intet. Kan justeres i højden. 1920x1080 curved screen. Kan afhentes i Nibe og leveres i og omkring Aalborg

  500,00 kr.27-11-2023
 3. Asus, 60 Hertz , God, Meget velholdt computer skærm sælges - 2 år gammel

  Asus, 60 Hertz , God, Meget velholdt computer skærm sælges - 2 år gammel

  500,00 kr.27-11-2023
 4. AOC, G2490VXA 144Hz, 24 tommer, Perfekt

  AOC, G2490VXA 144Hz, 24 tommer, Perfekt

  650,00 kr.27-11-2023
 5. AOC, 27G2SU/BK 165Hz, 27 tommer, Perfekt, Sælger denne 165hz skærm som virker helt perfekt!

  AOC, 27G2SU/BK 165Hz, 27 tommer, Perfekt, Sælger denne 165hz skærm som virker helt perfekt!

  800,00 kr.27-11-2023
 6. Samsung, fladskærm, S23A700D, 23 tommer, Rimelig, Samsung skærm i overskud

Med HDMI udgang. HDMI ka

  Samsung, fladskærm, S23A700D, 23 tommer, Rimelig, Samsung skærm i overskud Med HDMI udgang. HDMI kabel kan følge med Den fungerer perfekt, men har fået en skramme i nedre højre hjørne. Kan dog ikke

  200,00 kr.27-11-2023
Brug evt en dockingstation..
Brug evt en dockingstation..

Køb en dockingstation

Hvis din PC ikke har nok porte, og du ikke allerede bruger én, kan du købe en dockingstation (vist herover). Disse ligger typisk fra 800-1.100 kroner på brugtmarkedet og kan f.eks. koble sig til din maskine via USB. Ad den vej får du adgang til at koble flere skærme på maskinen, fordi dock’en har ekstra porte. Du kan også sætte to skærme sammen via Mini-DisplayPort-teknologien. Hvis din maskine har et sådan stik (Thunderbolt på Mac), kan visse skærme sættes sammen med DisplayPort-kabler. Undersøg nøje, om skærmen, du kigger på, understøtter det.

Kig efter en skærm magen til den, du har

Ud over at det rent æstetisk ser bedre ud, at du har to ens skærme ved siden af hinanden, er der også tekniske fordele ved at købe en skærm mage til den, du allerede har. F.eks. ved du allerede, at din computer kommunikerer ordentligt med skærmen, og at alle driverne fungerer som de skal, og du ved også allerede, hvordan skærmen indstilles. Men det gælder kun, hvis du har en nyere skærm.

Tænk over opløsningen

Hvad er opløsningen på din nuværende skærm? Hvis den er lidt i underkanten af, hvad såvel din computer kan klare, og hvad der er ude på markedet lige nu, skal du ikke købe en skærm mage til. Køb i stedet en skærm med en højere opløsning, du kan bruge som hovedskærm og lad den gamle være en skærm til ting med lavere prioritet.

Hvis du vil have noget nyt

Hvis du, som nævnt ovenfor, har en lidt ældre skærm og vil købe noget nyere som skærm nummer to, skal du tænke over, at du måske en dag vil købe én mere. Vælg derfor en nyere skærm fra et velkendt mærke, så du ved, at du måske kan købe én mere om f.eks. et år. Søg eventuelt også efter anmeldelser på nettet af skærmen. Tænk også over størrelsen – er den ene skærm meget større end den anden? Nogle gange kan det også simpelthen bedre betale sig at købe to brugte, ens skærme i stedet for den, man har – ganske enkelt fordi ens gamle skærm er så gammel, at selv en opgradering til to skærme, der har 2-3 år på bagen (og derfor er billigere) vil være en stor forandring.

// Find masser af skærme på DBA - lige her

Lavet i samarbejde med Elektronista.dk

Relaterede artikler