Solbrille guide
Rodekassen

Solbrille guide

Louise Guldager
Louise Guldager

Foråret er over os og sommeren nærmer sig med hastige skridt. Vi er sikkert flere, der allerede er begyndt at kigge efter lette sommerkjoler, smukke sandaler og måske endda badetøj, så vi er klar, når sæsonen går i gang.

Især solbriller er en uundværlig del af sommerhalvåret. Faktisk burger jeg solbriller hele året rundt, og det er vi sikkert mange, der gør. Men jeg plejer også hver sommer at købe mig et nyt par. Nogle gange dyre mærkevarer solbriller, andre gange blot et billigere alternativ. Det er i hvert fald uanset hvad rart, når man har nogle stykker at skifte imellem. Og særligt solbriller kan det godt betale sig at købe brugt. For ofte fejler de intet, den tidligere ejer har blot behov for forandring, nye modeller eller et nyt look. Jeg kender det fra mig selv. 

Jeg har både solgt og købt mange par brugt. Det giver god mening, at man fra tid til anden har behov for lidt nyt til garderoben og solbriller er en nem og hurtig måde at opdatere sit look på. Og hvis de gamle briller, man har liggende i skuffen ikke fejler noget, er der jo ingen grund til, at de bare skal ligge der.

Det kan også være, man har forelsket sig i en særlig model. Jeg havde for mange år siden et par fra Tom Ford, som jeg var virkelig glad for. Jeg skambrugte dem flere sæsoner i træk og til sidst knækkede stangen. Da jeg gik ned i en autoriseret brille forhandler fik jeg at vide, at lige netop dén model, desværre i mellemtiden var udgået. Æv, tænkte jeg, nu var det jo lige præcis DEN model, jeg fælte, der klædte mit ansigt og som jeg var så glad for. Derfor gik jagten ind på dba.dk og det lykkedes mig faktisk efter et halvt års tid at finde dem – endda til en virkelig god pris.

Sikre hit, som år efter år har vist sig særligt populære er f.eks. Rayban solbriller,  Marc Jacobs, der også er stærk på netop dette og Gucci, der de seneste sæsoner har fået en stor revival.

Men også mærker som ChloeCeline Og Dior er yderst træfsikre, hvis man vil være fashionabel solsikker. Og ’kongen’ over dem alle, Chanel, dem går man heller aldrig helt galt med.

Du kan også være rigtig modig og springe ud i et par hvide solbriller, så du matcher resten af sommermoden.

Der kan være virkelig gode besparelser at hente og hvis du er i tvivl om, hvorvidt de passer til din ansigtsform, så kan et godt tip være, at indstille søgningen til dit eget nærområde, så det er muligt at komme forbi og prøve varen, inden du køber.

Relaterede artikler