6 ting du skal vide, før du sælger din havetraktor
MotorUdelivBolig

6 ting du skal vide, før du sælger din havetraktor

Christine
Christine

Står den bare og samler støv i skuret, eller er det i år, du skal skifte havetraktoren ud med en nyere model? Uanset, hvorfor du skiller dig af med maskinen, må du ikke gå glip af de ekspertråd, vi sender din vej nu. De er nemlig nyttige at kende, når du sætter havetraktoren til salg.

Den har uden tvivl taget dig med på mange ture rundt i haven og efterladt din grønne oase som en nyfriseret, engelsk græsplæne. Som tak for mange års tro trimning fortjener din havetraktor derfor også den bedste annoncetekst, når du har besluttet dig for at sælge den.

Styrer du salgsannoncer lige så sikkert som din havetraktor? I samarbejde med Peter Feldt fra Østjysk Plæneklipper Service sætter vi nu din annoncetekst i det helt rigtige gear, så havetraktoren kan komme på klippearbejde hos køber. Læs med her og få ekspertens bedste råd.

Disse to ting skal du fortælle som det første

Hvor bredt klipper din havetraktor? Det er en af de første oplysninger, du skal servere for køber:

- Klippebordet er det, der oftest går i stykker på en havetraktor, fordi det har kontakt til græsset, som over tid æder metallet. Derfor skal du fortælle sælger, hvilken stand klippebordet er i, og om remmen er slidt. Du skal også fremhæve, hvor bredt din maskine klipper, fortæller Peter Feldt, og tilføjer:

- Jo bredere din maskine klipper, jo højere er prisen – også, når du sælger den brugt.

De mest almindelige klippebredder er mellem 96 og 107 centimeter, men op til 117 centimeter er mål, der efterspørges, når du sælger en brugt havetraktor.

Hvad man foretrækker eller har brug for i haven er meget individuelt, og det samme gør sig gældende, når du skal beskrive gearene:

Er det manuelle gear eller automatiske gear, traktoren er udstyret med? Automatiske gear kan også kaldes en hydrostatisk eller trinløs gearkasse, men forskellen på dem og manuelle gear er komforten. Altså, hvordan havetraktoren er at køre med. Ved automatiske gear slipper du for at trykke kobling og bremse ned, når du skifter gear, og det er der mange, som foretrækker,
forklarer Peter Feldt.

Havetraktorer til salg på DBA netop nu:

 1. Havetraktor, Murray, 12 hk, Sælge min havetraktor MURRAY 12IC / 38

Ny olie og ny luftfilter, køre

  Havetraktor, Murray, 12 hk, Sælge min havetraktor MURRAY 12IC / 38 Ny olie og ny luftfilter, køre som det skal, uden klippebord. Er åben for bud, skambud besvares ikke… Kan evt. leveres.

  2.900,00 kr.12-06-2024
 2. Havetraktor, texas-rider6100e, 10 hk, har den fine lille havetraktor til starter og køre ok med op s

  Havetraktor, texas-rider6100e, 10 hk, har den fine lille havetraktor til starter og køre ok med op samler på den går stamp i styrtøj ved en handel så er det kontant da ik har mobilpay

  3.000,00 kr.12-06-2024
 3. Viking MT 4112 SZ

  Viking MT 4112 SZ

  Havetraktor, Vining, hk 16, Viking / Stihl MT4112SZ 110 cm klipper Hydrostat El-tilkobling B&S V-motor. Pris +moms

  10.000,00 kr.12-06-2024
 4. Stiga 4wd plæneklipper

  Stiga 4wd plæneklipper

  Havetraktor, Stiga parkprestige, 18 hk, Stiga park prestige 4wd årg. 2009 med Kohler 18 hk motor, anhængertræk og 105 cm skærebord.. Fungerer fint , skærebord noget rustent. Afhændes på grund af sal

  9.500,00 kr.12-06-2024
 5. John Dier X 300 R

  John Dier X 300 R

  Havetraktor, John Dier X 300 R, hk 17, Havetraktor John Dier X 300 R Motor Kawasaki 17 hk med 2 Cylinder. Timer :600 Hydrogear pedaler Med opsamler Virker som ny JEG TA GERNE I BYTTE TEL 30269511

  20.000,00 kr.12-06-2024
 6. Tilbehør havetraktor, Dozerblad til lille traktor 200 kr.

  Tilbehør havetraktor, Dozerblad til lille traktor 200 kr.

  200,00 kr.12-06-2024

Lige nu kan du på DBA finde 1.271 havetraktorer, og lige finder du dem, der koster under 3.000 kroner.

Disse motorer er i høj kurs, når du køber havetraktor

Kører du Kia, BMW eller noget helt tredje? Forskellen på motorer er lige så stor, når vi snakker havetraktorer, som når vi snakker biler. Derfor er det altid en fordel for dig at fremhæve, hvilken motor din maskine er udstyret med, fortæller vores ekspert:

- De amerikanske motorer fra Briggs & Stratton er meget efterspurgte, men de japanske mærker Kawasaki og Honda er også populære, siger Peter Feldt.

Motoren er imidlertid ikke det eneste, du må sætte fokus på i din annoncetekst. Ved du, hvad du med fordel kan fremhæve? Det kigger vi nærmere på nu.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at købe en havetraktor brugt

Erik fra Haderslev sælger sin JohnDeere havetraktor for 10.500 kroner. Den har 19 hestekræfter og har nye knive.
Erik fra Haderslev sælger sin JohnDeere havetraktor for 10.500 kroner. Den har 19 hestekræfter og har nye knive.

De her oplysninger er en fordel at fremhæve i annonceteksten

Når du skal sælge din havetraktor gælder mange af de samme kneb, som når du skal sælge en bil. Har du ikke mange bilsalg på samvittigheden, kan det imidlertid være vanskeligt at vide, hvad du skal skrive i annonceteksten. Nogle oplysninger er dog en fordel at fremhæve:

- Præcis som når man sælger sin bil, gælder det om at kigge på helheden og havetraktorens generelle stand. Har den stået ude eller overdækket? Er den meget rusten? Det er vigtigt at fortælle, selvom der altid vil være rust på en havetraktor. Det kan man ikke komme udenom, fortæller Peter Feldt.

Er du klar til at sparke dæk? Peter Feldt anbefaler også, at du i salgsannoncen fortæller, om dækkene er mørnede, flækkede eller punkterede. Samtidig råder han også til, at du fortæller, hvilket år maskinen er produceret, og hvornår du har købt den.

LÆS OGSÅ: Sælger du ud af ting til haven? Her er de 11 mest eftertragtede haveting på DBA netop nu

Denne Stiga Villa Prestige kan blive din for 5.500 kroner. Det er Søren fra Fårevejle, der sælger havetraktoren med hydrostatgear.
Denne Stiga Villa Prestige kan blive din for 5.500 kroner. Det er Søren fra Fårevejle, der sælger havetraktoren med hydrostatgear.

Det her simple tip hæver prisen på din havetraktor

Kender du de mest populære maskiner på markedet? Sætter du en havetraktor fra Stiga, Jonsered eller Husqvarna til salg, kan du være sikker på, at din maskine vil være eftertragtet og især, hvis du har fået udført service på den jævnligt:

- En kvittering og en opdateret servicebog trækker altid prisen på en maskine op. Har du gemt fakturaen på servicen, vil det endda være en ekstra fordel for dig, fortæller Peter Feldt.

Priserne på et servicetjek af din havetraktor begynder ved 500 kroner, og du kan få foretaget det ved din lokale plæneklipperservice. Spørger vi Peter Feldt, om det er penge, der er godt givet ud, er han ikke i tvivl:

- Det er et kæmpe plus at have en servicebog på maskinen, for sådan kan du dokumentere, at den jævnligt er blevet gennemgået af en professionel. Det er dit bevis på, at du har passet godt på maskinen, fortæller han.

Græsslåmaskiner til salg på DBA netop nu:

 1. Rotorklipper, Klippo bio velholdt med et-trinshøjderegulering. Honda CCV135 4,5 HK motor. Olie skift

  Rotorklipper, Klippo bio velholdt med et-trinshøjderegulering. Honda CCV135 4,5 HK motor. Olie skiftet og kniv slebet.

  1.700,00 kr.12-06-2024
 2. Selvkørende, Partner God maskine, Sælger hermed Plæneklipper.

Den starter og funger fint. 

Maskine

  Selvkørende, Partner God maskine, Sælger hermed Plæneklipper. Den starter og funger fint. Maskinen er selvkørende, med opsamler side udkast. Køre på benzin. Produceret i USA. Klippebrede 51 CM

  1.299,00 kr.12-06-2024
 3. Rotorklipper, Groud DV 150, Groud DV 150
Model uden fremdrift

Derfor den er til salg
købt en med fr

  Rotorklipper, Groud DV 150, Groud DV 150 Model uden fremdrift Derfor den er til salg købt en med fremdrift Købt 2024 med opsamler nypris 1299 kr

  450,00 kr.12-06-2024
 4. Rotorklipper, Texas Premium 4820 TR/W, Texas Premium 4820 TR/W
incl tilbehørssæt

Har købt nogle sty

  Rotorklipper, Texas Premium 4820 TR/W, Texas Premium 4820 TR/W incl tilbehørssæt Har købt nogle stykker med 2 års garanti Højderegulering: 6 positioner Motor model: TG470V Slagvolumen: 139 ccYdelse:

  2.595,00 kr.12-06-2024
 5. Rotorklipper, Alko-ginge, Se billed
Alko ginge
Starter og fremdrift ok
med opsamler

  Rotorklipper, Alko-ginge, Se billed Alko ginge Starter og fremdrift ok med opsamler

  450,00 kr.12-06-2024
 6. Selvkørende, Klippo pro Cobra S, Virker godt
Selvkørende med opsamler
Klippo pro Cobra S

  Selvkørende, Klippo pro Cobra S, Virker godt Selvkørende med opsamler Klippo pro Cobra S

  2.500,00 kr.12-06-2024

Lige nu er der 1.217 græsslåmaskiner til salg på DBA, og er du på udkig efter en god, gammeldags håndskubber uden motor, får du 110 forskellige valgmuligheder på DBA.

Giv køber dette med – Det kan godt betale sig

Vil du give din havetraktor et skub op ad prisstigen? Det sender altid prisen i vejret, hvis du har ekstraudstyr, du kan give køber med i handlen:

- Du kan med fordel inkludere et biokit, når du sætter din havetraktor til salg, siger Peter Feldt.

Ved du, hvad et biokit er? Vores ekspert uddyber det hurtigt for dig:

- Et biokit er en afskærmningsklods til klippebordet. Der, hvor en almindelig plæneklipper har en opsamler eller et sideudkast, kan man på en havetraktor sætte en klods. Det kalder man et biokit, og fordelen ved det er, at bioklip pulveriserer græsset, forklarer Peter Feldt med en kenders mine.
    

Husk at tage billeder af disse ting

Kunne du finde på at købe en brugt havetraktor uden at have set den først? Vi gætter på, at svaret er nej – og med god grund. Gode billeder kan nemlig være helt afgørende for dit salg. De er nemlig din mulighed for at vise køber, at maskinen er i god stand, forklarer vores ekspert:

- Det giver næsten sig selv, at det er en god idé at tage billeder af traktoren i sin helhed – og gerne, hvor den står på græsset, siger Peter Feldt.

Men hvor vigtigt er det at zoome ind på detaljerne? Det kan være en god idé at gøre:

- Jeg anbefaler også, at du både tager et billede af maskinen, hvor motorhjelmen er åben, og et billede af selve motoren. Gearkasse og dæk er også super at få fotograferet, råder han.

LÆS OGSÅ: Guide til valg af plæneklipper

Der er 12,5 hestekræfter i denne havetraktor, som Bruno fra Kalundborg sælger til 5.000 kroner.
Der er 12,5 hestekræfter i denne havetraktor, som Bruno fra Kalundborg sælger til 5.000 kroner.

Sådan overbeviser du køber om at lukke handlen

Uanset, hvor god en salgsannonce, du skruer sammen, kommer du ikke udenom, at køber med stor sandsynlighed gerne vil se maskinen, før I giver håndslag på en handel. Lyden af en havetraktor er nemlig også ret vigtigt:

- De fleste vil gerne høre motorlyden, før de køber en havetraktor. Det er vigtigt, at motoren ikke banker og hoster, men lyder rent. Der må ikke være nogen mislyde, fortæller Peter Feldt.

- Det er også en fordel at tænde for klippebordet, så køber kan høre, hvordan det lyder. Det må ikke sige en skrigende lyd, advarer han.

Din fineste opgaver som sælger er at fremhæve alle de gode sider, som din havetraktor har. Fortæl gerne, hvor glad du har været for den, hvor meget du har brugt den og påpeg lækre detaljer som stor klippebredde, servicetjek, fejlfrie dæk og en god motor:

- Når du sælger en god maskine, kan du nemt understøtte købers mavefornemmelse, og så er du godt på vej mod en lukket handel, afslutter Peter Feldt.

Find en havetraktor med bioklip på DBA:

 1. Havetraktor, Murray, 12 hk, Sælge min havetraktor MURRAY 12IC / 38

Ny olie og ny luftfilter, køre

  Havetraktor, Murray, 12 hk, Sælge min havetraktor MURRAY 12IC / 38 Ny olie og ny luftfilter, køre som det skal, uden klippebord. Er åben for bud, skambud besvares ikke… Kan evt. leveres.

  2.900,00 kr.12-06-2024
 2. Havetraktor, texas-rider6100e, 10 hk, har den fine lille havetraktor til starter og køre ok med op s

  Havetraktor, texas-rider6100e, 10 hk, har den fine lille havetraktor til starter og køre ok med op samler på den går stamp i styrtøj ved en handel så er det kontant da ik har mobilpay

  3.000,00 kr.12-06-2024
 3. Viking MT 4112 SZ

  Viking MT 4112 SZ

  Havetraktor, Vining, hk 16, Viking / Stihl MT4112SZ 110 cm klipper Hydrostat El-tilkobling B&S V-motor. Pris +moms

  10.000,00 kr.12-06-2024
 4. Stiga 4wd plæneklipper

  Stiga 4wd plæneklipper

  Havetraktor, Stiga parkprestige, 18 hk, Stiga park prestige 4wd årg. 2009 med Kohler 18 hk motor, anhængertræk og 105 cm skærebord.. Fungerer fint , skærebord noget rustent. Afhændes på grund af sal

  9.500,00 kr.12-06-2024
 5. John Dier X 300 R

  John Dier X 300 R

  Havetraktor, John Dier X 300 R, hk 17, Havetraktor John Dier X 300 R Motor Kawasaki 17 hk med 2 Cylinder. Timer :600 Hydrogear pedaler Med opsamler Virker som ny JEG TA GERNE I BYTTE TEL 30269511

  20.000,00 kr.12-06-2024
 6. Tilbehør havetraktor, Dozerblad til lille traktor 200 kr.

  Tilbehør havetraktor, Dozerblad til lille traktor 200 kr.

  200,00 kr.12-06-2024

Du finder et stort udvalg af havetraktorer med bioklip på DBA netop nu. Er du på udkig efter en maskine til under 5.000 kroner, kan du finde dem alle her.

De fleste haveejere kan blive enige om, at en nyslået plæne er prikken over i’et. En nyfriseret, græsgrøn oase er imidlertid ikke altid nok til, at haven er helt perfekt, når den præsenteres for familie og venner. Hvordan ser dine havedrømme ud? Vi tager dig med på havetur i denne artikel og giver dig inspiration til, hvordan du kan indrette din have.

Der er brug for at puste ud, når græsset er blevet slået! Er du klar til at slå dig ned i havemøblerne, eller skal de shines op først? I videoen her får du kyndig vejledning til, hvordan du får havemøblerne til at tage godt i mod dig, når du sætter dig efter et par timers hårdt havearbejde.

Relaterede artikler