5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel
MotorUdelivLivsstilBørn

5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel

Christine
Christine

Skal du sælge din el-cykel? Det kan være en udfordring at finde det gear, du skal i, når cyklen skal sælges. Derfor har vi allieret os med en ekspert, som her giver dig 5 vigtige råd, der kan være afgørende, når du vil lukke en cykelhandel på DBA.

Du har svunget dig i sadlen, trampet i pedalerne og lyttet til batteriets brummen i mange år, men nu er det måske tid til at stige af el-cyklen? Der venter stadig mange gode kilometer i cyklen, selvom den har taget dig fra A til B mere end én gang, og det må du huske at fortælle, når du skal sælge din el-cykel.

Ved du, hvordan du griber annonceteksten an? I samarbejde med Torben fra eCykler giver vi dig 5 gode råd til at skrue den perfekte annoncetekst sammen, så du får medvind på vejen mod en god handel.

Der gælder samme regler for el-cykler og biler

Har du overholdt service? Der gemmer sig meget teknik i din el-cykel. Præcis derfor skal den synes på samme måde som en bil, hvis den skal køre som smurt på landevejene:

- En el-cykel skal gennemgås på samme måde som en bil, og derfor skal du fremvise en opdateret servicebog ved salg. På den måde kan køber være sikker på, at cyklen er godkendt og i fin stand, forklarer Torben.

Vil du vise køber, at elektronikken fungerer, og kabler er forbundet korrekt? Så må du give din el-cykel et servicetjek, før du indrykker salgsannoncen på DBA. Du kan få opdateret servicebogen hos din lokale cykelhandler for omkring 300 kr., fortæller Torben.

Disse el-cykler er til salg på DBA netop nu:

 1. Elcykel, Elvira madigan 13ah, 100 procent ok batteri på hele 13ah der holder over 45km pr opladning

  Elcykel, Elvira madigan 13ah, 100 procent ok batteri på hele 13ah der holder over 45km pr opladning og nyere original oplader til.Batteriet passer til Elvira madigan elcykler samt en del ladcykler mm.

  2.200,00 kr.27-11-2023
 2. Elcykel, Sco Down tube batteri Downtube 8,8ah, Sælger mit nye reserve batteri da behovet ikke er de

  Elcykel, Sco Down tube batteri Downtube 8,8ah, Sælger mit nye reserve batteri da behovet ikke er der alligevel.Oplader medfølger maks brugt 5 gange.Passer til bla SCO cykler mm.Kan evt sendes på købe

  2.200,00 kr.27-11-2023
 3. Elcykel, Promovec 17.4 Promovec, 17.4 ah batteri. Passer til christania bikes og winther og andre cy

  Elcykel, Promovec 17.4 Promovec, 17.4 ah batteri. Passer til christania bikes og winther og andre cykler

  1.800,00 kr.27-11-2023
 4. Elcykel

  Elcykel

  Elcykel, Kildemoes City Egoing, gear 7, tommer 28, stelnr: Påført faktura ved salg, I god køreklar stand, kun 3 år gammel. Batteri 36V, 11,6Ah samt lader. Stel på 51cm der passer 160-175cm.

  7.500,00 kr.04-10-2023
 5. Herrecykel, X-Zite El cykel, 27 cm stel, 7 gear, El-cykel X-Zite E-go MTB 27,5" 48cm
En virkelig go

  Herrecykel, X-Zite El cykel, 27 cm stel, 7 gear, El-cykel X-Zite E-go MTB 27,5" 48cm En virkelig god cykel har brugt i et halvt ar. Har et garantibevis til April 2025. Jeg salger fordi jeg har kobt e

  1.234,00 kr.27-11-2023
 6. Elcykel, Engwe Ep2 pro, 7 gear, Jeg sælger min engwe ep2 pro, da jeg skal have en nu cykel

Kvitter

  Elcykel, Engwe Ep2 pro, 7 gear, Jeg sælger min engwe ep2 pro, da jeg skal have en nu cykel Kvittering, nøgler, og stelnummer medfølger Den er brugt i cirka 2 måneder Ny pris 7.500,- Pris 6.800k,-

  5.000,00 kr.27-11-2023

Er du på udkig efter en el-cykel? Lige finder du 445 elcykler på DBA, og for under 2000 kroner kan du køre hjem med 236 modeller.

Denne del af cyklen skal køre som smurt

Batteriet er afgørende for, hvor meget du kan sælge din el-cykel for. Det er nemlig et stykke mekanik, som yder meget, og derfor slides som noget af det første:

I din annoncetekst skal du fremhæve, hvilken størrelse og tilstand batteriet er i. Det er nemlig en væsentlig ting, som koster meget, hvis det skal skiftes. Et nyt batteri til en el-cykel koster mellem 3.000 og 5.000 kroner,
fortæller Torben.

Den normale levetid for et batteri er mellem 3 og 6 år, men hvordan forklarer du sælger, at der faktisk stadig er mange gode år tilbage på din el-cykel? Torben står klar med et svar:

- Batteritesten er et godt tip til dig, der skal sælge din el-cykel. Hos cykelhandleren kan du få lavet en test til under 300 kroner, som viser, hvor stor kapacitet, der er tilbage på batteriet. Det giver dig den fordel, at du kan dokumentere over for køber, at batteriet er tiptop, fortæller han.

Du må altså svinge forbi cykelhandleren, hvis du vil have tunge skyts på bordet, der kan overbevise den kommende køber, men er der andet, du kan gøre? Torben anbefaler også, at du i din annoncetekst fremhæver batterimodellen:

- For nogle købere kan det være afgørende at vide, om det er Boss, Yamaha eller en tredje producent, som står bag, forklarer han.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide, når du køber en brugt el-cykel

Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.
Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.

Dette kan du med fordel fremhæve i annonceteksten

Du er allerede godt på vej mod en fin handel, når du fremviser en opdateret servicebog og et nytestet batteri. Der er dog også andre ting, du med fordel kan fremhæve, når du sælger din el-cykel:

- Virker alt, som det skal? Det vil man jo som køber gerne vide. Jeg vil anbefale, at du grundigt beskriver, hvilken stand håndbremser og fodbremser er i, hvor gamle dækkene er og om gearene kører, som de skal, fortæller Torben.

Vil du fortælle sælger, at gearene fungerer upåklageligt? Så kan du notere, at du har smurt dem jævnligt, så de siger små, regelmæssige kliklyde, når du drejer på pedalerne.

Og apropos pedaler så har Torben et vigtigt tip, som du kan tage med på vejen:

- Knirker pedalerne på el-cyklen, er det med stor sandsynlighed et tegn på, at de skal skiftes. Det betyder nemlig, at krankøjet er rustent. Kører pedalerne upåklageligt, skal du selvfølge huske at skrive det i din annonce, så køber ved, at der ikke kommer en uforudset udgift, tipper Torben.

Find din nye cykel på DBA:

 1. Pigecykel, classic cykel, Winther, 28 tommer hjul, 7 gear

  Pigecykel, classic cykel, Winther, 28 tommer hjul, 7 gear

  975,00 kr.27-11-2023
 2. Trek Fuel Ex 9,8 Project One, full suspension, XL tommer, 12 gear, Lækker, hurtig og sjov mountainbi

  Trek Fuel Ex 9,8 Project One, full suspension, XL tommer, 12 gear, Lækker, hurtig og sjov mountainbike fra øverste hylde. Original gaffel, men ellers er alt skiftet/opgraderet. Komponenter: Gaffel: F

  31.000,00 kr.27-11-2023
 3. Elcykel, Sco Down tube batteri Downtube 8,8ah, Sælger mit nye reserve batteri da behovet ikke er de

  Elcykel, Sco Down tube batteri Downtube 8,8ah, Sælger mit nye reserve batteri da behovet ikke er der alligevel.Oplader medfølger maks brugt 5 gange.Passer til bla SCO cykler mm.Kan evt sendes på købe

  2.200,00 kr.27-11-2023
 4. Damecykel, Atleta, 6 gear, Mega god cykel, der dog kun har håndbremser. Står knivskarpt.
Det er rac

  Damecykel, Atleta, 6 gear, Mega god cykel, der dog kun har håndbremser. Står knivskarpt. Det er racerventil, men der er en omformer på. Der er lys på cyklen.

  800,00 kr.27-11-2023
 5. Herrecykel, Jensen, SPORT, 50 cm stel, 18 gear. Cyklen er køreklar.

  Herrecykel, Jensen, SPORT, 50 cm stel, 18 gear. Cyklen er køreklar.

  1.895,00 kr.27-11-2023
 6. Herreracer, Mustang Race 550, 56 cm stel, 14 gear, stelnr. WDB31501R, Blå, Alustel, ikke særligt sli

  Herreracer, Mustang Race 550, 56 cm stel, 14 gear, stelnr. WDB31501R, Blå, Alustel, ikke særligt slidt. Fin,let kvalitetscykel der kan tåle at blive brugt

  1.100,00 kr.27-11-2023

Lige nu er der mere end 23.000 cykler til salg på DBA, så du kan både finde modeller til børnene, til mor og til far.

Det afslører el-cyklens stelnummer

Har du gemt garantibevis og kvittering på din el-cykel? Det kan blive afgørende for dit salg, om du kan huske, hvor du har lagt kvitteringen på din cykel. Den kan nemlig give køber svar på, hvilket stelnummer din el-cykel har.

Og hvorfor er det så vigtigt? Det fortæller Torben dig:

- Cyklens stelnummer står altid på din kvittering, og det er vigtigt, at stelnummeret på kvitteringen passer til det, der står på cyklen. Det viser nemlig køber, at cyklen ikke er stjålet.

Med garantibeviset i hånden kan du med ro i maven sende køber ud på en prøvetur, men før køber klikker cykelhjelmen fast, skal du fortælle lidt mere om el-cyklen:

Når køber kommer for at prøve el-cyklen, skal du selvfølgelig fortælle, hvorfor du sælger den. Har du været glad for den? Så kan det jo ikke være svært at fremhæve alle de gode ture, du har kørt. Du kan også fortælle køber, hvor langt du har kørt, for det kan være rart at vide, hvor mange kilometer man kan køre på en batteriopladning,
fortæller Torben.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.

Sådan finder du el-cyklens bedste vinkler

Du kommer ikke uden om det! Der skal billeddokumentation til, hvis du vil lukke en handel. Det er nemlig på billederne, du kan vise køber, at din el-cykel er lige så velsmurt, som din annoncetekst.

Men hvordan får du din cykel til at stå knivskarpt på billederne? Torben trækker et par tricks frem, som du kan med fordel kan bruge:

- Først og fremmest skal du vise, om cyklen har skrammer eller rust nogle steder. Tag et billede af cyklen i fuld figur og lav også et par nærbilleder, hvor du viser dæk, gear, styr og pedaler. Batteriet må du også huske at fotografere, og et display som fungerer, skal du endelig også vise, slutter Torben entusiastisk.

Husk at spænde cykelhjelmen, før du kører af sted på din el-cykel:

 1. Cykelhjelm, Hjelmen har få ridser på

Hjelmen har aldrig været i ullykke

  Cykelhjelm, Hjelmen har få ridser på Hjelmen har aldrig været i ullykke

  50,00 kr.27-11-2023
 2. Cykelhjelm, Cykelhjelm, Innergy Albert cykelhjelm er ny jeg har kun haft den på én gang 
Den har Luk

  Cykelhjelm, Cykelhjelm, Innergy Albert cykelhjelm er ny jeg har kun haft den på én gang Den har Lukkesystem Magnetspænde Den har Indbygget lygte ja Høj synlighed ja Størrelse: 54-58 cm

  150,00 kr.27-11-2023
 3. Cykelhjelm, småfolk cykelhjelm, fin småfolk cykelhjelm, brugt ganske lidt

  Cykelhjelm, småfolk cykelhjelm, fin småfolk cykelhjelm, brugt ganske lidt

  150,00 kr.27-11-2023
 4. Cykelhjelm, flot cykelhjelm til børn næsten ubrugt.
Fra Røgfri hjem

  Cykelhjelm, flot cykelhjelm til børn næsten ubrugt. Fra Røgfri hjem

  105,00 kr.27-11-2023
 5. Cykelhjelm, Hövding, Hövding 3 i rigtig godt stand. 
Oplader medfølger ikke men en USBC port virker

  Cykelhjelm, Hövding, Hövding 3 i rigtig godt stand. Oplader medfølger ikke men en USBC port virker fint ( jeg har selv brugt min Apple Mac oplader til det). Alt fingere fint.

  950,00 kr.27-11-2023
 6. Cykelhjelm, Levior cykelhjelm til børn, Cykel/ridehjelm i virkelig høj kvalitet.

Har 2 stk. pris pr

  Cykelhjelm, Levior cykelhjelm til børn, Cykel/ridehjelm i virkelig høj kvalitet. Har 2 stk. pris pr stk.

  95,00 kr.27-11-2023

Har du husket en cykelhjelm? Lige nu finder du 1.200 cykelhjelme på DBA til under 100 kroner, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at have styr på sikkerheden.

Er du ikke helt klar til at skille dig af med el-cyklen? Du kan jo overveje, om det ikke bare er en make over, der skal til, før du føler, din cykel er klar til flere ture på landevejene. Læs med her og find ud af, hvordan du pimper din cykel, så den næsten ikke er til at kende igen.

Det er ikke kun i dækkene, der er brug for cykelslanger. Vil du have meget frugt på æbletræerne, og har du et par gamle cykelslanger liggende? Så vil du synes, det er interessant at se denne video, hvor vi viser dig, hvordan du kan bruge de brugte slanger i frugthaven.

Relaterede artikler