Michelle og Malte har forvandlet varevogn til rullende hjem - nu kører de Europa tynd
MotorUdeliv

Michelle og Malte har forvandlet varevogn til rullende hjem - nu kører de Europa tynd

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Kæresteparret Malte og Michelle har helt selv bygget en gammel varevogn om til et hus på hjul. Nu udlever de deres drøm på roadtrip i Europa. Læs med og få deres tips og tricks.

Den får dem fra A til B. Faktisk har den fået dem helt fra deres hjemby, Randers, til deres nuværende destination, Spanien. Men den er ikke bare deres transportmiddel. Den er også deres hjem.

27-årige Michelle Hedegård Louring og 27-årige Malte Aurvig Svendsen købte varevognen ‘Anemone’ i begyndelsen af 2021. Siden da har de brugt næsten alle deres vågne timer på at gøre hende køreklar til deres helt store drømmerejse gennem Europa.

Den er de på nu. Men vejen hertil har været lang. Anemone trængte nemlig til noget af en overhaling, før hun både fungerede som parrets hjem, transportmiddel og opbevaringsrum, og det tog også længere tid end forventet at finde den perfekte kassebil.

- Rejsen hertil har været meget hård, men nu har vi en skabelon til, hvordan man gør det. Det er vores hjem nu. Vi er sindssygt stolte, siger Michelle.

Læs med her, hvor kæresteparret tager dig med i en del af processen – helt fra at finde en gammel kassebil til at forvandle den til et ’tiny house’ på hjul.

Varevogne til salg på DBA:

 1. Ladevogne/Ladbiler Købes

  Ladevogne/Ladbiler Købes

  Vi er en danskejet virksomhed med CVR-registrering. - Varevogn/personbiler opkøbning uanset slags, defekter og mangler. - Da vi videresælger biler til eksport, er vi interesseret i ALT. - Vi afhent

  1,00 kr.19-06-2023
 2. Porsche Cayenne 3,2 Tiptr. Van Benzin aut. Automatgear modelår 2006 Sort km 212000 startspærre træk

  Porsche Cayenne 3,2 Tiptr. Van Benzin aut. Automatgear modelår 2006 Sort km 212000 startspærre træk ABS 4x4 4x4 airbag klimaanlæg servostyring, STOR FED PORSCHE CAYENNE MED ALT I UDSTYR, R32 MOTOR OG

  99.990,00 kr.16-06-2024
 3. Opel, Movano, 2,5 CDTi 120 Kassevogn L2H2, Diesel, 2006, km 314000, 4-dørs, inkl. moms, Sælger denne

  Opel, Movano, 2,5 CDTi 120 Kassevogn L2H2, Diesel, 2006, km 314000, 4-dørs, inkl. moms, Sælger denne fine Varevogn , Den kører fint i motor og gearkasse har fået skiftet motor den nye motor har kørt 2

  19.000,00 kr.15-06-2024
 4. Nissan, Navara, 2,5 dCi 144 King Cab XE, Diesel, 2008, km 360000, startspærre, træk, ABS, 2-dørs, kl

  Nissan, Navara, 2,5 dCi 144 King Cab XE, Diesel, 2008, km 360000, startspærre, træk, ABS, 2-dørs, klimaanlæg, 16" alufælge, inkl. moms, servostyring, Kør starter rigtig godt rigtig flot bil med partik

  40.000,00 kr.15-06-2024
 5. Mercedes-Benz Vito 113 CDI High and long//EURO 5

  Mercedes-Benz Vito 113 CDI High and long//EURO 5

  Mercedes-Benz Vito 113 CDI High and long//EURO 5 Diesel modelår 2012 km 213000.00 + moms, Ring for pris og fremvisning. "Forbehold for tastefejl" High model 6 gear Euro 5 with partikelfilter Glre

  1,00 kr.17-05-2024
 6. Defekte Varevogne opkøbes

  Defekte Varevogne opkøbes

  Har du en Varevogn eller en vognpark som skal udskiftes, så tag kontakt. Vi er klar til at købe dem. Vi afregner på stedet, via bankoverførsel eller kontant. Det er nyere og godt brugte vi køber. Bl.a

  10.000,00 kr.18-02-2021

Lige nu er der 714 annoncer med varevogne på DBA. Her finder du de billigste.

Det største bump på vejen

Michelle og Malte havde ikke engang fundet deres kassebil, før de stødte på de første mange bump på vejen. Det blev nemlig hurtigt klart for dem, at det slet ikke er så simpelt at skaffe en varevogn, som det måske lyder. Det var det i hvert fald ikke for dem.

- Vi troede, vi bare kunne købe en varevogn – uanset hvilken farve nummerpladen har, men så fandt vi ud af, at det er ulovligt at indrette en bil på gulplader og også på papegøjeplader, fortæller Michelle.

I den periode var Google, annonceagenten på DBA og ekspertfolk, de ikke kendte, deres bedste venner. Men hver gang, de troede, de havde fundet en løsning, stødte de på et nyt problem.

- Den del var helt klart vores største hovedpine. Det gik meget træet med at finde en bil. Og på et tidspunkt gik jeg også mentalt i stå. Det føltes som at gå et skridt frem og to tilbage, siger Michelle.

Malte og Michelle Googlede sig blandt andet frem til, at du kan omregistrere din varevogn til en personbil eller en autocamper. Der var bare ingen, der kunne fortælle dem, hvad det ville koste. I hvert fald ikke uden betaling. Heller ikke Motorstyrelsens søgemaskine - for den virkede ikke.

Google fortalte dem dog, at de kunne købe en minibus, men at det ville kræve et stort kørekort. Det blev også klart for parret, at der ikke var betalt afgift på alle biler, og at prisen derfor kunne stige gevaldigt.

LÆS OGSÅ: En billig løsning på en autocamper

Parret endte med at købe denne varevogn, som de har døbt Anemone.
Parret endte med at købe denne varevogn, som de har døbt Anemone.

Så lang tid tog det at finde den perfekte bil

Parret havde ingen plan B. De ville købe en varevogn, og de ville istandsætte den selv. Det var nemlig det, deres budget på 110.000 kroner til selve bilen rakte til. Efter to års søgen var der endelig gevinst. I begyndelsen af januar tiggede der nemlig en besked fra annonceagenten her på DBA ind hos dem. En mand fra Randers havde en varevogn til salg, som næsten overholdt alle deres kriterier.

- Den er 1,92 meter høj og 3,12 meter lang, hvilket den skulle være, så jeg kunne stå oprejst i den og ligge i den, og så havde den kørt 125.000 kilometer. Men den kostede 73.900 kroner uden omregistrering, og det var dyre, end hvad vi egentlig ville bruge, siger Malte.

Parret kunne dog ikke få bilen ud af hovedet, og derfor besluttede de sig for at slå til. Inden de købte bilen, skulle de dog finde ud af, om den overhovedet kunne blive omregistreret fra at være en varevogn – også kaldet en n1 til at være en personbil – også kaldet m1.

- Det var meget hektisk til sidst. Vi skulle have fat i en typegodkendelse for at bilen kunne synes som personbil, og den fik vi fra Fiat Danmark, så dem ringede vi til. Der var 1-2 ugers ventetid, forklarer Michelle og fortsætter:

- Vi fik hjælp fra en mand, der syner biler i Randers, og han sagde, at der var 99 procent risiko for, at bilen ikke kunne blive til en m1’er, så jeg troede, det var slut. Da vi fik mailen fra Fiat, kunne jeg slet ikke forstå, hvad der stod, så jeg ringede til synsmanden. Og han sagde; ’I er sgu den ene procent’’. Jeg var lige ved at begynde og græde af lettelse. Det var så stort, at vi endelig var i mål, fortæller Michelle.

Inden parret købte bilen, undersøgte de også, hvad det ville koste at få den omregistreret. Det tager tre måneder at få svar fra SKAT, og det havde parret ikke tid til at vente på. Derfor betalte de 400 kroner hos et firma, som kunne give dem svar indenfor 24 timer. Svaret lød på, at det kostede 35.756 kroner at få omregistreret lige præcis den kassebil, som du ser her på billedet.
Inden parret købte bilen, undersøgte de også, hvad det ville koste at få den omregistreret. Det tager tre måneder at få svar fra SKAT, og det havde parret ikke tid til at vente på. Derfor betalte de 400 kroner hos et firma, som kunne give dem svar indenfor 24 timer. Svaret lød på, at det kostede 35.756 kroner at få omregistreret lige præcis den kassebil, som du ser her på billedet.

Sådan lærer parret at bygge et rullende hjem

Da parret endelig havde fundet den kassebil, de drømte om, gik de straks i gang med at forvandle den. De arbejdede om dagen for at tjene penge til rejsen, og om aftenen og i weekenderne arbejdede de på Anemone.

- Vi kunne ikke noget ren håndværksmæssigt, da vi købte Anemone, så vi har haft fat i alle fagfolk. Lige fra tømrer til syerske, som kunne hjælpe mig med, hvordan jeg syede puder. Og så har YouTube og vores familier også hjulpet os med deres ekspertise, fortæller Michelle.

Parret startede ud med at fjerne alt det i varevognen, som de ikke kunne bruge, så gjorde de den grundigt ren, sleb rust væk, malede med lakbeskyttelse og lukkede alle rusthuller.

Herefter isolerede de bilen, lavede huller til landstrøm, monterede solpaneler på taget og trak kabler, inden de færdigisolerede væggene.

Parret anede ikke, hvordan de skulle gribe det an, inden de gik i gang med at bygge deres hjem op, men de fandt stor hjælp og vejledning ved at ringe rundt til eksperter.
Parret anede ikke, hvordan de skulle gribe det an, inden de gik i gang med at bygge deres hjem op, men de fandt stor hjælp og vejledning ved at ringe rundt til eksperter.

Alt skal måles ned til mindste detalje

Da Anemone var ren og fin, begyndte parret at bygge selve deres hjem op. De har seks kvadratmeter at gøre godt med, og alt skulle måles ned til mindste detalje.

- Vi lagde et gulv på tre millimeter, fordi vi skulle tænke på højden. Så satte vi loft op, byggede overskabe og satte dem op, og så begyndte vi at bygge sengen halvt op, så vi havde mere plads til at bygge køkkenet. Da køkkenet var færdigt, satte vi paneler og sider på sengen og lavede et lille udtræksbord, fortæller Malte.

Herefter gik parret i gang med at bygge køkkenet, som indeholder en lille bordplade, en håndvask, skuffer, gaskomfur og et køleskab. Da køkkenet var på plads, byggede de siddepladser, syede puder, syede gardiner, malede og byggede én kasse til et toilet.

- Vi havde ingen slagplan. Vi tog det hele meget slavisk. og det kom meget naturligt, fortæller Michelle.

LÆS OGSÅ: Gør som Bettina: Kør drømmen om vanlife i møde på DBA

Malte og Michelle har selv bygget alt op fra bunden i Anemone. Både for at få det, som de gerne vil have det, men også for at gøre det så billigt som muligt.
Malte og Michelle har selv bygget alt op fra bunden i Anemone. Både for at få det, som de gerne vil have det, men også for at gøre det så billigt som muligt.

Derfor byggede de bilen op, som de gjorde

Selvom Malte og Michelle kun har seks kvadratmeter, hvor de både skal have et køkken, en spisestue, et soveværelse og et toilet, valgte de at montere de fleste ting fast i bilen.

- Der er mange, der laver en sofasiddegruppe, hvor de kan spise, og så kan de slå den ned som en seng, eller også bygger de en seng, som de kan klappe op ad væggen, men vi havde ikke lyst til, at det skulle være et projekt, når vi skulle bruge de forskellige ting, forklarer Michelle.

Det er dog ikke ren luksus. Med kun seks kvadratmeter har det nemlig ikke været muligt for parret at lave et særskilt toilet. Det vil tage for meget plads. I stedet har de et flytbart toilet, som er i en kasse, som de kan bruge som skammel, når de ikke skal på toilet.

Sådan ser Anemone ud i dag. På kun seks kvadratmeter har parret både et køkken, en seng og et toilet.
Sådan ser Anemone ud i dag. På kun seks kvadratmeter har parret både et køkken, en seng og et toilet.

’Alt er skævt herinde’

Parret har stort set selv bygget alt det, der er inde i Anemone, og selvom Michelle er meget perfektionistisk, måtte de hurtigt erkende, at det er en del af charmen, at alt ikke står snorlige, nu hvor de har valgt, at de selv vil bygge alt.

- Det er nærmest blevet vores motto, at alt er skævt herinde – det er noget, vi selv har designet og bygget. Det er ikke perfekt, men det er perfekt til vores standarder. Jeg er så glad for, vi har lært alt det, vi har lært. Vi kan tage viden med videre i livet, og vi har fået så meget glæde ved det hele, fortæller Michelle.

De ting, som parret ikke kunne bygge selv, har de købt brugt. Håndvasken fandt de for 75 kroner. Spejlet er også købt brugt. Det samme gælder nogle ting til fyret. Gardinstængerne fik de fra Michelles mormor. Det eneste, de har købt fra ny, af de ting de ikke selv har bygget, er et gaskomfur.

- Vi ved, hvordan alt virker, for vi har selv haft materialerne i hænderne. Og det er det hele værd. Især, fordi rejsen ikke er slut endnu. Den er jo først lige begyndt, og vi ved, der venter os masser af gode oplevelser i Anemone, siger Michelle.

Malte og Michelle har brugt omkring 100.000 kroner på at forvandle varevognen til et hjem. De brugte som nævnt 35.756 kroner på omregistrering, og selve varevognen kostede 73.900 kroner. De har altså i alt brugt omkring 209.656 kroner på at få det drømmehjem i den drømmebil, de drømte om.

LÆS OGSÅ: Ikon er vendt tilbage: Så anderledes er det spritnye ’Rugbrød’

Der var mange ting, parret ikke havde forstand på, inden de gik i gang med at bygge Anemone op. Nu er de blevet en del klogere, og Michelle kan blandt andet skrive på sit cv, at hun nu ved, hvordan man tråder en symaskine og syer gardiner.
Der var mange ting, parret ikke havde forstand på, inden de gik i gang med at bygge Anemone op. Nu er de blevet en del klogere, og Michelle kan blandt andet skrive på sit cv, at hun nu ved, hvordan man tråder en symaskine og syer gardiner.

Målet er nået – nu er de på eventyr

Et år efter Michelle og Malte overtog Anemone, var de klar til at tage på deres store drømmerejse ud i Europa. I begyndelsen af december 2021 stod Anemone nemlig klar – i hvert fald næsten.

- Der manglede lige en fuge og lidt andre ting, men det var også som om, vi satte farten lidt ned til sidst, fordi vi ubevidst ville udskyde afskeden med vores familie og venner, men nu hvor vi er afsted, er det bare helt fantastisk og meget trygt, fortæller Michelle og fortsætter:

- Vi er virkelig glade for Anemone, og vi klapper hende på kølerhjælmen, når hun har taget en hård tur gennem bjergene og siger; ’Det er godt gået,’ fortæller hun.

På fire måneder har Malte og Michelle kørt ned gennem Tyskland, Frankrig, Nordspanien, Portugal og nu Sydspanien.

- Det er virkelig fantastisk at være afsted. Vi har haft det sådan, at nu skal vi altså videre, når vi har været et sted, men hvad er det overhovedet, vi skal nå? Det er sundt for os, at vi ikke skal nå noget. Det er en livsstil, og vi fortryder det overhovedet ikke. Vi skulle bare tage springet, fortæller Malte.

Parret har sparret en masse penge sammen, så lige nu nyder de friheden og livet på landevejene. På sigt vil de måske gerne arbejde som såkaldte digitale nomader. Det vil betyde, at de via digitale jobs ville kunne leve, som de gør nu, men samtidig tjene penge.

LÆS OGSÅ: 3 surferbiler til dig, der ikke har råd til et folkevognsrugbrød

 

Malte og Michelle ved endnu ikke, hvornår deres rejse rundt i Europa slutter. Lige nu nyder de bare det frie liv på hjul.
Malte og Michelle ved endnu ikke, hvornår deres rejse rundt i Europa slutter. Lige nu nyder de bare det frie liv på hjul.

De bedste tips til dig, der vil gøre som dem

Det har kostet blod, sved og tårer for Michelle og Malte at skaffe Anemone og gøre hende køreklar, men de har på intet tidspunkt overvejet at kaste håndklædet i ringen. De har heller ikke fortrudt den lange og til tider opslidende rejse, de har været på, før de kunne tage på den rejse, de drømte om.

Og selvom det tog længere tid at blive køreklar, end de havde forventet, vil de til enhver tid anbefale andre at gøre det samme, som de selv har gjort.

- Hvis man mener det, så skal man bare gør det. Det er ikke nemt, men lad ikke bare tanke være tanke. Man bliver nødt til at handle, og så finder man ud af det hele undervejs, fortæller Malte og fortsætter:

- Vi kunne helt sikkert have fundet en bil hurtigere, hvis vi var gået på kompromis med vores mange krav, men i dag er vi så glade for, at vi ventede. Og ventetiden var ikke spildt, for vi sparede en masse penge op til turen, siger Malte.

Parrets allerbedste tip er, at du ikke skal være bange for at spørge andre om hjælp. Også selvom du ikke kender dem, der gemmer på nyttig viden. Det har nemlig flere gange vist sig at være parrets redning, at de greb knoglen og ringede rundt til eksperter for at få svar på deres mange spørgsmål.

Autocamper til salg på DBA:

 1. Autocampere købes kontant

  Autocampere købes kontant

  Autocampere årg. 2000 - 2023 købes kontant til videresalg. Ring 40379010

  1,00 kr.28-09-2022
 2. Udleje af fin familie campingvogn med 4 sovepladser.
Kan udlejes i perioden 18 juni til 9 juli
Kan u

  Udleje af fin familie campingvogn med 4 sovepladser. Kan udlejes i perioden 18 juni til 9 juli Kan udlejes i perioden 17 juli til 31 august Pris er 3500 kr pr uge Depositum 3000 kr Skriv eller rin

  3.500,00 kr.14-06-2024
 3. Autocamper udlejes fra 5.000 kr

  Autocamper udlejes fra 5.000 kr

  ...UDLEJES FRA 5.000 kr. SUNLIGHT A70 - SUN 1 Årgang 5/2020 Fiat ducato 6 personers vogn Tag også gerne din hund og cykler med - der er masser af plads i vognen. UDLEJNINGSSÆSON 2024; HØJSÆSON: UG

  5.000,00 kr.07-12-2021
 4. Mercedes Sprinter 216 CDI aut. , 2005, km 480000, 2150 kg egenvægt, 2950 kg totalvægt, 2 sengepladse

  Mercedes Sprinter 216 CDI aut. , 2005, km 480000, 2150 kg egenvægt, 2950 kg totalvægt, 2 sengepladser, 8 personers bus der er lavet om til autocamper. Vognen skal synes og har en del rust. Tidligere r

  28.000,00 kr.13-06-2024
 5. Autocamper udlejes fra 5000 kr.

  Autocamper udlejes fra 5000 kr.

  ...UDLEJES FRA 5.000 kr. SUNLIGHT A70 - SUN 2. Årgang 6/2020 Fiat ducato 6 personers vogn UDLEJNINGS SÆSON 2024; HØJSÆSON: UGE 24 LEDIG onsdag til lørdag UGE 25 UDLEJET UGE 26 UDLEJET UGE 27 UDLEJ

  5.000,00 kr.07-12-2021
 6. Hyggelig gammel dame søger nyt hjem

  Hyggelig gammel dame søger nyt hjem

  Fiat Ducato 280, 1990, km 163000, 2030 kg egenvægt, 2820 kg totalvægt, 4 sengepladser, Vi udbyder vores autocamper,fordi vi ikke bruger den nok.Vi købte den i 2019 og renoverede den for første gang: F

  82.000,00 kr.12-06-2024


Hvis du drømmer om det frie liv på landevejene, men ikke har lyst at bygge dit rullende hjem op selv, så kan du i stedet investere i en autocamper. Lige nu er der over 1.000 autocampere på DBA, som venter på at få en nye ejer.

I den her artikel har vi samlet otte råd til dig, der er på jagt efter en brugt autocamper.

Hvis du drømmer om at leve et simpelt liv og bo på få kvadratmeter, ligesom Malte og Michelle gør, vil videoen herunder helt sikkert fange din interesse. DBA Guide har nemlig været på besøg hos Noa Skovdal og hans kone, som i 2021 havde deres bæredygtige og totalrenoverede cirkusvogn til salg her på DBA. Du kan læse om deres smukke, tidligere hjem i artiklen her.

Relaterede artikler