Verdens dyreste brugte sneakers er netop solgt
Livsstil

Verdens dyreste brugte sneakers er netop solgt

Julie Schoen
Julie Schoen

Kanye West havde engang de sneakers på, der nu er blevet solgt for det svimlende beløb på 1,8 millioner dollars, til Grammy Awards. Men der er også en anden særlig grund til, at det, der nu er verdens dyreste sneakers, er så eksklusive.

Der er slået rekord. I sneakers-land. For forleden blev der givet det højeste beløb – nogensinde registreret – for et par sneakers. Og det mest interessante ved det hele er: De var brugte.

Men ikke brugt af en hr. hvem-som-helst. Selveste Kanye West, den amerikanske rapper, har båret disse sneakers. Sælgeren var den private samler Ryan Chang, der med dette salg gik hen og blev hele 11 millioner kroner rigere. Det skriver auktionshuset Sotheby i en pressemeddelelse.

Herunder kan du læse, hvad det var for nogle sko, og hvilken særlig lejlighed Kanye West har båret dem ved.

Her kan du se de dyreste sko i verden - som endda var brugte
Her kan du se de dyreste sko i verden - som endda var brugte

Derfor var Kanye West’s sneakers så hypede

Hvem gider at give 11 millioner kroner for et par sneakers? Det gad firmaet ’Rares’, som er en markedsplads for investering i sneakers. Hos Rares kan brugere investere i sjældent fodtøj.

Skoene er et par Nike Air Yeezy 1, og de er resultatet af et samarbejde mellem Kanye West og Nike. Det særlige ved netop dette par var, at det var en prototype på en senere populær model, som først kom på markedet i begrænset oplag i april 2009.

Dertil er skoene særlige, fordi de har omsluttet sig om kendis-fødder. Kanye West har nemlig båret dem allerede i 2008 til musikpris-showet, Grammy Awards. Her optrådte Kanye West med numrene ’Stronger’ og ’Hey Mama’.

De kostbare sko kunne man byde på hos en auktion, som blev afholdt af auktionshuset Sotheby.

Salget er også første gang nogensinde, at et par sneakers bliver solgt for over en million dollar
meddeler Sotheby i en meddelelse.

11 millioner danske kroner svarer nemlig til 1,8 millioner dollars. I tekstafsnittet herunder kan du læse, hvad den hidtidige rekord var på.

Nike Yeezy på DBA:

 1. Sneakers, Yeezy, Nike, Jordan, str. 41,5, Sælger brugt og billigt ud??

Hvis du er interesseret i no

  Sneakers, Yeezy, Nike, Jordan, str. 41,5, Sælger brugt og billigt ud?? Hvis du er interesseret i nogle af skoene så skriv bare Sender gerne flere billeder, så bare spørg ?? YEEZY 700 Mauve, str. 42

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Sneakers, Nike, str. 42, God men brugt, Rigtige fine airmax 95 OG Neon i rigtig god stand
Har desvæ

  Sneakers, Nike, str. 42, God men brugt, Rigtige fine airmax 95 OG Neon i rigtig god stand Har desværre ikke original boks til dem derfor sælges de så billigt, men kan nemt finde en replacement boks t

  400,00 kr.16-06-2024
 3. Sneakers, Nike / Yeezy , str. 40, Sort/pink/grøn, Næsten som ny, Nike Air Force 1 Yeezy Low, Limit

  Sneakers, Nike / Yeezy , str. 40, Sort/pink/grøn, Næsten som ny, Nike Air Force 1 Yeezy Low, Limited edition. Str. 40. Næsten ikke brugt. Sender desværre ikke - hentes i Gilleleje eller Hillerød (e

  450,00 kr.10-06-2024
 4. Sneakers, Balenciaga Speed, str. 41, Sort/hvid, Ubrugt, Helt nye og ubrugte Balenciagas Speed sko

  Sneakers, Balenciaga Speed, str. 41, Sort/hvid, Ubrugt, Helt nye og ubrugte Balenciagas Speed sko i Graffiti udgaven. Størrelse EU 41 - indersålen er 26cm lang. Fitter en almindelig 41. Sælges ud

  900,00 kr.08-06-2024
 5. Sneakers, Adidas Boost X9000L4, str. 44, Multi, Næsten som ny, Super fede Adidas Boost X9000L4 sne

  Sneakers, Adidas Boost X9000L4, str. 44, Multi, Næsten som ny, Super fede Adidas Boost X9000L4 sneakers/træningssko. Størrelsen er EU44 - US10, men de fitter meget tæt på en størrelse EU43. Jeg bru

  500,00 kr.06-06-2024
 6. Sneakers, Adidas Niteball, str. 42,5, Hvid/sort, Næsten som ny, Suoer fede Adidas Niteball sneaker

  Sneakers, Adidas Niteball, str. 42,5, Hvid/sort, Næsten som ny, Suoer fede Adidas Niteball sneakers i næsten ubrugt stand. Nyprisen var 900kr. Størrelsen er EU43.5 - US9.5, men fitter væsentlig mi

  450,00 kr.06-06-2024

Klik her for at finde Nike Yeezy på DBA. De billigste af herre-modellerne, kan du finde her.
   

Hvorfor et billede af et gammel bilhjul i en artikel om verdens dyreste – brugte – sneakers? Billedet skal illustrere verdens første motoriserede bil, som Karl Benz motorwagen skabte i 1886. Den bil er nemlig i dag ejet af Miles Nadal, der samtidig ejer verdens næstdyreste sneakers. Læs om disse sko her i artiklen
Hvorfor et billede af et gammel bilhjul i en artikel om verdens dyreste – brugte – sneakers? Billedet skal illustrere verdens første motoriserede bil, som Karl Benz motorwagen skabte i 1886. Den bil er nemlig i dag ejet af Miles Nadal, der samtidig ejer verdens næstdyreste sneakers. Læs om disse sko her i artiklen

Den seneste pris-rekord blev slået i august 2019

Det er ellers ikke længe siden, at den seneste prisrekord for sneakers blev slået. I august 2019 satte et par 47 år gamle sneakers rekord. Det var et par Nike Waffle Racing Flat ’Moon Shoe’, der dengang blev solgt for 437.000 dollars, hvilket svarer til 3 millioner danske kroner.

Køberen var en canadisk forretningsmand, Miles Nadal, der gerne ville punge ud for disse sneakers, som der kun er produceret 12 styks af. Skoene var oprindeligt blevet vurderet til en langt lavere pris, nemlig kun dét, der svarer til 1,1 million kroner, men i en auktion blev de budt op og solgt for en hel del mere.

Nu er der så slået en langt større rekord – Kanye West’ sko er solgt for næsten der firedobbelte. Den høje salgspris skyldes ifølge chefen for streetwear ved auktionshuset Shotheby, Brahm Wachter, at disse sko er designet af Kanye West, som han kalder for ’en af de største designere af sneakers i vor tid’.

Kanye West har haft stor succes med at indgå design-samarbejder med Nike. 3 år efter, han udgav Nike Air Yeezy 1, udgav han og Nike ’Air Yeezy 2’.

I dag bliver Air Yeezy 1 solgt for mellem 12.000-25.000 kroner, alt efter hvilken model der er tale om.

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Her er de 7 vigtigste råd til dig, der er på jagt efter second hand-sneakers 

Det har sjældent været så dyrt at købe brugte sneakers
Det har sjældent været så dyrt at købe brugte sneakers

Et par Converse har engang været de dyreste sneakers i verden

Før Kanye West’ sko og Nike Waffle-modellen løb med rekorden for de dyreste sneakers i verden, var det et par Converse, der kunne kalde sig verdens dyreste sneakers.

De eksklusive Converse havde nemlig tilhørt basketballspilleren Michael Jordan, der havde båret dem under den olympiske basketballfinale i 1984, hvor USA fik en førsteplads. Skoene blev solgt for 1,3 millioner danske kroner.

Converse på DBA:

 1. Sneakers, Nike, str. 42, God men brugt, Rigtige fine airmax 95 OG Neon i rigtig god stand
Har desvæ

  Sneakers, Nike, str. 42, God men brugt, Rigtige fine airmax 95 OG Neon i rigtig god stand Har desværre ikke original boks til dem derfor sælges de så billigt, men kan nemt finde en replacement boks t

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Sneakers, Converse , str. 44, Sort, Næsten som ny, Super fine herre Converse, næsten ikke brugt. S

  Sneakers, Converse , str. 44, Sort, Næsten som ny, Super fine herre Converse, næsten ikke brugt. Str 44

  299,00 kr.16-06-2024
 3. Sneakers, Converse, str. 42, Armygrøn, God men brugt, Converse Chuck Taylor All Star Low sko. Lett

  Sneakers, Converse, str. 42, Armygrøn, God men brugt, Converse Chuck Taylor All Star Low sko. Lettere brugte - stadig rigtig meget liv i dem. Nypris omkring 525 DKK, så du sparer lidt mere end 50%.

  250,00 kr.16-06-2024
 4. Sneakers, Converse Roskilde Festival, str. 44, Slidt, Lækre sko fra Converse sælges billigt.
Brugte

  Sneakers, Converse Roskilde Festival, str. 44, Slidt, Lækre sko fra Converse sælges billigt. Brugte uden at være helt smadrede. Model Roskilde Festival.

  75,00 kr.15-06-2024
 5. Sneakers, Converse, str. 42,5, Sort, Ubrugt, Ubrugte og sjældne Converse All-Star Chuck Taylor II

  Sneakers, Converse, str. 42,5, Sort, Ubrugt, Ubrugte og sjældne Converse All-Star Chuck Taylor II som ikke produceres længere. Sålen er Nikes Lunarlon og hele designet er opdateret og forstærket.

  700,00 kr.15-06-2024
 6. Herresko, Converse, str. 42,5, Blå, God men brugt

  Herresko, Converse, str. 42,5, Blå, God men brugt

  125,00 kr.15-06-2024

Du kan lige nu finde 235 Converse-sko til mænd og 403 kvindesko fra Converse.
  

De er brugte, og de er dyre. Faktisk dyrere, end hvis de var helt nye
De er brugte, og de er dyre. Faktisk dyrere, end hvis de var helt nye

Sådan kan du også skabe dyre sneakers ud af dine egne, brugte

Nu sidder du måske derude og tænker: ’Hmmm.. Hvordan kan jeg få skabt nogle sneakers, der stiger i værdi? Kan jeg finde en særlig begivenhed at have nogle unikke sneakers på til, og så håbe, at de stiger af den grund?’

En måde at få hevet prisen op på dine sneakers kan være ved at male dem. Det er i hvert fald den idé 21-årige Karl Faurholt har fået, og det betyder, at nogle af hans gamle sneakers – med maling på – nu sælges for mellem 25.000-50.000 kroner.

- Det handler dybeste set om, hvilket signal man vil sende. Jeg har både sko fra Yeezy og Christian Louboutin, der er dyre sko, som kun findes i limited editions. Men de er stadig ikke specielle nok til nogle af mine kunder, har Karl tidligere fortalt om, hvorfor han maler på sneakers.

Karl har oplevet så stor en efterspørgsel på sine sneakers, at han droppedde ud af gymnasiet for at lave kunst på sneakers. I dag har Karl mange følgere på Instagram, hvor han også til at begyndte med solgte sine sko. Siden har han fået en butik i hjertet af København.

Du kan læse mere om Karl og hans sneakers-eventyr i artiklen, her.

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste sneakers

Karls egne yndlingssneakers er ’Nike Yeezy 2 Red October’, som er den sidste sneakers, den amerikanske rapper designede for Nike, inden de indstillede samarbejdet.
Karls egne yndlingssneakers er ’Nike Yeezy 2 Red October’, som er den sidste sneakers, den amerikanske rapper designede for Nike, inden de indstillede samarbejdet.
18-årige August Plougheld Lorenzen fra København ejer de dyreste sneakers, der er til salg på DBA – hvis de altså stadig er til salg. Du kan se dem i videoen, som vi har filmet med August, ved at klikke på linket, som du finder over ét af sneakersbillederne
18-årige August Plougheld Lorenzen fra København ejer de dyreste sneakers, der er til salg på DBA – hvis de altså stadig er til salg. Du kan se dem i videoen, som vi har filmet med August, ved at klikke på linket, som du finder over ét af sneakersbillederne

Hvilke sneakers skal du investere i i dag for at kunne få meget mere for dem om nogle år? Det spørgsmål har vi stillet til en sneakers-ekspert, der i denne artikel giver os sine svar.  

Du kan også komme med hjem til 20-årige Cassandra, der helt sikkert har nogle sneakers, du vil synes om. Hun samler nemlig på sneakers og har faktisk holdt af de behagelige gummisko helt fra hun var barn. Mød hende i videoen herunder:

Du kan læse mere om Cassandra og hendes sneakers-kærlighed i artiklen, her.

Relaterede artikler