Verdens dyreste brugte sneakers er netop solgt
Livsstil

Verdens dyreste brugte sneakers er netop solgt

Julie Schoen
Julie Schoen

Kanye West havde engang de sneakers på, der nu er blevet solgt for det svimlende beløb på 1,8 millioner dollars, til Grammy Awards. Men der er også en anden særlig grund til, at det, der nu er verdens dyreste sneakers, er så eksklusive.

Der er slået rekord. I sneakers-land. For forleden blev der givet det højeste beløb – nogensinde registreret – for et par sneakers. Og det mest interessante ved det hele er: De var brugte.

Men ikke brugt af en hr. hvem-som-helst. Selveste Kanye West, den amerikanske rapper, har båret disse sneakers. Sælgeren var den private samler Ryan Chang, der med dette salg gik hen og blev hele 11 millioner kroner rigere. Det skriver auktionshuset Sotheby i en pressemeddelelse.

Herunder kan du læse, hvad det var for nogle sko, og hvilken særlig lejlighed Kanye West har båret dem ved.

Her kan du se de dyreste sko i verden - som endda var brugte
Her kan du se de dyreste sko i verden - som endda var brugte

Derfor var Kanye West’s sneakers så hypede

Hvem gider at give 11 millioner kroner for et par sneakers? Det gad firmaet ’Rares’, som er en markedsplads for investering i sneakers. Hos Rares kan brugere investere i sjældent fodtøj.

Skoene er et par Nike Air Yeezy 1, og de er resultatet af et samarbejde mellem Kanye West og Nike. Det særlige ved netop dette par var, at det var en prototype på en senere populær model, som først kom på markedet i begrænset oplag i april 2009.

Dertil er skoene særlige, fordi de har omsluttet sig om kendis-fødder. Kanye West har nemlig båret dem allerede i 2008 til musikpris-showet, Grammy Awards. Her optrådte Kanye West med numrene ’Stronger’ og ’Hey Mama’.

De kostbare sko kunne man byde på hos en auktion, som blev afholdt af auktionshuset Sotheby.

Salget er også første gang nogensinde, at et par sneakers bliver solgt for over en million dollar
meddeler Sotheby i en meddelelse.

11 millioner danske kroner svarer nemlig til 1,8 millioner dollars. I tekstafsnittet herunder kan du læse, hvad den hidtidige rekord var på.

Nike Yeezy på DBA:

 1. Fritidssko, Valentino, str. 38, Pink , Næsten som ny, Hejsa sælger et par Valentino sko, rigtig fi

  Fritidssko, Valentino, str. 38, Pink , Næsten som ny, Hejsa sælger et par Valentino sko, rigtig fin stand som ses på billederne. Dustbags samt snørebånd medfølger. Kom med et bud ellers.

  499,00 kr.19-03-2023
 2. Fritidssko, Gucci, str. 43, Sort, Næsten som ny, Hejsa sælger mine Gucci sko. De er stadig i ret f

  Fritidssko, Gucci, str. 43, Sort, Næsten som ny, Hejsa sælger mine Gucci sko. De er stadig i ret fin stand. Nyprisen er 4615kr Boks medfølger Kom med et bud hvis du har lyst Gucci Louis Vu

  699,00 kr.19-03-2023
 3. Sneakers, Nike, str. 44, Sort og hvid, Ubrugt, Helt nye Nike Dunk Low Panda mens

•Nike Dunk Low R

  Sneakers, Nike, str. 44, Sort og hvid, Ubrugt, Helt nye Nike Dunk Low Panda mens •Nike Dunk Low Retro/Panda •Helt nye aldrig prøvet •str 44/ 44 •kvittering kan også fås •Boks medfølger •Skambud i

  1.250,00 kr.17-03-2023
 4. Sneakers, Air Jordan, str. 44, Hvid/Sort/Rød/Grå/Beige, Ubrugt, Nike Air Jordan 3 White Cement Rei

  Sneakers, Air Jordan, str. 44, Hvid/Sort/Rød/Grå/Beige, Ubrugt, Nike Air Jordan 3 White Cement Reimagined • Helt nye, aldrig rørt en fod! • Str 44 & 35 • Passer til alle outfits • Alt OG medfølger

  1.900,00 kr.11-03-2023
 5. Sneakers, Nike SB, str. 43, Ubrugt, Nike SB Dunk Low DC Crushed 
Størrelse 43
Nye i kasse 

Alt er

  Sneakers, Nike SB, str. 43, Ubrugt, Nike SB Dunk Low DC Crushed Størrelse 43 Nye i kasse Alt er naturligvis ægte. Sender gerne. Mødes gerne, Nørrebro, Roskilde,Slagelse eller deromkring. Fair pris

  1.549,00 kr.02-02-2023
 6. Sneakers, Nike, str. 46, Ubrugt, Nike Foamposite One Rust Pink
Størrelse 46
Nye i kasse 

Alt er na

  Sneakers, Nike, str. 46, Ubrugt, Nike Foamposite One Rust Pink Størrelse 46 Nye i kasse Alt er naturligvis ægte. Sender gerne. Mødes gerne, Nørrebro, Roskilde,Slagelse eller deromkring. Fair priser

  1.795,00 kr.02-02-2023

Klik her for at finde Nike Yeezy på DBA. De billigste af herre-modellerne, kan du finde her.
   

Hvorfor et billede af et gammel bilhjul i en artikel om verdens dyreste – brugte – sneakers? Billedet skal illustrere verdens første motoriserede bil, som Karl Benz motorwagen skabte i 1886. Den bil er nemlig i dag ejet af Miles Nadal, der samtidig ejer verdens næstdyreste sneakers. Læs om disse sko her i artiklen
Hvorfor et billede af et gammel bilhjul i en artikel om verdens dyreste – brugte – sneakers? Billedet skal illustrere verdens første motoriserede bil, som Karl Benz motorwagen skabte i 1886. Den bil er nemlig i dag ejet af Miles Nadal, der samtidig ejer verdens næstdyreste sneakers. Læs om disse sko her i artiklen

Den seneste pris-rekord blev slået i august 2019

Det er ellers ikke længe siden, at den seneste prisrekord for sneakers blev slået. I august 2019 satte et par 47 år gamle sneakers rekord. Det var et par Nike Waffle Racing Flat ’Moon Shoe’, der dengang blev solgt for 437.000 dollars, hvilket svarer til 3 millioner danske kroner.

Køberen var en canadisk forretningsmand, Miles Nadal, der gerne ville punge ud for disse sneakers, som der kun er produceret 12 styks af. Skoene var oprindeligt blevet vurderet til en langt lavere pris, nemlig kun dét, der svarer til 1,1 million kroner, men i en auktion blev de budt op og solgt for en hel del mere.

Nu er der så slået en langt større rekord – Kanye West’ sko er solgt for næsten der firedobbelte. Den høje salgspris skyldes ifølge chefen for streetwear ved auktionshuset Shotheby, Brahm Wachter, at disse sko er designet af Kanye West, som han kalder for ’en af de største designere af sneakers i vor tid’.

Kanye West har haft stor succes med at indgå design-samarbejder med Nike. 3 år efter, han udgav Nike Air Yeezy 1, udgav han og Nike ’Air Yeezy 2’.

I dag bliver Air Yeezy 1 solgt for mellem 12.000-25.000 kroner, alt efter hvilken model der er tale om.

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Her er de 7 vigtigste råd til dig, der er på jagt efter second hand-sneakers 

Det har sjældent været så dyrt at købe brugte sneakers
Det har sjældent været så dyrt at købe brugte sneakers

Et par Converse har engang været de dyreste sneakers i verden

Før Kanye West’ sko og Nike Waffle-modellen løb med rekorden for de dyreste sneakers i verden, var det et par Converse, der kunne kalde sig verdens dyreste sneakers.

De eksklusive Converse havde nemlig tilhørt basketballspilleren Michael Jordan, der havde båret dem under den olympiske basketballfinale i 1984, hvor USA fik en førsteplads. Skoene blev solgt for 1,3 millioner danske kroner.

Converse på DBA:

 1. Sneakers, Converse, str. 46,5, Grå, Lærred, God men brugt

  Sneakers, Converse, str. 46,5, Grå, Lærred, God men brugt

  100,00 kr.31-03-2023
 2. Fritidssko, Converse All Stars, str. 42,5, Helt nye, og super lækre. Fast pris
#Converse All Stars

  Fritidssko, Converse All Stars, str. 42,5, Helt nye, og super lækre. Fast pris #Converse All Stars

  200,00 kr.29-03-2023
 3. Sneakers, Converse All Star, str. 41, Sorte, Læder, Næsten som ny, Super flotte Converse All Star

  Sneakers, Converse All Star, str. 41, Sorte, Læder, Næsten som ny, Super flotte Converse All Star i sort læder. Brugt 2 gange ganske sparsomt, står derfor i super stand, se fotos. Størrelse 41.

  200,00 kr.29-03-2023
 4. Fritidssko, Converse, str. 40

  Fritidssko, Converse, str. 40

  150,00 kr.28-03-2023
 5. Støvletter, Converse All Star, str. 41,5, Sort/Rød, Læder, God men brugt, Støvletter Converse All

  Støvletter, Converse All Star, str. 41,5, Sort/Rød, Læder, God men brugt, Støvletter Converse All Star , læder i størrelse 41,5, Støvletterne er i super god stand .

  280,00 kr.28-03-2023
 6. Sneakers fra Converse (str. 38)

  Sneakers fra Converse (str. 38)

  Sneakers fra Converse (str. 38), Converse, str. Ukendt, Sneakers fra Converse (str. 38) Brand: Converse Farve: Hvid og gul Størrelse: 38 Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om va

  43,00 kr.28-03-2023

Du kan lige nu finde 235 Converse-sko til mænd og 403 kvindesko fra Converse.
  

De er brugte, og de er dyre. Faktisk dyrere, end hvis de var helt nye
De er brugte, og de er dyre. Faktisk dyrere, end hvis de var helt nye

Sådan kan du også skabe dyre sneakers ud af dine egne, brugte

Nu sidder du måske derude og tænker: ’Hmmm.. Hvordan kan jeg få skabt nogle sneakers, der stiger i værdi? Kan jeg finde en særlig begivenhed at have nogle unikke sneakers på til, og så håbe, at de stiger af den grund?’

En måde at få hevet prisen op på dine sneakers kan være ved at male dem. Det er i hvert fald den idé 21-årige Karl Faurholt har fået, og det betyder, at nogle af hans gamle sneakers – med maling på – nu sælges for mellem 25.000-50.000 kroner.

- Det handler dybeste set om, hvilket signal man vil sende. Jeg har både sko fra Yeezy og Christian Louboutin, der er dyre sko, som kun findes i limited editions. Men de er stadig ikke specielle nok til nogle af mine kunder, har Karl tidligere fortalt om, hvorfor han maler på sneakers.

Karl har oplevet så stor en efterspørgsel på sine sneakers, at han droppedde ud af gymnasiet for at lave kunst på sneakers. I dag har Karl mange følgere på Instagram, hvor han også til at begyndte med solgte sine sko. Siden har han fået en butik i hjertet af København.

Du kan læse mere om Karl og hans sneakers-eventyr i artiklen, her.

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste sneakers

Karls egne yndlingssneakers er ’Nike Yeezy 2 Red October’, som er den sidste sneakers, den amerikanske rapper designede for Nike, inden de indstillede samarbejdet.
Karls egne yndlingssneakers er ’Nike Yeezy 2 Red October’, som er den sidste sneakers, den amerikanske rapper designede for Nike, inden de indstillede samarbejdet.
18-årige August Plougheld Lorenzen fra København ejer de dyreste sneakers, der er til salg på DBA – hvis de altså stadig er til salg. Du kan se dem i videoen, som vi har filmet med August, ved at klikke på linket, som du finder over ét af sneakersbillederne
18-årige August Plougheld Lorenzen fra København ejer de dyreste sneakers, der er til salg på DBA – hvis de altså stadig er til salg. Du kan se dem i videoen, som vi har filmet med August, ved at klikke på linket, som du finder over ét af sneakersbillederne

Hvilke sneakers skal du investere i i dag for at kunne få meget mere for dem om nogle år? Det spørgsmål har vi stillet til en sneakers-ekspert, der i denne artikel giver os sine svar.  

Du kan også komme med hjem til 20-årige Cassandra, der helt sikkert har nogle sneakers, du vil synes om. Hun samler nemlig på sneakers og har faktisk holdt af de behagelige gummisko helt fra hun var barn. Mød hende i videoen herunder:

Du kan læse mere om Cassandra og hendes sneakers-kærlighed i artiklen, her.

Relaterede artikler