Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og is skal der da til!
I går hookede jeg mig op med en af de dygtigste dessertbloggere vi har herhjemme:
Maja er chokoladeelsker, mor, kæreste, forfatter, blogger og meget andet. I går besøgte jeg hende hjemme i lejligheden, hvor hun bor sammen med sin kæreste og hendes lille datter.
Der dufter altid sødt, og man kan være sikker på at finde små stykker chokolade og rester af frysetørrede bær i køkkenets kroge. Man bliver man altid budt på et stykke himmelsk et eller andet, og jeg tyggede derfor på en lækker og svampet brownie, mens vi skød billeder og talte om, hvilke opskrifter vi skulle vælge til indlægget her.
Her er hvad vi blev enige om ville være et sikkert hit, når der skal is på bordet, til både de store og de små.
Smørebræt i marmor kan findes på DBA her.
4-6 ispinde
400 ml rabarbersaft/-lemonade (købt eller hjemmelavet)
spiselige blomster - f.eks. roser, forglemmigejer, syrener, stedmoderblomster…
Ispinde:
Kom blomsterblade i bunden af ispindeformene, og hæld lidt rabarbersaft henover. Sæt formene i fryseren en times tid, og gentag med blomster og saft, indtil ispindeformene er fyldt helt op. Husk at stikke træispinde i undervejs. Lad ispindene stå i fryseren natten over.
Tip: Hvis det ikke er rabarbersæson, kan du sagtens købe rabarbersaft/-lemonade og bruge det i stedet.
500 g rabarber
200 g sukker
500 ml vand
saft fra 1/2 citron
Skær rabarber i små stykker, og bring rabarberstykker, sukker og vand i kog i en gryde. Lad det koge i ca. 10 min, og si saften fra. Lad saften køle af, og smag til med citronsaft. Brug noget af rabarbersaften til ispinde - og drik resten en varm sommerdag.
Lignende stentøj kan findes på DBA her.
Nutellais
3-4 personer
100 g mælkechokolade af god kvalitet
100 g nutella
50 ml piskefløde
50 g sukker
250 ml minimælk
Varm forsigtigt chokolade og fløde op i en gryde, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør nutella og sukker i. Rør mælk i - lidt ad gangen. Stavblend massen. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine.
Rigtig god fornøjelse :)
Andet, IITTALA FINLAND 1881, FINSK CARAMBOLA VASE, Iittala. Carambola. Vase. 1996. Heikki Orvola (ham med Kivi - stagerne). Udgået model og derfor meget sjældent til salg. 15 H og i en Iittala-udgave,
949,00 kr.Keramik, Mælkekande, Katrine Würtz
175,00 kr.Glas, Ølglas, Arcoroc, Fine ølglas i farven smoky. Pris: pr stk 45, alle elleve for for 470.
45,00 kr.Fajance, Spisestel, Kahla, Spisestel med guldkant. 6 middags tallerkener, 6 dybe tallerkener, 6 frokost tallerkener, 6 kage/ dessert tallerkener, 1 stegefad 38,5 x 26,5 cm. 1 fad 28,5 x 19,5 cm. 1 fad
550,00 kr.Glas, IITTALA FINLAND 1881, FINSK LEIA VASE, Iittala. Finland. Leia. Vaser. Klart glas. Tiina Nordström. 1998. 20 H x 8-11,5 B. 3. stk. med rødt logo på. Stort set ubrugte. 99,-/stk. Kan afhentes på
99,00 kr.Stentøj, Vase, Malene Møller-Hansen, Vase af Malene Møller-Hansen (f. 1952), udd. på Kolding Kunsthåndværkerskole 1970-74. Eget værksted i Rønde på Djursland siden 1975. Vasen er stentøj og fra sidst
125,00 kr.