Sommerlækre is, du selv kan lave

Sommerlækre is, du selv kan lave

8. juli 2015

Sommerlækre is, du selv kan lave

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og is skal der da til!

I går hookede jeg mig op med en af de dygtigste dessertbloggere vi har herhjemme:

Maja er chokoladeelsker, mor, kæreste, forfatter, blogger og meget andet. I går besøgte jeg hende hjemme i lejligheden, hvor hun bor sammen med sin kæreste og hendes lille datter.

Der dufter altid sødt, og man kan være sikker på at finde små stykker chokolade og rester af frysetørrede bær i køkkenets kroge. Man bliver man altid budt på et stykke himmelsk et eller andet, og jeg tyggede derfor på en lækker og svampet brownie, mens vi skød billeder og talte om, hvilke opskrifter vi skulle vælge til indlægget her.

Her er hvad vi blev enige om ville være et sikkert hit, når der skal is på bordet, til både de store og de små.

Smørebræt i marmor kan findes på DBA her.

Rabarberispinde med spiselige blomster

4-6 ispinde

400 ml rabarbersaft/-lemonade (købt eller hjemmelavet)
spiselige blomster - f.eks. roser, forglemmigejer, syrener, stedmoderblomster…

Ispinde:
Kom blomsterblade i bunden af ispindeformene, og hæld lidt rabarbersaft henover. Sæt formene i fryseren en times tid, og gentag med blomster og saft, indtil ispindeformene er fyldt helt op. Husk at stikke træispinde i undervejs. Lad ispindene stå i fryseren natten over.

Tip: Hvis det ikke er rabarbersæson, kan du sagtens købe rabarbersaft/-lemonade og bruge det i stedet.

Hjemmelavet rabarbersaft

500 g rabarber

200 g sukker

500 ml vand

saft fra 1/2 citron

Skær rabarber i små stykker, og bring rabarberstykker, sukker og vand i kog i en gryde. Lad det koge i ca. 10 min, og si saften fra. Lad saften køle af, og smag til med citronsaft. Brug noget af rabarbersaften til ispinde - og drik resten en varm sommerdag.

Lignende stentøj kan findes på DBA her.

Nutellais

3-4 personer

100 g mælkechokolade af god kvalitet

100 g nutella
50 ml piskefløde
50 g sukker
250 ml minimælk

Varm forsigtigt chokolade og fløde op i en gryde, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør nutella og sukker i. Rør mælk i - lidt ad gangen. Stavblend massen. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine.

 

Rigtig god fornøjelse :)