Slut med kedelige træmøbler

Slut med kedelige træmøbler

29. oktober 2014

Slut med kedelige træmøbler

Af Frk. Trillingsgaard


Tag endelig ikke fejl; jeg kan rigtig godt lide rå træsorter, men jeg er ikke vild med kedeligt fyrretræ. Med lidt knofedt og en klat maling, kan man dog friske selv de mest kedelige træmøbler op.

Se bare kommoden på billedet. Den var ikke i den bedste stand, da jeg fandt den. Den var gulnet, lugtede af tobaksrøg og tiggede næsten om at få en make-over.

Først sleb jeg hurtigt kommoden med sandpapir, derefter vaskede jeg den i grundrens (også indvendigt for at tage lugten), og til sidst malede jeg den med fem forskellige farveprøver, som bare var almindelig vægmaling (for at gøre det billigst muligt).

Du kan vælge præcis den farveskala, der passer til dit hjem. Et godt tip er at gå ind i en farvehandel og vælge et kort med forskellige nuancer af den samme farve. Du kan finde mere inspiration til farvevalg og fremgangsmåder her.

I vores gamle hus stod den på min datters værelse, hvor den blandt andet blev brugt til dukketøj og nips.

I vores nye hus står den farverige kommode i mit ”krea-rum”, hvor jeg bruger den til opbevaring af sakse, finurlige bånd, sytråd, mønstre og andre fine ting.

TIP: Hvis du, som jeg, vælger den ”billige” løsning med almindelige farveprøver, vil jeg anbefale at afslutte med en farveløs lak, der styrker malingen og giver mere glans.

Hvis du har lyst til at lave din helt egen farverige kommode, så gå på opdagelse i DBAs store udvalg af fine, gamle kommoder.

Er du mon på Instagram?
Lad os inspirere hinanden til nye skønne projekter. Upload et billede på Instagram, med hashtag’et #dbadk og tag @frktrillingsgaard og @dbadk.