Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi
Livsstil

Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi

Christine
Christine

Serier suger os ikke kun fast til skærmen, de sender os direkte på DBA. For hvem kan leve uden et skakbræt efter mødet med Beth Hamon i ’The Queens Gambit’? Og mangler du egentlig ikke et par hvide Vans, nu hvor rulleteksterne fra ’Squid Game’ løber over skærmen? I denne artikel kan du finde ud af, hvorfor salget af sneakers er steget eksplosivt på kun få dage.

’The Queens Gambit’ fik os til at købe skakspil på stribe, ’The Crown’ sendte os på jagt efter glitrende kjoler, mens ’Orange Is the New Black’ gjorde kulørte heldragter hot – på sin egen måde…

Er du hoppet i et par hvide Vans for nylig, er det sikkert fordi, du følger med i ’Squid Game’ – har vi ikke ret?

Det viser sig nemlig, at salget af Vans er steget eksplosivt, efter serien tonede frem på skærmen. Faktisk er skoen så hypet, at den ikke er til at opdrive i butikkerne. Derfor: Søger du et par smarte sneakers, skal du en tur på DBA for at være med på moden. Men vent lige lidt!

Korrekt er det nemlig, at salget af Vans er steget, men faktisk er det slet ikke sikkert, det er dem, du skal se dig om efter, hvis du vil ligne karaktererne fra serien. Hvordan det hænger sammen, opklarer vi nu.

Denne lækre model i størrelse 41 i farven offwhite sælger Mikkel i Slagelse for 450 kroner.
Denne lækre model i størrelse 41 i farven offwhite sælger Mikkel i Slagelse for 450 kroner.

Vildt: Mest sete serie nogensinde får skosalg til at eksplodere

Den mest sete serie på Netflix nogensinde er hverken ’Breaking Bad’ eller ’New Girl’. Har du andre gode bud? Hvis vi nu siger, at karaktererne i serien går med hvide sneakers, har du så en idé om, hvor vi er på vej hen?

Præcis: ’Squid Game’ er den mest streamede serie i gigantens historie – og det stopper ikke her. Lige nu har internettet lagt sig fladt ned, overrumplet af den massive efterspørgsel på hvide sko magen til dem, spillets deltagere har på i serien.

Ja, du læste rigtigt: 90’ernes skatersko er tilbage i bybilledet, og de klassiske, hvide Vans, du hurtigt kunne trække op om tennissokkerne, er på kort tid blevet et af tidens mest eftertragtede items. Der er bare ét problem…

Har du gættet, hvad der er galt? Tænk dig godt om, så giver vi dig svaret herunder.

Vans til salg på DBA netop nu:

 1. Sneakers, Vans, str. 42,5, Grå, Næsten som ny, Fejlkøb

  Sneakers, Vans, str. 42,5, Grå, Næsten som ny, Fejlkøb

  250,00 kr.26-03-2023
 2. Sneakers, Asics, str. 44, Ubrugt, Asics Gel-Kayano 29
Top løbesko fra Asics
Aldrig brugt
Normalpris

  Sneakers, Asics, str. 44, Ubrugt, Asics Gel-Kayano 29 Top løbesko fra Asics Aldrig brugt Normalpris: 1700 kr Tags: sko, loafer, hjemmesko, sandaler, Clogs, Boots, Vans, Reebok, Gel Kayano, Nike

  900,00 kr.26-03-2023
 3. Sneakers, Vans, str. 43, Mørkeblå, God men brugt, Vans Sneakers Mørkeblå Herre. Str. 43. Brugt nog

  Sneakers, Vans, str. 43, Mørkeblå, God men brugt, Vans Sneakers Mørkeblå Herre. Str. 43. Brugt nogle gange men i fin stand.

  250,00 kr.26-03-2023
 4. Sneakers, Vans, str. 42,5, Hvid, Ubrugt, Flotte hvide klassiske Vans - aldrig brugt.

  Sneakers, Vans, str. 42,5, Hvid, Ubrugt, Flotte hvide klassiske Vans - aldrig brugt.

  150,00 kr.26-03-2023
 5. Sneakers, Vans SK8-Hi, str. 42, Black/light/grey, Næsten som ny, Sælger de her fine Anaheim Factor

  Sneakers, Vans SK8-Hi, str. 42, Black/light/grey, Næsten som ny, Sælger de her fine Anaheim Factory SK8-Hi, da de er 1/2 nummer for store til mine fødder. De er brugt 3 - 4 gange, så de fremstår sto

  200,00 kr.26-03-2023
 6. Sportssko, Vans, str. 40, Helt nye. Min søn fik aldrig brugt dem og er nu vokset fra dem. Øv. Prisen

  Sportssko, Vans, str. 40, Helt nye. Min søn fik aldrig brugt dem og er nu vokset fra dem. Øv. Prisen er fair og fast :0)

  100,00 kr.26-03-2023

Lige nu er der mere end 500 par Vans til salg på DBA. Find de hvide modeller her.

Hvad handler hypen om?

Har du fulgt med i ’Squid Game’, kan du sikkert nikke genkendende til trenden, som tordner af sted i modebilledet, men holder du stædigt fast i DVD’erne til fordel for streaming, trykker vi f'ast forwardø nu og rykker dig frem i tiden.

Kort og godt handler hypen om, at 456 mennesker har meldt sig til spillet ’Squid Game’ i forsøget på at vinde 250 millioner kroner. Forståeligt, tænker du umiddelbart, for selvom man handler brugt og billigt på DBA, er det altid lækkert med lidt ekstra på kontoen. Særligt for de her deltagere – de mangler nemlig pengene.

For at deltage i spillet skal de bære grønt joggingtøj med et nummer på ryggen og hvide sneakers. Og ja, vi skriver 'sneakers', for mysteriet om et manglende logo breder sig i takt med, at efterspørgslen stiger…

LÆS OGSÅ: Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne

Denne hvide, ubrugte fritidssko i størrelse 41 ligner skoen fra ’Squid Game’ til forveksling. Betaler du 99 kroner til sælger i København, kan du klemme fødderne ned i dem om kort tid.
Denne hvide, ubrugte fritidssko i størrelse 41 ligner skoen fra ’Squid Game’ til forveksling. Betaler du 99 kroner til sælger i København, kan du klemme fødderne ned i dem om kort tid.

Men er det virkelig Vans?

Men er det virkelig Vans, deltagerne har på? Det ved vi faktisk ikke, for selvom de hvide sneakers ligner til forveksling, er det ikke blevet bekræftet af hverken instruktør eller fabrikant, hvorvidt det er den originale skatersko, du spotter på spillerne.
Zoomer du helt ind på skoen, vil du også opdage, at der ikke er noget logo, der afslører skoens identitet.

Det ser imidlertid ikke ud til at bekymre, hvorvidt det er Vans eller en kopi, for det tog kun et par dage, fra serien susede over skærmen, til søgningerne på hvide Vans steg med 145 procent.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Lyst, var skoen i begyndelsen af oktober den mest efterspurgte baseret på antallet af søgninger.

Resultatet blev, at skoen nu meldes udsolgt i stort set alle butikker. Skal du være med på moden, må du altså ty til DBA for at finde et hvide Vans.

Find hvide sneakers på DBA:

 1. Sneakers, str. 38, New balance, Hvid, Stof, Næsten som ny

  Sneakers, str. 38, New balance, Hvid, Stof, Næsten som ny

  150,00 kr.26-03-2023
 2. Sneakers, str. 40, Lacoste, Hvide, Næsten som ny, Lacoste dame hvide snedkers - meget lidt brugt.

  Sneakers, str. 40, Lacoste, Hvide, Næsten som ny, Lacoste dame hvide snedkers - meget lidt brugt.

  150,00 kr.26-03-2023
 3. Sneakers, str. 39, Lidl, hvid med farver
helt nye - aldrig brugt.
LIDL

  Sneakers, str. 39, Lidl, hvid med farver helt nye - aldrig brugt. LIDL

  200,00 kr.26-03-2023
 4. Sneakers, str. 40, Nike Jorden, Sort, lyserød, hvid, Læder, Næsten som ny, Er brugt i en time..

  Sneakers, str. 40, Nike Jorden, Sort, lyserød, hvid, Læder, Næsten som ny, Er brugt i en time.. Nyprisen 1999kr

  1.500,00 kr.26-03-2023
 5. Sneakers, str. 40,5, New Balance NB, Hvid, God men brugt, NB sko

Fint stand

Nypris kr. 800,-

Sæ

  Sneakers, str. 40,5, New Balance NB, Hvid, God men brugt, NB sko Fint stand Nypris kr. 800,- Sælges kr. 350,-

  350,00 kr.26-03-2023
 6. Sneakers, str. 38, Lacoste, Hvid, God men brugt, Jeg sælger disse Lacoste sneakers, da de er for s

  Sneakers, str. 38, Lacoste, Hvid, God men brugt, Jeg sælger disse Lacoste sneakers, da de er for små til mig. Det er en størrelse 38, men føles mere som en str. 37 eller 37.5 - så de er altså lidt s

  200,00 kr.26-03-2023

Der er mere end 2.800 hvide sneakers til salg på DBA netop nu, så du har rig mulighed for at finde et par, som passer på dine fødder.

Ikke første gang en serie sætter skub i skosalget

Da en stilsikker diva dansede ned langs New Yorks gader i designersko, satte det også skub i skosalget. Verden over ville piger være med på moden og få en bid af det glamourøse liv i ’Sex And The City’ – og faktisk holder hypen og prisen på skoene endnu.

Derfor svarer du stensikkert 'blå Manolo Blahnik-sko', når vi siger Carrie Bradshaw, for hun er om nogen blevet et skosymbol, og de fleste kvinder kan nok kende et Carrie-quote, når de hører et: 'A new pair of shoes can change your life. Just ask Cindarella.'
Er der nogen morale på skohistorien her, er det vist den, Carrie lige leverede, for uanset om du shopper stiletter eller sneakers, er en skøn sko den bedste at gå verden i møde med.

LÆS OGSÅ: De ti dyreste sko på DBA netop nu

Nyprisen på stilletterne i størrelse 38 er 6.900 kroner, men Katja fra Odense sælger dem for 4.500 kroner. Der følger selvfølgelig en original dustbag med.
Nyprisen på stilletterne i størrelse 38 er 6.900 kroner, men Katja fra Odense sælger dem for 4.500 kroner. Der følger selvfølgelig en original dustbag med.

Carrie Bradshaw så sine sko som investeringer, og har du det på samme måde, må du hellere læse denne artikel. Her kan du se, hvilke sneakers der i dag er mere værd end den oprindelige købspris, og du kan også finde ud af, hvilke modeller du med fordel kan købe netop nu.

Har du råd og ikke mindst plads til at købe et par nye sko hver 14. dag tre år i træk? Det har Lea, for hun er en ægte skosamler, som får Carries samling til at blegne. Mød Lea i denne artikel og hør, hvor mange sko og tasker hun har samlet gennem tiden. Du kan også se videoen herunder, hvor hun viser dig rundt i klædeskabet.

Relaterede artikler