Liste: Disse 5 ting bør du sætte til salg i marts
Livsstil

Liste: Disse 5 ting bør du sætte til salg i marts

Vi har dykket ned i DBAs data og er her klar med en liste på 5 ting, du bør sætte til salg på DBA i marts, fordi de har gode chancer for at blive solgt netop i denne måned.

Konfirmation, påske og haveklargøring. Når du skal sætte dine ting til salg på DBA, kan du med fordel tænke over, hvilke ting folk står og mangler lige nu eller lige om lidt. I marts er det derfor oplagt at sætte ting som din gamle konfirmationskjole, dit påskepynt eller en havestol til salg på DBA.

Men der er også en anden strategi at gå efter, når man skal vurdere, hvad der bedst kan svare sig at sætte til salg i marts på DBA. Vi har analyseret data, der viser, hvad danskerne søgte mest efter på DBA i marts 2019, og vi har også undersøgt hvilke ting andre folk er sløve til at sætte til salg i marts. De to data-ark har vi kombineret, og på baggrund af dem er vi herunder klar med de 5 ting, det ifølge vores tal bedst kan betale sig at sætte til salg i marts.

Og det kan i den grad betale sig at læse vores liste, for marts er en særlig måned på DBA. Det er den måned, der oprettes flest annoncer på DBA. Det viser tallene fra 2019. Det betyder, at når du sætter dine ting til salg på DBA i marts, er der mange konkurrent-annoncer. Folk har højest sandsynligt sat nogle af de samme ting til salg.

Derfor bør du læse med nu, så du ved, hvordan du har de bedste chancer for at få solgt på et ellers godt fyldt marked.

1. Ting og tøj til sport og fritidsaktiviteter

Du skal til København Ø, hvis disse to fitness-bolde skal blive dine. De har Merete nemlig til salg lige nu på DBA, og hun sælger dem samlet + pumpe for 150 kroner
Du skal til København Ø, hvis disse to fitness-bolde skal blive dine. De har Merete nemlig til salg lige nu på DBA, og hun sælger dem samlet + pumpe for 150 kroner

Det er som om, at alle danskere beslutter sig for at rydde op og sælge ud i marts. Som tidligere nævnt bugner DBA med nye annoncer i den måned, og derfor har dine ting mange potentielle konkurrencer. Vores data viser, at der i alle kategorier oprettes flere annoncer i marts end på en gennemsnitlig måned. Med undtagelse af én kategori: Sport og fritid.

LÆS OGSÅ: Efterskole satte fitness-udstyr til salg på DBA: Spærrede øjnene op, da de opdagede, hvem køberen var

Sport og fritid er den eneste kategori, hvor det ikke flyder med nye annoncer. Hele 12 procent færre ting sættes til salg i denne kategori i marts målt op i mod gennemsnittet af, hvor mange annoncer der oprettes i denne kategori på årets 12 måneder.

Dertil viser sidste års tal, at sport- og fritidskategorien også ”manglede” nye annoncer i februar, hvor hele 16 procent færre ting blev sat til salg målt i forhold til gennemsnittet.

Så ligger du inde med en svedtransporterende t-shirt, nogle cykelshorts, gamle håndvægte eller en drone, du ikke længere bruger, så gør du klogt i at sætte det til salg på DBA i marts, for i den måned er der ikke mange konkurrenter. I den måned må det siges at være ”sælgers marked”.

I kategorien ’Sport og fritid’ finder du sportstøj, motionsudstyr, jagt- og fiskeriudstyr, udstyr til vandsport og golfudstyr.

Golfssæt til salg på DBA:

 1. Andet golfsæt, Golfkøller og taske sælges.
Ingen yderligere info. Der er det der ses på billederne.

  Andet golfsæt, Golfkøller og taske sælges. Ingen yderligere info. Der er det der ses på billederne.

  500,00 kr.27-09-2023
 2. Begynder golfsæt, andet materiale, Fint til at komme igang med golf, Velkørende vogn Pæn golfbag / s

  Begynder golfsæt, andet materiale, Fint til at komme igang med golf, Velkørende vogn Pæn golfbag / standbag / bærebag, der følger bolde og tee`s med

  450,00 kr.27-09-2023
 3. Dame golfsæt, grafit, Titleist, Titleist Dame Grafit jernsæt P- 5
60 graders lob wedge
Bagboy Bag og

  Dame golfsæt, grafit, Titleist, Titleist Dame Grafit jernsæt P- 5 60 graders lob wedge Bagboy Bag og tilhørende vogn Brugt med kosmetiske slidmærker.

  1.000,00 kr.27-09-2023
 4. Dame golfsæt, grafit, innovation impex, let brugt, personhøjde 162 cm, 1 bag/bærbar, i bag/hjul (Cal

  Dame golfsæt, grafit, innovation impex, let brugt, personhøjde 162 cm, 1 bag/bærbar, i bag/hjul (Callaway- Big Bertha), 11 køller

  800,00 kr.27-09-2023
 5. STORT LAGERSALG PÅ GOLFUDSTYR

  STORT LAGERSALG PÅ GOLFUDSTYR

  Herre golfsæt, Titleist Callaway TaylorMade Ping Mizuno Cobra, ** Er du på udkig efter førsteklasses brugt golfudstyr? Så kig ikke længere! Vi holder et kæmpe lagersalg med alle de store golfmærker!

  1.000,00 kr.27-09-2023
 6. Dame golfsæt, grafit, Koala, Brugt

  Dame golfsæt, grafit, Koala, Brugt

  400,00 kr.27-09-2023

Find alt til golfsættet på DBA, her.

2. Computer, computerspil og spillekonsoller

450 kroner skal du af med, hvis du vil blive den nye ejer af Stephans Playstation 1 med spil og hele molevitten til. Sælgeren bor i Snedsted i Thy
450 kroner skal du af med, hvis du vil blive den nye ejer af Stephans Playstation 1 med spil og hele molevitten til. Sælgeren bor i Snedsted i Thy

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan klargører du din MAC til salg

Marts er en måned, hvor der som tidligere nævnt bliver sat mere til salg af alt ting, end hvad der gør på en gennemsnitlig måned. Sports- og fritids-kategorien er som nævnt en undtagelse, og det samme kan man næsten sige om kategorien Computer og spillekonsoller.

I den kategori oprettes der ikke flere annoncer, end hvis man sammenligner med en gennemsnitlig måned. Men der oprettes heller ikke færre. Så hvis du sætter dit Nintendo-spil til salg, burde du have fine chancer for at få det solgt i marts. Konkurrencen her er ikke så stor.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du, om dine gamle computerspil er noget værd

Kigger man på, hvilke ord der bliver søgt mest efter i marts, er Nintendo Switch på listen. 43.383 gange blev der i marts 2019 søgt efter denne maskine, så ligger du inde den, kan det godt betale sig at sætte den til salg her i marts.

Det samme gælder, hvis du har en Fortnite account, du gerne vil af med. Den burde også hurtigt få hænder at gå på, fordi hele 40.674 søgte efter sådan en i marts sidste år. Således var ’Fortnice account’ det 27. mest anvendte søgeord på DBA i marts. 

Har du en Playstation 4, som du ikke bruger, bør du også forsøge at skille dig af med den i marts. Sidste år var ’Ps4’ det 36. mest anvendte søgeord på DBA i marts.  

Playstation 4 til salg på DBA:

 1. Playstation 4, God, Den står mega flot, den kører spillene som den skal, fejler intet.
Sælger den fo

  Playstation 4, God, Den står mega flot, den kører spillene som den skal, fejler intet. Sælger den fordi jeg ikke bruger den. Prisen kan forhandles. Kan leveres men køber betaler fragt

  1.250,00 kr.27-09-2023
 2. Playstation 4, God, Velholdt PS4 med 2 controllere, inkl. 2 strømstik og fifa 22

  Playstation 4, God, Velholdt PS4 med 2 controllere, inkl. 2 strømstik og fifa 22

  1.000,00 kr.27-09-2023
 3. Playstation 4, Slim, Perfekt, Der medfølger 2 controllere
1200kr ved hurtig handel

  Playstation 4, Slim, Perfekt, Der medfølger 2 controllere 1200kr ved hurtig handel

  1.400,00 kr.27-09-2023
 4. Playstation 4, Rimelig, Sælger min Playstation 4 da jeg ikke får den brugt længere, den er godt brug

  Playstation 4, Rimelig, Sælger min Playstation 4 da jeg ikke får den brugt længere, den er godt brugt men køre som den skal. Der medfølger 8 spil hvor to af dem stadig er uåbnet (FIFA og Killzone).

  1.499,00 kr.27-09-2023
 5. Playstation 4, God, Ps4, to controllere (en lidt beskadiget men fungere stadig fint), 4 spil, 1 opla

  Playstation 4, God, Ps4, to controllere (en lidt beskadiget men fungere stadig fint), 4 spil, 1 opladerstik, 1 HDMI Byd gerne:)

  500,00 kr.27-09-2023
 6. Playstation 4 Pro, 4 pro 1 TB, God, Sælger denne PlayStation 4 Pro, som virker helt perfekt og upåkl

  Playstation 4 Pro, 4 pro 1 TB, God, Sælger denne PlayStation 4 Pro, som virker helt perfekt og upåklageligt. Det er den model med 1 tb. Der medfølger 1 controller og fifa 22 Tlf 27586341

  600,00 kr.27-09-2023

Klik her for at se de 244 Playstation 4, der lige nu er til salg på DBA. Husk, du også kan finde Playstation 4 Pro på DBA.

3. Havemøbler

Du kan meget nemt slippe 300-400 kroner for én ny hynde. Men ikke på DBA. For eksempel kan du lige nu købe Christians virkelig fine, blomstrede hynder til kun 20 kroner. Om det er stykket eller 20 kroner i alt vides ikke, men det er dælme et godt tilbud. Hynderne er som nye, skriver Christian, der er bosiddende i Hårslev vest fra Odense
Du kan meget nemt slippe 300-400 kroner for én ny hynde. Men ikke på DBA. For eksempel kan du lige nu købe Christians virkelig fine, blomstrede hynder til kun 20 kroner. Om det er stykket eller 20 kroner i alt vides ikke, men det er dælme et godt tilbud. Hynderne er som nye, skriver Christian, der er bosiddende i Hårslev vest fra Odense

Foråret står for døren, og om lidt skal vi alle til at tilbringe en stor del af dagen ude i haven. Alene på grund af årstiden i sig selv, bør du derfor sætte alle dine ubrugte og støvede haveting til salg på DBA i marts.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan gør du dine gamle og slidte havemøbler klar til salg

Men du bør også gøre det, fordi vi kan dokumentere, at der er rift efter dem i denne måned. Data fra 2019 - marts måned, viser nemlig, at ’havemøbler’ var det 4. mest anvendte søgeord på DBA i marts. Således blev der hele 71.202 gange søgt efter havemøbler på DBA i den måned. I havemøbel-kategorien lige nu er der dog kun 6.276 ting til salg, så ud fra den betragtning burde du have rig mulighed for at få afsat ting som for eksempel dit gamle havebord, dine sofahynder eller din parasolfod på DBA.

Loungesæt til salg på DBA:

 1. Loungesæt, My Stack, Super flot og holdbart pallemøbel sæt fra My Stack. 
Længde 187 x 167cm.
Dybde

  Loungesæt, My Stack, Super flot og holdbart pallemøbel sæt fra My Stack. Længde 187 x 167cm. Dybde = 86cm. Sidde højde 48cm. Rygende højde top = 85cm. Det er fra 2019 og har stået i vores orangeri s

  1.500,00 kr.27-09-2023
 2. Loungesæt, Mora, Plast, MORA loungesæt 4 pers. Helt nyt,- fejlkøb. Farve natur

  Loungesæt, Mora, Plast, MORA loungesæt 4 pers. Helt nyt,- fejlkøb. Farve natur

  1.750,00 kr.27-09-2023
 3. Loungesæt, Lounge sæt, 2 stole og et bord.
Nypris: kr.650,-
Pris: kr.200

  Loungesæt, Lounge sæt, 2 stole og et bord. Nypris: kr.650,- Pris: kr.200

  200,00 kr.27-09-2023
 4. Loungesæt, Otrium, Polyester, 3 sæt overtræk i bedste kvalitet, aldrig pakket ud helt nyt. Se billed

  Loungesæt, Otrium, Polyester, 3 sæt overtræk i bedste kvalitet, aldrig pakket ud helt nyt. Se billeder for info og mål. Pris fra 130-250 kr. Sms gerne 30707327

  130,00 kr.27-09-2023
 5. Loungesæt, Polyrattan, Sæt med sofa og to stole. Hynderne har fået en del sol og derfor bleget. Selv

  Loungesæt, Polyrattan, Sæt med sofa og to stole. Hynderne har fået en del sol og derfor bleget. Selve møblerne fejler ingenting. Har stået under overdækket terrasse.

  300,00 kr.26-09-2023
 6. Loungesæt, Loungesæt med hynder sælges grundet flytning 

Knapperne på puderne faldet af, dette har

  Loungesæt, Loungesæt med hynder sælges grundet flytning Knapperne på puderne faldet af, dette har dog ingen betydning Bud modtages

  1.900,00 kr.26-09-2023

421 loungesæt er netop nu til salg på DBA.

4. Køkken

6.000 kroner skal du slippe for dette Ikea-køkken, som Amilla har til salg i skrivende stund på DBA. Køkkenet står i Amillas hus i Stenløse, og med i købet får du blandingsbatteri, integreret køleskab, induktionskogeplade og emhætte. Ovn og opvaskemaskine følger ikke med. Men det gør lågen til opvaskemaskinen dog. ’Kom og vær med til at tage det ned og få et pænt, funktionelt køkken’, skriver hun i annoncen og oplyser derudover om, at køkkenet er 10 år gammelt
6.000 kroner skal du slippe for dette Ikea-køkken, som Amilla har til salg i skrivende stund på DBA. Køkkenet står i Amillas hus i Stenløse, og med i købet får du blandingsbatteri, integreret køleskab, induktionskogeplade og emhætte. Ovn og opvaskemaskine følger ikke med. Men det gør lågen til opvaskemaskinen dog. ’Kom og vær med til at tage det ned og få et pænt, funktionelt køkken’, skriver hun i annoncen og oplyser derudover om, at køkkenet er 10 år gammelt

Noget kunne tyde på, at du burde have gode chancer for at få solgt dit køkken på DBA i marts. For ifølge tallene fra sidste år vil der i marts blive søgt flittigt efter køkkener på DBA.

Sidste års søgehistoritik viser, at der i marts blev søgt 43.627 gange efter ’køkken’ på DBA. Det svarer til, at ’køkken’ var det 21. mest søgte på DBA i den måned.

Generelt bliver der dog søgt meget efter ’køkken’ på DBA. Kigger man på hele sidste år, lå 'køkken' på en 26. plads. Men i marts bliver der altså særligt søgt efter køkken, og det bør du udnytte.

LÆS OGSÅ: 3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Dertil er marts også en måned, hvor det er mere overkommeligt at rive dit gamle køkken ned og sætte det til salg, for maden kan du i overgangsperioden lave på grillen, nu hvor vejret er mere lunt.

Vær opmærksom på, at vi på DBA mere eller mindre har tre ”køkken-kategorier”.

1. Den ene hedder ’Køkkenelementer’, som befinder sig i kategorien ’Byggematerialer’, som du finder under ’Have og byg’. Her kan du for eksempel købe bordplader, grebe til køkkenlågerne og køkkenlåger.

2. I DBAs ’Have og byg’-kategori finder du også kategorien ’Køkken VVS’, som byder på annoncer med køkkenvaske, vandhaner og små ”dimser”, der kan agere reservedel til dit VVS.

3. Den tredje ”køkken-kategori” er vores kategori med hårde hvidevarer, som befinder sig i ’Til boligen’-kategorien. Her finder du blandt andet vaskemaskiner, emhætter og køleskabe til salg.

Køkkenvaske til salg på DBA:

 1. Køkkenvask , Villeroy & Boch, Porcelæn, Stor velholdt hvid porcelænskøkkenvask sælges. Synlig slid

  Køkkenvask , Villeroy & Boch, Porcelæn, Stor velholdt hvid porcelænskøkkenvask sælges. Synlig slidtage men fremstår pæn og hvid. Længde: 59cm Brede: 50 cm Højde: 20 cm

  500,00 kr.24-08-2023
 2. porcelæn køkkenvask, porcelæn, porcelæn køkkenvask incl blandings batteri med.slange.udtræk ,.passe

  porcelæn køkkenvask, porcelæn, porcelæn køkkenvask incl blandings batteri med.slange.udtræk ,.passer til et 60 cm vaske skab

  750,00 kr.26-09-2023
 3. Udslagsvask, Porcelæn, Gammel udslagsvask i porcelæn.
Bredde 51 cm, dybde 38 cm, højde 23 cm

  Udslagsvask, Porcelæn, Gammel udslagsvask i porcelæn. Bredde 51 cm, dybde 38 cm, højde 23 cm

  600,00 kr.21-09-2023
 4. Porcelænsvask, Porcelænsvask, Porcelæn, Smuk gammel porcelænsvask. 
Trænger til lidt knofedt 
Længd

  Porcelænsvask, Porcelænsvask, Porcelæn, Smuk gammel porcelænsvask. Trænger til lidt knofedt Længde 75 cm Bredde 46 cm Højde 24 cm

  600,00 kr.10-09-2023
 5. Porcelæns vask, Indusa, Giv et bud. Ubrugt dobbeltvask med afløb og vandlås.Perfekt stand. 85,5X50cm

  Porcelæns vask, Indusa, Giv et bud. Ubrugt dobbeltvask med afløb og vandlås.Perfekt stand. 85,5X50cm

  350,00 kr.09-09-2023
 6. Køkkenvask, Ikea Domsjö, Porcelæn emalje, Køkkenvask, Ikea Domsjö, porcelæn emalje.

Meget flot og

  Køkkenvask, Ikea Domsjö, Porcelæn emalje, Køkkenvask, Ikea Domsjö, porcelæn emalje. Meget flot og dyb retro håndvask, højglans overflade. Ubrudt emballage og derfor aldrig brugt. Denne model er udgå

  550,00 kr.09-09-2023

Du kan se alle de køkkenvaske, som er til salg på DBA, her.

5. Trailer

I Brørup kan du lige nu få fingrene i denne trailer, som er sat til salg på DBA for 1.125 kroner. Traileren er 1-akslet og en variant 502
I Brørup kan du lige nu få fingrene i denne trailer, som er sat til salg på DBA for 1.125 kroner. Traileren er 1-akslet og en variant 502

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan fixer du din trailer

Man siger, at det primært er i Jylland, folk kører med trailere, men noget kunne tyde på, at det ikke passer. For på DBA er der året rundt efterspørgsel på trailere.

’Trailer’ var der 29. mest søgte på DBA hele sidste år, og i marts stiger interessen for trailere kun yderligere. Her er det det 23. mest anvendte søgeord.

Sidste år i marts blev der dermed søgt efter trailere hele 42.670 gange. Tager man i betragtning, at der på DBA ”kun” er 3.079 trailere til salg lige nu, burde du have rig mulighed for at komme af med din trailer, netop i marts.

Trailere til salg på DBA:

 1. Rampe, Motea heavy duty 680kg, lastevne (kg): 680, Rampe sælges da motorcykel er solgt. Meget prakti

  Rampe, Motea heavy duty 680kg, lastevne (kg): 680, Rampe sælges da motorcykel er solgt. Meget praktisk rampe. Max brugt 10 gange total. Er testet til 500kg med min mc, men kan klare 680kg! I meget

  1.500,00 kr.27-09-2023
 2. Autotrailer, Brenderup 2003GT, lastevne (kg): 1450, totalvægt (kg): 2000, 1 ejer, indreg. 08.10.1998

  Autotrailer, Brenderup 2003GT, lastevne (kg): 1450, totalvægt (kg): 2000, 1 ejer, indreg. 08.10.1998, skal synes

  13.500,00 kr.27-09-2023
 3. Ifor Williams maskintrailer

  Ifor Williams maskintrailer

  Maskintrailer, lastevne (kg): 2710, totalvægt (kg): 3500, Stor og stærk 3500 kg Ifor Williams GP126R fra 2017. Velfungerende, indregistreret og i pæn brugbar stand. Ifor Williams GP126 maskintrail

  35.000,00 kr.27-09-2023
 4. Trailer, Variant 500 , lastevne (kg): 375, totalvægt (kg): 500, Variant Påhængsvogn årg. 03-10-2008

  Trailer, Variant 500 , lastevne (kg): 375, totalvægt (kg): 500, Variant Påhængsvogn årg. 03-10-2008 STELNUMMER UH70205S108313870 Synsfri Sammenkobling, skal synes, forreste refleks defekt, hjulleje de

  1.295,00 kr.27-09-2023
 5. Ladtrailer, lastevne (kg): 625, totalvægt (kg): 750, Nye synet den 27. september
Variant trailer fra

  Ladtrailer, lastevne (kg): 625, totalvægt (kg): 750, Nye synet den 27. september Variant trailer fra 2007 total renoveret Totalvægt 750 kg Last 625 kg Ny bund plade som er boltet fast To nye skærm

  6.200,00 kr.27-09-2023
 6. Ladtrailer, lastevne (kg): 325, totalvægt (kg): 500, b: 134 l: 205 h: 40, Nye synet den 27. septembe

  Ladtrailer, lastevne (kg): 325, totalvægt (kg): 500, b: 134 l: 205 h: 40, Nye synet den 27. september Årgang 96 total renoveret ny bund Næsten nye dæk Presenningsbøjle Presenning med en ny snor i H

  5.000,00 kr.27-09-2023

Du kan se alle de trailere, der lige nu er til salg på DBA, ved at klikke, her.

Dette kan du få svært ved at komme af med i marts

Hvis vi laver den omvendte analyse – hvilke ting kan du få vanskeligt ved at få afsat på DBA i marts – falder konklusionen på blandt andet Campingudstyr, både og motorcykler. I hvert fald er det disse kategorier, som eksploderer med nye annoncer i marts, så i den måned er det helt tydeligt det, som man kalder for 'købers marked'.

Køleskab og iPhone X er to ting, som der over et helt år er stor efterspørgsmål på, på DBA. Men i marts falder interessen for disse to genstande. Det er stadig populære søgeord i marts, men ikke så populære, som i andre måneder, og derfor ville jeg, hvis jeg var dig, sætte køleskabet og din iPhone X til salg en anden måned end lige netop marts. Du kan selvfølgelig godt sætte det til salg, men regn ikke nødvendigvis med at få det solgt i denne måned.

LÆS OGSÅ: 5 ting køberne tjekker, inden de køber din brugte smartphone

Vil du have smæk for skillingen, så køb et Smeg-køleskab på DBA. I skrivende stund er der 26 til salg på DBA, og dette røde kan blive dit for 2.500 kroner, hvis du tager til Nørrebro i København for at hente det. Her har Magnus-Matias nemlig til huse, og det er ham, der sælger køleskabet
Vil du have smæk for skillingen, så køb et Smeg-køleskab på DBA. I skrivende stund er der 26 til salg på DBA, og dette røde kan blive dit for 2.500 kroner, hvis du tager til Nørrebro i København for at hente det. Her har Magnus-Matias nemlig til huse, og det er ham, der sælger køleskabet

Vil du læse, hvilke ting du IKKE skal sættes til salg, så er vi i denne artikel klar med en liste over de konkrete annoncer på DBA, der har været aktive på DBA i længst tid.

Er du bilinteresseret, kan du i denne artikel læse sig svar på, hvilke biler der blev sat flest til salg af på DBA, og hvilket bilbrand vi søger mest efter på DBA.

Forhåbentlig får du med denne guide mere held med at sælge dine ting, og når du får solgt, skal det jo også pakkes og sendes. Vi er i videoen herunder klar med en guide til, hvordan du sender dine ting forsvarligt uden at investere for meget i postfirmaernes pakkefyld. Du kan for eksempel komme langt med en gammel æggebakke.
 

Læs flere gode pakketips i artiklen, her.

Relaterede artikler