Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu
Livsstil

Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu

Christine
Christine

Det er ikke lige meget, hvilke grønne planter du sætter på stuebordet, hvis du vil være med på plantebeatet. Har du styr på, om det er ’Philodendron’ eller ’Paletblad’, der trender lige nu? Denne artikel giver dig grønne fingre og svar på, hvilke planter du bør indrette dig med netop nu.

Kan du mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og tankerne flyver friere, når du går en tur i skoven?

Mere end én gang har videnskaben slået fast, at frisk luft, natur og grønne planter gør livet lidt mere lækkert for os. Vi falder til ro, simpelthen, og hvem kan ikke have brug for et pusterum i hverdagen, hvor hoved og krop fyldes af ny energi? Det kan de fleste vist, men hvor finder man ud af, hvilke planter der trender lige nu?

Kan du ikke komme til modemesse med grønne planter, må de komme til dig, så åben hoveddøren og inviter tidens mest trendy planter indenfor.

I denne artikel folder flotte, grønne planter sig ud foran dig, men bare rolig: Det er ikke planteskolepriser, du skal betale for at være med på plantemoden. Køber du planterne på DBA, sparer det dig ikke kun for en klækkelig sum, du i stedet kan bruge på lækkert plantegrej. Du får også en lang række sundhedsmæssige fordele med i købet. De bliver afsløret om ganske få linjer, og i samme omgang kan du også finde ud af, hvilke planter du skal oprette annonceagenter på, hvis du vil være med på blomstermoden.

Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.
Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.

Overraskelse: Det gør grønne planter ved dig

Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ordsprog, og der er faktisk noget om snakken. De grønne planter gør underværker for vores mentale helbred, og får endorfinerne til at fare rundt i kroppen på os, så der er mange fordele ved at indrette sig med sukkulenter, kaktusser, pilea og andre moderne stueplanter.

Det er ikke kun dit velbefindende, der påvirkes positivt af stueplanter – din bolig bliver også begejstret, når du indretter dig grønt. Visuelt kan de gøre en kæmpe forskel. Lige nu er ’Guldranke’ og ’Svigermors skarpe tunge’ populære på plantescenen, fordi deres karakteristiske grønne blade kan få en kedelig, hvid væg til at bryde ud i farveglimt eller puste nyt liv i et mørkt hjørne.

Effekten ved at fylde stuen med blomster, kommer måske ikke bag på dig, men planteriget er fyldt med overraskeler. Tænk bare på planternes kamæleon ’Paletblad’, som skifter farve afhængig af, hvor du placerer den. Sætter du den i direkte sollys, bliver bladene grønne med røde tegninger, mens en mørk placering resulterer i pink eller bordeaux blade med grønne aftegninger.

Et trendy udseende er ikke altid nok, så ved du, hvor du får de bedste plantedeals? Vil du have glæde af planterne længe, skal de være sunde og stærke, så herunder får du et tip til, hvor du får fingrene i de flotteste eksemplarer.

Flotte stueplanter til salg netop nu:

 1. Stueplante, Finger philidendron, Flot, sund og livskraftig finger philidendron. Ca. 55 cm høj og 110

  Stueplante, Finger philidendron, Flot, sund og livskraftig finger philidendron. Ca. 55 cm høj og 110 cm bred (uden opbinding). Skal afhentes.

  150,00 kr.07-12-2023
 2. Stueplante, Philendron brasil, Plastik krukker medfølger

  Stueplante, Philendron brasil, Plastik krukker medfølger

  100,00 kr.06-12-2023
 3. Stueplante, Fingerfilodendron, Stor Fingerfilodendron, kan nemt deles op til flere små. Kurv medfølg

  Stueplante, Fingerfilodendron, Stor Fingerfilodendron, kan nemt deles op til flere små. Kurv medfølger. Afhentes i Bramming

  500,00 kr.06-12-2023
 4. Stueplante, Stor grøn plante med krukke sælges for kun 150kr

  Stueplante, Stor grøn plante med krukke sælges for kun 150kr

  150,00 kr.06-12-2023
 5. ???, Kender ikke arten, Stueplanten. Passer ikke ind mere.

  ???, Kender ikke arten, Stueplanten. Passer ikke ind mere.

  150,00 kr.05-12-2023
 6. Stueplante , Sukkulent, Plantens botaniske betegnelse er Crassula Coral. Den bliver på dansk kaldt H

  Stueplante , Sukkulent, Plantens botaniske betegnelse er Crassula Coral. Den bliver på dansk kaldt Horntræ. Den har tykke grønne blade, som minder meget om koraller. Den er sprød af udseende og man ka

  600,00 kr.05-12-2023

Der er mange flotte stueplanter til salg på DBA. Vil du have farver i hjemmet, kan du vælge den kulørte ’Paletblad. Er du derimod på udkig efter en billig plante, kan du finde alle dem, der er til salg for under 50 kroner her.

De sundeste planter får du her

Før du farer i flint og suser af sted for at bruge månedslønnen på grønne glæder, skal du lige have et tip med på vejen.

De store markante planter, som kan gøre underværker i stuens tomme hjørner, er meget moderne i indretningen, og det får prisen på dem til at stige. Derfor kan du med fordel købe dem brugt. I stedet for at vente på, at en lille ven fra planteskolen vokser sig stor og kan udfylde det tomme hjørne, kan du købe den perfekte, fuldvoksne størrelse på DBA. Billigt endda. For på DBA kan du – modsat i butikkerne – få store planter til små penge.

En plante med mange år i rødderne er en sund, stærk plante, og det er netop det, du får, når du køber blomsterne brugte. Samtidig kan du også finde sjældne sorter, som ikke findes i butikkerne. Det giver din indretning et personligt touch, hvis du pynter med en ualmindelig bonsai eller en hvid udgave af den populære monstera.

På planteskolerne får du sjældent en urtepotte med i købet, men det gør du som regel, når du køber planterne DBA. Du kan også være heldig, at sælger giver dig gødning, fugtmåler eller selvvandingsglas med i handlen eller måske et vækstlys og en spændende plantebog.

Find en urtepotte på DBA:

 1. Stor urtepotte, Eva solo, STOR urtepotte fra eva solo i Frost hvid med grå top 
Til de store plante

  Stor urtepotte, Eva solo, STOR urtepotte fra eva solo i Frost hvid med grå top Til de store planter/blomster H 26,5 cm i alt Selve potten: Ø 25 cm H 16,5 cm Ingen skår Afhentes Vanløse

  225,00 kr.06-12-2023
 2. Kaktus, Kaktus 52 cm høj med potte. Sælges for 89kr inkl. glas urtepotteskjuler, som på billedet

  Kaktus, Kaktus 52 cm høj med potte. Sælges for 89kr inkl. glas urtepotteskjuler, som på billedet

  79,00 kr.06-12-2023
 3. Urtepotteskjuler, Tauby, Smuk Tauby urtepotteskjuler nr. 2 af 120. Købt i Illumsbolighus. Der er en

  Urtepotteskjuler, Tauby, Smuk Tauby urtepotteskjuler nr. 2 af 120. Købt i Illumsbolighus. Der er en lille flig, der er gået af (se billedet).

  90,00 kr.06-12-2023
 4. Grøn kaktus, Kaktus, Grøn kaktus i sort plastic urtepotte (den grå urtepotteskjuler følger ikke med)

  Grøn kaktus, Kaktus, Grøn kaktus i sort plastic urtepotte (den grå urtepotteskjuler følger ikke med) Fra røgfrit, dyrefrit og parfumefrit hjem. Se iøvrigt mine andre annoncer med planter og stikling

  50,00 kr.05-12-2023
 5. Grøn og hvid plante, Syngonium Albo Variegata, Syngonium Albo Variegata plante i sort plastic urtepo

  Grøn og hvid plante, Syngonium Albo Variegata, Syngonium Albo Variegata plante i sort plastic urtepotte. (Den grå urtepotteskjuler følger ikke med) Trænger snart til en omplantning i større potte. G

  200,00 kr.05-12-2023
 6. Grøn plante, Philodendron Majestic, Philodendron Majestic med tre blade i sort plastic urtepotte. (U

  Grøn plante, Philodendron Majestic, Philodendron Majestic med tre blade i sort plastic urtepotte. (Urtepotteskjuleren, som ses på nogle af billederne følger ikke med) Bladene er utroligt smukke og ha

  150,00 kr.05-12-2023

Giv blomsterne en flot urtepotte, som kan understrege deres look. Lige nu er urtepotter i keramik meget populære, men potteskjulere i porcelæn er også altid en klassiker.

Vild plantetrend fra junglen hitter

Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.
Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.

LÆS OGSÅ: Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Det er ikke planter fra den danske natur, du skal sende lange blikke efter, hvis du vil være med på plantemoden. Planteeksperter spår, at de eksotiske vækster er dem, der kommer til at fylde stuerne fremover.

Hængeplanter og palmer i alle størrelser og former skal sætte stemningen, men den klassiske ’Kentiapalme’ må nok være den, du skal satse på, hvis du virkelig vil byde junglen indenfor.

’Howea forsteriana’ er det latinske navn for denne pragtplante, der kan blive over to meter høj. De vifteformede blade er mørkegrønne, og det er et tegn på, at du godt kan placere den steder i stuen, hvor solens stråler ikke skinner konstant. Kan du imidlertid finde plads til den i solen, vil den bestemt også blive glad og trives alligevel, så længe du husker at vande jævnligt. Den har det nemlig bedst i fugtig jord.

Find en palme på DBA:

 1. Palme, 
Palme inkl. potte. 

Fra gulvet til toppen af palmen er den små 2 meter høj. 

Tror det er e

  Palme, Palme inkl. potte. Fra gulvet til toppen af palmen er den små 2 meter høj. Tror det er en elefantfod

  400,00 kr.06-12-2023
 2. Palme, To Yucca palmer
Et Gummitræ

Højde: 175-200 meter.
Potter medfølger.
Pris pr. stk.

  Palme, To Yucca palmer Et Gummitræ Højde: 175-200 meter. Potter medfølger. Pris pr. stk.

  250,00 kr.04-12-2023
 3. Palme, Areca, Super sund og flot, gror og trives godt men er desværre blevet for stor til os. Ca 180

  Palme, Areca, Super sund og flot, gror og trives godt men er desværre blevet for stor til os. Ca 180 cm høj. Urtepotte og underskål medfølger. Skal afhentes, kan ikke sendes.

  600,00 kr.04-12-2023
 4. Hynder, Bomuld, 4 pallehynder - i bomuld. Med fint tryk af blade / palmer / palmeblade.

De tre hynd

  Hynder, Bomuld, 4 pallehynder - i bomuld. Med fint tryk af blade / palmer / palmeblade. De tre hynder har været brugt udendørs én sæson og fået lidt regn, så der kan ses lidt skjolder på bagsiden. Me

  70,00 kr.03-12-2023
 5. Stuepalme, Guldpalme, Stor gulvplante sælges.
Mål: Højde 152 cm + bredde/dybde 150 cm/130 cm.

Jeg m

  Stuepalme, Guldpalme, Stor gulvplante sælges. Mål: Højde 152 cm + bredde/dybde 150 cm/130 cm. Jeg må sælge min Guld palme, da den er blevet for stor til min stue. Jeg købte planten som en bordplante

  350,00 kr.03-12-2023
 6. Palme, Smuk Palme, sælges med krukke

  Palme, Smuk Palme, sælges med krukke

  400,00 kr.02-12-2023

Der er mere end 100 palmer til salg på DBA lige nu. Skal det være ’Kentiapalmer’, kan du finde dem her.

Perfekt: Denne plante kan du sætte i et mørkt hjørne

I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.
I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe haveudstyret brugt

De grønne bregner dufter af skovbund, og du kan næsten høre mosset knase under fødderne, når du ser de fligede blade foran dig. Lige nu er det in at invitere naturen indenfor, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange bregnesorter, som findes, hvis du vil indrette dig efter, hvad plantemoden dikterer.

Bregner er perfekte planter at placere steder, hvor mange andre stueplanter må give op. Skovplanten er vant til at vokse under træernes skyggende grene, og netop derfor accepterer de, at du sætter dem et mørkt sted.

Det eneste en bregne har brug for er vand. Du skal derfor ikke indrette dig med denne plantetrend, hvis du ofte er på farten og ikke har tid til at vande regelmæssigt.

Indret dig med bregner fra DBA:

 1. Potteplante, Ulvefodsbregne, Phlebodium aureum 'Blue Star' er en bregne med fantastiske blade som ha

  Potteplante, Ulvefodsbregne, Phlebodium aureum 'Blue Star' er en bregne med fantastiske blade som har et smukt blåligt skær. Planten er luftrensende og vil gerne stå fugtigt derfor er planten helt per

  99,00 kr.30-09-2023
 2. Staude., Bregne., Smuk lysegrøn med lette og bløde blade. Den foretrækker skygge. 
Den har stået i p

  Staude., Bregne., Smuk lysegrøn med lette og bløde blade. Den foretrækker skygge. Den har stået i potten 1,5 år og har perfekte rødder.

  75,00 kr.23-07-2023
 3. Stueplante, Bregner, Jeg sælger denne plante til 50kr. med potte.

  Stueplante, Bregner, Jeg sælger denne plante til 50kr. med potte.

  50,00 kr.17-07-2023
 4. Lykke bregne, Stueplante, Højde 1,25 cm.

  Lykke bregne, Stueplante, Højde 1,25 cm.

  150,00 kr.06-07-2023
 5. Bregner, Strudsebregne, økologisk, Nye fine bregner - efteråret er rigtig god at omplante i.

Elegan

  Bregner, Strudsebregne, økologisk, Nye fine bregner - efteråret er rigtig god at omplante i. Elegante strudsebregner der bliver op til 1,25 meter høje. Kommer igen år efter år. Naturligt opvoksede o

  30,00 kr.25-04-2023
 6. Stauder, Forskellige små og store overskudsplanter sælges billigt. Diverse stauder fx solhat, lundgy

  Stauder, Forskellige små og store overskudsplanter sælges billigt. Diverse stauder fx solhat, lundgylden, storkenæb, mørkbladet fredløs, lægebaldrian, violfrøstjerne (gul), bregner, aksbrandbæger. All

  15,00 kr.22-04-2023

Der er mange flotte, grønne bregner til salg på DBA, og du finder dem lige her.

Wow: Så høj bliver denne hurtigt voksende kæmpe

Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.
Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Det rå og naturlige er tilbage, og vil du virkelig være havehip, skal du sende blikket opad: Træerne skal flyttes ind, og effekten er vild. Når du skifter de mindre planter ud med store sorter, får du fornemmelsen af, at naturen er helt tæt på.

Vil du skabe skovstemning, skal du finde et ’Paraplytræ’ på DBA. Det skøre navn, der ikke bliver mindre mærkeligt på latin, ’Schefflera actionophylla’, har planten fået på grund af de delte, grønne blade, som ligner en paraply. Udseendet er sjovt, men før du falder for planten, skal du lige være opmærksom på en enkelt ting.

’Paraplytræet’ kan blive over fire meter høj, og selvom den ikke når sin maksimale højde over natten, vokser den hurtigt. Der skal altså være højt til loftet, hvis du vælger at indrette dig med træer.

Køb en ’Paraplyplante’ på DBA:

 1. Paraplytræ, grøn plante, stue plante, Paraplytræ, Sælger denne flotte store paraply plante.
Den best

  Paraplytræ, grøn plante, stue plante, Paraplytræ, Sælger denne flotte store paraply plante. Den består af 3 planter der gror op af et net. Ca 195 cm. høj Potte følger med.

  429,00 kr.07-12-2023
 2. Plante , Paraplytræ, schlefflera nora, PARAPLYTRÆ (SCHLEFFLERA 'NORA')
Nypris 699,00kr
Sælges grunde

  Plante , Paraplytræ, schlefflera nora, PARAPLYTRÆ (SCHLEFFLERA 'NORA') Nypris 699,00kr Sælges grundet pladsmangel Stor smuk stueplante Potte kan medkøbes for 150kr eller byd (nypris 349) Byd gerne

  249,00 kr.28-11-2023
 3. Steplante, Paraplytræ, Meget høj og stort paraplytræ som jeg sælger for min morfar. Den skal nok pla

  Steplante, Paraplytræ, Meget høj og stort paraplytræ som jeg sælger for min morfar. Den skal nok plantes om da den er ved at vælte ?? Giv et bud.

  550,00 kr.21-11-2023
 4. Stueplante, Paraplytræ i smuk stand. Blomstrer livligt. 

Kan afhentes på Nørrebro.

  Stueplante, Paraplytræ i smuk stand. Blomstrer livligt. Kan afhentes på Nørrebro.

  700,00 kr.29-10-2023
 5. Paraplytræ, Kraftigt Paraplytræ incl. sort potte. Trænger til lidt opstamning. Højde 92 cm på den hø

  Paraplytræ, Kraftigt Paraplytræ incl. sort potte. Trænger til lidt opstamning. Højde 92 cm på den højeste gren. Skal afhentes. Grønne planter

  200,00 kr.07-10-2023
 6. Paraplytræ

  Paraplytræ

  Stueplante, Schefflera Amate, Sælger denne flotte og sunde stueplante pga manglende plads. Planten er 225 cm høj og 123 cm bred. Potten sælges ikke med.

  300,00 kr.26-09-2023

Vil du indrette stuen med et ’Paraplytræ’ eller en ’Paraplyplante’? Der er forskel på, hvad planten kaldes, når du søger efter den på DBA, men uanset hvad du kalder den, er det den flotte ’Paraplyplante’, der er tale om.

Sådan skaber du vild volume

For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.
For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.

LÆS OGSÅ: DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

De minimalistiske dage er forbi – i hvert fald i planteriget, hvor modemottoet lyder, at det næsten ikke kan blive stort nok. At du lige nu skal indrette dig med træer, er første bevis på den tendens, men hvordan skaber du egentlig vild volume, hvis ikke du har plads til træer i stuen?

Svaret er ’Philodendron’ – i alle mulige varianter. Fra ’Philodendron Goeldii’ med spiralmønstrede blade til den ekstremt populære ’Monstera’, der spreder sine enorme, fligede blade på smukkeste vis. Violinfigen og gummitræer imponerer også med store stammer, stringent stil og et synligt rodnet, som imiterer naturens vildskab.

Skal du have et lille fif med på falderebet? Find vandkanden frem, for ’Philodendron’ er en tørstig type, der i den vilde natur vokser i regnskoven, hvor der er varmt og fugtigt. Hjemme hos dig er det bedste sted derfor at sætte planten på badeværelset, hvor de forhold opfyldes helt automatisk.

’Philodendron’ til salg netop nu:

 1. Philodendron Xanadu, Stor og flot plante

Kan hentes i Glostrup eller leveres på hele Sjælland for 7

  Philodendron Xanadu, Stor og flot plante Kan hentes i Glostrup eller leveres på hele Sjælland for 75 kr

  150,00 kr.06-12-2023
 2. Grøn plante, Philodendron Majestic, Philodendron Majestic med tre blade i sort plastic urtepotte. (U

  Grøn plante, Philodendron Majestic, Philodendron Majestic med tre blade i sort plastic urtepotte. (Urtepotteskjuleren, som ses på nogle af billederne følger ikke med) Bladene er utroligt smukke og ha

  150,00 kr.05-12-2023
 3. FINGER- PHILODENDRON, Kæmpe incl urtepotte

  FINGER- PHILODENDRON, Kæmpe incl urtepotte

  350,00 kr.04-12-2023
 4. Stueplante , Philodendron scandens Brasil, Krukke medfølger ikke

  Stueplante , Philodendron scandens Brasil, Krukke medfølger ikke

  65,00 kr.04-12-2023
 5. Plante , Philodendron, Sælges med potte.

  Plante , Philodendron, Sælges med potte.

  250,00 kr.03-12-2023
 6. Stueplante , Philodendron, Philodendron pedatum variegata 
Heatpack kan tilkøbes for 15kr

  Stueplante , Philodendron, Philodendron pedatum variegata Heatpack kan tilkøbes for 15kr

  1.100,00 kr.03-12-2023

’Philodendron’ har længe været en populær plante at købe på DBA. Især den flotte ’Monstera’, som du kan finde lige her.

Planter er prikken over i’et. Det ved Grete, og netop derfor blev hun ekstra glad, da hun fandt en ganske særlig plante på DBA. I artiklen her kan du finde ud af, hvilken plante Grete længe havde søgt efter og få fortællingen om, hvordan det næsten ikke var lykkedes hende at få den hjem i haven.

Kan man forvandle en gammel kabeltromle til en flot blomsteropsats? Det finder du ud af i videoen herunder, men mon ikke svaret er et rungende ja? I denne artikel kan du læse en DIY-guide til, hvordan du netop forvandler en slidt tromle til et moderigtigt plantestativ.

Relaterede artikler