Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu
Livsstil

Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu

Christine
Christine

Det er ikke lige meget, hvilke grønne planter du sætter på stuebordet, hvis du vil være med på plantebeatet. Har du styr på, om det er ’Philodendron’ eller ’Paletblad’, der trender lige nu? Denne artikel giver dig grønne fingre og svar på, hvilke planter du bør indrette dig med netop nu.

Kan du mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og tankerne flyver friere, når du går en tur i skoven?

Mere end én gang har videnskaben slået fast, at frisk luft, natur og grønne planter gør livet lidt mere lækkert for os. Vi falder til ro, simpelthen, og hvem kan ikke have brug for et pusterum i hverdagen, hvor hoved og krop fyldes af ny energi? Det kan de fleste vist, men hvor finder man ud af, hvilke planter der trender lige nu?

Kan du ikke komme til modemesse med grønne planter, må de komme til dig, så åben hoveddøren og inviter tidens mest trendy planter indenfor.

I denne artikel folder flotte, grønne planter sig ud foran dig, men bare rolig: Det er ikke planteskolepriser, du skal betale for at være med på plantemoden. Køber du planterne på DBA, sparer det dig ikke kun for en klækkelig sum, du i stedet kan bruge på lækkert plantegrej. Du får også en lang række sundhedsmæssige fordele med i købet. De bliver afsløret om ganske få linjer, og i samme omgang kan du også finde ud af, hvilke planter du skal oprette annonceagenter på, hvis du vil være med på blomstermoden.

Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.
Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.

Overraskelse: Det gør grønne planter ved dig

Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ordsprog, og der er faktisk noget om snakken. De grønne planter gør underværker for vores mentale helbred, og får endorfinerne til at fare rundt i kroppen på os, så der er mange fordele ved at indrette sig med sukkulenter, kaktusser, pilea og andre moderne stueplanter.

Det er ikke kun dit velbefindende, der påvirkes positivt af stueplanter – din bolig bliver også begejstret, når du indretter dig grønt. Visuelt kan de gøre en kæmpe forskel. Lige nu er ’Guldranke’ og ’Svigermors skarpe tunge’ populære på plantescenen, fordi deres karakteristiske grønne blade kan få en kedelig, hvid væg til at bryde ud i farveglimt eller puste nyt liv i et mørkt hjørne.

Effekten ved at fylde stuen med blomster, kommer måske ikke bag på dig, men planteriget er fyldt med overraskeler. Tænk bare på planternes kamæleon ’Paletblad’, som skifter farve afhængig af, hvor du placerer den. Sætter du den i direkte sollys, bliver bladene grønne med røde tegninger, mens en mørk placering resulterer i pink eller bordeaux blade med grønne aftegninger.

Et trendy udseende er ikke altid nok, så ved du, hvor du får de bedste plantedeals? Vil du have glæde af planterne længe, skal de være sunde og stærke, så herunder får du et tip til, hvor du får fingrene i de flotteste eksemplarer.

Flotte stueplanter til salg netop nu:

 1. Stueplante, Svigermors skarpe tunge, Prisen er per styk

  Stueplante, Svigermors skarpe tunge, Prisen er per styk

  150,00 kr.17-06-2024
 2. stueplante, Philodendron Hubri

Plastik krukker medfølger

  stueplante, Philodendron Hubri Plastik krukker medfølger

  100,00 kr.17-06-2024
 3. stueplante, Philendron Brandtianum

Krukke medfølger
Prisen er per styk
Prisen er fast

  stueplante, Philendron Brandtianum Krukke medfølger Prisen er per styk Prisen er fast

  100,00 kr.17-06-2024
 4. stueplante, Synogonium albo variegata

Plastik krukker medfølger.

  stueplante, Synogonium albo variegata Plastik krukker medfølger.

  50,00 kr.17-06-2024
 5. Stueplante, Philendron brasil, Prisen er per styk. 
Prisen er fra 60 kr
Jeg har mange forskellige st

  Stueplante, Philendron brasil, Prisen er per styk. Prisen er fra 60 kr Jeg har mange forskellige størrelser.

  60,00 kr.17-06-2024
 6. Stueplante, Eufe, Prisen er per styk. 
Plante er cirka 100 cm lang. Plastik krukker medfølger

  Stueplante, Eufe, Prisen er per styk. Plante er cirka 100 cm lang. Plastik krukker medfølger

  60,00 kr.17-06-2024

Der er mange flotte stueplanter til salg på DBA. Vil du have farver i hjemmet, kan du vælge den kulørte ’Paletblad. Er du derimod på udkig efter en billig plante, kan du finde alle dem, der er til salg for under 50 kroner her.

De sundeste planter får du her

Før du farer i flint og suser af sted for at bruge månedslønnen på grønne glæder, skal du lige have et tip med på vejen.

De store markante planter, som kan gøre underværker i stuens tomme hjørner, er meget moderne i indretningen, og det får prisen på dem til at stige. Derfor kan du med fordel købe dem brugt. I stedet for at vente på, at en lille ven fra planteskolen vokser sig stor og kan udfylde det tomme hjørne, kan du købe den perfekte, fuldvoksne størrelse på DBA. Billigt endda. For på DBA kan du – modsat i butikkerne – få store planter til små penge.

En plante med mange år i rødderne er en sund, stærk plante, og det er netop det, du får, når du køber blomsterne brugte. Samtidig kan du også finde sjældne sorter, som ikke findes i butikkerne. Det giver din indretning et personligt touch, hvis du pynter med en ualmindelig bonsai eller en hvid udgave af den populære monstera.

På planteskolerne får du sjældent en urtepotte med i købet, men det gør du som regel, når du køber planterne DBA. Du kan også være heldig, at sælger giver dig gødning, fugtmåler eller selvvandingsglas med i handlen eller måske et vækstlys og en spændende plantebog.

Find en urtepotte på DBA:

 1. Krukker, HAVEKRUKKER Brugte frostsikre krukker til salg.. Størrelser: 12 til 46cm/diameter. Priser:

  Krukker, HAVEKRUKKER Brugte frostsikre krukker til salg.. Størrelser: 12 til 46cm/diameter. Priser: 35 kr til 220 kr/stk. Nogle få til 300 kr. Urtepotter fra 5 - 70 kr/stk.Mange størrelser. Også terr

  35,00 kr.17-06-2024
 2. Krukker, Urtepotter og urtepotteskjuler, Pr. stk.10 kr

  Krukker, Urtepotter og urtepotteskjuler, Pr. stk.10 kr

  10,00 kr.16-06-2024
 3. Kunstig plante, Dekorativ plante Mica Decorations PVC Geranium (11,5 x 33 cm).
Type: Geranium
Farve:

  Kunstig plante, Dekorativ plante Mica Decorations PVC Geranium (11,5 x 33 cm). Type: Geranium Farve: Pink Materiale: PVC Ca. mål: 11,5 x 33 cm Inkluderer: Urtepotte Karakteristika: Kunstig

  99,00 kr.16-06-2024
 4. Kunstig plante, Dekorativ plante Mica Decorations PVC Geranium (11,5 x 33 cm).
Type: Geranium
Farve:

  Kunstig plante, Dekorativ plante Mica Decorations PVC Geranium (11,5 x 33 cm). Type: Geranium Farve: Pink Materiale: PVC Ca. mål: 11,5 x 33 cm Inkluderer: Urtepotte Karakteristika: Kunstig

  99,00 kr.16-06-2024
 5. Sæt med 2 urtepotter ⌀ 36 cm grå LAVRIO

  Sæt med 2 urtepotter ⌀ 36 cm grå LAVRIO

  Sæt med 2 urtepotter ⌀ 36 cm grå LAVRIO, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Med Forborede Aflø

  749,00 kr.30-05-2023
 6. Krukker, 3 urtepotter til at hænge op. Gl i udtryk . Sælges samlet i Dyngby eller efter aftale i Ska

  Krukker, 3 urtepotter til at hænge op. Gl i udtryk . Sælges samlet i Dyngby eller efter aftale i Skanderborg midtby

  65,00 kr.16-06-2024

Giv blomsterne en flot urtepotte, som kan understrege deres look. Lige nu er urtepotter i keramik meget populære, men potteskjulere i porcelæn er også altid en klassiker.

Vild plantetrend fra junglen hitter

Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.
Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.

LÆS OGSÅ: Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Det er ikke planter fra den danske natur, du skal sende lange blikke efter, hvis du vil være med på plantemoden. Planteeksperter spår, at de eksotiske vækster er dem, der kommer til at fylde stuerne fremover.

Hængeplanter og palmer i alle størrelser og former skal sætte stemningen, men den klassiske ’Kentiapalme’ må nok være den, du skal satse på, hvis du virkelig vil byde junglen indenfor.

’Howea forsteriana’ er det latinske navn for denne pragtplante, der kan blive over to meter høj. De vifteformede blade er mørkegrønne, og det er et tegn på, at du godt kan placere den steder i stuen, hvor solens stråler ikke skinner konstant. Kan du imidlertid finde plads til den i solen, vil den bestemt også blive glad og trives alligevel, så længe du husker at vande jævnligt. Den har det nemlig bedst i fugtig jord.

Find en palme på DBA:

 1. Palme, Palme incl blå krukke.
Skal hentes i Vedbæk.

  Palme, Palme incl blå krukke. Skal hentes i Vedbæk.

  550,00 kr.17-06-2024
 2. Kunstig Palme, Rigtig flot kunstig Palme 178 cm. høj. 
Blade kan tages af og flyttes rundt efter beh

  Kunstig Palme, Rigtig flot kunstig Palme 178 cm. høj. Blade kan tages af og flyttes rundt efter behag. Den hvide krukke medfølger ikke.

  650,00 kr.17-06-2024
 3. Stor flot Palme

  Stor flot Palme

  Palme, Yucca, 25 år gammel Palme er klar til et nyt hjem. Den er næsten 4 m høj.

  4.000,00 kr.17-06-2024
 4. Stue plante, Palme

  Stue plante, Palme

  600,00 kr.16-06-2024
 5. Palme, Hyophorbe verschaffeltii (Spindle Palm), med potten er den ca. 220 cm høj. Denne palme søger

  Palme, Hyophorbe verschaffeltii (Spindle Palm), med potten er den ca. 220 cm høj. Denne palme søger nyt hjem, da jeg desværre ikke længere har plads til den, den er vokset sig for stor til min udestue

  1.800,00 kr.15-06-2024
 6. Hørpalme (Trachycarpus fortuneii)

  Hørpalme (Trachycarpus fortuneii)

  Hørpalme , Trachycarpus fortuneii, Hørpalme er en palme med 80 cm brede, vifteformede blade. Den kan blive 10-12 meter høj og er vidt udbredt som pryd- og nyttetræ. Disse palmer er Ca. 180-200 cm i h

  1.395,00 kr.15-06-2024

Der er mere end 100 palmer til salg på DBA lige nu. Skal det være ’Kentiapalmer’, kan du finde dem her.

Perfekt: Denne plante kan du sætte i et mørkt hjørne

I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.
I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe haveudstyret brugt

De grønne bregner dufter af skovbund, og du kan næsten høre mosset knase under fødderne, når du ser de fligede blade foran dig. Lige nu er det in at invitere naturen indenfor, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange bregnesorter, som findes, hvis du vil indrette dig efter, hvad plantemoden dikterer.

Bregner er perfekte planter at placere steder, hvor mange andre stueplanter må give op. Skovplanten er vant til at vokse under træernes skyggende grene, og netop derfor accepterer de, at du sætter dem et mørkt sted.

Det eneste en bregne har brug for er vand. Du skal derfor ikke indrette dig med denne plantetrend, hvis du ofte er på farten og ikke har tid til at vande regelmæssigt.

Indret dig med bregner fra DBA:

 1. Bregner, Alm. Strudsvingebregne, Meget flotte planter, Matteuccia struthiopteris - Alm. strudsvinge,

  Bregner, Alm. Strudsvingebregne, Meget flotte planter, Matteuccia struthiopteris - Alm. strudsvinge, store, mellem og små størrelse. 10 stk. store: 400 kr. 12 stk. mellem: 350 kr. 10 stk. små: 250 kr

  25,00 kr.15-06-2024
 2. Haveplanter i potter, STAUDER: Iris, lav mørkviolet, Høstasters, lav blå, Lodden løvefod, Astilbe, f

  Haveplanter i potter, STAUDER: Iris, lav mørkviolet, Høstasters, lav blå, Lodden løvefod, Astilbe, flere sorter, Lampepudser/ Pragtskær, mørk violet, Haveklinte, rød, Liljekonval, Storkonval, Fingerbø

  10,00 kr.15-06-2024
 3. Bregne, Dicksonia antarctica, Fra spore. Overvintret koldt.

Instagram: leafy.lark
YouTube: leafylar

  Bregne, Dicksonia antarctica, Fra spore. Overvintret koldt. Instagram: leafy.lark YouTube: leafylark

  250,00 kr.12-06-2024
 4. Græsser og bregner, Vintergrønne “ICE dancer” De er så store så de sagtens kan deles til mange plant

  Græsser og bregner, Vintergrønne “ICE dancer” De er så store så de sagtens kan deles til mange planter. Sæt dem i stor krukke eller plant dem i sol, skygge, i fugtige områder, i alm. havejord eller i

  35,00 kr.11-06-2024
 5. Bregne, Bregne, Har en cirka diameter på 12 cm

  Bregne, Bregne, Har en cirka diameter på 12 cm

  40,00 kr.10-06-2024
 6. Bregne , Staude, 3 stk små bregner sælges ialt

  Bregne , Staude, 3 stk små bregner sælges ialt

  75,00 kr.08-06-2024

Der er mange flotte, grønne bregner til salg på DBA, og du finder dem lige her.

Wow: Så høj bliver denne hurtigt voksende kæmpe

Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.
Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Det rå og naturlige er tilbage, og vil du virkelig være havehip, skal du sende blikket opad: Træerne skal flyttes ind, og effekten er vild. Når du skifter de mindre planter ud med store sorter, får du fornemmelsen af, at naturen er helt tæt på.

Vil du skabe skovstemning, skal du finde et ’Paraplytræ’ på DBA. Det skøre navn, der ikke bliver mindre mærkeligt på latin, ’Schefflera actionophylla’, har planten fået på grund af de delte, grønne blade, som ligner en paraply. Udseendet er sjovt, men før du falder for planten, skal du lige være opmærksom på en enkelt ting.

’Paraplytræet’ kan blive over fire meter høj, og selvom den ikke når sin maksimale højde over natten, vokser den hurtigt. Der skal altså være højt til loftet, hvis du vælger at indrette dig med træer.

Køb en ’Paraplyplante’ på DBA:

 1. Stueplante, Paraplytræ, uden potte

  Stueplante, Paraplytræ, uden potte

  50,00 kr.12-06-2024
 2. Paraplytræ, Flot paraplytræ, der vokser godt, det er ca. 1 m højt. Trænger til en omplantning i stør

  Paraplytræ, Flot paraplytræ, der vokser godt, det er ca. 1 m højt. Trænger til en omplantning i større urtepotte. Urtepotteskjuler følger ikke med. Afhentes i Farum. Fra hjem uden røg og dyr

  250,00 kr.25-05-2024

Vil du indrette stuen med et ’Paraplytræ’ eller en ’Paraplyplante’? Der er forskel på, hvad planten kaldes, når du søger efter den på DBA, men uanset hvad du kalder den, er det den flotte ’Paraplyplante’, der er tale om.

Sådan skaber du vild volume

For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.
For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.

LÆS OGSÅ: DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

De minimalistiske dage er forbi – i hvert fald i planteriget, hvor modemottoet lyder, at det næsten ikke kan blive stort nok. At du lige nu skal indrette dig med træer, er første bevis på den tendens, men hvordan skaber du egentlig vild volume, hvis ikke du har plads til træer i stuen?

Svaret er ’Philodendron’ – i alle mulige varianter. Fra ’Philodendron Goeldii’ med spiralmønstrede blade til den ekstremt populære ’Monstera’, der spreder sine enorme, fligede blade på smukkeste vis. Violinfigen og gummitræer imponerer også med store stammer, stringent stil og et synligt rodnet, som imiterer naturens vildskab.

Skal du have et lille fif med på falderebet? Find vandkanden frem, for ’Philodendron’ er en tørstig type, der i den vilde natur vokser i regnskoven, hvor der er varmt og fugtigt. Hjemme hos dig er det bedste sted derfor at sætte planten på badeværelset, hvor de forhold opfyldes helt automatisk.

’Philodendron’ til salg netop nu:

 1. stueplante, Philodendron Hubri

Plastik krukker medfølger

  stueplante, Philodendron Hubri Plastik krukker medfølger

  100,00 kr.17-06-2024
 2. Stueplante philodendron melanochrysum, Philodendron melanochrysum, 3 planter inkl krukker - 100kr!

  Stueplante philodendron melanochrysum, Philodendron melanochrysum, 3 planter inkl krukker - 100kr! Philodendron pink princess Philodendron melanochrysum Cebu blue

  90,00 kr.17-06-2024
 3. Xanadu, Philodendron, Flot plante med potte sælges. Jeg har haft den i 4 år. Nem at holde :)

  Xanadu, Philodendron, Flot plante med potte sælges. Jeg har haft den i 4 år. Nem at holde :)

  650,00 kr.15-06-2024
 4. Plante, Philodendron, Flot eksemplar af Philodendron Goeldii fra Sydamerika. Potteskjuler medfølger

  Plante, Philodendron, Flot eksemplar af Philodendron Goeldii fra Sydamerika. Potteskjuler medfølger hvis ønskes

  400,00 kr.14-06-2024
 5. Philodendron, Burle Marx variegata, Meget smuk plante med en helt masse nye skud på vej ..flot varie

  Philodendron, Burle Marx variegata, Meget smuk plante med en helt masse nye skud på vej ..flot variegation på alle blade og sundt rodnet .

  200,00 kr.14-06-2024
 6. Philodendron Green Congo Variegated, Plante, Philodendron Green Congo Variegated, der er 2 planter i

  Philodendron Green Congo Variegated, Plante, Philodendron Green Congo Variegated, der er 2 planter i potten. De gror som ukrudt, og jeg kan se en rod på vej ud af bunden på denne også :) 500 kr,- Kan

  500,00 kr.14-06-2024

’Philodendron’ har længe været en populær plante at købe på DBA. Især den flotte ’Monstera’, som du kan finde lige her.

Planter er prikken over i’et. Det ved Grete, og netop derfor blev hun ekstra glad, da hun fandt en ganske særlig plante på DBA. I artiklen her kan du finde ud af, hvilken plante Grete længe havde søgt efter og få fortællingen om, hvordan det næsten ikke var lykkedes hende at få den hjem i haven.

Kan man forvandle en gammel kabeltromle til en flot blomsteropsats? Det finder du ud af i videoen herunder, men mon ikke svaret er et rungende ja? I denne artikel kan du læse en DIY-guide til, hvordan du netop forvandler en slidt tromle til et moderigtigt plantestativ.

Relaterede artikler