Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu
Livsstil

Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu

Christine
Christine

Det er ikke lige meget, hvilke grønne planter du sætter på stuebordet, hvis du vil være med på plantebeatet. Har du styr på, om det er ’Philodendron’ eller ’Paletblad’, der trender lige nu? Denne artikel giver dig grønne fingre og svar på, hvilke planter du bør indrette dig med netop nu.

Kan du mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og tankerne flyver friere, når du går en tur i skoven?

Mere end én gang har videnskaben slået fast, at frisk luft, natur og grønne planter gør livet lidt mere lækkert for os. Vi falder til ro, simpelthen, og hvem kan ikke have brug for et pusterum i hverdagen, hvor hoved og krop fyldes af ny energi? Det kan de fleste vist, men hvor finder man ud af, hvilke planter der trender lige nu?

Kan du ikke komme til modemesse med grønne planter, må de komme til dig, så åben hoveddøren og inviter tidens mest trendy planter indenfor.

I denne artikel folder flotte, grønne planter sig ud foran dig, men bare rolig: Det er ikke planteskolepriser, du skal betale for at være med på plantemoden. Køber du planterne på DBA, sparer det dig ikke kun for en klækkelig sum, du i stedet kan bruge på lækkert plantegrej. Du får også en lang række sundhedsmæssige fordele med i købet. De bliver afsløret om ganske få linjer, og i samme omgang kan du også finde ud af, hvilke planter du skal oprette annonceagenter på, hvis du vil være med på blomstermoden.

Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.
Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.

Overraskelse: Det gør grønne planter ved dig

Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ordsprog, og der er faktisk noget om snakken. De grønne planter gør underværker for vores mentale helbred, og får endorfinerne til at fare rundt i kroppen på os, så der er mange fordele ved at indrette sig med sukkulenter, kaktusser, pilea og andre moderne stueplanter.

Det er ikke kun dit velbefindende, der påvirkes positivt af stueplanter – din bolig bliver også begejstret, når du indretter dig grønt. Visuelt kan de gøre en kæmpe forskel. Lige nu er ’Guldranke’ og ’Svigermors skarpe tunge’ populære på plantescenen, fordi deres karakteristiske grønne blade kan få en kedelig, hvid væg til at bryde ud i farveglimt eller puste nyt liv i et mørkt hjørne.

Effekten ved at fylde stuen med blomster, kommer måske ikke bag på dig, men planteriget er fyldt med overraskeler. Tænk bare på planternes kamæleon ’Paletblad’, som skifter farve afhængig af, hvor du placerer den. Sætter du den i direkte sollys, bliver bladene grønne med røde tegninger, mens en mørk placering resulterer i pink eller bordeaux blade med grønne aftegninger.

Et trendy udseende er ikke altid nok, så ved du, hvor du får de bedste plantedeals? Vil du have glæde af planterne længe, skal de være sunde og stærke, så herunder får du et tip til, hvor du får fingrene i de flotteste eksemplarer.

Flotte stueplanter til salg netop nu:

 1. Stueplante, Guldranke (Epipremnum Aureum), Pothos | Stueplante inkl. terracotta potte og underskåle

  Stueplante, Guldranke (Epipremnum Aureum), Pothos | Stueplante inkl. terracotta potte og underskåle (har et lille hak som kan ses på billedet). Trives bedst i indirekte lys og jorden skal tørre ud mel

  175,00 kr.03-06-2023
 2. Andet, Voksblomst hvide blomster når den blomstre, stueplante

  Andet, Voksblomst hvide blomster når den blomstre, stueplante

  300,00 kr.03-06-2023
 3. Andet, Voksblomst , stueplante

  Andet, Voksblomst , stueplante

  150,00 kr.03-06-2023
 4. Stueplante, Alocasia Zebrina, Meget stor og flot Alocasia Zebrina (elefantøre) med de smukkeste zebr

  Stueplante, Alocasia Zebrina, Meget stor og flot Alocasia Zebrina (elefantøre) med de smukkeste zebrastribede stængler. Planten er ca. 120 cm høj inkl. potte, har tre kæmpestore blade med det største

  200,00 kr.03-06-2023
 5. Stueplante, Clivia, Se pris på foto

  Stueplante, Clivia, Se pris på foto

  100,00 kr.03-06-2023
 6. Stueplante

  Stueplante

  229,00 kr.03-06-2023

Der er mange flotte stueplanter til salg på DBA. Vil du have farver i hjemmet, kan du vælge den kulørte ’Paletblad. Er du derimod på udkig efter en billig plante, kan du finde alle dem, der er til salg for under 50 kroner her.

De sundeste planter får du her

Før du farer i flint og suser af sted for at bruge månedslønnen på grønne glæder, skal du lige have et tip med på vejen.

De store markante planter, som kan gøre underværker i stuens tomme hjørner, er meget moderne i indretningen, og det får prisen på dem til at stige. Derfor kan du med fordel købe dem brugt. I stedet for at vente på, at en lille ven fra planteskolen vokser sig stor og kan udfylde det tomme hjørne, kan du købe den perfekte, fuldvoksne størrelse på DBA. Billigt endda. For på DBA kan du – modsat i butikkerne – få store planter til små penge.

En plante med mange år i rødderne er en sund, stærk plante, og det er netop det, du får, når du køber blomsterne brugte. Samtidig kan du også finde sjældne sorter, som ikke findes i butikkerne. Det giver din indretning et personligt touch, hvis du pynter med en ualmindelig bonsai eller en hvid udgave af den populære monstera.

På planteskolerne får du sjældent en urtepotte med i købet, men det gør du som regel, når du køber planterne DBA. Du kan også være heldig, at sælger giver dig gødning, fugtmåler eller selvvandingsglas med i handlen eller måske et vækstlys og en spændende plantebog.

Find en urtepotte på DBA:

 1. Stueplante, Gummitræ, Gummitræ 135 cm. Høj.
Sælges uden urtepotteskjuler.

  Stueplante, Gummitræ, Gummitræ 135 cm. Høj. Sælges uden urtepotteskjuler.

  300,00 kr.03-06-2023
 2. Urtepotteskjuler, forzinket, 10 stk nye plantesæt 3 stk på 30. 26 og 22 cm høje sælges per sæt for 5

  Urtepotteskjuler, forzinket, 10 stk nye plantesæt 3 stk på 30. 26 og 22 cm høje sælges per sæt for 59 kr HUSK AT SE MINE ANDRE ANNONCER

  59,00 kr.03-06-2023
 3. Urtepotteskjuler, NYPON Urtepotteskjuler. Ø 24 cm. 
Grå.
Højde 24 cm. Ø 24 cm.

Urtepotteskjuleren s

  Urtepotteskjuler, NYPON Urtepotteskjuler. Ø 24 cm. Grå. Højde 24 cm. Ø 24 cm. Urtepotteskjuleren ser ud, som om den er af beton, men den er fremstillet af genanvendt plast. Super flot og enkelt desi

  35,00 kr.03-06-2023
 4. planteophæng, Plant hanger

Planteophæng til væggen med blad motiv. Håndlavet. Fra røgfrit og dyrefr

  planteophæng, Plant hanger Planteophæng til væggen med blad motiv. Håndlavet. Fra røgfrit og dyrefrit hjem. Den kongeblå urtepotteskjuler medfølger. Følg mig gerne på Instagram: Knyttehyblen

  160,00 kr.02-06-2023
 5. 50,-stykket Zink ting til haven, Ting til haven med patina bla Gamle zink spande til beplantning , z

  50,-stykket Zink ting til haven, Ting til haven med patina bla Gamle zink spande til beplantning , zink potter. lanterner vandkande lidt utæt, store plastik urtepotter mm. kr 50,-stykket

  50,00 kr.02-06-2023
 6. Monstera, Fin Monstera plante sælges uden urtepotte. 
Afhentes i Solrød Strand.

  Monstera, Fin Monstera plante sælges uden urtepotte. Afhentes i Solrød Strand.

  70,00 kr.02-06-2023

Giv blomsterne en flot urtepotte, som kan understrege deres look. Lige nu er urtepotter i keramik meget populære, men potteskjulere i porcelæn er også altid en klassiker.

Vild plantetrend fra junglen hitter

Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.
Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.

LÆS OGSÅ: Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Det er ikke planter fra den danske natur, du skal sende lange blikke efter, hvis du vil være med på plantemoden. Planteeksperter spår, at de eksotiske vækster er dem, der kommer til at fylde stuerne fremover.

Hængeplanter og palmer i alle størrelser og former skal sætte stemningen, men den klassiske ’Kentiapalme’ må nok være den, du skal satse på, hvis du virkelig vil byde junglen indenfor.

’Howea forsteriana’ er det latinske navn for denne pragtplante, der kan blive over to meter høj. De vifteformede blade er mørkegrønne, og det er et tegn på, at du godt kan placere den steder i stuen, hvor solens stråler ikke skinner konstant. Kan du imidlertid finde plads til den i solen, vil den bestemt også blive glad og trives alligevel, så længe du husker at vande jævnligt. Den har det nemlig bedst i fugtig jord.

Find en palme på DBA:

 1. Yucca palme

  Yucca palme

  900,00 kr.03-06-2023
 2. Palme, Yucca Stueplante, Fantastisk flot 3 stammet Palme, som stortrives med masser af lys. Har ståe

  Palme, Yucca Stueplante, Fantastisk flot 3 stammet Palme, som stortrives med masser af lys. Har stået og vokset sig stor og flot i min karnap som måler 2x2 meter. Som billederne viser er der ikke læng

  1.500,00 kr.03-06-2023
 3. Stueplante, Palme Yucca

  Stueplante, Palme Yucca

  450,00 kr.03-06-2023
 4. Kunstig palme 180 cm, Plantorama, Kunstig palme 180 cm. høj
Skal afhentes i Århus C

  Kunstig palme 180 cm, Plantorama, Kunstig palme 180 cm. høj Skal afhentes i Århus C

  500,00 kr.02-06-2023
 5. Krukker, Kurve, Kæmpekurv i absolut topkvalitet. Fra danske Aafod.!!!!!

Måler 70 cm i,diameter,og 6

  Krukker, Kurve, Kæmpekurv i absolut topkvalitet. Fra danske Aafod.!!!!! Måler 70 cm i,diameter,og 60 i højden. Ideel til store palmer, oliventræer eller citrustræer. Prisen er pr stk. kan leveres

  1.200,00 kr.22-05-2023
 6. Palme, Yucca, Yucca Palme 150 cm

  Palme, Yucca, Yucca Palme 150 cm

  200,00 kr.01-06-2023

Der er mere end 100 palmer til salg på DBA lige nu. Skal det være ’Kentiapalmer’, kan du finde dem her.

Perfekt: Denne plante kan du sætte i et mørkt hjørne

I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.
I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe haveudstyret brugt

De grønne bregner dufter af skovbund, og du kan næsten høre mosset knase under fødderne, når du ser de fligede blade foran dig. Lige nu er det in at invitere naturen indenfor, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange bregnesorter, som findes, hvis du vil indrette dig efter, hvad plantemoden dikterer.

Bregner er perfekte planter at placere steder, hvor mange andre stueplanter må give op. Skovplanten er vant til at vokse under træernes skyggende grene, og netop derfor accepterer de, at du sætter dem et mørkt sted.

Det eneste en bregne har brug for er vand. Du skal derfor ikke indrette dig med denne plantetrend, hvis du ofte er på farten og ikke har tid til at vande regelmæssigt.

Indret dig med bregner fra DBA:

 1. Øko planter, Bregner, Flotte specielle bregner der bliver høje
Selvoograv

  Øko planter, Bregner, Flotte specielle bregner der bliver høje Selvoograv

  50,00 kr.02-06-2023
 2. Staude Salvie, CARADONNA, Meget flotte og sunde planter med opret vækst og fine mørk- lilla blomstre

  Staude Salvie, CARADONNA, Meget flotte og sunde planter med opret vækst og fine mørk- lilla blomstrende aks. 1 plante: 20 kr. 10 planter 130 kr. Har også flotte digitalis planter, bregner og akeleje

  20,00 kr.02-06-2023
 3. Spiselige planter og planter, Oregano, løvstikke, gule blomster, citonmelisse, bregner. 
Per fyldt s

  Spiselige planter og planter, Oregano, løvstikke, gule blomster, citonmelisse, bregner. Per fyldt spand 20’er. Husk selv spande :-)

  20,00 kr.01-06-2023
 4. Overskudsplanter sælges, Skriv hvis du vil forbi og kigge om der er noget du kan bruge

Kæmpe verben

  Overskudsplanter sælges, Skriv hvis du vil forbi og kigge om der er noget du kan bruge Kæmpe verbena, staudebjørneklo, vild gulerod i hvid og lyserød, staudevalmue i lyserød og hvid, håret solhat, hv

  25,00 kr.01-06-2023
 5. Bregner, Staude, 2 stk bregner ialt

  Bregner, Staude, 2 stk bregner ialt

  50,00 kr.01-06-2023
 6. Staude, Hosta, Storbladet hosta, ca 40-50 cm høje

Har 3 fine planter tilbage til kr. 65 pr. Stk.

  Staude, Hosta, Storbladet hosta, ca 40-50 cm høje Har 3 fine planter tilbage til kr. 65 pr. Stk. Der følger en lille bregne med i de 2 af dem, som egner sig til samme forhold som hostaer Sælges ud

  65,00 kr.30-05-2023

Der er mange flotte, grønne bregner til salg på DBA, og du finder dem lige her.

Wow: Så høj bliver denne hurtigt voksende kæmpe

Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.
Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Det rå og naturlige er tilbage, og vil du virkelig være havehip, skal du sende blikket opad: Træerne skal flyttes ind, og effekten er vild. Når du skifter de mindre planter ud med store sorter, får du fornemmelsen af, at naturen er helt tæt på.

Vil du skabe skovstemning, skal du finde et ’Paraplytræ’ på DBA. Det skøre navn, der ikke bliver mindre mærkeligt på latin, ’Schefflera actionophylla’, har planten fået på grund af de delte, grønne blade, som ligner en paraply. Udseendet er sjovt, men før du falder for planten, skal du lige være opmærksom på en enkelt ting.

’Paraplytræet’ kan blive over fire meter høj, og selvom den ikke når sin maksimale højde over natten, vokser den hurtigt. Der skal altså være højt til loftet, hvis du vælger at indrette dig med træer.

Køb en ’Paraplyplante’ på DBA:

 1. Paraplytræ, Schefflera, Paraplytræ, Schefflera, Sælger denne flotte store paraply plante. 
Ca 190 cm

  Paraplytræ, Schefflera, Paraplytræ, Schefflera, Sælger denne flotte store paraply plante. Ca 190 cm høj. Potte kan følge med for prisen ialt på 899 Kr.

  799,00 kr.24-05-2023
 2. Paraplytræ, Indendørs, Sælger denne plante i en stor rustfri stål potte.
Da pladsen er blevet lidt t

  Paraplytræ, Indendørs, Sælger denne plante i en stor rustfri stål potte. Da pladsen er blevet lidt trang??. Prisen er fast!! Kan klippes til og vokser hurtigt til igen. Har lige klippet en meter af to

  300,00 kr.20-05-2023
 3. Stueplante, Stueplante. H: 105 cm B: 80 cm - sælges inkl krukke. Tror at det er et Småbladet Paraply

  Stueplante, Stueplante. H: 105 cm B: 80 cm - sælges inkl krukke. Tror at det er et Småbladet Paraplytræ. —SE SÆLGERS ANDRE ANNONCER—

  175,00 kr.13-01-2023
 4. Stueplante, Paraply træ, Paraplytræ stueplante i smuk rød West germany urtepotteskjuler

  Stueplante, Paraply træ, Paraplytræ stueplante i smuk rød West germany urtepotteskjuler

  225,00 kr.30-08-2022
 5. Stue plante, Paraplytræ, Paraplytræ  ca. 1 m høj med potte. sælges med potte.

  Stue plante, Paraplytræ, Paraplytræ ca. 1 m høj med potte. sælges med potte.

  300,00 kr.23-01-2022

Vil du indrette stuen med et ’Paraplytræ’ eller en ’Paraplyplante’? Der er forskel på, hvad planten kaldes, når du søger efter den på DBA, men uanset hvad du kalder den, er det den flotte ’Paraplyplante’, der er tale om.

Sådan skaber du vild volume

For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.
For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.

LÆS OGSÅ: DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

De minimalistiske dage er forbi – i hvert fald i planteriget, hvor modemottoet lyder, at det næsten ikke kan blive stort nok. At du lige nu skal indrette dig med træer, er første bevis på den tendens, men hvordan skaber du egentlig vild volume, hvis ikke du har plads til træer i stuen?

Svaret er ’Philodendron’ – i alle mulige varianter. Fra ’Philodendron Goeldii’ med spiralmønstrede blade til den ekstremt populære ’Monstera’, der spreder sine enorme, fligede blade på smukkeste vis. Violinfigen og gummitræer imponerer også med store stammer, stringent stil og et synligt rodnet, som imiterer naturens vildskab.

Skal du have et lille fif med på falderebet? Find vandkanden frem, for ’Philodendron’ er en tørstig type, der i den vilde natur vokser i regnskoven, hvor der er varmt og fugtigt. Hjemme hos dig er det bedste sted derfor at sætte planten på badeværelset, hvor de forhold opfyldes helt automatisk.

’Philodendron’ til salg netop nu:

 1. Stueplante, Philodendron Gloriosum, Lille str. Philodendron Gloriosum sælges. 
Sund plante, med gode

  Stueplante, Philodendron Gloriosum, Lille str. Philodendron Gloriosum sælges. Sund plante, med gode rødder. Selvvandingspotten medfølger ikke. Til afhentning på adressen eller omegn.

  175,00 kr.01-06-2023
 2. Philodendron Melanochrysum , Philodendron Melanochrysum, Philodendron Melanochrysum i kraftig vækst

  Philodendron Melanochrysum , Philodendron Melanochrysum, Philodendron Melanochrysum i kraftig vækst med nyt blad på vej sælges uden krukken. # fast pris # Afhening ved dør.

  270,00 kr.31-05-2023
 3. Philodendron Pinnatilobum Aff, Phildodendron, Fin Philodendron Pinnatilobum Aff 

Den kan afhentes i

  Philodendron Pinnatilobum Aff, Phildodendron, Fin Philodendron Pinnatilobum Aff Den kan afhentes i Aarhus C eller sendes med gls :)

  100,00 kr.30-05-2023
 4. Philodendron Tenue , Philodendron, Fin lille stikling af Philodendron Tenue 

Den står pt i vand til

  Philodendron Tenue , Philodendron, Fin lille stikling af Philodendron Tenue Den står pt i vand til den får rigtige rødder Den kan afhentes i Aarhus C eller sendes :)

  45,00 kr.30-05-2023
 5. Philodendron Melanochrysum , Philodendron, Stor, smuk stikling af Philodendron Melanochrysum 
Den st

  Philodendron Melanochrysum , Philodendron, Stor, smuk stikling af Philodendron Melanochrysum Den står pt. i vand indtil den har udviklet rødder Den kan afhentes i Aarhus C eller sendes :)

  80,00 kr.30-05-2023
 6. Plante, pink philodendron, pink princess philodendron
2 stk - plastpotten er 15 cm.
Den ene i den hv

  Plante, pink philodendron, pink princess philodendron 2 stk - plastpotten er 15 cm. Den ene i den hvide potte ( følger ikke med) er der mere lyserødt i. Pr. Stk. 100

  100,00 kr.29-05-2023

’Philodendron’ har længe været en populær plante at købe på DBA. Især den flotte ’Monstera’, som du kan finde lige her.

Planter er prikken over i’et. Det ved Grete, og netop derfor blev hun ekstra glad, da hun fandt en ganske særlig plante på DBA. I artiklen her kan du finde ud af, hvilken plante Grete længe havde søgt efter og få fortællingen om, hvordan det næsten ikke var lykkedes hende at få den hjem i haven.

Kan man forvandle en gammel kabeltromle til en flot blomsteropsats? Det finder du ud af i videoen herunder, men mon ikke svaret er et rungende ja? I denne artikel kan du læse en DIY-guide til, hvordan du netop forvandler en slidt tromle til et moderigtigt plantestativ.

Relaterede artikler