Røde Kors åbner online webshop på DBA
Livsstil

Røde Kors åbner online webshop på DBA

Astrid
Astrid

Røde Kors slår de digitale døre op til deres nyåbnede webshop med hjælp fra DBA, der med webshopproduktet, DBA Boost, tilbyder virksomheden sit eget butiksvindue på DBA. Åbningen af webshoppen sker som følge af Covid-19, der tvinger Røde Kors’ fysiske butikker til at holde lukket.

De landsdækkende restriktioner, der påbyder, at blandt andet butikker skal holde lukket, kunne i den grad mærkes hos Røde Kors. Deres indtjening stod på pause, og det gik naturligvis ud over velgørenhedsorganisationens hjælpearbejde.

Men nedlukningen af Røde Kors’ cirka 240 butikker, har fået organisationen til at tænke i alternative løsninger for fortsat at kunne finansiere deres vigtige hjælpearbejde. Derfor har Røde Kors teamet op med DBA.

Gennem DBA Boost – DBAs webshopprodukt udviklet til virksomheder – kan Røde Kors fortsat mætte de genbrugssultne danskere og fastholde en omsætning, så hjælpearbejdet igen kan fortsætte, trods de fysiske butikker er tvunget til at holde lukket.

Børnecykler på DBA:

 1. Pigecykel, mountainbike, Scott, CONTESSA, 20 tommer hjul, 7 gear, stelnr. C20 1905, Lækker børne cyk

  Pigecykel, mountainbike, Scott, CONTESSA, 20 tommer hjul, 7 gear, stelnr. C20 1905, Lækker børne cykel klar til at indtage skov-sporene med familien her til foråret.. ?????????? Kørt under 10 time

  2.200,00 kr.08-02-2023
 2. Unisex børnecykel, classic cykel, Rocky, 16 tommer hjul

  Unisex børnecykel, classic cykel, Rocky, 16 tommer hjul

  250,00 kr.08-02-2023
 3. Drengecykel, mountainbike, andet mærke, Lynet mcqueen, 16 tommer hjul, 1 gear, Står næsten som ny vi

  Drengecykel, mountainbike, andet mærke, Lynet mcqueen, 16 tommer hjul, 1 gear, Står næsten som ny virklig flot skal ses prøves med fodbremse og håndbremse

  800,00 kr.08-02-2023
 4. Drengecykel, mountainbike, X-zite, 2621, 26 tommer hjul, 21 gear, Pæn lilla mountainbike med alu. st

  Drengecykel, mountainbike, X-zite, 2621, 26 tommer hjul, 21 gear, Pæn lilla mountainbike med alu. stel. Ringeklokke støtteben Refleks for/bag Nye bremser og kæde håndtag og gear wire bag. Et par små

  1.100,00 kr.08-02-2023
 5. Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, Bikerz Classic, 26 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WBK882881G, V

  Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, Bikerz Classic, 26 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WBK882881G, Virkelig flot og yderst VELHOLDT kvalitets letaluminium sort/grå/grøn drengecykel (10-15 år) fra det

  1.450,00 kr.08-02-2023
 6. Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, 24 tommer hjul, 3 gear, Flot og velholdt Kildemoes cykel med

  Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, 24 tommer hjul, 3 gear, Flot og velholdt Kildemoes cykel med 3 gear. Har ikke kørt siden service hos cykelhandler i 2021.

  800,00 kr.08-02-2023

Se alle børnecykler til salg på DBA, her

Nedlukningen rammer samfundets svageste

Da Covid-19 i starten af 2020 krydsede de danske grænser, blev der med et fingerknips vendt op og ned på danskernes hverdag – krisen har dog ramt nogle hårdere end andre. At Røde Kors’ butikker er tvunget til at holde lukket, risikerer at gå ud over samfundets svageste:

- Nedlukningen af vores butikker har stor betydning for vores evne til at hjælpe udsatte og sårbare mennesker – især herhjemme, da størstedelen af butikkernes overskud bliver brugt til det sociale arbejde i Danmark, fortæller Tina Donnerborg (Chef for Genbrug i Røde Kors).

Men Røde Kors har arbejdet målrettet på at bevare en omsætning, så hjælpearbejdet ikke påvirkes. Med den nyåbnede DBA Boost-webshop har Røde Kors store forventninger til, at deres butikker kan opretholde et salg på trods af, at de fysiske butikker er lukkede. Samtidig sikrer DBA Boost-webshoppen, at organisationens frivillige bevarer det engagement, de har i at drive genbrugsforretning til fordel for hjælpearbejdet for udsatte og sårbare mennesker.

LÆS OGSÅ: Disse gamle Disney-film er steget i værdi

For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.
For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.

Røde Kors: ’DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte’

Med genbrug som fællesnævner og med adgang til 1,5 millioner månedlige brugere på DBA, var det ifølge Tina Donnerborg naturligt for Røde Kors at åbne webshop gennem DBA Boost.

På DBA findes der i skrivende stund hele 2,6 millioner aktive annoncer. Det store udbud af varer – hvor det er muligt at finde alt fra gamle gummistøvler til Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd – gør DBA til et ideelt sted at finde gedigent genbrug.

DBAs Genbrugsindeks 2020 viser, at 60 procent af danskerne på et tidspunkt har handlet brugt et fysisk sted, hvorimod 70 procent af danskerne har handlet brugt online. At sælge enkeltstående genbrugsvarer online fra landets cirka 240 Røde Kors-butikker kan dog være lidt af en udfordring.

- DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte for, at de kan komme i gang med at sælge online, hvilket for nogle af de frivillige har været en stor mundfuld at kaste sig ud i, fortæller Tina Donnerborg.

LÆS OGSÅ: Anitta sælger sin eksklusive brudekjole på DBA

Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.
Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.

Røde Kors: ’Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde

Der er ingen tvivl om, at danskerne er vilde med genbrug. DBAs Genbrugsindeks 2020 viser nemlig, at 8 ud af 10 danskere handler brugt – og med det øgede fokus på bæredygtighed, er det formentlig en tendens, der vil fortsætte.

Selvom Røde Kors naturligvis ser frem til, at deres fysiske butikker igen kan holde åbent, øjner organisationen også nye muligheder ved at være kommet online.

- Mange af vores entusiastiske kunder er allerede på DBA, så det er et sted, hvor vi kan bevare kontakten, selvom butikkerne er lukkede. Dog er der også et potentiale for at møde nye kunder, idet vores fysiske butikker har begrænsede åbningstider, som afholder nogle fra at kunne handle hos os, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Med kombinationen af både fysiske butikker og online webshop gennem DBA Boost vil Røde Kors således få berøringsflade med en større del af de genbrugsglade danskere. Netop derfor vil Røde Kors fortsat opdatere DBA-webshoppen med mange genbrugsfund – selv når Danmark er åbnet op igen.

- Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde og er gået i gang med at høste nogle erfaring, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Find brætspil på DBA:

 1. Mastergame Genus, Trivial Pursuit, brætspil, Det klassiske spil med 6000 spørgsmål.
Alle oste og bri

  Mastergame Genus, Trivial Pursuit, brætspil, Det klassiske spil med 6000 spørgsmål. Alle oste og brikker er der. Alt er i flot stand. Kortene har stort set ikke været brugt.

  75,00 kr.08-02-2023
 2. Tokaido, brætspil, Komplet. God stand.

  Tokaido, brætspil, Komplet. God stand.

  175,00 kr.08-02-2023
 3. Labyrinth spil, brætspil, Master Labyrinth, Komplet. God stand. 75 kr.
Junior Labyrinth, Komplet. Go

  Labyrinth spil, brætspil, Master Labyrinth, Komplet. God stand. 75 kr. Junior Labyrinth, Komplet. God stand. 75 kr. Junior Labyrinth Cars 2, Komplet. God stand. 75 kr. 3D Labyrinth, komplet, god stand

  75,00 kr.08-02-2023
 4. Mastermind spil, brætspil, Mini Mastermind, Mangler regler, men kan sendes i scannet version. God st

  Mastermind spil, brætspil, Mini Mastermind, Mangler regler, men kan sendes i scannet version. God stand. Æskens indpakning er slidt. 75 kr. Mastermind fra Parker. Komplet. God stand. 75 kr. Grand Mast

  75,00 kr.08-02-2023
 5. New York 1901, brætspil, Komplet. Flot stand.

  New York 1901, brætspil, Komplet. Flot stand.

  100,00 kr.08-02-2023
 6. Scotland Yard, brætspil, Brætspil til familien (troede det var mere til voksne).
Har spillet det en

  Scotland Yard, brætspil, Brætspil til familien (troede det var mere til voksne). Har spillet det en enkelt gang men der er stadig mange timers spil tilbage i det. Se om i kan fange slynglen ved hjæl

  100,00 kr.08-02-2023

Lige nu kan du finde mere end 12.000 brætspil til salg på DBA.

Tor solgte sin cykel på DBA og endte i 'Mads & Monopolet'. Hvad ville du gøre, hvis du netop havde solgt din gamle cykel på DBA, men køberen få timer efter ville lade handlen gå tilbage? Det er netop det dilemma, Tor bragte op i Mads & Monopolet. Læs, hvordan det hele endte, her.

I artiklen neden for kan du møde 42-årige Michaels, der sælger sin unikke guld-bil. Den bemærkelsesværdige bil har blandt andet medvirket i 'Klovn' og har haft adskillelige kendte danskere bag rettet. 

Læs mere om Michael og hans unikke bil, her

Relaterede artikler