Røde Kors åbner online webshop på DBA
Livsstil

Røde Kors åbner online webshop på DBA

Astrid
Astrid

Røde Kors slår de digitale døre op til deres nyåbnede webshop med hjælp fra DBA, der med webshopproduktet, DBA Boost, tilbyder virksomheden sit eget butiksvindue på DBA. Åbningen af webshoppen sker som følge af Covid-19, der tvinger Røde Kors’ fysiske butikker til at holde lukket.

De landsdækkende restriktioner, der påbyder, at blandt andet butikker skal holde lukket, kunne i den grad mærkes hos Røde Kors. Deres indtjening stod på pause, og det gik naturligvis ud over velgørenhedsorganisationens hjælpearbejde.

Men nedlukningen af Røde Kors’ cirka 240 butikker, har fået organisationen til at tænke i alternative løsninger for fortsat at kunne finansiere deres vigtige hjælpearbejde. Derfor har Røde Kors teamet op med DBA.

Gennem DBA Boost – DBAs webshopprodukt udviklet til virksomheder – kan Røde Kors fortsat mætte de genbrugssultne danskere og fastholde en omsætning, så hjælpearbejdet igen kan fortsætte, trods de fysiske butikker er tvunget til at holde lukket.

Børnecykler på DBA:

 1. Drengecykel, mountainbike, Yosemite, X-dirt, 20 tommer hjul, 3 gear, 20” Rigtig fin cykel til både d

  Drengecykel, mountainbike, Yosemite, X-dirt, 20 tommer hjul, 3 gear, 20” Rigtig fin cykel til både drenge og piger. Obs! Gearkabel skal skiftes.

  700,00 kr.21-06-2024
 2. Pigecykel, classic cykel, 16 tommer hjul, Puch pigecykel 16 tommer. Købt i august 2023. I rigtig pæn

  Pigecykel, classic cykel, 16 tommer hjul, Puch pigecykel 16 tommer. Købt i august 2023. I rigtig pæn stand. Kvittering haves.

  800,00 kr.21-06-2024
 3. Drengecykel, anden type, Cannondale Trail 16 Single-Speed , 16 tommer hjul, 1 gear, Cannondale Trai

  Drengecykel, anden type, Cannondale Trail 16 Single-Speed , 16 tommer hjul, 1 gear, Cannondale Trail 16” Single-Speed er en børnecykel, som er bygget på en fuld-aluminiumsramme med en lige aluminiums

  1.200,00 kr.21-06-2024
 4. Unisex børnecykel, løbecykel, PUKY, Sælges da min søn er blevet for stor til den

  Unisex børnecykel, løbecykel, PUKY, Sælges da min søn er blevet for stor til den

  100,00 kr.21-06-2024
 5. Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, 16 tommer hjul, 0 gear, stelnr. WBK429449R, Fin drengecykel 1

  Drengecykel, classic cykel, Kildemoes, 16 tommer hjul, 0 gear, stelnr. WBK429449R, Fin drengecykel 16” med håndbremse og fodbremse. Der er for- og baglygte på. Cyklen er fra 2020 og har lidt skrammer.

  900,00 kr.21-06-2024
 6. Pigecykel, løbecykel, PUKY, 8 tommer hjul, 0 gear, LØBECYKEL / PUSH BIKE PUKY PINK
Hjul størrelse di

  Pigecykel, løbecykel, PUKY, 8 tommer hjul, 0 gear, LØBECYKEL / PUSH BIKE PUKY PINK Hjul størrelse dia: 20cm / 8" Kører rigtig godt, naturligvis noget rust fra det smukke danske vejr. Made in Germany (

  110,00 kr.21-06-2024

Se alle børnecykler til salg på DBA, her

Nedlukningen rammer samfundets svageste

Da Covid-19 i starten af 2020 krydsede de danske grænser, blev der med et fingerknips vendt op og ned på danskernes hverdag – krisen har dog ramt nogle hårdere end andre. At Røde Kors’ butikker er tvunget til at holde lukket, risikerer at gå ud over samfundets svageste:

- Nedlukningen af vores butikker har stor betydning for vores evne til at hjælpe udsatte og sårbare mennesker – især herhjemme, da størstedelen af butikkernes overskud bliver brugt til det sociale arbejde i Danmark, fortæller Tina Donnerborg (Chef for Genbrug i Røde Kors).

Men Røde Kors har arbejdet målrettet på at bevare en omsætning, så hjælpearbejdet ikke påvirkes. Med den nyåbnede DBA Boost-webshop har Røde Kors store forventninger til, at deres butikker kan opretholde et salg på trods af, at de fysiske butikker er lukkede. Samtidig sikrer DBA Boost-webshoppen, at organisationens frivillige bevarer det engagement, de har i at drive genbrugsforretning til fordel for hjælpearbejdet for udsatte og sårbare mennesker.

LÆS OGSÅ: Disse gamle Disney-film er steget i værdi

For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.
For familier, der er i en social udsat position, er det langt fra givet, at man kan tage på ferie som familie. Tværtimod. Midler fra Røde Kors Genbrug er med til at give familier et pusterum i hverdagen, hvor der normalt ikke er overskud eller penge til ferie.

Røde Kors: ’DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte’

Med genbrug som fællesnævner og med adgang til 1,5 millioner månedlige brugere på DBA, var det ifølge Tina Donnerborg naturligt for Røde Kors at åbne webshop gennem DBA Boost.

På DBA findes der i skrivende stund hele 2,6 millioner aktive annoncer. Det store udbud af varer – hvor det er muligt at finde alt fra gamle gummistøvler til Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd – gør DBA til et ideelt sted at finde gedigent genbrug.

DBAs Genbrugsindeks 2020 viser, at 60 procent af danskerne på et tidspunkt har handlet brugt et fysisk sted, hvorimod 70 procent af danskerne har handlet brugt online. At sælge enkeltstående genbrugsvarer online fra landets cirka 240 Røde Kors-butikker kan dog være lidt af en udfordring.

- DBA har givet vores frivillige den nødvendige støtte for, at de kan komme i gang med at sælge online, hvilket for nogle af de frivillige har været en stor mundfuld at kaste sig ud i, fortæller Tina Donnerborg.

LÆS OGSÅ: Anitta sælger sin eksklusive brudekjole på DBA

Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.
Nedlukningen af landets mange genbrugsbutikker har blot gjort danskerne mere sultne efter genbrug.

Røde Kors: ’Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde

Der er ingen tvivl om, at danskerne er vilde med genbrug. DBAs Genbrugsindeks 2020 viser nemlig, at 8 ud af 10 danskere handler brugt – og med det øgede fokus på bæredygtighed, er det formentlig en tendens, der vil fortsætte.

Selvom Røde Kors naturligvis ser frem til, at deres fysiske butikker igen kan holde åbent, øjner organisationen også nye muligheder ved at være kommet online.

- Mange af vores entusiastiske kunder er allerede på DBA, så det er et sted, hvor vi kan bevare kontakten, selvom butikkerne er lukkede. Dog er der også et potentiale for at møde nye kunder, idet vores fysiske butikker har begrænsede åbningstider, som afholder nogle fra at kunne handle hos os, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Med kombinationen af både fysiske butikker og online webshop gennem DBA Boost vil Røde Kors således få berøringsflade med en større del af de genbrugsglade danskere. Netop derfor vil Røde Kors fortsat opdatere DBA-webshoppen med mange genbrugsfund – selv når Danmark er åbnet op igen.

- Vi har kastet os ud i et helt nyt forretningsområde og er gået i gang med at høste nogle erfaring, udtaler Tina Donnerborg til DBA.

Find brætspil på DBA:

 1. Trivial Pursuit, brætspil, Trivial Pursuit familieudgaven. Spillet nogle enkelte gange. Ingen ting m

  Trivial Pursuit, brætspil, Trivial Pursuit familieudgaven. Spillet nogle enkelte gange. Ingen ting mangler.

  100,00 kr.21-06-2024
 2. Skæg med tal, Familie, brætspil, Skæg med tal står som nyt

Spillet inspireret af den populære figur

  Skæg med tal, Familie, brætspil, Skæg med tal står som nyt Spillet inspireret af den populære figur Hr. Skæg Leg og lær alt der er værd at vide om tallene fra 1 til 10 Drej pilen, ring med klokken og

  60,00 kr.21-06-2024
 3. Sequence, brætspil, åbnet, men aldrig brugt.

  Sequence, brætspil, åbnet, men aldrig brugt.

  150,00 kr.21-06-2024
 4. Danmarkspillet, brætspil, Helt nyt, ingen mangler

  Danmarkspillet, brætspil, Helt nyt, ingen mangler

  75,00 kr.21-06-2024
 5. Keyflower, brætspil, Køber betaler fragt

I god stand, kun spillet 2-3 gange.

Keyflower er et spil

  Keyflower, brætspil, Køber betaler fragt I god stand, kun spillet 2-3 gange. Keyflower er et spil for to til seks spillere, spillet over fire runder. Hver runde svarer til en årstid. Hver spiller st

  200,00 kr.21-06-2024
 6. World of Warcraft: Wrath of the Lich King , brætspil, Køber betaler fragt

Spillet få gange, i god s

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King , brætspil, Køber betaler fragt Spillet få gange, i god stand. World of Warcraft: Wrath of the Lich King er et nyt Pandemic spil, hensat i det populære Worl

  200,00 kr.21-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 12.000 brætspil til salg på DBA.

Tor solgte sin cykel på DBA og endte i 'Mads & Monopolet'. Hvad ville du gøre, hvis du netop havde solgt din gamle cykel på DBA, men køberen få timer efter ville lade handlen gå tilbage? Det er netop det dilemma, Tor bragte op i Mads & Monopolet. Læs, hvordan det hele endte, her.

I artiklen neden for kan du møde 42-årige Michaels, der sælger sin unikke guld-bil. Den bemærkelsesværdige bil har blandt andet medvirket i 'Klovn' og har haft adskillelige kendte danskere bag rettet. 

Læs mere om Michael og hans unikke bil, her

Relaterede artikler