Q&A med Caroline Hansen fra Femmes Régionales

Q&A med Caroline Hansen fra Femmes Régionales

4. marts 2017

Caroline Hansen er 38 år, Kreativ Direktør hos det kreative bureau Femmes Régionales, og arbejder til dagligt med udvikling af unikke designløsninger og rebranding af livsstilsmærker. Hun er en ivrig og inspirerende genbrugshaj, så vi har spurgt ind til hendes favorit genbrugsfund, samt bedste tip når det kommer til køb og salg af genbrug.

Jeg elsker at noget der er et fejlkøb hos mig, kan være det bedste køb hos en anden. Det giver mening på alle planer! Personligt, økonomisk og samfundsmæssigt.

Caroline, Femmes Régionales

Navn: Caroline Hansen

Alder: 38 år

Titel: Creative Director at Femmes Regionales

Instagram: @femmesregionales                          

Website: www.femmesregionales.com

 

 

Q: Hvad er dine favorit genbrugsfund?

A: På nuværende tidspunkt har jeg følgende tre favoritter:  

  1. Nana Ditzel’s højstol fra 1955 er en absolut genbrugsfavorit!
  2. Og så holder jeg meget at mine Georg Jensen Signaturringe fra 1960’erne – de produceres ikke længere og der findes næsten ingen i guld. Jeg vil altid lede videre efter flere til samlingen.
  3. Sidst, men ikke mindst elsker jeg min forårsfrakke fra Marni med det smukkeste blå-ternet print, som jeg også var så heldig at finde brugt.

Q: Hvor kigger du normalt efter gode genbrugsfund?

A: Jeg handler på næsten alle de platforme der findes! Til fashion bruger ofte Ebay, Trendsales & I blame Lulu på Rosenvængets Alle på Østerbro, Re-shopper bruges til indkøb til vores børn og DBA.dk er fantastisk til møbler og mere unikke fund!

Q: Hvorfor dyrker du genbrug?

A: Jeg synes genbrug er uhyre vigtigt for den verden vi lever i, og deleøkonomi er på alle måder vejen frem. Efter min mening er det også logik, at investere i kvalitet som kan holde flere generationer i stedet for at følge sine impulser på hurtige billige køb i potentielt dårlig kvalitet. Når man køber brugt har man også bedre mulighed for at anskaffe sig de ting man drømmer om, da de passer til ens pengepung;)

Jeg elsker at noget der er et fejlkøb hos mig, kan være det bedste køb hos en anden. Det giver mening på alle planer! Personligt, økonomisk og samfundsmæssigt.

Q: Hvor lang tid var du på jagt efter netop dine favoritfund?

A: De mærker som jeg holder af, holder jeg altid øje med. Jeg er fx på evig jagt efter Georg Jensen ringene – de 3 ringe har jeg købt 3 forskellige steder, og den første købte jeg for 10 år siden. Det tog omkring et halvt år at finde Nana Ditzel højstolen. og frakken dumpede lige ned i min turban fordi jeg kiggede på Marni produkter generelt. Så man skal have lidt tålmodighed, hvis man er på jagt efter bestemte mærker eller design!

Q: Kunne I/du finde på at sælge det? Hvis ja, for hvor meget og hvor skulle det sælges?

A: Jeg har faktisk allerede solgt Nana Ditzel barnestolen videre til nogenlunde samme pris som jeg selv gav. Det er et uopslideligt produkt som har en kort levetid hos den enkelte familie. Der er årtiers brug i stolen og det er så godt og klassisk design hvor patinaen kun er klædelig.

Q: Hvor vil du anbefale andre at kunne finde lign. køb?

A: Helt sikkert de førnævnte steder såsom DBA, Trendsales, Re-shopper, I Blame Lulu, EBay, men også i antikvariater i fx Bredgade og Antikvitetshandlerne i Ravnsborggade, eller i Berlin, skulle man komme der forbi.

Q: Det bruger jeg flest penge på, når det kommer til genbrug?

A: Designervarer og møbler!

Q: Det vil jeg helst have til en god pris, når det kommer til genbrug?   

A: At indkøbe børneudstyr a la barnevogn, autostole, bæreseler til i mit tilfælde tvillinger er en kæmpe udgift med kort levetid. Så her er virkelig mange penge at spare, hvis man finder det i god stand til en god pris – og oftest kan det sælges videre til noget nær det samme pris. 

”Jeg har også en slags genbrugsopsparing til mine tvillinger, som går ud på at de penge jeg sælger deres brugte ting for – må vi købe noget rigtig skønt og sjovt for. Det er også en god motivation for at få luget ud!

Caroline, Femmes Régionales

Q: Hvad er jeres/dit bedste tip til køb og handel med genbrug?

A: Jeg er meget bevidst om hvilke mærker jeg leder efter, hvilket gør jagten meget nemmere – det nytter ikke at søge efter ’lampe’, men derimod ’Le Klint’. Det handler om at være specifik ellers bliver det ’jungle-shopping’. Og så sætter jeg en ære at gøre det overskueligt og informativt når jeg selv sætter til salg, får samlet alle informationer, mål, farver etc – og tager ordentlige billeder af produktet, samt sætter det til en pris der giver mening for køberen.

Jeg vil hellere have tingene videre til nogen der bliver glade for det end at det samler støv hjemme hos mig. Jeg har også en slags genbrugsopsparing til mine tvillinger, som går ud på at de penge jeg sælger deres brugte ting for – må vi købe noget rigtig skønt og sjovt for. Det er også en god motivation for at få luget ud!