Mød en DBA-sælger: Gittemarie
Livsstil

Mød en DBA-sælger: Gittemarie

Julie Schoen
Julie Schoen

Gittemarie er lykkedes med at sælge et brugt, kasseret Ikea-møbel til mere end, hvad det kostede fra ny i butikkerne. Et møbel, der kunne købes fra ny, samtidig med at Gittemarie solgte det. I denne artikel kan du møde DBA-sælgeren Gittemarie fra Aalborg.

26-årige Gittemarie er den største genbrugshaj, DBA Guide indtil videre er stødt på. I en tidligere artikel har hun vurderet, at 99 procent af hendes hjem består af genbrug, og der er næsten ikke dét, som Gittemarie Johansen ikke kunne finde på at købe brugt. Spørgsmålet er, om det samme gør sig gældende i forhold til hendes salgsvaner.

I denne artikel fortæller Gittemarie fra Aalborg, hvilke ting hun har solgt, og hun giver sine bedste salgstricks videre til dig. Du kan blandt andet læse, at Gitte har et lidt anstrengt forhold til glas.

Her ses et af de glas, som Gittemarie ejer, og som hun har overvejet at sælge
Her ses et af de glas, som Gittemarie ejer, og som hun har overvejet at sælge

Hvor ofte sælger du ting?

Omkring engang hver 1.-2. måned.
  

Hvor mange ting, vil du tro, du har solgt alt i alt?

Uh, mere end 20-30 ting tror jeg.
  

Hvor mange penge har du ”tjent” på det, du har solgt brugt det sidste år, ved du det?

Jeg har nok tjent godt og vel 2.000 kroner.

Tv-møbler på DBA:

 1. Tv møbel, Deltaco, Uåbnet TV-ophæng/beslag. Passer til 32”-55” fladskærme og kan tage Max 55 kg

  Tv møbel, Deltaco, Uåbnet TV-ophæng/beslag. Passer til 32”-55” fladskærme og kan tage Max 55 kg

  150,00 kr.28-03-2023
 2. Tv møbel, Flot sort tv-bord med stor glasplade. Bordet stående på 5 cm høje metalben. Samlet højde 3

  Tv møbel, Flot sort tv-bord med stor glasplade. Bordet stående på 5 cm høje metalben. Samlet højde 32 cm. Længde 119 cm, brede 45 cm. Afstand mellem "bund" og glasplade 19 cm.

  325,00 kr.27-03-2023
 3. Tv møbel, Bredde 180cm
Dybde 42cm
Højde 49cm

Afhentes på 6. etage, men der er elevator

  Tv møbel, Bredde 180cm Dybde 42cm Højde 49cm Afhentes på 6. etage, men der er elevator

  100,00 kr.27-03-2023
 4. Tv møbel, Mistral, Mistral tv bænk i sjælden set orange farve. Med 2 sorte stof låger uden fejl. Den

  Tv møbel, Mistral, Mistral tv bænk i sjælden set orange farve. Med 2 sorte stof låger uden fejl. Den står rigtig fint i lakken og står på originale ben.. 162 cm bred, 58 cm høj og 45 cm dyb.

  1.600,00 kr.27-03-2023
 5. Tv møbel, Montana, Specialbygget tv-møbel med hylde og lille skab fra Montana. Hvid med antracitgrå

  Tv møbel, Montana, Specialbygget tv-møbel med hylde og lille skab fra Montana. Hvid med antracitgrå låge. 4 hjul under og hul til ledninger. Velholdt, men lidt slidmærker i kanterne, som forsøgt vis

  1.200,00 kr.26-03-2023
 6. Tv møbel, Bestå, Bestå TV møbel fra IKEA med TV ophæng, der kan sættes på møblet. 

Mål: 120 x 40 x

  Tv møbel, Bestå, Bestå TV møbel fra IKEA med TV ophæng, der kan sættes på møblet. Mål: 120 x 40 x 48

  450,00 kr.26-03-2023

144 tv-møbler kan du finde på DBA, og 29 af dem er fra Ikea.
  

Hvad er din bedste handel prismæssigt?

Det er så ikke min historie, men min kærestes: Vi fandt et tv-møbel på gaden og valgte at sætte det til salg for 100 kroner. Der var så en, som skrev til os, at det møbel var fra Ikea og sådan set stod til 85 kroner fra nyt. Et øjeblik efter var der en anden, som skrev, at de meget gerne ville købe møblet til 100 kroner.
  

Hvorfor sælger du dine brugte ting?

Hvis jeg ikke bruger noget nok, sælger jeg det, så andre kan få glæde af det.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Her er den ting vi ejer i længst tid

På dette billede kan du se en ting, som Gittemarie aldrig kunne drømme om at sælge. Hvad det er, kan du læse dig til under billedet
På dette billede kan du se en ting, som Gittemarie aldrig kunne drømme om at sælge. Hvad det er, kan du læse dig til under billedet

Hvilken ting fra dit hjem kunne du ALDRIG finde på at sælge?

Mit spisebord som står i køkkenet. Det har stået i et legehus, som hørte til en hus, jeg boede i som teenager, og det havde nok stået der 30 år inden. Den dag jeg skulle flytte hjemmefra, opdagede jeg, at jeg ikke havde et bord, og så satte jeg det hurtigt i stand og tog det med. Det skiller jeg mig nok aldrig af med.
  

Hvilken ting tog dig længst tid/mest besvær at komme af med?

Glas, synes jeg, kan være svære at sælge, især hvis de ikke er noget særligt. Så jeg ender med at sælge den slags til 50 kroner for 10 glas, haha.

Glas på DBA:

 1. Glas, 2 1/2 liters glas kander, Ukendt, 2 fine ens glas kander. Kan indeholde 1/2 liter. 
Er 15 cm.

  Glas, 2 1/2 liters glas kander, Ukendt, 2 fine ens glas kander. Kan indeholde 1/2 liter. Er 15 cm. Høje. Sælges kun samlet for 75 kr

  75,00 kr.28-03-2023
 2. Glas, Portvin, Almue/Holmegaard, To helt ubrugte glas
Kan tagesmed til Risskov el. Amager

  Glas, Portvin, Almue/Holmegaard, To helt ubrugte glas Kan tagesmed til Risskov el. Amager

  60,00 kr.28-03-2023
 3. Glas, Sylteglas med låg, Conzept, 2 sylteglas med låg.
Det kantede glas med ternet låg er fra Conzep

  Glas, Sylteglas med låg, Conzept, 2 sylteglas med låg. Det kantede glas med ternet låg er fra Conzept. Måler ca 8,5 cm i diameter og 9 cm i højden. Det andet glas har været brugt til krydderi. Det må

  20,00 kr.28-03-2023
 4. Glas, Fade, To glas fade uden skår 
Byd

  Glas, Fade, To glas fade uden skår Byd

  60,00 kr.28-03-2023
 5. Glas, Rosa glas skål, Rosa med blomster, Gammel stor rosa glas skål med flotte fødder og blomster mo

  Glas, Rosa glas skål, Rosa med blomster, Gammel stor rosa glas skål med flotte fødder og blomster motiv. Uden afslag. Ø 26 cm Røgfrit

  75,00 kr.28-03-2023
 6. Glas, Kivi Fyrfadsstage , Marimekko, 15 stk Iittala Marimekko Kivi Fyrfadsstage 
Farve sand
Designer

  Glas, Kivi Fyrfadsstage , Marimekko, 15 stk Iittala Marimekko Kivi Fyrfadsstage Farve sand Designer Heikke Orvola H: 6 cm D: 6,5 cm Alle fin stand Prisen er pr stk

  75,00 kr.28-03-2023

37.213 glas kan du netop nu finde på DBA, og nogle af de dyreste koster op mod 8.000 kroner.
  

Hvad er din bedste handelsoplevelse, hvad enten det var ved et køb eller et salg?

Jeg købt sidste år en reol på DBA, mens jeg lå og var rigtig syg, sådan rigtig træls influenza. Sælgeren kunne så kun levere samme dag, og fordi jeg ikke kunne bære reolen op på første sal selv, så var han så flink at bære den op og endda også skrue den fast for mig. Det var fandme en guttermand.
  

Er der noget, du om lidt vil sætte til salg:

Jeg sætter som regel lidt tøj til salg, og så har jeg et sofabord, som jeg selv har beklædt med klinker, som også skal sælges.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan skifter du klinkerne på dit sofabord

Gittemarie sælger sine brugte ting på DBA, Trendsales, FB Marketplace, Zadaa og Depop
Gittemarie sælger sine brugte ting på DBA, Trendsales, FB Marketplace, Zadaa og Depop
Er du også glad for DBA?
Hvis du elsker DBA lige så højt som Gittemarie, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste superbruger, vi bringer en artikel om. Hvis du er interesseret i at fortælle os om dine DBA-vaner, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com
Tøj er den ting, flest danskere har købt brugt. 28 procent af danskerne svarer i en tidligere undersøgelse, iværksat af DBA, at de inden for de seneste 12 måneder har købt brugt tøj. Til sammenligning er det kun 8 procent, der svarer, at de har købt brugte smykker inden for samme periode
Tøj er den ting, flest danskere har købt brugt. 28 procent af danskerne svarer i en tidligere undersøgelse, iværksat af DBA, at de inden for de seneste 12 måneder har købt brugt tøj. Til sammenligning er det kun 8 procent, der svarer, at de har købt brugte smykker inden for samme periode

Har du nogle salgstricks?

Lad være med at gå så meget op i prisen. Hvis du bare er en normal person, som sælger ting, synes jeg ikke, der er noget værre end, når man har en attitude af, at man skal tjene vildt meget på sine ting. Man kan godt finde et leje, hvor man ikke giver det gratis væk og samtidig er rimelig.

Jeg tror, der er mange, som har set skattejægerne, og som tror, de kan sælge ting til det dobbelte af, hvad det er værd, og det er lidt kikset, synes jeg.

For mig personligt, handler det først og fremmest om, at ens ting får et nyt liv, og at vi kan bruge alt, der allerede er produceret så længe som overhovedet muligt. Når det er indgangsvinklen til second hand, handler det ikke så meget om at score kassen.

Du kan finde masser af billige brætsspil på DBA.

Gittemarie sælger ikke kun på DBA. Hun er bestemt også en flittig køber, og mange af hendes DBA-fund har hun indrettet hjemmet med. Du kan selv se efter på disse billeder (udgives snart). Du kan også blive klogere på, hvilke gaver Gittemarie har foræret væk – brugte – i denne artikel.

Har du fået blod på tanden i forhold til at sælge mere på DBA, men mangler du liiiige den sidste portion inspiration? Så hop ind på denne artikel. Her guider supersælgeren Susanne dig gennem sine syv bedste salgsråd. Susanne sælger nemlig selv en hel del på DBA, og hun er også lykkedes med at sælge ting, hendes veninder ikke troede kunne blive solgt.

Mads er også en flittig DBA-sælger. Han har mere end 2.000 annoncer, men han sælger dog kun én ting på DBA. Læs hvordan det hænger sammen, her.

Hvordan ser ens hjem ud, når man nærmest har købt alt til det på loppemarkeder eller DBA? Det er Signes hjem et godt svar på. Hun bor nemlig som en vaskeægte genbrugselsker, og i videoen herunder er vi taget hjem til hende for at blive klogere på hendes valg og indretning:

Du kan læse mange flere detaljer om Signes hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler