Mød en DBA-sælger: Freja
Livsstil

Mød en DBA-sælger: Freja

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvordan lykkedes det Freja at sælge sin designer-daybed for dobbelt så meget, som hun selv havde købt den for? Og hvorfor var den fine, særlige lampe i stuen så svær at få afsat? I denne artikel fortæller DBA-sælger og genbrugselskeren Freja om nogle af sine DBA-salg.

Hun er vild med Børge Mogensen, hun sælger kun de møbler, hun erstatter med nye, og så indkasserer hun mellem 10.000-15.000 kroner om året på at sælge sine brugte ting. I denne artikel kan du møde den flittige DBA-sælger, Freja.

25-årige Freja Bak Petersen er en genbrugshaj uden lige. Vi har tidligere i denne artikel vist dig rundt i hendes fine genbrugshjem på Nørrebro i København, men når hun begår nye genbrugsfund, må de gamle møbler vige pladsen. Og så kommer de til salg. Bag disse salg gemmer der sig flere fine historier, som du kan læse om i denne artikel.

Freja fortæller blandt andet om, hvorfor nogle tyske skolestole har været de sværeste møbler for hende at skille sig af med, og du kan også læse om det møbel, der næsten ikke var nogle, der gad at købe på grund af én særlig ting.

I artiklen får du også svar på, hvilke af sine ting Freja aldrig kunne drømme om at sætte til salg, og så deler den flittige sælger også du af sine DBA-salgstips sidst i artiklen.

Freja sælger sine ting på DBA og instagram. Her kan du se lidt kunst fra Frejas hjem, som alt sammen er købt brugt. De fleste af disse billeder er dog ikke købt af Freja selv, men givet i gave
Freja sælger sine ting på DBA og instagram. Her kan du se lidt kunst fra Frejas hjem, som alt sammen er købt brugt. De fleste af disse billeder er dog ikke købt af Freja selv, men givet i gave

Hvad er din bedste handel prismæssigt?

Jeg solgte en Børge Mogensen-daybed for omkring dobbelt så meget, som jeg havde givet for den i sin tid. Det var lidt vildt, men den var bare steget markant i popularitet, og så var vores i virkelig fin stand. 
     

Hvilken ting har været den sværeste at skille dig af med, fordi tingen betød noget?

Jeg havde nogle fantastiske spisebordsstole, inden vi købte dem, vi har nu.

Det var et par tyske Flötotto-skolestole, som jeg elskede. Men da vi fik mit drømme-spisebord, blev vi nødt til at sælge dem, da de ikke rigtig passede til bordet. Det var “hårdt”, men de endte heldigvis hos en bekendt, hvor jeg ved, at de bliver passet godt på.

Her kan du se de skolestole, som Freja havde ekstra svært ved at skille sig af med, fordi det ikke var stolene, hun var blevet træt af. Men det nyanskaffede bord, de stod ved, passede ikke til stolene
Her kan du se de skolestole, som Freja havde ekstra svært ved at skille sig af med, fordi det ikke var stolene, hun var blevet træt af. Men det nyanskaffede bord, de stod ved, passede ikke til stolene

Skolestole på DBA:

 1. Spisebordsstol, Træ, Skolestol, 6 stk. gamle stoleskole i rigtig god stand. De har fået ny oliebehan

  Spisebordsstol, Træ, Skolestol, 6 stk. gamle stoleskole i rigtig god stand. De har fået ny oliebehandling og nye skruer.

  600,00 kr.20-06-2024
 2. Spisebordsstol, stål og træ, Stabelstole 11 stk., b: 48 l: 50, Stabelstole, Kantinestol
11 stk à 90

  Spisebordsstol, stål og træ, Stabelstole 11 stk., b: 48 l: 50, Stabelstole, Kantinestol 11 stk à 90 Grå stålben og lakeret sæde Robuste og solide svejst stole egnet til Heavy Duty, Målangivelser ca.:

  90,00 kr.13-06-2024
 3. Spisebordsstol, stål og træ, Stabelstole 21 stk., b: 40 l: 49, Stabelstole
21 stk à 150
Man sidder l

  Spisebordsstol, stål og træ, Stabelstole 21 stk., b: 40 l: 49, Stabelstole 21 stk à 150 Man sidder længe godt, trods det er en træstol grå ben og lakeret sæde Robuste og solide svejst stole Målangiv

  125,00 kr.13-06-2024
 4. Spisebordsstol, Plast - stål - stof, ANA 12 stk., b: 49 l: 51, Stabelstole, ANA
12 stk à 150
Blå og

  Spisebordsstol, Plast - stål - stof, ANA 12 stk., b: 49 l: 51, Stabelstole, ANA 12 stk à 150 Blå og grå farve, Robuste og solide svejst stole egnet til Heavy Duty, Målangivelser ca.: Sædebredde på pol

  150,00 kr.13-06-2024
 5. Spisebordsstol, Stabelstole, RABAMI 24 stk., b: 48 l: 51, Stabelstole, RABAMI
24 stk à 200
Flot i d

  Spisebordsstol, Stabelstole, RABAMI 24 stk., b: 48 l: 51, Stabelstole, RABAMI 24 stk à 200 Flot i den blå og grå farve, Robuste og solide svejst stole egnet til Heavy Duty, Målangivelser ca.: Sædebre

  200,00 kr.13-06-2024
 6. Spisebordsstol, Teak, Skolestol, Super charmerende og nostalgiske skolestole sælges jeg ikke længere

  Spisebordsstol, Teak, Skolestol, Super charmerende og nostalgiske skolestole sælges jeg ikke længere har plads til dem. De har selvfølgelig tegn på brug og slid, men de er stadig fine og holder i mang

  600,00 kr.12-06-2024

I skrivende stund er der 59 skolestole til salg på DBA. 15 af annoncerne har en pris på 100 kroner eller derunder.
    

Hvilken ting fra dit hjem kunne du ALDRIG finde på at sælge?

Mit vitrineskab. Jeg har fået det af min far, og han har har det fra det gamle apotek, der lå på kultorvet. Det er super fint, og så har jeg mistet min far. Derfor betyder det meget for mig. Generelt ting, jeg har fået af andre, kunne jeg ikke finde på at sælge. 
    

Hvilken ting tog dig længst tid/mest besvær at komme af med?

Det var måske min Cottex-standerlampe. Den var i flot stand, men en af funktionerne, hvor man kunne skifte mellem hvilke af de fem arme, der skulle lyse, var knækket og skulle fikses. Det afholdt overraskende mange fra at købe standerlampen.

Der var også nogle, der sprang fra, fordi den simpelthen var så stor og tung (foden var af massiv marmor). Men den blev solgt til sidst og er faktisk en af de ting, jeg godt kunne savne lidt stadig. 

LÆS OGSÅ: Boost dit DBA-salg med disse 8 salgstips

Her kan du se den lampe, som Freja havde svært ved at få afsat. Hvorfor kan du læse i teksten herover
Her kan du se den lampe, som Freja havde svært ved at få afsat. Hvorfor kan du læse i teksten herover
Dette skab er helt særligt for Freja. I teksten herover kan du læse, hvorfor
Dette skab er helt særligt for Freja. I teksten herover kan du læse, hvorfor

Hvorfor sælger du dine brugte ting?

Jeg sælger mine ting, når jeg skifter dem ud med nye fund. Jeg har ikke ekstra ting stående, jeg kan sælge af. Vi bor småt, så vi kan ikke bare købe uden at afskaffe. Vi har dog slet ikke noget skrivebord i øjeblikket, og jeg leder efter et skrivebord, så når det er fundet og købt, kommer der dog ikke et andet skrivebord til salg for mig.
     

Har du solgt noget, som du efterfølgende har fortrudt?

Nej, jeg savner mange af de møbler, jeg har solgt, men det er jo fordi, man leder så længe efter de helt rigtige ting. Det er også en glæde at sende dem videre. 

Apotekerskabe på DBA:

 1. Almueskab, b: 83 d: 33 h: 153, Apotekerskab antikt
Fin stand 
Skuffer gangbare 
Lås med nøgle
Pris :

  Almueskab, b: 83 d: 33 h: 153, Apotekerskab antikt Fin stand Skuffer gangbare Lås med nøgle Pris : 3800kr

  3.800,00 kr.16-06-2024
 2. Vitrineskab, Antik, b: 261 d: 42 h: 206, Kæmpe stor antik købmandsdisk sælges.

Ud fra diverse gamle

  Vitrineskab, Antik, b: 261 d: 42 h: 206, Kæmpe stor antik købmandsdisk sælges. Ud fra diverse gamle mærker og ting/navne, der er noteret med årstal indvendigt i skufferne, vil jeg estimere, at den er

  27.750,00 kr.24-05-2024
 3. FINT GAMMELT APOTEKERSKAB SÆLGES KR. 800,-

  FINT GAMMELT APOTEKERSKAB SÆLGES KR. 800,-

  Hængevitrine, b: 27 d: 30 h: 50

  800,00 kr.19-01-2024
 4. Vitrineskab, b: 100 d: 55 h: 185, Sjælden apotekerskab i fyrretræ med 4 skuffer - i fin stand

  Vitrineskab, b: 100 d: 55 h: 185, Sjælden apotekerskab i fyrretræ med 4 skuffer - i fin stand

  2.500,00 kr.10-04-2024
 5. Højskab, VidaXl, b: 30 d: 42 h: 150, Nyt apotekerskab hvidt, med 4 udtrækshylder, med skinner af met

  Højskab, VidaXl, b: 30 d: 42 h: 150, Nyt apotekerskab hvidt, med 4 udtrækshylder, med skinner af metal, god opbevaring ryddeligt og godt organiseret. Mål: Højde: 150 cm Bredde: 30 cm Dybde: 42,5 cm.

  500,00 kr.03-04-2024
 6. Vægskab, Vintage Apotekerskab, Retro Hængeskab, Metalskab, Nøgleskab, Badeværelsesskab, Toiletskab,

  Vægskab, Vintage Apotekerskab, Retro Hængeskab, Metalskab, Nøgleskab, Badeværelsesskab, Toiletskab, Stålskab Skønt Gl. Apotekerskab Med 3 Hylder Har patina i forhold til alder H: 42cm B: 33,5cm D: 13

  795,00 kr.13-02-2024

Find apokter-vitrineskabe her på DBA, eller andre apoketer-skabe.
    

Har du nogle gode salgstricks – gode råd til, hvordan man mest effektivt og til en dyrest pris får solgt sine ting?

Når jeg sælger mine egne ting, sørger jeg for at have så meget information med på mine annoncer som muligt, og så vedhæfter jeg altid billeder, hvor møblet eller tingen indgår i min indretning, så folk kan forestille sig, hvordan den kan indgå i deres.

LÆS OGSÅ: Gør dine billeder på DBA-annoncen mere attraktive

Her kan du se lidt af Frejas fine hjem. Et hjem, du kan læse mere om i artiklen, hvor hun åbner dørerne til sit hjem. Den artikel linker vi til øverst i denne artikel
Her kan du se lidt af Frejas fine hjem. Et hjem, du kan læse mere om i artiklen, hvor hun åbner dørerne til sit hjem. Den artikel linker vi til øverst i denne artikel

Du kan læse mere om Freja i denne artikel, hvor hun fortæller, hvilke gaver hun selv har givet - brugte. Du kan også komme med hjem til Freja, der hellere end gerne viser rundt i sit skønne og særlige hjem - fyldt med genbrugsfund - i denne artikel.

Vil du læse om andre sælgere på DBA, så kan du i denne artikel møde supersælger Susanne, der i artiklen blandt andet fortæller om hvilken handel, der gjorde størst indtryk på hende. I en anden artikel deler hun ud af sine 8 salgstricks.

En anden taktik til at blive supersælger er, at have mange ting til salg på DBA. Det har Jeanette fra Allerød. Hun har nemlig omkring 500 ting til salg på genbrugssitet, og hver måned sælger hun flittigt ud, men nye annoncer kommer også til.

Er du selv i tvivl om, hvordan du kommer igang med at sælge på DBA, kan du læse vores ultimative salgsguide her, og når du så har fået solgt noget, kan du se videoen herunder, hvor vi tipper dig om, hvordan du bedst pakker dine salg ind, så de ikke går i stykker under forsendelsen.

Du kan læse flere pakketips i artiklen, her.

Relaterede artikler