Maya giver second hand-gaver
Livsstil

Maya giver second hand-gaver

Julie Schoen
Julie Schoen

Det var virkelig effektivt, da Maya for nogle år siden købte brugte ting og forærede sine børn i julegave. Hvorfor, kan du læse om i denne artikel, hvor Maya fortæller, hvilke fordele hun ser ved at købe second hand-julegaver, og hun fortæller også, hvad hun selv har fået foræret i gave af brugte ting.

Man skal nå det i butikkernes åbningstider, og man skal tage flere kilometer væk for at komme til butikken – og det hele skal nås inden den 24. december.

Ja, det kan være lettere stressende at nå at få købt alle ens julegaver i december, men hvis du lader dig inspirere af 53-årige Maya, bliver det nok knapt så stressende.

Maya Søgaard Mortensen laver nemlig en del af hendes gaver selv. Hun køber engang imellem brugte ting, som hun giver i gave, og andre gange køber hun brugt sengetøj, som hun syer om til tøj, som hun så forærer væk til jul. Maya er dermed mindre afhængig af butikkernes fysiske placering og åbningstider op mod jul.

I denne artikel fortæller Maya fra Store Heddinge, hvilke genbrugsfund hun kan finde på at give i gave, og hvad hun selv har fået i gave.

Her kan du se nogle skabe, som Maya har fået i gave af sin mor. Skabene var købt brugte
Her kan du se nogle skabe, som Maya har fået i gave af sin mor. Skabene var købt brugte

Giver du egentlig second hand-gaver?

Ja. Det gør jeg, fordi jeg synes, det er mere personligt. Det er ting, jeg har fundet og udvalgt præcis til modtagerne. Og så er det ofte ting, man ikke kan få andre steder.
 

Hvad giver du folk?

Mest værtindegaver. Brugsting. Ikke tøj. Men det er svært at købe brugt til andre, da det jo ofte er enére og specielle ting, så der skal man virkelig kende folk godt. Så det, synes jeg, godt kan være svært.

Jeg syer gerne viskestykker og forklæder af genbrugs-sengetøj og giver i gaver.

Jeg har også givet genbrugsgaver til mine børn, da de flyttede hjemmefra og manglede mange ting. Min mand og jeg købte den jul rigtig mange gaver til dem i genbrug til deres hjem. Vi synes, det var sjovt og bæredygtigt samtidigt. Det havde min datter og søn ikke noget problem med. De fik blandt andet pander og bestik i gave den jul.

Pander på DBA:

 1. Pandekage pande, 2 stk pandekage pander 25 cm. Den ene helt ny, den anden brugt x1. Pris for 1 stk,

  Pandekage pande, 2 stk pandekage pander 25 cm. Den ene helt ny, den anden brugt x1. Pris for 1 stk, pris for begge 5],-

  30,00 kr.25-03-2023
 2. Holms Deli Stegepande - Svendborg - Ø 28 Cm - Pander Hos Coop

  Holms Deli Stegepande - Svendborg - Ø 28 Cm - Pander Hos Coop

  Holms Deli Stegepande - Svendborg - Ø 28 Cm - Pand, HOLMs deli, Stegepande fra HOLMs deli En stærk stegepande til den flittige kok. HOLMs delis Svendborg-pande tåler høje temperaturer og alle slags re

  199,00 kr.24-02-2023
 3. Bordskåner , Hahn, To stilfulde og minimalistiske bordskåner i rustfri stål fra Hahn med sorte gummi

  Bordskåner , Hahn, To stilfulde og minimalistiske bordskåner i rustfri stål fra Hahn med sorte gummidutter under som beskytter bordpladen mod varme gryder og pander. Har samtidig en skridsikker funkti

  135,00 kr.25-03-2023
 4. Stege pander , Dansk, Støbe jerns pander små tinge 100 kr

  Stege pander , Dansk, Støbe jerns pander små tinge 100 kr

  100,00 kr.25-03-2023
 5. Stegepande, Kløverblad, Lille stegepande sælges pga. flytning.

Enkelte små ridser i belægningen og

  Stegepande, Kløverblad, Lille stegepande sælges pga. flytning. Enkelte små ridser i belægningen og ellers ses det på undersiden at den er godt brugt. Panden er magnetisk og kan derfor bruges til ind

  25,00 kr.25-03-2023
 6. Blinis pande / lille stegepande, UBRUGT Lille stegepande med diameter på 16 cm.

Teflonbelagt alumin

  Blinis pande / lille stegepande, UBRUGT Lille stegepande med diameter på 16 cm. Teflonbelagt aluminiumspande er kompatibel med alle kogeplader. Perfekt til 2 spejlæg eller små pandekager. Aldrig br

  99,00 kr.25-03-2023

901 stegepander kan du i skrivende stund finde på DBA. 127 resultater dukker op, når du søger efter pander i prislejet 10-75 kroner.
  

Hvordan reagerer folk?

Det er mit umiddelbare indtryk, at de bliver glade. Jeg giver dog også kun til dem, jeg tror (ved) ikke har noget imod genbrug.
  

Er der nogle ting, du aldrig kunne finde på at give nogle i gave?

Undertøj. Og meget slidte og brugte ting.
  

Får du selv second hand-gaver?

Ja. For eksempel har jeg fået de små skabe, jeg har i køkkenet, i gave af min mor.

Men jeg får flest nye ting i gave. Jeg tror, det handler om, at det bare ikke er i min omgangskreds 'mindset'. Folk tænker ikke, at brugte gaver er en mulighed. Men det er det klart for mig. Jeg vil lige så gerne have en ting, der er brugt i gave, som en ny ting. Så længe de bare har tænkt på mig, da de købte tingen.

LÆS OGSÅ: Sexolog: Derfor er det sexet at købe second hand-gaven, brugt!

Her kan du se en kjole, som Maya selv har syet ud af gammelt sengetøj. Hendes egne kreationer kan hun for eksempel godt finde på at give folk i gave
Her kan du se en kjole, som Maya selv har syet ud af gammelt sengetøj. Hendes egne kreationer kan hun for eksempel godt finde på at give folk i gave

Det er ikke kun gaver, som Maya køber brugte. Hun køber også møbler og ting til sig selv brugt. Du kan komme med hende hjem i denne artikel (som udgives snart), hvor Maya viser nogle af sine genbrugsfund frem. Du kan også læse dig klogere på hendes genbrugssalg i denne artikel (som udgives snart).

Maya er langt fra den eneste, der giver brugte ting i gave. Det gør 26-årige Gittemarie fra Aalborg også. Faktisk er det så udbredt hos hende og familien, at de KUN giver brugte ting i julegave til hinanden.

Men hvad siger den generelle dansker til at få brugte gaver? Vi tog en tur ud på gågaden i København og spurgte dem ad. Se, hvad de svarede i videoen, herunder:

Relaterede artikler