Lun og moderigtig i efterårskulden

Lun og moderigtig i efterårskulden

21. oktober 2016

 

Efteråret er for alvor over os og det er ikke kun de smukke gyldne farver, der omgiver os nu. Det er koldt udenfor, og det er på tide at holde sig lun og varm. Det kan heldigvis godt lade sig gøre, samtidig med at man er nogenlunde moderigtig. Her kommer ti tidsløse tendenser, der holder år efter år.

Lyserøde nuacer i dit overtøj holder

Det kan godt være, at vintertrætheden kommer langsomt krybende, og de mørke våde efterårsmorgener med pytter af gråtonet sjap er knap så eksotiske, som gyldenbrune blade og spejlblanke kastanjer på søndagstur i oktober solen. Men der ER nu noget ved efteråret. Hyggen kommer frejdigt imod os, de nære stunder sammen, naturens skiften og måske nybagte boller foran pejsen. Og hvilken bedre anledning til at gennemgå garderoben? Nej vel…..efteråret er den bedste og smukkeste tid at gå tur på. Og faktisk kan man  sagtens være varm og moderigtig på samme tid. For visse tendenser har det med at gå i ring år efter år:

Overtøjet

Det er lækkert at være ordentlig varm, lad os bare få slået det fast. Og visse frakke og jakke modeller løser bare dén opgave til perfektion. Derfor er det måske heller ikke tilfældigt, at parkajakken, uldfrakken og dunjakken år efter år kommer i nye varianter, men aldrig går af mode. De er sikre valg. Gå efter grå, blå og sorte toner, hvis du er til det afdæmpede look. Og hvis du gerne vil være helt fremme denne sæson, så skal du gå efter en ternet jakke

Kabelstrik i efteråsfarve

Kabelstrik

Et kabel striktrøje er en sweater der er strikket i et kabel mønster, der normalt er snoet eller flettet reb. Den er klassisk, edgy, passer til både bukser og nederdel – og så er den først og fremmest varm og rar at have på. Og en tidsløs investering, da den tilsyneladende aldrig går af mode.

Poncho

Ponchoer og kapper er denne sæsons hotteste trendstyles. Men det var de faktisk også både sidste og forrige år. Noget kunne derfor tyde på, at den 70'er inspirerede overdel er en ret fin investering. Tilmed er den både ultra fleksibel uanset hvilken størrelse, du er, og så passer den til det meste i din garderobe, fordi den styling-mæssigt kan sammensættes med stort set alt.

Lyserød frakke

En feminin tendens, der kører på nu tredje vinter sæson. Nuancen af lyserød er mere eller mindre underordnet. Alt fra hot pink til soft bubblegum, pudderrosa og alle toner der imellem går an. Den kan være kort eller lang, som uld frakke eller dunjakke, it dossent matter: den er girly og feminin og nem at dresse både op og ned. Og hvis du er i tvivl: så har alle fashionistaer med respekt for selv, mindst én lyserød frakke i skabet. 

En lun poncho til de kølige efterårsdage

Gummistøvler

Man kunne tro, det var en lidt knap så fashionabel tendens, men det er altså langt fra kun ride piger og landmænd, der sværger til dette fodtøj . Kate Moss har gjort det cool for efterhånden mange år siden og det ser ikke ud til at ville dø – og heldigvis, for de er djævelsk praktiske  - og ret behagelige. Gå efter langskaftet model, hvis du har slanke ben, gå efter en ankelkort model,  hvis du har tykke lægge.

Ankelstøvler – Chelsea

Chelsea Boots som den klassiske ankelstøvle ofte kaldes, er i høj kurs blandt fashionable kvinder netop nu. Modellerne går nok ikke foreløbigt af mode, da de har været på alle læber de sidste mange sæsoner. Den smukke støvlet er populær i både mat sort læder og i lak med spids snude. Støvlen er elegant og er meget anvendelig, og kan derfor bruges både til hverdag og fest. Dem kan du roligt klikke hjem.

Rullekrave

Den højhalsede trøje behøver vel næppe nogen nærmere introduktion. Det bliver ikke mere praktisk og lunt. Men øjensynligt heller ikke ret meget mere moderigtigt. Win win.

Læder handsker

De er aldeles uundværlige. Lange som korte, tykke som tynde, med eller uden fór, dem SKAL du have. Læder handsken kan bruges fra nu af langt frem i det nye år. Om det er som en luffe model eller almindelige vanter, og hvilken type skind eller læder er underordnet. De er et must have.

Et farverigt tørklæde kan virkelig pifte dit outfit op!

Tørklæde

Det skal gerne være stort og vamset og blødt. Også rigtig gerne farverigt, så det kan lyse den ofte noget mørkere vinter garderobe op. Og gerne i uld. Tørklædet kan anvendes på et utal af måder og i et land som Danmark med så lang en vinter, som vi har, er det næsten utænkeligt, at man ikke investerer i et sådant.

Hue

For huen gælder det samme som for tørklæder. Alle varianter gælder, det handler om, hvordan du sætter det sammen og bære det. Men det gode er, at det er blevet hipt at være praktisk, det er simpelthen smart at holde sig varm. Og helt ærligt – det er da heller ikke smadder fashionabelt at have mellemørebetændelse, vel?