Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber
Livsstil

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Louise Guldager
Louise Guldager

Ibi Makienok stjæler ofte rampelyset med sin farverige stil og bliver gerne fremhævet for sin stilsikre smag. Men faktisk køber hun oftest sit tøj brugt. Og visse ting, vil hun langt hellere have brugt frem for nyt. Hvad det er – og hvorfor hun prioriterer sådan, kan du læse her.  

Ibi Makienok  har arbejdet både som model, skuespiller, tv-vært og sanger, og for mange er hun nok særligt kendt fra ’Ånderne vender tilbage, ’Go Morgen Danmark’ og senest pogrammet ’Date mig nøgen’. Men hun er også kendt for sit smukke ydre og sin lækre, personlige stil. En stil, som over 70.000 mennesker følger med i dagligt på hendes Instagram profil, og som i høj grad er defineret og skabt af genbrugsguld, som Ibi elsker at gå på jagt efter.

- Siden jeg var 5 år gammel og klædte mig ud sammen med min farmor, der var en herlig dame, har jeg elsket at lege med forskellige udtryk. For mig er genbrugstøj en direkte vej til min personlige stil, fortæller 44-årige Ibi Makienok.

Det startede især i gymnasietiden, hvor hun sammen med sine veninder fandt læderjakker, Dr. Martens støvler,lange maxi-nederdele og militærjakker brugt.

- Vi sparede mange penge ved at købe genbrugstøj og kunne samtidig dyrke den stil, vi synes, var interessant. Det er sådan set det samme, jeg gør i dag, selvom mine incitamenter for at købe genbrugstøj har fået endnu flere lag med tiden. 

Læderjakker til kvinder til salg på DBA:

 1. Jakke, str. 38, ., Sort, Øko - læder, Ubrugt, Flot jakke, helt ny. Øko læder. Passer til str S/M

  Jakke, str. 38, ., Sort, Øko - læder, Ubrugt, Flot jakke, helt ny. Øko læder. Passer til str S/M

  250,00 kr.13-06-2024
 2. Læderjakke, str. 36, Sofie Schnoor, Sort, Læder, Næsten som ny, Nypris 3000 kr. Brugt 1 eller 2 g

  Læderjakke, str. 36, Sofie Schnoor, Sort, Læder, Næsten som ny, Nypris 3000 kr. Brugt 1 eller 2 gange. Desværre ikke helt min stil.

  600,00 kr.13-06-2024
 3. Læderjakke, str. 40, Broch Leader, Sort, Lammeskind læder , Næsten som ny, Den er ikke brugt men

  Læderjakke, str. 40, Broch Leader, Sort, Lammeskind læder , Næsten som ny, Den er ikke brugt men har været i vaskemaskinen.

  200,00 kr.13-06-2024
 4. Læderjakke, str. 36, Samsøe Samsøe , Sort, Skind læder, Næsten som ny, Velholdt

  Læderjakke, str. 36, Samsøe Samsøe , Sort, Skind læder, Næsten som ny, Velholdt

  400,00 kr.13-06-2024
 5. Jakke, str. 32, Free People, Vegan læder, Ubrugt, Free People vegan læder jakke. Kan fjerne hætten

  Jakke, str. 32, Free People, Vegan læder, Ubrugt, Free People vegan læder jakke. Kan fjerne hætten.

  600,00 kr.13-06-2024
 6. Læderjakke, str. 36, Stradivarius, sort, ægte læder, God men brugt, Meget behagelig og pæn.

Fra

  Læderjakke, str. 36, Stradivarius, sort, ægte læder, God men brugt, Meget behagelig og pæn. Fra et hus uden husdyr og ikke-ryger.

  400,00 kr.13-06-2024

Lige nu er der 2.078 annoncer med kvinde læderjakker til salg til DBA. Ud af dem ligger de 1.258 til under 400 kroner. Det er under halv pris af, hvad en læderjakke typisk koster fra ny.

Derfor elsker Ibi genbrugstøj

Der er flere grunde til, at Ibi Makienok ofte tyr til genbrugstøj frem for nyindkøbt. Det handler ikke kun om økonomi og miljø, skønt det er gode argumenter, fortæller hun:

- Det miljømæssige aspekt er en vigtig bonus. Og hvis man ikke er klar på at skifte hele klædeskabet ud, kan man mikse gammelt med nyt. Det giver en cool stil, og så er vi da ét skridt på vej i den rigtige retning.

Men selvom de gængse argumenter for at købe brugt til klædeskabet ofte er økonomi og miljøhensyn, har Ibi Makienok også andre grunde til at gøre det: 

Jeg elsker historier og fortællinger - det er jo også det, jeg dyrker i mit arbejdsliv. Derfor betyder det noget for mig, når tøj og ting har en historie. Det giver god energi og er mere spændende end noget, der ligner alle andres
fortæller hun og indrømmer, at det nok også hænger sammen med, at hun med egne ord er en ”underholdningstrold”:

- Jeg kan godt lide, når en stil er personlig, og jeg falder gerne for ting, der har historie og er lidt ud over det sædvanelige.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist fandt endelig dette særlige legetøj til datteren

Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder
Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder

Så billig var den kjole, der i medierne blev udråbt til ’månedens kjole’

Der ligger også et andet aspekt i at være en såkaldt ”underholdningstrold”, som Ibi kalder det. Nemlig de mange præmierer og arrangementer, som hun ofte inviteres til:

- Jeg er jo tit på en rød løber, og man gider bare ikke risikere at komme i noget, som én af de andre tropper op i. Og det kan man aldrig vide, når man køber nyt. Derfor vælger jeg næsten altid at tage noget på, der enten er købt i udlandet – eller genbrug. Så ved jeg, at jeg ikke møder min klon på den røde løber. 

Desuden er hun heller ikke bange for at skulle sige til de nysgerrige journalister, der tager billeder og spørger om ophavet for tøjet, at hun er iklædt genbrug:

- Jeg var engang på rød løber i en rigtig drøm af en pailletkjole, der havde kostet mig 400 kroner brugt. Den blev i pressen udråbt til ”månedens kjole” mellem alle de dyre skrud til flere tusinde kroner.

Pailletkjoler til salg på DBA:

 1. Festkjole, Designers Remix, str. S, Blå, Næsten som ny, Den smukkeste pastel blå fest kjole fra De

  Festkjole, Designers Remix, str. S, Blå, Næsten som ny, Den smukkeste pastel blå fest kjole fra Designers Remix brugt til 1 bryllup. Dyb ryg med bindebånd og små flæser foran. Kjole. Går til lige o

  399,00 kr.06-06-2024
 2. Festkjole, BYIC, str. S, Næsten som ny, Palliet kjole med lange vidde ærmer og en sort sløjfe på ry

  Festkjole, BYIC, str. S, Næsten som ny, Palliet kjole med lange vidde ærmer og en sort sløjfe på ryggen. Kjolen er brugt én gang.

  250,00 kr.01-06-2024
 3. Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. M, Mintgrøn, God men brugt, Ultimativ smuk galla kjole /

  Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. M, Mintgrøn, God men brugt, Ultimativ smuk galla kjole / maxi kjole i flot farve. Helforet - yderste lag silke og inderst bomuld. Virkelig smuk dekoration p

  1.195,00 kr.29-04-2024
 4. Pailletkjole, Buch Copenhagen, str. XL, Rosa guld agtig, Ubrugt, Buch tøj sælges.
Jeg sælger min s

  Pailletkjole, Buch Copenhagen, str. XL, Rosa guld agtig, Ubrugt, Buch tøj sælges. Jeg sælger min smukke Buch Copenhagen palliet kjole. Den er helt ny & ubrugt kun prøvet på. Stadig med prismærke! Ny

  300,00 kr.22-02-2024
 5. Festkjole, ., str. S, Galla kjole - festkjole - cocktail dress - palliet kjole - party - nytårsdres

  Festkjole, ., str. S, Galla kjole - festkjole - cocktail dress - palliet kjole - party - nytårsdress…. Sort. Glitter glimmer….. luksus kvalitet, skal ses. Str. xs - s. Brugt 1 x Perfekt stand. Så flo

  200,00 kr.11-01-2024
 6. Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. L, Sort, God men brugt, Fra “NIGHT BIRGER ET MIKKELSEN”

  Gallakjole, DAY BIRGER ET MIKKELSEN, str. L, Sort, God men brugt, Fra “NIGHT BIRGER ET MIKKELSEN” Ultimativ smuk galla / fest / maxi kjole. Palliet udsmykning hen over brystet. To lag hvor det yder

  795,00 kr.30-10-2023

Lige nu er der 272 annoncer med pailletkjoler til salg på DBA. 119 af dem koster under 150 kroner, så du kan sagtens klæde dig på til den røde løber og fest, uden at lænse kontoen.

Disse 3 ting skal du ifølge Ibi med fordel købe brugt

1) Rød løber eller ej, der er masser argumenter for at købe brugt, fortæller Ibi. Faktisk er der nogle ting, som hun helt foretrækker brugt frem for ny. Fordi det er bedre køb, slet og ret:

- Læderjakker er faktisk federe, når de er brugt. Selvfølgelig findes de også i kiksede udgaver, men finder man den rette stil, så er det en vildt god investering. De holder i mange år. Og bliver kun smukkere af at blive brugt.

2) En anden ting, man med fordel kan kigge efter brugt, er ifølge Ibi en trenchcoat.

Trenchcoats er meget oppe i tiden, og de må gerne være lidt oversize og hænge løst på skulderen. Her kan man virkelig få noget for pengene, hvis man kigger brugt - og hvem bekymrer sig om, hvad der står i nakken? De kan findes rigtig billigt.

3) Har du fået blod på tanden til at kigge efter brugt til klædeskabet,er Ibis sidste gode råd at kigge efter bælter:

- Der er simpelthen ingen grund til at købe dem fra nye. Du kan spare mange penge, og de fejler typisk ingenting. Er det ægte læder, bliver de tværtimod kun blødere og pænere med tiden, fortæller Ibi, der godt tør eksperimentere lidt, når hun finder outfits frem om morgenen. Derfor bruger hun eksempelvis også nogle gange slips som bælte, en anden ting, man med fordel kan finde billigt brugt.

Hun kigger også efter T-shirts og trøjer med fede print på. Som eksempelvis en af favoritterne; en vintage vindjakke, hun fandt brugt for år tilbage med et tryk, hvor der står ’VM i Argentina ´78’.

- Det er sgu da sjovt. Og de må gerne være slidt på den fede Roskilde-måde! Man kan sagtens være fashionabel og stilet, selvom det er genbrug.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’
Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’

Trenchcoats til salg på DBA:

 1. Trenchcoat, str. 38, Bruuns Bazar, Beige, Viskose og polyester, Næsten som ny, Trenchcoat fra Bru

  Trenchcoat, str. 38, Bruuns Bazar, Beige, Viskose og polyester, Næsten som ny, Trenchcoat fra Bruuns Bazar i str. 38. Brugt få gange, enkelte brugstegn men ingen slid. Skriv for flere billeder e

  800,00 kr.13-06-2024
 2. Trenchcoat, str. 48, H&M, Grå, Uld, Ubrugt, Frakke, str. M, H&M, Grå, Uld, Næsten som ny

Grå Ult

  Trenchcoat, str. 48, H&M, Grå, Uld, Ubrugt, Frakke, str. M, H&M, Grå, Uld, Næsten som ny Grå Ult Trenchcoat perfekt til vinter og sommerslud. Nypris 1400.- Bud velkomne Derfor billige pris¨ Af

  600,00 kr.13-06-2024
 3. Frakke, str. 40, Object, Beige (Sandshell), 50% polyester, 50% økologisk bomuld, Ubrugt, Trenchco

  Frakke, str. 40, Object, Beige (Sandshell), 50% polyester, 50% økologisk bomuld, Ubrugt, Trenchcoat. I original indpakning og med originale mærkesedler OBS: Farve er mest retvisende på billederne a

  400,00 kr.13-06-2024
 4. Frakke, str. 42, Soaked in Luxury, Beige (Curds & Whey), 100% Bomuld, Ubrugt, Trenchcoat. Størrel

  Frakke, str. 42, Soaked in Luxury, Beige (Curds & Whey), 100% Bomuld, Ubrugt, Trenchcoat. Størrelse M. I original indpakning og med originale mærkesedler.

  400,00 kr.13-06-2024
 5. Frakke, str. 42, Inwear, Beige (Amphora), 48% Polyester, 42% Bomuld, 10% Polyamid, Ubrugt, Trench

  Frakke, str. 42, Inwear, Beige (Amphora), 48% Polyester, 42% Bomuld, 10% Polyamid, Ubrugt, Trenchcoat. I original indpakning og med originale mærkesedler

  600,00 kr.13-06-2024
 6. Trenchcoat, str. 50, Marks & Spencer, Karrygul, Næsten som ny, Med stiklommer, bælte og knapluknin

  Trenchcoat, str. 50, Marks & Spencer, Karrygul, Næsten som ny, Med stiklommer, bælte og knaplukning. Ingen slidtage.

  300,00 kr.13-06-2024

Lige nu er der 454 trenchcoats til kvinder til salg på DBA. Ud af disse, der ligger 238 af dem til under 250 kroner, som er langt under halv pris af nypris.

Tunnelsyn og øje for detaljen

Når man er en ægte genbrugshaj, som Ibi Makienok, har man også en del handler med i bagagen. Derfor har hun i mange år benyttet DBA, både som sælger og køber - og det gælder langt fra kun garderoben. Hun har engang købt en bambus-sofa af et ældre ægtepar på DBA, som hun kørte til Brøndby for at hente. Da hun så den, blev hun meget positivt overrasket.

- Det var en ægte, gammel divan, virkelig sej og smuk. Jeg syede selv nye hynder til den, og nu står den i vores sommerhus, og jeg elsker den.

Pointen er, fortæller Ibi, at man ofte kan finde ting brugt fra ældre generationer, der ikke har samme værdi for dem mere – og dermed gøre en rigtig god handel. Hvis man ved, hvad man går efter og vil have.

Når jeg søger efter noget, beslutter jeg inden HVAD, jeg leder efter - og så sætter mit tunnelsyn ind. Så går jeg kun efter det. Ellers bliver jeg forvirret og får flyttet fokus. Og hvis jeg så finder det – udvider jeg synet.

Et andet eksempel på Ibis evne til at se muligheder i andres aflagte ting er hendes forkærlighed for små skåle.

I gamle dage var der mange, der brugte sådan nogle små skåle til smør eller som askebæger ved bordet. Det er der jo ingen, der gør længere, og derfor kan de findes meget billigt. Dem bruger jeg som soya skåle, når jeg dækker op til sushi. Det ser så fint og festligt ud.

Bambussofaer til salg på DBA:

 1. Daybed, bambus, 1 pers. , Lulus.genbrug, 2 bambus senge / daybed 
Madrasmål er 85 X 200
De ville vær

  Daybed, bambus, 1 pers. , Lulus.genbrug, 2 bambus senge / daybed Madrasmål er 85 X 200 De ville være flotte med en tyndere madras (topmadras ) som daybed Smukke bambus senge. Der er ikke madras med.

  1.500,00 kr.13-06-2024
 2. Kurvemøbler, bambus, sofa sæt bestående af 3 pers sofa 198 ibredde og to stole i 85 bredde incl bord

  Kurvemøbler, bambus, sofa sæt bestående af 3 pers sofa 198 ibredde og to stole i 85 bredde incl bord på 75*120cm i meget pæn stand sælges for 3900kr HUSK AT SE MINE ANDRE ANNONCER

  3.900,00 kr.12-06-2024
 3. Sofagruppe, bambus, 5 pers., Super flot retro bambus sæt med 2 lænestole, 2-personers sofa og chaise

  Sofagruppe, bambus, 5 pers., Super flot retro bambus sæt med 2 lænestole, 2-personers sofa og chaiselong. Samt bord med glasplade. Meget velholdt og har stået inde. Dog skade på betrækket på sofaen

  6.000,00 kr.10-06-2024
 4. Sofagruppe, bambus, SOFA gruppe i hvid bambus.
2-person sofa
stol x 2 stk
borde x 3 stk
Med hynder

  Sofagruppe, bambus, SOFA gruppe i hvid bambus. 2-person sofa stol x 2 stk borde x 3 stk Med hynder Skal afhentes i Rågeleje

  1.000,00 kr.10-06-2024
 5. Sofagruppe, bambus, Virkelig flot udestuesæt, komplet sæt med sofa, 2 stole og glasbord. Har altid s

  Sofagruppe, bambus, Virkelig flot udestuesæt, komplet sæt med sofa, 2 stole og glasbord. Har altid stået i udestuen og ser ud som nyt. God siddekomfort. Sælges kun samlet. Skal afhentes I 6900-Skjern.

  2.500,00 kr.10-06-2024
 6. Kurvemøbler, bambus, Sæt med fire stole og bord med glasplade. Passer perfekt i et sommerhus, udestu

  Kurvemøbler, bambus, Sæt med fire stole og bord med glasplade. Passer perfekt i et sommerhus, udestue eller lignede. Der er nogle huller i betrækket og sætte kunne blive rigtig flot med en ombetrækni

  1.000,00 kr.09-06-2024

Lige nu er der 60 bambussofaer til salg på DBA. Bambus har fået et stort come-back i indretningen de senere år, og her er mange penge at spare, når man kigger brugt. Men du skal helst bo på Sjælland, for her står de 40 af dem til salg.

Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund
Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund

En helt ny undersøgelse viser, at danskerne genbruger som aldrig før. Faktisk er det knap 8 ud af ti danskere, der inden for de seneste 12 måneder har handlet brugt. Og det er faktisk ofte de samme overvejelser, som dem Ibi Makienok skildrer her. Læs her og se, hvor mange penge danskerne gennemsnitligt bruger om året på at handle brugt.

Er du ligesom Ibi vild med genbrugsjakker, så læs med her, hvor vi guider til de bedste genbrugs-vinterjakker, så du er klar til den kommende sæson. Nogle trends egner sig nemlig bedre til at findes brugt. Læs med her og se de 8 tendenser, du med fordel kan lede efter på DBA.

Andre kendisser, der bruger DBA

- TV-vært, Thomas Skov. Har bl.a. købt en slikautomat på DBA

- TV-vært, Adam Duvå Hall. Han har bl.a. købt og solgt en Commodore 64 på DBA

- Model, Oliver Bjerrehuus. Han har bl.a. solgt sin guitar på DBA

- Skuespiller, Silas Holst. Han har bl.a. købt et Barbiehus på DBA

- Debattør, Tweek Queen. Hun har bl.a. solgt sine guldstøvler på DBA

- Debattør, Nikita Klæstrup. Hun har bl.a. solgt hundevalpe på DBA

- Politiker, Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun har bl.a. købt et kukur på DBA.

- DJ, Le Gammeltoft. Hun har bl.a. solgt sit ventilationsanlæg på DBA

- Politiker, Christine Antorini. Hun har bl.a. solgt din seng på DBA 

- Komiker, Thomas Eje. Han har bl.a. solgt et klaver på DBA

- TV-vært, Line Baun Danielsen. Hun har bl.a. købt Louboutin-stiletter på DBA

- Livsstilsekspert, Flemming Møldrup. Han har bl.a. købt en Berlingo på DBA

- Millionær, Karsten Ree. Han har bl.a. købt vinterdæk på DBA

- Musiker, Anders Blichfeldt. Han har bl.a. købt en operationslampe på DBA

- Musiker, Peter Viskinde. Han har bl.a. solgt sin Mercedes på DBA

- Politiker, Manu Sareen. Han har bl.a. købt et modeltog på DBA

- TV-vært, Christiane Schaumburg-Müller. Hun har bl.a. købt en Chaneljakke brugt

- Skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke. Hun har bl.a. købt brugt tøj

- Balletdanser, Cecilie Lassen. Hun har bl.a. købt møbler brugt

- Sanger, Kaya Brüel. Hun har bl.a. købt et ur brugt

- Sanger, Barbara Moleko. Hun har bl.a. købt Brio-tog brugt


En anden kendis, som vi her på DBA Gudie har mødtes med, er politiker Uffe Elbæk. I videoen herunder kan du høre, hvad han helt konkret selv genbruger hjemme i husstanden:Du kan læse mere om politikerens genbrugsvaner i artiklen, her.

Relaterede artikler