Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber
Livsstil

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Louise Guldager
Louise Guldager

Ibi Makienok stjæler ofte rampelyset med sin farverige stil og bliver gerne fremhævet for sin stilsikre smag. Men faktisk køber hun oftest sit tøj brugt. Og visse ting, vil hun langt hellere have brugt frem for nyt. Hvad det er – og hvorfor hun prioriterer sådan, kan du læse her.  

Ibi Makienok  har arbejdet både som model, skuespiller, tv-vært og sanger, og for mange er hun nok særligt kendt fra ’Ånderne vender tilbage, ’Go Morgen Danmark’ og senest pogrammet ’Date mig nøgen’. Men hun er også kendt for sit smukke ydre og sin lækre, personlige stil. En stil, som over 70.000 mennesker følger med i dagligt på hendes Instagram profil, og som i høj grad er defineret og skabt af genbrugsguld, som Ibi elsker at gå på jagt efter.

- Siden jeg var 5 år gammel og klædte mig ud sammen med min farmor, der var en herlig dame, har jeg elsket at lege med forskellige udtryk. For mig er genbrugstøj en direkte vej til min personlige stil, fortæller 44-årige Ibi Makienok.

Det startede især i gymnasietiden, hvor hun sammen med sine veninder fandt læderjakker, Dr. Martens støvler,lange maxi-nederdele og militærjakker brugt.

- Vi sparede mange penge ved at købe genbrugstøj og kunne samtidig dyrke den stil, vi synes, var interessant. Det er sådan set det samme, jeg gør i dag, selvom mine incitamenter for at købe genbrugstøj har fået endnu flere lag med tiden. 

Læderjakker til kvinder til salg på DBA:

 1. Læderjakke, str. 40, Lucia, Sort, Læder, Næsten som ny, Næsten ikke brugt, er desværre købt for s

  Læderjakke, str. 40, Lucia, Sort, Læder, Næsten som ny, Næsten ikke brugt, er desværre købt for stor

  500,00 kr.07-06-2023
 2. Læderjakke, str. 40, esprit, mørkebrun, læder, Ubrugt

  Læderjakke, str. 40, esprit, mørkebrun, læder, Ubrugt

  1.000,00 kr.07-06-2023
 3. Læderjakke, str. 40, Butterfly , Sort, Læder, Næsten som ny, Lækker blød damelæderjakke fra Butte

  Læderjakke, str. 40, Butterfly , Sort, Læder, Næsten som ny, Lækker blød damelæderjakke fra Butterfly Copenhagen. Kun brugt få gange.

  500,00 kr.07-06-2023
 4. Læderjakke, str. 40, Butterfly, Lys melange, Læder, Næsten som ny, Lækker blød damelæderjakke fra

  Læderjakke, str. 40, Butterfly, Lys melange, Læder, Næsten som ny, Lækker blød damelæderjakke fra Butterfly. Kun brugt få gange

  500,00 kr.07-06-2023
 5. Læderfrakke, str. 34, Allsaints, Sort med patina, Læder, God men brugt, Allsaints læderjakke med

  Læderfrakke, str. 34, Allsaints, Sort med patina, Læder, God men brugt, Allsaints læderjakke med patina look.

  300,00 kr.07-06-2023
 6. Læderjakke, str. 40, MDK Munderingskompagniet, Sort, Læder, Næsten som ny, Lille i størrelsen: 
B

  Læderjakke, str. 40, MDK Munderingskompagniet, Sort, Læder, Næsten som ny, Lille i størrelsen: Bryst 95 cm Ærmelængde fra skulder 63 cm Længde 57 cm Materiale: 100% lammeskind For: 100% bomuld +

  1.250,00 kr.06-06-2023

Lige nu er der 2.078 annoncer med kvinde læderjakker til salg til DBA. Ud af dem ligger de 1.258 til under 400 kroner. Det er under halv pris af, hvad en læderjakke typisk koster fra ny.

Derfor elsker Ibi genbrugstøj

Der er flere grunde til, at Ibi Makienok ofte tyr til genbrugstøj frem for nyindkøbt. Det handler ikke kun om økonomi og miljø, skønt det er gode argumenter, fortæller hun:

- Det miljømæssige aspekt er en vigtig bonus. Og hvis man ikke er klar på at skifte hele klædeskabet ud, kan man mikse gammelt med nyt. Det giver en cool stil, og så er vi da ét skridt på vej i den rigtige retning.

Men selvom de gængse argumenter for at købe brugt til klædeskabet ofte er økonomi og miljøhensyn, har Ibi Makienok også andre grunde til at gøre det: 

Jeg elsker historier og fortællinger - det er jo også det, jeg dyrker i mit arbejdsliv. Derfor betyder det noget for mig, når tøj og ting har en historie. Det giver god energi og er mere spændende end noget, der ligner alle andres
fortæller hun og indrømmer, at det nok også hænger sammen med, at hun med egne ord er en ”underholdningstrold”:

- Jeg kan godt lide, når en stil er personlig, og jeg falder gerne for ting, der har historie og er lidt ud over det sædvanelige.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist fandt endelig dette særlige legetøj til datteren

Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder
Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder

Så billig var den kjole, der i medierne blev udråbt til ’månedens kjole’

Der ligger også et andet aspekt i at være en såkaldt ”underholdningstrold”, som Ibi kalder det. Nemlig de mange præmierer og arrangementer, som hun ofte inviteres til:

- Jeg er jo tit på en rød løber, og man gider bare ikke risikere at komme i noget, som én af de andre tropper op i. Og det kan man aldrig vide, når man køber nyt. Derfor vælger jeg næsten altid at tage noget på, der enten er købt i udlandet – eller genbrug. Så ved jeg, at jeg ikke møder min klon på den røde løber. 

Desuden er hun heller ikke bange for at skulle sige til de nysgerrige journalister, der tager billeder og spørger om ophavet for tøjet, at hun er iklædt genbrug:

- Jeg var engang på rød løber i en rigtig drøm af en pailletkjole, der havde kostet mig 400 kroner brugt. Den blev i pressen udråbt til ”månedens kjole” mellem alle de dyre skrud til flere tusinde kroner.

Pailletkjoler til salg på DBA:

 1. Pailletkjole, H&M, str. XS, Sølv, Paillet, Næsten som ny, Smukkeste sølv palliet kjole med dyb ry

  Pailletkjole, H&M, str. XS, Sølv, Paillet, Næsten som ny, Smukkeste sølv palliet kjole med dyb ryg. Kun brugt en aften. Stoffet er tykt, så ikke nødvendigt med en bh under. Der er lukning med 3 kna

  150,00 kr.28-05-2023
 2. Festkjole, ., str. S, Sort/sølv, Bomuld & polyester, Ubrugt, Flot palliet festkjole med rhinesten

  Festkjole, ., str. S, Sort/sølv, Bomuld & polyester, Ubrugt, Flot palliet festkjole med rhinesten. Perfekt til nytår. Lukkes med lynlås på ryggen Sender med dao eller GLS for +45 kr. Tags: y2k

  120,00 kr.24-05-2023
 3. Festkjole, ukendt, str. M, lavendel, polyester, God men brugt, Lavendelfarvet pakistansk kjole me

  Festkjole, ukendt, str. M, lavendel, polyester, God men brugt, Lavendelfarvet pakistansk kjole med perle tyl slør til. Desværre medfølger bukserne ikke med. Håndsyet både kjole og perlerne i kjole

  275,00 kr.16-05-2023
 4. Festkjole, Noella fashion, str. L, Ubrugt, Helt ny grøn palliet kjole fra Noella Fashion i str. L.

  Festkjole, Noella fashion, str. L, Ubrugt, Helt ny grøn palliet kjole fra Noella Fashion i str. L.

  500,00 kr.14-05-2023
 5. Festkjole, Ukendt, str. XL, Sort, Palliet, Næsten som ny, Sexet og Bay watch look

  Festkjole, Ukendt, str. XL, Sort, Palliet, Næsten som ny, Sexet og Bay watch look

  500,00 kr.16-04-2023
 6. Festkjole, Stine Goya, str. M, Orange, Palliet, Ubrugt, Ny kjole fra Stine Goya nypris 1800kr
Evt

  Festkjole, Stine Goya, str. M, Orange, Palliet, Ubrugt, Ny kjole fra Stine Goya nypris 1800kr Evt kom med et bud

  400,00 kr.11-04-2023

Lige nu er der 272 annoncer med pailletkjoler til salg på DBA. 119 af dem koster under 150 kroner, så du kan sagtens klæde dig på til den røde løber og fest, uden at lænse kontoen.

Disse 3 ting skal du ifølge Ibi med fordel købe brugt

1) Rød løber eller ej, der er masser argumenter for at købe brugt, fortæller Ibi. Faktisk er der nogle ting, som hun helt foretrækker brugt frem for ny. Fordi det er bedre køb, slet og ret:

- Læderjakker er faktisk federe, når de er brugt. Selvfølgelig findes de også i kiksede udgaver, men finder man den rette stil, så er det en vildt god investering. De holder i mange år. Og bliver kun smukkere af at blive brugt.

2) En anden ting, man med fordel kan kigge efter brugt, er ifølge Ibi en trenchcoat.

Trenchcoats er meget oppe i tiden, og de må gerne være lidt oversize og hænge løst på skulderen. Her kan man virkelig få noget for pengene, hvis man kigger brugt - og hvem bekymrer sig om, hvad der står i nakken? De kan findes rigtig billigt.

3) Har du fået blod på tanden til at kigge efter brugt til klædeskabet,er Ibis sidste gode råd at kigge efter bælter:

- Der er simpelthen ingen grund til at købe dem fra nye. Du kan spare mange penge, og de fejler typisk ingenting. Er det ægte læder, bliver de tværtimod kun blødere og pænere med tiden, fortæller Ibi, der godt tør eksperimentere lidt, når hun finder outfits frem om morgenen. Derfor bruger hun eksempelvis også nogle gange slips som bælte, en anden ting, man med fordel kan finde billigt brugt.

Hun kigger også efter T-shirts og trøjer med fede print på. Som eksempelvis en af favoritterne; en vintage vindjakke, hun fandt brugt for år tilbage med et tryk, hvor der står ’VM i Argentina ´78’.

- Det er sgu da sjovt. Og de må gerne være slidt på den fede Roskilde-måde! Man kan sagtens være fashionabel og stilet, selvom det er genbrug.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’
Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’

Trenchcoats til salg på DBA:

 1. Trenchcoat, str. 34, Sézane, Beige, 100% bomuld, Ubrugt, Helt ny trenchcoat fra det franske mærke

  Trenchcoat, str. 34, Sézane, Beige, 100% bomuld, Ubrugt, Helt ny trenchcoat fra det franske mærke Sézane. Deres klassiker i en fantastisk bomuldskvalitet. Frakken er str 32 og svarer til en 34 derf

  1.000,00 kr.07-06-2023
 2. Trenchcoat, str. 46, Monique, blå, bomuld og polyester, Næsten som ny, Pæn kvalitets dame trenchc

  Trenchcoat, str. 46, Monique, blå, bomuld og polyester, Næsten som ny, Pæn kvalitets dame trenchcoat med bælte. Den kan bruges både forår/efterår og om sommeren. Passer størrelse fra 44 til 48. Sæl

  275,00 kr.06-06-2023
 3. Trenchcoat, str. 40, Mira Mia, Trenchcoat, str. 40, Mira Mia, Sort/hvid. Jakken er brugt nogle enkel

  Trenchcoat, str. 40, Mira Mia, Trenchcoat, str. 40, Mira Mia, Sort/hvid. Jakken er brugt nogle enkelte gange. Der er aftagelig hætte. To lommer foran samt bælte

  69,00 kr.06-06-2023
 4. Trenchcoat, str. 38, Vila, Beige, Næsten som ny, Blød og lækker trenchcoat fra Vila i str M

  Trenchcoat, str. 38, Vila, Beige, Næsten som ny, Blød og lækker trenchcoat fra Vila i str M

  100,00 kr.06-06-2023
 5. Trenchcoat, str. 40, Vintage, Næsten som ny, Den skønneste Retro trenchcoat i lækker lyserød farve

  Trenchcoat, str. 40, Vintage, Næsten som ny, Den skønneste Retro trenchcoat i lækker lyserød farve og med mange fine detaljer Str. L 65% polyester 35% bomuld Mål: Brystmål 56 cm. Bredde fornede

  400,00 kr.06-06-2023
 6. Trenchcoat, str. 38, Balling, God men brugt, Balling kr. Virkelig smuk kvalitets frakke Kan sendes

  Trenchcoat, str. 38, Balling, God men brugt, Balling kr. Virkelig smuk kvalitets frakke Kan sendes for 50kr Prisen er fast

  449,00 kr.05-06-2023

Lige nu er der 454 trenchcoats til kvinder til salg på DBA. Ud af disse, der ligger 238 af dem til under 250 kroner, som er langt under halv pris af nypris.

Tunnelsyn og øje for detaljen

Når man er en ægte genbrugshaj, som Ibi Makienok, har man også en del handler med i bagagen. Derfor har hun i mange år benyttet DBA, både som sælger og køber - og det gælder langt fra kun garderoben. Hun har engang købt en bambus-sofa af et ældre ægtepar på DBA, som hun kørte til Brøndby for at hente. Da hun så den, blev hun meget positivt overrasket.

- Det var en ægte, gammel divan, virkelig sej og smuk. Jeg syede selv nye hynder til den, og nu står den i vores sommerhus, og jeg elsker den.

Pointen er, fortæller Ibi, at man ofte kan finde ting brugt fra ældre generationer, der ikke har samme værdi for dem mere – og dermed gøre en rigtig god handel. Hvis man ved, hvad man går efter og vil have.

Når jeg søger efter noget, beslutter jeg inden HVAD, jeg leder efter - og så sætter mit tunnelsyn ind. Så går jeg kun efter det. Ellers bliver jeg forvirret og får flyttet fokus. Og hvis jeg så finder det – udvider jeg synet.

Et andet eksempel på Ibis evne til at se muligheder i andres aflagte ting er hendes forkærlighed for små skåle.

I gamle dage var der mange, der brugte sådan nogle små skåle til smør eller som askebæger ved bordet. Det er der jo ingen, der gør længere, og derfor kan de findes meget billigt. Dem bruger jeg som soya skåle, når jeg dækker op til sushi. Det ser så fint og festligt ud.

Bambussofaer til salg på DBA:

 1. Kurvemøbler, bambus, 2 pers. , Ukendt, Fin lille sofa m. aftagelig hørbetræk

  Kurvemøbler, bambus, 2 pers. , Ukendt, Fin lille sofa m. aftagelig hørbetræk

  1.400,00 kr.05-06-2023
 2. Sofa, bambus, 3 pers. , fritstående fletsofa bambussofa 2 3 4 5 personer, Bambus flet møbel kurvemøb

  Sofa, bambus, 3 pers. , fritstående fletsofa bambussofa 2 3 4 5 personer, Bambus flet møbel kurvemøbler fletmøblet med olivengrøn stof hynde og puder Sofaen har stået i sommhuset, og har kun stået ind

  998,00 kr.02-06-2023
 3. Sofa, bambus, 3 pers. , Ilva, Her er en lækker amerikaner sofa i baige som måler 2,5x0,9m den har s

  Sofa, bambus, 3 pers. , Ilva, Her er en lækker amerikaner sofa i baige som måler 2,5x0,9m den har stået i vores udestue i 8-10 år og har lidt brugstegn se bill. Nyprisen var 8999,-

  899,00 kr.31-05-2023
 4. Vintage 2 per sofa i lakeret bambus med løse hynder

  Vintage 2 per sofa i lakeret bambus med løse hynder

  Sofa, bambus, 2 pers., Dansk design, Smuk sofa i lakeret bambus med løse hynder! Her en sofa der virkelig kan noget, vi er helt vilde med disse designs mange af de gode gamle udestue / havemøbler er

  2.600,00 kr.12-02-2023
 5. Kurvemøbler, bambus, anden størrelse, To stk. stole med et lille bord. Solide bambus møbler i fin st

  Kurvemøbler, bambus, anden størrelse, To stk. stole med et lille bord. Solide bambus møbler i fin stand. Velegnet til udestue.

  900,00 kr.23-05-2023
 6. Sofa, bambus, 2 pers. , Retro, Sælger denne super fede retro bambus sofa til to personer med puder.

  Sofa, bambus, 2 pers. , Retro, Sælger denne super fede retro bambus sofa til to personer med puder. Den er uden fejl og klar til brug, og man sidder super godt i den :-) Mål : højde 69 cm, bredde 12

  900,00 kr.22-05-2023

Lige nu er der 60 bambussofaer til salg på DBA. Bambus har fået et stort come-back i indretningen de senere år, og her er mange penge at spare, når man kigger brugt. Men du skal helst bo på Sjælland, for her står de 40 af dem til salg.

Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund
Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund

En helt ny undersøgelse viser, at danskerne genbruger som aldrig før. Faktisk er det knap 8 ud af ti danskere, der inden for de seneste 12 måneder har handlet brugt. Og det er faktisk ofte de samme overvejelser, som dem Ibi Makienok skildrer her. Læs her og se, hvor mange penge danskerne gennemsnitligt bruger om året på at handle brugt.

Er du ligesom Ibi vild med genbrugsjakker, så læs med her, hvor vi guider til de bedste genbrugs-vinterjakker, så du er klar til den kommende sæson. Nogle trends egner sig nemlig bedre til at findes brugt. Læs med her og se de 8 tendenser, du med fordel kan lede efter på DBA.

Andre kendisser, der bruger DBA

- TV-vært, Thomas Skov. Har bl.a. købt en slikautomat på DBA

- TV-vært, Adam Duvå Hall. Han har bl.a. købt og solgt en Commodore 64 på DBA

- Model, Oliver Bjerrehuus. Han har bl.a. solgt sin guitar på DBA

- Skuespiller, Silas Holst. Han har bl.a. købt et Barbiehus på DBA

- Debattør, Tweek Queen. Hun har bl.a. solgt sine guldstøvler på DBA

- Debattør, Nikita Klæstrup. Hun har bl.a. solgt hundevalpe på DBA

- Politiker, Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun har bl.a. købt et kukur på DBA.

- DJ, Le Gammeltoft. Hun har bl.a. solgt sit ventilationsanlæg på DBA

- Politiker, Christine Antorini. Hun har bl.a. solgt din seng på DBA 

- Komiker, Thomas Eje. Han har bl.a. solgt et klaver på DBA

- TV-vært, Line Baun Danielsen. Hun har bl.a. købt Louboutin-stiletter på DBA

- Livsstilsekspert, Flemming Møldrup. Han har bl.a. købt en Berlingo på DBA

- Millionær, Karsten Ree. Han har bl.a. købt vinterdæk på DBA

- Musiker, Anders Blichfeldt. Han har bl.a. købt en operationslampe på DBA

- Musiker, Peter Viskinde. Han har bl.a. solgt sin Mercedes på DBA

- Politiker, Manu Sareen. Han har bl.a. købt et modeltog på DBA

- TV-vært, Christiane Schaumburg-Müller. Hun har bl.a. købt en Chaneljakke brugt

- Skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke. Hun har bl.a. købt brugt tøj

- Balletdanser, Cecilie Lassen. Hun har bl.a. købt møbler brugt

- Sanger, Kaya Brüel. Hun har bl.a. købt et ur brugt

- Sanger, Barbara Moleko. Hun har bl.a. købt Brio-tog brugt


En anden kendis, som vi her på DBA Gudie har mødtes med, er politiker Uffe Elbæk. I videoen herunder kan du høre, hvad han helt konkret selv genbruger hjemme i husstanden:Du kan læse mere om politikerens genbrugsvaner i artiklen, her.

Relaterede artikler