I Gittemaries familie giver alle brugte gaver til jul
Livsstil

I Gittemaries familie giver alle brugte gaver til jul

Julie Schoen
Julie Schoen

Gittemarie køber hellere end gerne gaver, der er brugte, såfremt det lige passer ind i vennernes ønsker. Men hvad stiller hun op, når ønskelisten kun består af såkaldte ’fast fasion’-produkter? For det støtter Gittemarie ikke op om. Det kan du få svar på her.

63 procent af danskerne svarer i en undersøgelse lavet af DBA, at de ikke ville have noget imod at modtage en gave, der var købt brugt. Alligevel er det kun 49 procent af os, der svarer, at vi kunne finde på at købe en second hand-gave.

Men i Gittemarie Johansens familie er det snare reglen end undtagelsen, at tingen inde bag gavepapiret er erhvervet på et loppemarked eller på DBA.

I hendes familie har de nemlig besluttet sig for at købe second hand-gaver til jul. Noget, de gradvist har taget hul på de forgangende år, og det har resulteret i, at 26-årige Gittemarie fra Aaalborg har fået flere personlige gaver.

Hvilke, kan du læse om i artiklen, her.

I Stubbekøbing på Lolland-Falster har en DBA-bruger disse tre stykker julepynt til salg. De er designet af Georg Jensen og kan med en snor, som køber selv skaffer, blive til en juleuro. De er fra 1994, 1995 og 1996, og sælger skriver, at de ’alle er i flot, fejlfri stand´. 850 kroner skal du slippe for, at de bliver dine
I Stubbekøbing på Lolland-Falster har en DBA-bruger disse tre stykker julepynt til salg. De er designet af Georg Jensen og kan med en snor, som køber selv skaffer, blive til en juleuro. De er fra 1994, 1995 og 1996, og sælger skriver, at de ’alle er i flot, fejlfri stand´. 850 kroner skal du slippe for, at de bliver dine

Giver du egentlig second hand-gaver?

Ja. Og det gør jeg fordi, jeg ikke ønsker at bidrage til produktionen af flere ting, og det er en værdi, som for mig er vigtig lige meget, om det er til mig selv eller andre.
  

Hvad giver du folk?

Hvad de ønsker sig, hvis de har ønsker.

Min kæreste ønskede sig en ekstra controller til hans Playstation, og den fandt jeg på DBA, min mor ønskede sig sidste år en boghylde. Den kunne også findes brugt.

Boghylder på DBA:

 1. Bogreol skuffe UPCYCLE, Trækasse DIY projekt, Teak front afmonteret håndtag.
Kan evt. få hjul på og

  Bogreol skuffe UPCYCLE, Trækasse DIY projekt, Teak front afmonteret håndtag. Kan evt. få hjul på og opbevare ting. - Så nemt at sætte hylder i. Et bræt skåret til - Så du kan få den lille størrelse re

  48,00 kr.07-12-2022
 2. Boghylde, Umbra, Skriv ved interesse. jeg har fjernet tlf nr pga pishing via whatsapp. 

Nye og ubru

  Boghylde, Umbra, Skriv ved interesse. jeg har fjernet tlf nr pga pishing via whatsapp. Nye og ubrugte Umbra boghylder. 9 stk. Pladsbesparende og smarte. Meget stærke og tåler rigtigt mange bøger. Ne

  50,00 kr.06-12-2022
 3. Boghylde, Flexa, Super fin boghylde. Vi har blot ikke plads til den på børneværelset længere.

  Boghylde, Flexa, Super fin boghylde. Vi har blot ikke plads til den på børneværelset længere.

  150,00 kr.04-12-2022
 4. Boghylde, Ukendt

  Boghylde, Ukendt

  150,00 kr.03-12-2022
 5. Tallerken række, Ukendt, Tallerken række, Almue malet L 82 cm H 50 cm. God som boghylde og fremstår

  Tallerken række, Ukendt, Tallerken række, Almue malet L 82 cm H 50 cm. God som boghylde og fremstår fejlfri ?? for info og køb vil jeg gerne kontaktes på sms på 24911617.

  300,00 kr.02-12-2022
 6. hylde m messsingholdere, ukendt, Lækre boghylder med messing holdere 

1 hylde er 60 bred og 20 dyb


  hylde m messsingholdere, ukendt, Lækre boghylder med messing holdere 1 hylde er 60 bred og 20 dyb
 1 hylde er 80 bred og 20 dyb 300 kr pr stk

  300,00 kr.02-12-2022

Klik her og find boghylder på DBA. 
 

Hvordan reagerer folk?

De bliver glade for gaven. Min familie har faktisk taget genbrugsgaver enormt meget til sig, og til jul giver vi alle sammen genbrugsgaver nu.
  

Er der nogle ting, du aldrig kunne finde på at give nogle i gave?

Ja, jeg støtter ikke fast fashion, og generelt ting som er produceret i sweat shops, så det gør sig gældende både, når jeg handler til mig selv og til andre. Men jeg har heller ikke stået i en situation, hvor det var et problem. Hvis folk nu kun ønskede sig ting, som jeg ikke støtter, vil jeg bare give dem et oplevelseskort i stedet. Men jeg har nu aldrig stået i din situation.

LÆS OGSÅ: Jeppe giver og får brugte gaver

På dette billede kan du se den biologiplakat, som Gittemarie har fået i gave
På dette billede kan du se den biologiplakat, som Gittemarie har fået i gave

Modtager du second hand-gaver

Ja det gør jeg. Med glæde. For 2 år siden begyndte min familie og jeg at finde gaver til hinanden i genbrug og via second hand-sites, og det er så lækkert. Det er mere personligt og samtidig meget mere bæredygtigt.
  

Hvad har du fået?

Jeg har fået en gammel, fransk biologiplakat, bøger, møbler, krystalglas, tallerkener, en udstoppet fugl og meget mere.
   

Fra hvem fik du gaverne?

Min familie og min kæreste.
  

Tallerkener på DBA:

 1. Porcelæn, Tallerkener, Royal Copenhagen, Sort riflet og megariflet fra Royal Copenhagen:
1 stk. Sort

  Porcelæn, Tallerkener, Royal Copenhagen, Sort riflet og megariflet fra Royal Copenhagen: 1 stk. Sort tallerken 22 cm 2 stk. Sort tallerken 27 cm 1 stk. Dyb tallerken 25 cm tilbudspris 599,96 2 stk. F

  1.900,00 kr.08-12-2022
 2. Glas, Fad / tallerken - 2 ens, Nordal, Prisen er for begge: 40 kr eller enkeltvis for 25 kr.
2 flott

  Glas, Fad / tallerken - 2 ens, Nordal, Prisen er for begge: 40 kr eller enkeltvis for 25 kr. 2 flotte runde glasfade / tallerkener med mønster til at præsentere kage-mesterværket på. De måler 23 cm i

  40,00 kr.07-12-2022
 3. Porcelæn, Tallerkener og skåle, Sælges samlet for i alt Kr. 49,-..
Hvis du er interesseret i tingene

  Porcelæn, Tallerkener og skåle, Sælges samlet for i alt Kr. 49,-.. Hvis du er interesseret i tingene, venligst send mig hurtigt en besked i stedet for at favoritmarkere annoncen, da jeg hyppigt slette

  49,00 kr.07-12-2022
 4. Stentøj, BROSTE COPENHAGEN., 5 stk. Firkantede tallerkener, 17,5 x 17,5 cm.
Aldrig brugt. Prisen er

  Stentøj, BROSTE COPENHAGEN., 5 stk. Firkantede tallerkener, 17,5 x 17,5 cm. Aldrig brugt. Prisen er PR. STK. Sender gerne på købers regning. Se også mine andre annoncer.

  12,00 kr.07-12-2022
 5. Porcelæn, Tallerken, Royal Copenhagen, 1. Sortering…Sort mega mussel tallerkener mønster 2, 19 cm…6

  Porcelæn, Tallerken, Royal Copenhagen, 1. Sortering…Sort mega mussel tallerkener mønster 2, 19 cm…6 stk haves. Sælges for 300 kr/stk

  1.800,00 kr.07-12-2022
 6. Fajance, Aluminia Corinna retro tallerkener smuk pastelgrøn, 1 middagstallerken og 3 dybe. Ingen skå

  Fajance, Aluminia Corinna retro tallerkener smuk pastelgrøn, 1 middagstallerken og 3 dybe. Ingen skår, har fine krakeleringer. De er lidt mørkere i virkeligheden, farven er svær at fange på kamera. Pr

  45,00 kr.07-12-2022

3.609 annoncer med tallerkener kan du lige nu finde på DBA. 208 af dem er keramik.
  

DBAs undersøgelse fra 2020 viser, at:

63 procent af danskerne ville ikke have noget imod at modtage en gave, der var købt brugt.
49 procent af danskerne kunne finde på at give en gave, der var købt brugt.
23 procent af danskerne svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har givet en gave til en anden, der var købt brugt.

Om undersøgelsen
Data er indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 4. til 16. marts. 2020. Der er i alt gennemført 2.583 online besvarelser blandt danskere i alderen 18-75 år. Data er indsamlet således at der er minimum 500 respondenter i hver region.

Når der præsenteres resultater om hele befolkningen er det vægtet på plads, således at hver region fylder det den skal i forhold til fordelingen i den danske befolkning.

Mange af bøgerne i denne bogreol har Gittemarie fået i gave
Mange af bøgerne i denne bogreol har Gittemarie fået i gave

Gittemarie giver ikke kun brugte fund videre til andre. De fleste beholder hun selv og udsmykker sit hjem med. I denne artikel, som snart udgives, kan du læse om hendes bedste genbrugsfund. Du kan også blive klogere på, hvad Gittemarie typisk sælger fra sit hjem i denne artikel (som snart udgives).

Hvad giver de kendte i gave, når de går på DBA for at købe brugte foræringer? I denne artikel kan du læse, hvad Kaya Brüel tænker om genbrugsgaver, og du kan blive klogere på hendes erfaringer. Vi har også interviewet Barbara Moleko, Cecilie Lassen og Sofie Lassen-Kahlke om emnet.

Der er nogle gaver, som falder bedre i smag end andre, og så er der nogle gaver, som er langt mere romatiske end andre. I denne artikel forklarer en sexolog, hvilke gaver der er de mest romantiske at give.

Hvad siger danskerne selv til at modtage en brugt julegave? Vi gik på Strøget i København og hørte dem ad. Se med herunder:

I artiklen her kan du læse meget mere om den undersøgelse, som vi introducerer i videoen.

Relaterede artikler